- 6 Mayıs 2016
- 9.198
- 9.094
- 198
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #16.441
Sosyal olmak ya da olmamak içlerinde var canım bu arada. Ben ilk on ay tek baktım evde, burda kimsem de yok biliyosun. Yetmiyordu hep dışarısını istiyordu. 6 aylık olmadan haftada 3 oyun gruplarına götürmeye başladım daha o zamanlardan sosyaldi. Günde 3 kere dışarı çıkarmasam başka çocuk görmese bana hayatı zindan ederdi. Türkiyedeki pedagog 9.5 aylıkken gördüğünde demişti buna yuva şart yıva başlasın rahatlıcaksın diye. Fazla sosyal ve dili herşeyi, konuşmak ve el becerisi herşeyi. Yapısı böyle o sebeple hızlı gelişmesi normal oldu. Arkadaşlarıyla resmen konuşuyorlar baya 20 aylıktan beri, merhaba nasılsın hadi gel el ele tutuşalım hadi şunu yapalım fln şeklinde çok şirin böcükler yaaaben çoğunluk türkçe konuşuyorum, eşimle de aramızda türkçe konuşuyoruz. Ama türkçe anlıyor herşeyi, bazı kelimeleri türkçe alıyor ama almanca gramerle yoğuruyor mağlesef 3 yaş civarı öğreneceğine inanıyorum, çünkü artık mesela soruyorum, sen bu kelimenin almancasını biliyo musun falan diye. Başladım bu olaya. Ama bak dediğin gibi sürekli çocugu dışarı çıkarınca ev darmadağın gidio. Bi ara yuva çıkışı alıp eve getiriodum, o benim yanımdayken her ev işini hallediyodum. Ama şimdi yaz geldi, istiyo ki yuva çıkışı ya şehirdeki parkta arkadaşlarıyla oynasın ya da havuzda. E sonra da saat 19 da zorla eve getiriyorum, iki üç haftadır yaşam döngüm böyle ev aldı başını gitti napıcam bilmiyorum
İnşallah bulantımız olmaz kuzum ya çok dua ediyorum herşey yolunda gitsin diyeKader arkadaşım benim de 1 saat yolum sürüyor otobüslerde zor oluyo bulantı başlarsa otobüste ne yapcam diye korkum var benimde
Onu kesin yorgunken yapıyordur, sakın aynısını yapıp karşılık verme önünü alamazsın.
Ya eşime de bişi diyemiyorum, 2 gündür bahçede iş yapıyor güneşin alnında. O da çok iş yapıyor yalan değil hakkını yemiyim . Ama çok basit şeyler yapsa belki günde bi dakika fln harcıcak ama yapmıyor ya ona dayanamıyorum. Adamcağız hem okuyor hem çalışıyor, hergün 70 git 70 gel toplam 140 km git gel yapıyor ve kadrolu çalışan oldu. Maaşı da iyi aslında, benim maaşım onunki gibi değil, aslında ben çalışma saatlerimi haftada üçe indirsem ve ben daha çok yük alsam evde daha iyi olacak ama şirket süresiz sözleşmemi süreliye çevirir diye korkuyorum. İkinciyi istediğimi de biliyorlar, hiç kimseyi işten çıkarmayan bi şirket ama işte korkuyorum. Benim çalışmaya psikolojikman ve ehliyetlerim için ihtiyacım vardı. Ehliyetler bitince artık bibahane bulup illa yarızamana indirmem lazım. Burda temizlikçi bahçıvan fln imkansıza yakın olaylar çübküSenin işinde ayrı zor bide iş hayatı nasıl vakit ayıracaksın o kadar
Kadının sorumluluğu daha çok
Erkekler sorumluluğum var demesin hala yaranamayız
Ben o ağlama krizlerinden sallamayarak kurtuldum, hep de başında ekledim, bizim evde ağlayarak bişi yaptırıldığı nerde görülmüş. Ağlamasaydın yapacaktım şuan ağladığın için yapmıyorum dedim hep. Bazen saatlerce ağladı ordan akşam uykusuna gecti fln o dereceEvet canım karşılık vermiyorum ama hayır yapma anneye cici yap diyorum eliyle yüzümü sevdiriyorumistediği bişey olmayınca kendini yerlere atıyor çığlık çığlığa ağlıyor herşeye çok mızmız inşallah hayırlısıyla atlatırız
Şimdi sen de hamilesin ya canım, sanki ben de çok yakında hamile olacakmışım gibi hissediyorum niyedir bilmiyorum ama. Seni kendime öyle yakın görmüşümİnşallah bulantımız olmaz kuzum ya çok dua ediyorum herşey yolunda gitsin diye ☺
Bana da öyle geliyor temmuz ayında olacakmış gibi..Şimdi sen de hamilesin ya canım, sanki ben de çok yakında hamile olacakmışım gibi hissediyorum niyedir bilmiyorum ama. Seni kendime öyle yakın görmüşüm
Ben Bi anda sinirlenip Bi anda ağlıyorum mesleaKızlar ben bişeyi merak ediyorum ya araştırdım cevabıda bulamadım adet dönemi özellikleri ile hamilelik belirtileri oldukça benzer ya peki adet dönemi öncesi yaşanan karmaşık duygular sinirlilik hali falanda gebelikte oluyor mu? Mesela ben adetten önce çok gergin oluyorum diyorum ki hamile olsam bu olmazdı demekki belirtiler adet belirtisi hamilelik değil diyorum yanlış mı düşünüyorum?
Yaaa canım benimm inşallah hemen kalırsınŞimdi sen de hamilesin ya canım, sanki ben de çok yakında hamile olacakmışım gibi hissediyorum niyedir bilmiyorum ama. Seni kendime öyle yakın görmüşüm
Kuzum benim sat'ı günceller misingerçi daha keseyi görmedim ama olsun kanda hamişim Mavi Boncugumm sat:29 mayıs
Canım onun kast ettiği ilk haftalar hani hamileliğin 3-6 hafta arasını merak ediyor benceBen Bi anda sinirlenip Bi anda ağlıyorum meslea
Çörekotu yaptın mı bu ay?Yaaa canım benimm inşallah hemen kalırsınhepinize dua ediyorum hayırlısıyla en kısa zamanda hamile kalın sağlıkla kucağınıza alın diye. Bak sende takmasan hamile kalıcan bence. Ben bıraktığım olmaz zaten dediğim vakit hamile kaldım.
Evet canım yapmıştım 5-6 gün yedim ama 10 gün yemedim.Çörekotu yaptın mı bu ay?
Ay bi ben kaldım, ümidimdi ama bakalım yani daha yumurta çatladı mı onu dahi bilmiyorumEvet canım yapmıştım 5-6 gün yedim ama 10 gün yemedim.
Valla dokuz ay boyunca oğlumda yüzüm hep gülüyordu bunda dört aylık oldu hep sulu gözüm yada asırı sinirli halenCanım onun kast ettiği ilk haftalar hani hamileliğin 3-6 hafta arasını merak ediyor bence
Ben o ağlama krizlerinden sallamayarak kurtuldum, hep de başında ekledim, bizim evde ağlayarak bişi yaptırıldığı nerde görülmüş. Ağlamasaydın yapacaktım şuan ağladığın için yapmıyorum dedim hep. Bazen saatlerce ağladı ordan akşam uykusuna gecti fln o dereceama şimdi 2 dakikadan uzun ağlamıyor, direk başındayken diyorum, bizim ev ağlayarak bişi yaptırılabilen bi ev değil bunu biliyorsun diye, susuyor hemen. 2-3 ay boyuna ağlıyolar ama öğreniyolar sokakta kontrolü kolay oluyor. Maalesef bunu da almanlar gibi yapıp çocugumu köpek terbiye eder gibi eğitmicem demiştim doğduğunda. Bu lafımı da yedim
Kızlar ben bişeyi merak ediyorum ya araştırdım cevabıda bulamadım adet dönemi özellikleri ile hamilelik belirtileri oldukça benzer ya peki adet dönemi öncesi yaşanan karmaşık duygular sinirlilik hali falanda gebelikte oluyor mu? Mesela ben adetten önce çok gergin oluyorum diyorum ki hamile olsam bu olmazdı demekki belirtiler adet belirtisi hamilelik değil diyorum yanlış mı düşünüyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?