• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Melek baykalın başörtüsü hazımsızlığı

Melek Baykal.. Sevdiğim bir tiyatro oyuncusu, sanatçı.. Benim için bu kadar.
Bir sanatçı globalleşen dünyaya ayak uydurup, düşüncelerini kendi sınırları içinde şekillendirebilmeli bence.

Modernizmin insanın dış gorunusunde değil de, yaptığı yenilik, düşünce tarzı ve icraatlerinde olduğunu bilebilseymis keske.
Modernizmin tek başına insanı ileri götürmeye yetmeyeceğini keske dusunseymis.
Ama bu fotoyu paylasip, altına böyle de not yazmak ordaki çalışanlara ihanettir.

Beğenmediği insanlarla fotoğraf çektirmek gibi bir iki yüzlüluk göstermeseydi bayan medeni, eski sahipleri tüm medeni halleriyle gülümsuyormus ya, yeni sahipleride tüm insanlıklariyla gülümsemis melek baykal!

bu kadının programlarını izliyodum hocalarıda çağırıyodu, ama hocaların anlattığından gram nasibini almamış nursuz. cennet mahallesinde kendisi takıyodu başörtüsünü, benim inancıma ters deyip takmasa ya ama işin ucunda para var tabi. para için inancınıda satar.
senin medeniyet anlayışına tüküreyim, medeniyetler içinde boğul inşallah.
kalbindeki kötülük, fesatlık nursuz suratına yansımış.
bunu yayınlayınca tepki alacağınıda biliyo, özellikle ortalık karıştırmak için yapmış. amacına ulaştığını görüncede hesabını kapatmış medeni melek. insan olan bunu yaptığı için özür diler, hadi o kadar medenisen özür dile bide bakalım başabilcekmisin

Tamam yanlışlar daima olacak diyorum picama.
Bu forumda çarşaf giyene aşırı diyen de gördü gözler kendisi başörtülü iken.
Bu da yanlıştı mesela.
Özgürlük ise herkese özgürlük.

Kendince siyasi bir yoruma dayandırmak istemiş olayı ama olmamış.
Zaten bir sanatçı siyasi yorumlar yapmamalı.
O insanlar onu severek karşılamışlar, yanlış ifadeler kullanmış.
Başka türlü ifade edebilirdi.
Opsss, sakin ol şampiyon bu ne hırs :KK51:
Sosyal medya hesabı olmayınca bulunamayacak mı sanki?
Ne korkacak Allah aşkına? :)
Ben savunmuyorum. Babamın oğlu değil yandaşım da değil.
Bu arada merak ettim ben kimin yandaşıyım? Az evvel itham etmiştin merak ettim.
mesajlarıma doğru oku. Birini değil hepsini oku...
O zaman anlarsın ne demek istediğimi.
Ben olanı savunmuyorum sadece yazmak istediğini yanlış anlatmış diyorum hem de suçu olmayan masum insanlar üstünden.
Ünlemler yapıp olayı provake etmeye gerek yok apranxx.
Daha geçen gün sen bile fikrin yanlış beyan ettin hatırla; başörtüsünü savunurken, çarşafın aşırılık olduğunu söyledin.
Yani kendini yanlış ifade ettin.
Bu da o hesap. :KK66:
Kendimi yanlış ifade ederkende,sonrasında açıklamamı yaparken de kimseyi aşağılamadım...bu kadın yanlış falan ifade etmemiş...bile isteye,planlayarak suratını sallandırarak foto çektirmiş sonrasında da gayet aşağılayarak sosyal medya hesabından cümle aleme sunmuş rezilliğini...konuyu ikide bir çarpıtma!
Okul mevzusunu konuşurken dedim ben o çarşaf ve süper mini-dekolteyi...okulda olmasa daha iyi dedim...sonra düşününce kırılan insanların da olabileceğini düşünerek özür diledim...hiç medeni değil nasıl geriliktir bu süper mini, çarşaf falan demedim...iki mesajından biri bu konu...istediğin kadar yaz cevaplayayım..anca anlayacaksın herhalde...

MELEK BAYKAL'DAN AÇIKLAMA: AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMEYEN...

Sevgili Dostlar,

Dün kendi sosyal medya hesabımdan yaptığım paylaşımdan ötürü çok üzgünüm. Her türlü düşünce ve inanç özgürlüğüne saygılı olduğumu bilmenizi isterim. Karşı olduğum tek şey istismar edilmesidir.

Ben, hiçbir zaman bu kadar güzel insanların önce evlerine gidip, birlikte fotoğraf çektirip sonra da onları rencide edebilecek zihniyete sahip olmadım. Yapılan yorumlardan sonra, paylaşımımı kendim için kayda alıp sildim ve ardından defalarca okudum.

Okuduklarım beni bile ürküttü. Aklımın ucundan bile geçmeyen, ancak seçtiğim kelimelerin yanlışlığından dolayı maksadını fazlasıyla aşan ifadeden büyük pişmanlık duydum.

Şu konuda emin olun ki, benim en büyük hatam, bu kadar yanlış yoruma açık bir metni paylaşmak oldu. Tarihi konak ve içinde gördüklerim beni çok etkiledi, heyecanlandırdı. Bu tarihi görünce ve hatta içimde hissedince, bu duygumu sizlere anlatma ihtiyacı duydum. Heyecanla, hızlıca yazdığım ve ikinci kez okumadan paylaştığım fikrimin ne anlamlara gelebileceğini fark etmek hâlâ kanımı donduruyor ve beni derinden yaralıyor.

Birlik ve beraberliğe, barışa ve huzura fazlasıyla ihtiyacımız olan ülkemizde, bir sanatçı olarak en başta benim böyle yanlış bir tutum takınmam mümkün olamaz!

Bugün bu insanlardan özür dilemeye gittim. Onlar her zamanki yüce gönüllülükleri ile beni bağırlarına bastılar. Bu vesile ile onlardan bir kez de sizlerin önünde özür dilemek istiyorum.

Bizleri birleştirebilecek tek şey sevgi. Yüreklerimizin sevgi ile, bir atması dileğimle...

Kendimi yanlış ifade ederkende,sonrasında açıklamamı yaparken de kimseyi aşağılamadım...bu kadın yanlış falan ifade etmemiş...bile isteye,planlayarak suratını sallandırarak foto çektirmiş sonrasında da gayet aşağılayarak sosyal medya hesabından cümle aleme sunmuş rezilliğini...konuyu ikide bir çarpıtma!
Okul mevzusunu konuşurken dedim ben o çarşaf ve süper mini-dekolteyi...okulda olmasa daha iyi dedim...sonra düşününce kırılan insanların da olabileceğini düşünerek özür diledim...hiç medeni değil nasıl geriliktir bu süper mini, çarşaf falan demedim...iki mesajından biri bu konu...istediğin kadar yaz cevaplayayım..anca anlayacaksın herhalde...

yahu ben melek Baykal'ı neden savunayım?
O kadınların başörtüsü ile ne işim olabilir ya da melek Baykal ile?
Öyle ünlemler koyup kendince hakaret edip 'ANCA anlayacaksın' diyerek birşey ispat etmiş olmuyorsun.
Ne zaman kendi savunduğunu. Tersi bir fikir olsa 'ceviz ye beynin açılsın' yok 'Anca aNlayacaksın' vs...
Konu tartışırken birilerine sırf muhalifler diye ya seviyesiz ya anlayamayacak kapasitede dersiniz.
Benim savunduğum birşey yok.
Evet melek Baykal yanlış yapmış.
Çünkü o bir sanatçı. Sanatçıların bu şekilde fikir beyan etmeleri yanlış ama atıfta bulunmak istediği konuyu yanlış yerden başlatmış.
Yoksa bu kadın ilk defa türbanlı birilerini görmüyordur değil mi?
Bu türbanlı ablalar da uzaydan gelmiyordur.
Üslubuna çeki düzen ver apranxx.
Işine gelmeyince birilerini yaftalamak ile olmuyor bu işler.
Bak sen de Yanlışa düşmüşüm gördün mü diyorum olabilir diyorum.
Birinin örtüsüne aşırı demek de yanlış bir tabir ama bu kelimeler de senin klavyeden çıktı.
Hatta bunun için seni uyardığımda yok artık diye bana kızmıştın.
Şimdi de dediğimi anlamamakta direniyorsun.
Olsun... Ben diyeceğimi dedim ya bu da yeter.

Sevgili Dostlar,

Dün kendi sosyal medya hesabımdan yaptığım paylaşımdan ötürü çok üzgünüm. Her türlü düşünce ve inanç özgürlüğüne saygılı olduğumu bilmenizi isterim. Karşı olduğum tek şey istismar edilmesidir.

Ben, hiçbir zaman bu kadar güzel insanların önce evlerine gidip, birlikte fotoğraf çektirip sonra da onları rencide edebilecek zihniyete sahip olmadım. Yapılan yorumlardan sonra, paylaşımımı kendim için kayda alıp sildim ve ardından defalarca okudum.

Okuduklarım beni bile ürküttü. Aklımın ucundan bile geçmeyen, ancak seçtiğim kelimelerin yanlışlığından dolayı maksadını fazlasıyla aşan ifadeden büyük pişmanlık duydum.

Şu konuda emin olun ki, benim en büyük hatam, bu kadar yanlış yoruma açık bir metni paylaşmak oldu. Tarihi konak ve içinde gördüklerim beni çok etkiledi, heyecanlandırdı. Bu tarihi görünce ve hatta içimde hissedince, bu duygumu sizlere anlatma ihtiyacı duydum. Heyecanla, hızlıca yazdığım ve ikinci kez okumadan paylaştığım fikrimin ne anlamlara gelebileceğini fark etmek hâlâ kanımı donduruyor ve beni derinden yaralıyor.

Birlik ve beraberliğe, barışa ve huzura fazlasıyla ihtiyacımız olan ülkemizde, bir sanatçı olarak en başta benim böyle yanlış bir tutum takınmam mümkün olamaz!

Bugün bu insanlardan özür dilemeye gittim. Onlar her zamanki yüce gönüllülükleri ile beni bağırlarına bastılar. Bu vesile ile onlardan bir kez de sizlerin önünde özür dilemek istiyorum.

Bizleri birleştirebilecek tek şey sevgi. Yüreklerimizin sevgi ile, bir atması dileğimle...
nasılda dönmüş. ne demek istemiş onuda açıklasaymış, hiç samimi değil açıklaması

ben kendi adıma onunla birlikte yüzü gülen onunla aynı karede olan o hanımlara üzüldüm
bu yorum üzerine ne kadar üzüldüler kim bilir
medeniyetin ölçüsü başörtüsü takıp takmamakta değil önemli olan taşınan o beyinlerde anlayana

Sevgili Dostlar,

Çevir kazı yanmasın top listesi ...

1. Ben 1881 yazacaktım sehven 1938 ... ile Yahya Şekerci

2.Hızlıca yazıp , okumadan paylaşmışım bıdı bıdısı ile Melek Baykal ...

3.Türk olmak benim suçum değil , tamamen şaka idi ile Serra Ablamız ....

geçin bu işleri,birşey olmaz,başörtülüler ve bu orumuna tepki gösteren demokrat ınsanlar yarın hiçççç bişey olmamış gıbı bağrına basar,bız neleri gördük,dık duruşlu olmak lazım,homosekuel olsa oğlu,keser biçer,ama gider bu tercıhı yapmış unlu bır sanatçıyı sarılır öper,seda sayanı eleştirir,oğlu kendınde buyuk birinı alsa kıyamet koparırıriama gıder seda sayan helal sana der,bizim mıllet böle bişey

Bosuna dememisler;

Medeniyet aciklikla olsaydi, maymunlar en medenisi olurdu. Malum onlarinda kici basi acik. :KK70:

Yazik bu gibi insanlara aciyorum sadece.

Ben sadece o kadınlara üzüldüm. Eminim çok incinmişlerdir.
Düşünce özgürlüğünü herzaman savunurum ama sınırınıda bilmeli insan. Kırmamalı karşısındakini. "Medeniyetsiz" çor çirkin bir ifade.
hiç üzülme,o kadar umursasa onun bu zıhnıyetın bıldığı halde foto çektırmez,bak bağırlarına bıle basmış

@HayyaL velevki yanlış talihsiz bir ifadede bulundu...milyonlara mal olmuş birisi neden çıkıpta özür dilemek yerine hesabını kapatıyor?
Gizli özür mü diyosun :)

@HayyaL velevki yanlış talihsiz bir ifadede bulundu...milyonlara mal olmuş birisi neden çıkıpta özür dilemek yerine hesabını kapatıyor?
Gizli özür mü diyosun :)

Ben senin gibi bir gün Öğretmen, bir gün avukat bir gün doktor olmuyorum ki.
Ya da kimsenin basın sözcüsü olduğumu da zannetmiyorum.
Oku bakalım anlarsan bize de Özet geç, akıllı bir kız ol. Yaramazlık etme. Tamam mı apranxx? :KK20:

Ben de ne zaman birisi o sözü Söyleyecek diye bekliyordum.
Zaten bir fikri savunma yöntemimiz toplumca diğer tarafı yerin dibine sokmak.
saygı beklemek için kendi gibi olmayana saygı duymak zorundayız.
. bizler duymazsak o hayli hayli duymaz.
bu kadın terbiyesizlik yapmış. peki biz onun yaptığının aynını neden yapıyoruz. yazdığımız yada söylediğimiz şeyin konuyla alakası olmayan, hatta tepki veren insanlara hakaret olduğunu düşünemiyor muyuz acaba..

hele açık olanlara maymun benzetmesi hakaretin en dibi olmuş
. kısaca olmamış o yorum.

Back
X