Melek(Kz ocuu) Anneleri Kulb

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalınca, ''anne sevgisinin sadece hormonal bir duygu değil genetik kökenli olduğunu'' ortaya koyabilmek için ''DNA'' taramalı araştırma yapıldığı bildirildi.

ÇÜ Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirhan, yaptığı açıklamada, anne sevgisinin, yeryüzündeki hiçbir sevgiyle boy ölçüşemeyecek kadar güçlü olduğunu, bu gücün altında ise genetik faktörlerin yattığını düşündüklerini söyledi.

Demirhan, doğum yapan annelerin dokularının yenilendiğinin yapılan çeşitli bilimsel araştırmalarla ortaya konulan önemli bir gerçek olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Bu dokulardaki yenilemenin, annenin, bebeğinden aldığı kök hücreler kanalıyla gerçekleştiği güçlü bir ihtimal. Çünkü, kök hücreler, insan vücudunda bulunan ve her türlü vücut hücresine dönüşebilen ana hücrelerdir. Nerede bir zedelenme veya onarım ihtiyacı varsa, oraya giderek gereken hücre tipine dönüşür ve hasarı onarırlar. Bu hücre de en fazla bebeğin kordon kanında bulunur.''

Demirhan, hamilelik sırasında hasarlı dokuların bebeğin kök hücreleri sayesinde onarıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Verdiği kök hücre nedeniyle, bebeğin, doğduktan sonra da annenin vücudunda yaşamaya devam ettiğini düşünüyoruz. Yani bebeğin kök hücreleri, annenin beyninde sinir hücresi, kalbinde kas dokusu gibi çeşitli organlarında yaşamaya devam ediyor. Başka bir ifadeyle anne bebeğini kalbinde, karaciğerinde ya da beyninde yaşatıyor. Ancak, aynı durum baba için söz konusu değil. O yüzden, anne sevgisinin, baba sevgisinden daha güçlü olduğu aklımıza geliyor.''

Demirhan, ilk etapta 10 anne üzerinde yaptıkları araştırmada, annenin vücudunda, bebeğine ait kök hücreleri araştırdıklarını belirterek, ''eğer, bu kök hücreleri bulursak, sevginin sadece hormonal bir duyu değil, genetik kökeni de bulunduğunu ispatlamış olacağız'' diye konuştu.

BEBEK, BABADAN ÇOK ANNENİN DNA'SINI ALIYOR

Prof. Dr. Demirhan, hücre çekirdeğinin dışında, mitokondrilerin içinde yer alan ve ''mitokondrial DNA'' denilen hücreleri çocuğun annesinden aldığını kaydederek, şöyle devam etti:

''Baba, bir bebeğe, spermi aracılığıyla hücrelerini veriyor. Bebek, anneden de babadan da 23'er kromozom alıyor. Ancak, çekirdek içindeki DNA, hem anneden hem de babadan alınan genetik bilgiyi içerdiği halde, mitekondrial DNA, yani hücre çekirdeğinin dışındaki DNA, yalnızca anneden alınan genetik bilgileri kapsıyor. Bu yüzden, bir kişinin, anne soyu ile ilgili bir araştırma yapılırken mitokondrial DNA analizleri yapılıyor.''

Bazı babaların, ''çocuğum çok zeki, tıpkı benim gibi'' şeklindeki sözlerine de dikkati çeken Demirhan, bir bebeğin, özellikle zeka kavramını daha çok anneden aldığını bildirdi.

Prof. Dr. Demirhan, ''anne sevgisinin kaynağını bilimsel verilerle ortaya koymak'' için yaptıkları araştırmanın uzun soluklu olduğunu, annede, bebeğine ait kök hücreleri bulduklarında, bunu uluslararası platforma taşıyacaklarını sözlerine ekledi. ALINTIDIR..........

kızlar sabah sabah sızı mutlu edeyım dıye dusundum
dun telde efsunlada konustuk bu konuda sonra sızlere yazısını bulup gondereyım demıstım
buyrun benım zekı meleklerımın zekı annelerı
sızlerı cok sevıyorum
esler adına uzgunum sekerler.
eeeee allahın adaletınden suphe yok
cınsıyetı erkek belırlerse zekayıda anneden alırlar
rabbım ne buyuksun:Saruboceq::Saruboceq:

aynen öyle şekerim
daha önce yaptım o hatayı beni gereksiz üzmelerine
izin verdim olan bana oldu kimseye bir şey olmuyor
artık yok izin vermeyeceğim dedim o andan itibaren olay bitmiştira.s

teşekkürler canım sağolasın
bunu eşim eve gelince kesin okutacağım
bilimsel olarak kanıtlandı kızların zekası benden diye:lepi:
gerçi hemen kıvırmayıda iyi becerir ben zaten biliyordum diye:1hug:

aynen öyle şekerim
daha önce yaptım o hatayı beni gereksiz üzmelerine
izin verdim olan bana oldu kimseye bir şey olmuyor
artık yok izin vermeyeceğim dedim o andan itibaren olay bitmiştira.s

aynen oyle canım benım
hayata bır kere gelıyoruz ve kımsenın bızı uzmesıne ızın vermemelıyız dıye dusunuyorum
helede bızı sevmeyen ve bızım sevmedıgımız bırılerınınkötükedihüsokötükedihüso

teşekkürler canım sağolasın
bunu eşim eve gelince kesin okutacağım
bilimsel olarak kanıtlandı kızların zekası benden diye:lepi:
gerçi hemen kıvırmayıda iyi becerir ben zaten biliyordum diye:1hug:

rıca ederım canım benım
okut tabı sekerım.
yerım ben senın zekanı canım benım:roflol:
tabıkı bızden alacaklar ay erkeklerde ne zeka varda dermısım:roflol::roflol:
canım benım sende ısı yordamına gore yapa.s
once bır konu ac kızların zekasıyla ılgılı sonra akıllı kızlarım benden almıslar de esınde hayır benden der cıkarır okutursun:roflol::roflol:
ay cok fena gordum bugun kendımııııııııııııııııı
enıste duymasın:roflol::roflol::roflol:

sekerler herkese guzel bır gun dılıyorum
nazın uyku saatı geldı elıf pcde oyun oynamak ıstıyor bende ders calısayım
gorusmek uzere
herkesı cok cok opuyorum
meleklerıme ıyı bakın annecıklerııııııı

eline sağlık canım
şimdi kafam karıştı
kardeşler bazen bi tanesi
daha akıllı diğeri tembel oluyor
bunun bir sebebi varmı
şimdi tabiiki akıllıyım
tembel olan kime çekmiş oluyorrrrrrrrrrrrrr:roflol::roflol:
ay ne kadar ilmi yazmışım:roflol::roflol:

miniğim paylaşımın için teşekkürler canım
inşallah kızlarım zeka olarak bana çekerler çünkü baba ümitsiz vaka:roflol:
şaka bir yanada çok parlak bir öğrenciliğim oldu umarım kızlarımda bana çekerlerde okul hayatlarında beni yormazlar.
tip olarakda 3 kız babaya halaya çekmişler.sanki benim kızlarım değiller bari zekaları bana çeksin.aslında önemli olanda bu zaten değilmia.s

hanımlar günlük işlerimi bitirdim ama cam silmeyi düşünüyorum.bugün burda hava fena değil.güneşliyken sileyim diyorum ama çok üşeniyorumklava:
yerimden bir kalkabilsemkaydirigubbakcemile3

benb temizligi bitirdim şükür ama babam ve babannem hastaydı onlardayın bir haftadır çoook yoruldum babannem iyi babam hala hasta bi iyileşseydiler tertemiz evimde oturmak istiyorum

rıca ederım canım benım ne demek
kısım o zamanda erkeklerın yaptıgını yapacaksın sekerım
ıyıyı kendıne kotuyu babaya benzeteceksın olay bıtecek
tembel dıye bırsey yok canım ya sadece cocuklarda ılgı alanları farklı oluyor
her cocuk her canlı zekıdır.ama aklını kullandıgı alan farklılasıyor.malesef ulkemızde malum ne zekanı nede ıstedıgın meslegı yapabılıyorsun.
herkes bır sekılde para kazanmak yasamak ıcın secımlerını ıstemeden yapıyorlar
aılelerdede bu var.cocugun ılgı alanı farklı ama ıllakı dr ogretmen avukat vs..olsun dıye ugrasıyorlar.
cocuga secım hakkı vermıyoruz.eeee halıylede ıstemedıgı seyı yapmak mutlu etmıyor ılgılenmıyor sonucta adı tembel dıye nıtelendırılıyor.

rıca ederım canım benım
kıs nıye oyle dıyon enısteme aaaaaaaaa
sana cekmısler zaten canım bılımsel acıklama bu.
tabıkı zekaları onemlı de canım ay halaya nıye benzıyorlar o cadılar.
allahıma sukurler olsun benzemıyorlar kızlarıma sınır olurdum sonra.
allah korusun yarabbımmmmmmmm:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

hanımlar günlük işlerimi bitirdim ama cam silmeyi düşünüyorum.bugün burda hava fena değil.güneşliyken sileyim diyorum ama çok üşeniyorumklava:
yerimden bir kalkabilsemkaydirigubbakcemile3

oh oh kolay gelsın canım ben dun hallettım bugun ders yapayım dedım.
aksamada kızartma yapmaya karar verdım.naz uyansın az dısarı cıkaracagım kızları.
ders molası verdım basım agrıdıda sızlere bakayım dedım
gorusmek uzere canım kolay gelsın sanada

benb temizligi bitirdim şükür ama babam ve babannem hastaydı onlardayın bir haftadır çoook yoruldum babannem iyi babam hala hasta bi iyileşseydiler tertemiz evimde oturmak istiyorum

cok gecmıs olsun canım benım
acıl sıfalar dılıyorum
allah yardımcın olsun ınsaallah

kimsede sormamış beni aşk olsun yeniyim diye dışlandım heral:çok üzgünüm:

allahım yarabbım yaaaaaaa:mymeka:
buyrun bayan kaprıs bır tane dahaklava:
kıs ne dıslanması sekerım yaaaaaklava:
nolur yapmayın soylee.
2topık olduk kım nerde takıpte zorlanıyoruz bazen ınan.kafamçokkarıştı

herkeze iyi günler minik ayrıca yazı için teşekkür ederim

rıca ederım canım ne demek sanada ıyı gunler adasyerimsenibenyerimseniben

miniğim görümcelerimi severim kız
kızlarımın onlara benzemeleri benim için sorun değil
sonuçta onlarda abilerine benziyolar nede olsa kardeşler
yani benim kızlarda biraz babadan biraz halalardan almışlarkaydirigubbakcemile3

insallah canim benimde enbüyük istedigim bu simdi güzel bir bulmak ama burda cok zor birde türk oldugunu bilince bazilari vermek istemiyo cünki türklerden cok sikayetciler

insallah canim :Saruboceq:

sagol canim anliyorum seni allahim yardimcimiz olsun böyle cile cekenlerin insallah :Saruboceq: :Saruboceq:

slm şekerler
nasılsınız
meleklerim nasıllar
benim şekerler iyiler
az uymuşum meleklerimde annanelerine gitmişler
eniteleriyle parka gitmişler
pek eğlenmişler çok mutlu olarak döndüler

iyi aksamlar kızlar yarın memlekete anama gidiyorum ne güzellll
kız orda hastalanır filan diye korksamda gidecegimden mutluyum
dün eşimle ıssız adamı izlledim cok güzeldi yaaaaa ben agladım

iyi aksamlar kızlar yarın memlekete anama gidiyorum ne güzellll
kız orda hastalanır filan diye korksamda gidecegimden mutluyum
dün eşimle ıssız adamı izlledim cok güzeldi yaaaaa ben agladım

sana iyi yolculuklar canım
bizde muroya gitmeyi düşünüyoruz ama bende 3 çocuk olunca sadece düşünmekle kalıyo:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…