Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar bende aranıza yeni katıldım benım hikayem şöyle ben 3 ay önce catlatma ıgnesı ile hamıle kalmıştım ama maalesef 7 haftalıkken düşük yasadım şu an ikinci adetım ve bu ay klomen ve catlatma ıgnesı denıycem yıne inşallah güzel haber alırım bu ay daha dogrusu inşallah bebegımı bu sefer kucagıma alırım

Yani o ıslaklığı engellemek imkansız ancak korunmakla olabilir hissetmez ıslaklığı ama o zamanda hamile nasıl kalınır Valla işin zor inşallah bu konuyu unutur atlatır bir an önce
Valla inşallah bi an önce gebe kalırım da hem bu yumurtlama ıslaklığı olmaz gebeyken, hem doğum sonrası da on ay kadar adet görmedim o zaman da yumurtlama olmadığından ıslaklık da olmadı yani. De hem o günlerde boşalmayadan hem de bu hayat temposuyla nası gebe kalıcam hiçbilyorum

Yok canim her ay deneme var ama bisey yok. Kizlar iyiler cok sukur bende yün yikiyorum. Isler gucler yani sen nasilsin. Oglusun nasil.
Yeni bat temmuz 19 .

Kolay gelsin yaz temizlikleri bitmez şimdi ☺
Çok şükür kuzum bende iyiyim benimki bugünlerde çok huysuz ya bi türlü memnun edemiyorum 2 yaş sendromu mu başladı acaba bide azı dişleri daha yeni çıkıyor
Hazır yeri gelmişken sana bişey sorayım sen benden daha tecrübelisin oğlum yakında 22 aylık olacak daha konuşmuyor ve anne bile demiyor ☹ 13 aylıkken bile ağzından anne çıkmıştı birkaç defa. Biliyorum her çocuk bir değil ama yinede kafama takılıyo demesini istiyorum artık. Erkekler daha geç konuşurmuş onu da biliyorum ama napabilirim önerin var mı? Çizgi film izletme diyolar iyi güzelde başka oyalanacağı bişey yok yaşamayana kolay gelir çizgi filmi bile sürekli izlemiyo zaten sıkılıyo oyuncaklarıyla bile oynamıyo sürekli peşimde çekip götürüyo beni bizim burda komşu bile yok hani arkadaşı falan olsa daha çabuk konuşurdu sadece ablamın oğluyla bazen görüşüyolar o kadar
Park var yakınlarda ama sürekli de oraya götüremiyorum tek başımayım işler bana bakıyo onunla sürekli konuşuyorum böyle ağzından bişeyler geveliyor ama bakalım ne zaman konuşacak
Bu soruyu guzelgunler2019 sanada soruyorum canım senin oğlan ne zaman konuşmaya başladı?

İnşâllah kavuşursun canım hoşgeldin
Geçmiş olsun her şerde bir hayır vardır böyle düşün
7 haftalık kendiliğinden düşük yapman daha iyi bişey mesela benimkide yaşamadı ama kendiliğinden düşmedi 10 mayısta 10+3'haftalıkken kürtaj oldum kürtaj düşükten daha zor Rabbim tekrarını yaşatmasın kürtaj ve düşüklerden hepimizi korusun amin

Ay kız bana sor bu konuyu sen bana
Öncelikle konuşmuyor olmadı hiç önemli değil, kafana takma.
Ama eğer bu konuda bişeylerin ters gittiğini düşünüyorsan ilk önerim tv video izlemesine izin veriyorsan hepsini kes. 2 haftada konuşuyorlarmış, bikaç arkadasım daha aynen senin konumundaydı pedagog söylemiş ve 2 yaşına konuşarak girdiler.
Ben de sana hiç bilmeden yaptığım ve oğlumun ben anlamadan nası böyle bülbül gibi konuşmasına sebep oldugum noktaları yazıyım aşağı:
1/ Öncelikle asla aç mısın? Susadın mı gibi yardımlarda bulunmadım, eline su vermedim, o gelip isteyene sorana kadar hep aptal muamelesi yaptım, hayatta hep yanında ben olmayacağım herkesten istemesini öğrensin diye. Bu konu bazen uç noktaya geldi ama çünkü eşim abarttı, çocuk yanında bağırıyor babaaaa suyu verir misiin lütfeeeen, susadııım diye. Babanın önünde su elinde gazete, oğlan yetişip alamıyo suyu. Kızdım bikaç, dedim oğlun konuşurken dinle saygısızlık yapma diye.
2/ asla tv video görmedi izlemedi , bu baya önemliymiş. Biliyorsundur. Ama izlediği halde gayrt güzel konuşanlar da çok bilemedim
3/ doğduğu andan itibaren hep onunla konuştum, ismiyle hitap ettim, ismi üzerine hersey üzerine şarkılar uydurdum. O da şuan böyle yapıyor, yemek üzerine bile şarkı uydurup söyleyiveriyor bi anda. Bu küçük anlamaz demedim, hep günümü anlattım. Ona sorular sordum, cevaplar verdim. Yuvaya başladıktan sonra da hergün gününün nası geçtiğini sordum, küçük detaylar soruyorum , mesela diyorum ki bugün jonas yuvaya geldi mi? Jonasla mutfakta oynadınız mı? Bişeyler pişirdinizmi? Ben böyle sora sora alıştırmışım artık herseyi anlatıyor içim çok rahat. Yuvada çok mutlu oldugunu görüyorum .
4/ bir de pedagoglardan duydugum bi detay paylaşıcam, kağıtları alıp kırpık kırpık yırtma oyunu, bunu yapıo havaya atıp sonra tkrr topluyosunuz, ben hiç yapmadım . Ama elle ince iş görme becerisi konuşmayı geliştiriyomuş. Bizimki yaşı civarı çok meraklıydı resime boyamaya falan, akabinde başlamıştı konuşmaya. 18 aylıklen baya 3 kelimeleri her kelimesi 3 heceden oluşan iki üç cümle kurabiliyordu. Ama tabii Almanca. ben bu konuya hiç takmadım üzerine düşmedim, hem erkek çocuk hem iki dille büyüyo, 3 yaşından önce konuşmaz demişti türkiyedeki cocuk doktorum. Arkadaşlarım vardı böyle, kız çocukları olmasına rağmen 3 yaşa kadar konuşmamışlardı. Belki de takmadığım için de çok hızlı gelişti bilemiyorum. Ama dediğim gibi bu saydıklarımı 2-3 hafta hergün uygulasan hooppp bi bakarsın üçüncü hafta anne benim uykum var diyor

Ama dediğim gibi, sorun değil normal

Haa ama bişi hatırladım ! Benim oğlan 11-13 ay arası öküz gibi ağladı, pedagoga gittim artık yıpranıp. Sonradan ortaya çıktı ki konuşma atağıymış. Benim gördüğüm en büyük atak konuşma atağıydı, benimki önce kelime sonra bizim cümlelerimizi tekrar etme sonra konuşma yapmadı. Önce kelime, sonra kendi cümle kurmaya başladı. Haa bi de benim türkçe kırdugum cümleyi almancaya cevirip tekrarlıyodu o çok manyaktı. Çok kelime öğrendim çocuğumdan almanca bu sayede

Benimki de kürtaj kendiliğinden düşmedi inşallah rabbım hepımıze nasıp eder sizin düşük sebebiniz neydı

Canim evet her cocuk bir değil. Benim de kucuk kiz yurumuyo daha. Konusmasi da sadece bitti gitti baba mama.
Eger baba mama falan diyosa hic korkma her cocugun gelisimi farkli. Tabi ki bi cocuk doktoruyla gorus ama bi sıkinti olacagini sanmiyorum. Seninle goz temasi kuruyosa bi sıkinti yoktur.

Senin asıl sorunu cevaplamamışım 10 aylıkken anne baba hayır ve haydi diyordu hepsi bilinçliydi, kırmızı ışıkta dırmuşsak bağırıyırdu haydi baba diyebaşta türkçeydi yani hepsi. Sonra mamito papitoo geldi , sonra bi anda mami ve papi olduk. İkimizi de istediğinde mapi diyor yaşında 2 heceli 20 den fazla kelimesi vardı. 14-15 aylıkken 3-4 heceli baya kelimesi vardı.18 aylıkken işte, akşam oldu ışıklar kapandı, sabah oldu güneş doğdu gibi cümleler kurabiliyordu, yani ortamı gözleyip neden sonuç ilişkisiyle konuşma, işte bunu öğrenirken atak geçirdi beni bitirdi. 18 aylıkken baya konuluyodu artık. 20 aylık civarı soru sormaya başladı. Başta sdce niyeeeeniyeee diyordu. 2 yaş civarı geçmiş zaman gelecek zaman kalıpları geldi. 25 ay civarından beri bizi sorularıyla tüketti, direk gözünü niye sabah oldu niyee niyeee? Bugün yuva var mııı? Babam nerde? Duşta mı wc de mi ? Babam burda mı? Bugün beni yuvaya sen mi bırakacaksın babam mıı? Diye açıyor, sanırım günde bin soru falan soruyor, soruya soruyla karşılık verip bizi bitiriyor çoğu şeye mantıklı bi açıklama yapmazsam ikna edemiyorum

Kızzz senin oğlunun adı ne. Sorun olmazsa söylesenee

Kızlar benim yine kimyasal yaşıyorum, cuma regl olmam gerekiyordu, olmadım, sabah test yaptım, silik öizgi çıktı, kan verdim 33 çıktı, ovülasyon testi yaptığım için ne zaman yumurtladığımı biliyorum, dolayısıyla bu düşük bir değer, herhalde artık denemeyi bi süre bırakacağım, artık çok yıpranıyorum, geriliyorum, bu 3. Kimyasal oldu.hiç ağlamamıştım diğer sonuçlarda, bu sefer dayanamadım, bol bol ağladım.yeter yıprandığım.

Canım kan sulandırıcı denedin mi? Senin şimdi her ay gebelik oldu son 3 tür ve hepsi düştü di mi? Daha önce denemiyordunuz sanırım di mi? Senin büyük ihtimal yerleşirken bi problem oluluyor. Kan pıhtılaşma sorununa çok benziyor bu canım ya, bu konuda doktorla görüştün mü,? Çok geçmiş olsun tekrar

Yaaaa. Sen doktora gitmiş miydin. Sürekli kimyasal olmasının bi sebebi vardır mutlaka

Bnmde oğlum cümle kurmuo 33 aylık olcak ama dktrada gtrdüm bseyi yok dedi beklıyorum

Mâşallah ya ne güzel ..valla böyle konuşan çocukları gördükçe imreniyorum söylediklerini denicem canım sağol ..
Oğlunla evde Türkçe konuşuyorsunuz dimi?
Bu çağlarda farklı dil öğrenmeleri de kolay oluyor. Seninki tabi sosyal ortamda bide bizde o yok malesef elimden gelen yerlere götürebiliyorum ama yeterli gelmiyor sanırım.Ablamın oğlu benimkinden 9,5 ay büyük o bile konuşamadı henüz sadece birkaç kelime söylüyor o kadar. Benimki geç doğdu, dişleri geç çıktı bi tek 13 aylıkken yürüdü o normal sanırım tek söylediği mama, dede arada baba o kadar şu televizyon olayını halledebilsem aslında öyle bağımlı değil devamlı izlemiyor ama onu açmazsam gerçekten çok zorlanıyorum işlerimi yapamıyorum çocukla uğraşmaktan yakamı bırakmıyor sıkılıyor onu da anlıyorum ama zor ya gerçi dediğin gibi benimde bi tanıdığım var çocuğu çizgi film izlerken daha çabuk konuşmaya başlamış ordaki şeyleri taklit ederek falan... Benim oğlanın yaptığı en iyi şey dağıtmak dökmek bide peçeteleri lime lime parçalayıp atıyor eline tablet, telefon falan vermiyorum. susadığı zaman yanıma gelip mızlanıyo elimi tutup çekip beni mutfağa götürüyor ben önce bi duruyorum bekliyorumki söylemeye çalışsın ama yok sadece ağlıyor vereyim diye
Neyse inşallah başarılı olurum 2 yaşına 2,5 ay kaldı bakalım o güne kadar konuşurmu

Bnmde oğlum cümle kurmuo 33 aylık olcak ama dktrada gtrdüm bseyi yok dedi beklıyorum

Ya bu erkek çocukları gerçekten geç konuşuyolar çok var çevremde benimde
Ablamınkide 31 aylık o da konuşmuyor
Beklicez napalım ben anne dese şimdilik onada razıyım

Son iki aydır ve 1 yıl önce korunurken, toplamda üç.doktor olabilir demişti geçen ay, ama bir daha olursa bakalım demişti.genetik testi falan yaptırmadım yani, pıhtılaşma sorunu varsa genetik testiyle anlaşılır değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…