• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Melek baykalın başörtüsü hazımsızlığı

Medeniyeti başörtülü ve başörtüsüz olarak niteleyen, kendini yeterince geliştirememiş olanların aklına şaşarım. Ben de kendisini görünce yüzüm aynı şekli alıyor ve nefret ediyorum ama başörtüsü yok diye değil ülkemizi bölmek için bu kadar boş konuştukları için. Biz başörtülü ve başörtüsüz arkadaşız, komşuyuz, anne kızız, eltileriz, akrabayız; biz birbirimizi seviyor ve sayıyoruz. Begenmeyen konuşmasın.

Şu an bi medeni oluyorum bi olmuyorum bi oluyorum bi olmuyorum...Başörtüsünü taktığım anda karanlıklara gömülüp tüm fikirlerimi yitirirken,açtığım saniyede büyük bir aydınlanma yaşayıp olağanüstü düşünceler üretiyorum :KK53:

Bu çirkin düşüncelerinle oradaki nur yüzlü kadınların tırnağı bile olamazsın sen,terbiyesiz.

Birde pişman olmuşmuş...Pişman olan hesabını kapatmaz, özür diler.

Allah yüzünden almış nurunu, zerre kadar meymenet yok sıfatında.

Medeniyet ölçüsünü başörtüsü ile değerlendiren bir akıl fukarası,kendisi ne kadar medeni acaba, yıllarca ağzını yaya yaya çekirdek çitlemekten başka naptı ekran önünde

Simdi ona Mehmet Akif'in bir dizesiyle seslenmek isterdim ama neyse.
Saygisiz insan.Kendisinden baska goruse saygi duymuyor.Ayrica kimse benim anamin basortusune laf edemez.Asil sen o guzel insanlarin arasinda oyle igreti durmussun ki.

O kadınlar kimbilir nasıl hizmette kusur etmeyiz diye canla başla çalışırken, sen onlar için neler düşündün Melek Baykal?

Hangisi daha cahilce? Başörtülü olmak mı, ön yargılı olmak mı?

Simdi ona Mehmet Akif'in bir dizesiyle seslenmek isterdim ama neyse.
Saygisiz insan.Kendisinden baska goruse saygi duymuyor.Ayrica kimse benim anamin basortusune laf edemez.Asil sen o guzel insanlarin arasinda oyle igreti durmussun ki.
eğer o dizeyle seslenseydin ,ondan kalır yanın olmazdı. en doğrusunu yapmışsın

10 yildir kapali ve ferace giyen biri olarak soyluyorum ozellikle bunu belirttim ki dusuncelerimden sonra acigimda boyle dusunuyorum die algilanmasin..
Bu kadin boyle dusunmus olabilir her yerde cikip bunu bangir bangir soyleyedebilir ben kapaliyim diye benim ortumu ovmek zorunda degil..Onun ortuye olan onyargisi onu cehennemlikte yapmaz ne cakma kapalilar gordu bu ulke..
Yani kadina yuklenilmesi sacma ona gore medeniyet kavrami budur bana gore de medeniyet okumak arastirmak koru korune inanmamak biat etmemektir ama gunumuz Turkiyesinde kapali olup sorsan Peygamberimiz(sav) dogum tarihini bilmez ama siyeset ugruna birilerini savunucam diye kendini parcalayan uslubu sifir olan kapali kadinlarinizda var..Yada ayni sekilde face.te instgramda bir kilo makyajli resimlerini yukleyip kendini gostermekten cekinmeyen ürpermeyen kapali kadinlarda var..Melek Hanimin dediginden ziyade buna takilarak degilde kapali olarak bizler daha dikkatli yasasak madem kapaliyiz Islamin gerektirdiklerini uygulasak ve biri ortumuze laf etti die kin kusmasak daha guzel insanlar oluruz vesselam...
Hay agzin bal yesin ya sen hep gel siyasete :KK52:

Çok üzüldüm ya ..

O fotoğraf beni çok üzdü.

Yanındaki kadınların suratına baktım tek tek , sonra birden Melek le göz göze geldim .:KK12:

Tabii ki de bu Baykal'ın şahsi fikridir , fikir özgürlüğü diye bas bas bağırıyoruz falan da . Düşünmek serbest hacı , düşündüklerini söyleme dökerken az biraz frene basmasını bileceksin !

Ne oldu şimdi , eline ne geçti ? Yedin içtin , eminim seni en güzel şekilde ağırladılar ve sen kalkıp o insanlara sırf başlarındaki örtüden yola çıkıp ''medeniyetsiz'' , ''geri kalmış'' yaftasını yapıştırdın , ayıp cidden çok ayıp...

Medeniyeti yanlış yerde kaybetmişsin , o yüzden de yanlış adreste arıyorsun Melek .

Melek Baykalı severdim ta ki bu haberi okuyana kadar meğerse o gülen yüzünün arkasında ne kadar kin ve nefret doluymuş nefretini kusmuş resmen kim bilir ne güzel karşıladı o kapalı diye medeniyetsiz bulduğu insanlar onu saygıyla sevgiyle yaptığı nankörlükten başka birşey değil, fotoğrafta bile nefreti yüzünden okunuyor gözümdeki değeri yerle bir oldu.

Kendisini medeniyetsiz bulup küçümsediği başörtüsü ayetinin sahibine havale etmekteyim
Gölge etme baska ıhsan istemez medeni hanım...
Yazık çoluk çocuk okuyor başörtülüleri cahil cühela siz gibi misafir olduğu yerine insanına surat kiviranlari vve bunu övgüyle köşe yazısı kıvamında p aylasanlari bişey sanıyorlar

Keşke geri kalmış medeniyet diye nitelendirdiği bayanların yüzündeki gülümsemeye layık olsaydı.. Çalışanların bulunduğu fotoğraftaki surat ifadeleri bile bana kimin medeni kimin medeni olmadığını gösterdi bir bakışta.

Medeniyet... Dış görünüşle bağdaştırmadığımız zamanlar da gelecek mi acaba? Bu önyargılı yaklaşımlar, bir insanı değerlendirirken açık-kapalı olmasına dikkat edenler ne zaman bitecek?

Medeni olmak başına bağlamadığı örtüyle olmuyor işte. Daha geçen gün Ausencia'ya anlattım bunun örneğini, uzun uzadıya anlatmak gereksiz. Ben hiçbir arkadaşımı, dostumu, bununla yargılamadım, bağdaştırmadım ya da bir kalıba sokmaya çalışmadım. Bunu yaparak çok mu medeni oldu şimdi? Ben de içim kıyılarak baktım o fotoğraftaki diğer hanımların gülen yüzlerine, kimbilir ağırlamak için ne denli çırpınmışlardır. Hak ettiler mi böyle bir şeyi?

Sanatçı siyasi yorumlarda da bulunabilir, hiç sakıncası yok. Çünkü sanatçı yaşadığı toplumun aynasıdır; o toplumdaki her "izm", her eğilim onun sanatına yansır ister istemez. O nedenle edebiyat kitaplarında dönemler anlatılırken mutlaka o dönemin siyasi durumu da verilir; sanatçı bundan kopuk sanatını icra edemez. Ancak bu değildir yansıtmak, bu değildir eleştiri yapmak. Siyasi yorumu ifade etmek böyle olmaz; nitekim hatasını anladığını düşünüyorum. Ama o fotoğraftaki güzel hanımlara bir özür borçlu, en kocamanından...

Bunu yapmasi o kadınlara ihanettir. Kadinlar ne kadar güler yüzlü. Eminim arkalarından böyle sözler isiteceklerini tahmin etmemişlerdir.
Onlar adına üzüldüm.

Ben hakkını vererek başörtüsü takan kadınlara imrenerek bakmısımdır hep. Nefsini bir kenara koyup inandığı dine uygun davranmak gibisi var mı?

Neyse Melek Baykal hatasını anlayıp pişman olmuştur umarım. Neticede hatalar da insanlar için.

Back
X