- Konu Sahibi minik kuslarim
-
- #8.381
ay bebegım yaaa ne depresyonu
ay cok canını sıkarlarsa sen onları depresyona sok onlar dusunsun aaaaaaaa
hayatta sevmedıgım bırısı ıcın canımı sıkıp ne onun degerını yukseltırım nede kendı tatlı canımı sıkarım
ne takıyorsun.bulursunuz ev uzaklasırsınız.
sen guzel canını hıc sıkma bebegım benım.canınadamı acımıyorsun canım yaa neler yasadın neler atlattın bılıyorsun.
hayatta senden kızından ve esınden onemlı kımse olmasın canım
hele koca tarafımı salla gıtsın yaa:roflol::roflol:
ay benıde konusturdun kotu kotu bak:roflol::roflol:
supersın sekerım valla oyle
ınsan kendını sevmezse kımse sevmez
hayatta asla kımseye haddınden fazla deger vermemıyı yoksa kendı degerımı kaybettıgımi ogrendım
ve ben ızın verdıgım surece benı uzduklerını anladım ınsanların
ben kımsenın benı uzmelerıne ızın vermıyorum
benı seven zaten benı uzmez sevmeyenıde ben sevmem
eeeeeee sevmedıgım bırını benı uzmesıne neden ızın vereyım
duz mantık bu sekılde ıslıyor ama cok etkılı demı canım
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalınca, ''anne sevgisinin sadece hormonal bir duygu değil genetik kökenli olduğunu'' ortaya koyabilmek için ''DNA'' taramalı araştırma yapıldığı bildirildi.
ÇÜ Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirhan, yaptığı açıklamada, anne sevgisinin, yeryüzündeki hiçbir sevgiyle boy ölçüşemeyecek kadar güçlü olduğunu, bu gücün altında ise genetik faktörlerin yattığını düşündüklerini söyledi.
Demirhan, doğum yapan annelerin dokularının yenilendiğinin yapılan çeşitli bilimsel araştırmalarla ortaya konulan önemli bir gerçek olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
''Bu dokulardaki yenilemenin, annenin, bebeğinden aldığı kök hücreler kanalıyla gerçekleştiği güçlü bir ihtimal. Çünkü, kök hücreler, insan vücudunda bulunan ve her türlü vücut hücresine dönüşebilen ana hücrelerdir. Nerede bir zedelenme veya onarım ihtiyacı varsa, oraya giderek gereken hücre tipine dönüşür ve hasarı onarırlar. Bu hücre de en fazla bebeğin kordon kanında bulunur.''
Demirhan, hamilelik sırasında hasarlı dokuların bebeğin kök hücreleri sayesinde onarıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Verdiği kök hücre nedeniyle, bebeğin, doğduktan sonra da annenin vücudunda yaşamaya devam ettiğini düşünüyoruz. Yani bebeğin kök hücreleri, annenin beyninde sinir hücresi, kalbinde kas dokusu gibi çeşitli organlarında yaşamaya devam ediyor. Başka bir ifadeyle anne bebeğini kalbinde, karaciğerinde ya da beyninde yaşatıyor. Ancak, aynı durum baba için söz konusu değil. O yüzden, anne sevgisinin, baba sevgisinden daha güçlü olduğu aklımıza geliyor.''
Demirhan, ilk etapta 10 anne üzerinde yaptıkları araştırmada, annenin vücudunda, bebeğine ait kök hücreleri araştırdıklarını belirterek, ''eğer, bu kök hücreleri bulursak, sevginin sadece hormonal bir duyu değil, genetik kökeni de bulunduğunu ispatlamış olacağız'' diye konuştu.
BEBEK, BABADAN ÇOK ANNENİN DNA'SINI ALIYOR
Prof. Dr. Demirhan, hücre çekirdeğinin dışında, mitokondrilerin içinde yer alan ve ''mitokondrial DNA'' denilen hücreleri çocuğun annesinden aldığını kaydederek, şöyle devam etti:
''Baba, bir bebeğe, spermi aracılığıyla hücrelerini veriyor. Bebek, anneden de babadan da 23'er kromozom alıyor. Ancak, çekirdek içindeki DNA, hem anneden hem de babadan alınan genetik bilgiyi içerdiği halde, mitekondrial DNA, yani hücre çekirdeğinin dışındaki DNA, yalnızca anneden alınan genetik bilgileri kapsıyor. Bu yüzden, bir kişinin, anne soyu ile ilgili bir araştırma yapılırken mitokondrial DNA analizleri yapılıyor.''
Bazı babaların, ''çocuğum çok zeki, tıpkı benim gibi'' şeklindeki sözlerine de dikkati çeken Demirhan, bir bebeğin, özellikle zeka kavramını daha çok anneden aldığını bildirdi.
Prof. Dr. Demirhan, ''anne sevgisinin kaynağını bilimsel verilerle ortaya koymak'' için yaptıkları araştırmanın uzun soluklu olduğunu, annede, bebeğine ait kök hücreleri bulduklarında, bunu uluslararası platforma taşıyacaklarını sözlerine ekledi. ALINTIDIR..........
kızlar sabah sabah sızı mutlu edeyım dıye dusundum
dun telde efsunlada konustuk bu konuda sonra sızlere yazısını bulup gondereyım demıstım
buyrun benım zekı meleklerımın zekı annelerı
sızlerı cok sevıyorum
esler adına uzgunum sekerler.
eeeee allahın adaletınden suphe yok
cınsıyetı erkek belırlerse zekayıda anneden alırlar
rabbım ne buyuksun:Saruboceq::Saruboceq:
aynen öyle şekerim
daha önce yaptım o hatayı beni gereksiz üzmelerine
izin verdim olan bana oldu kimseye bir şey olmuyor
artık yok izin vermeyeceğim dedim o andan itibaren olay bitmiştira.s
teşekkürler canım sağolasın
bunu eşim eve gelince kesin okutacağım
bilimsel olarak kanıtlandı kızların zekası benden diye:lepi:
gerçi hemen kıvırmayıda iyi becerir ben zaten biliyordum diye:1hug:
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalınca, ''anne sevgisinin sadece hormonal bir duygu değil genetik kökenli olduğunu'' ortaya koyabilmek için ''DNA'' taramalı araştırma yapıldığı bildirildi.
ÇÜ Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirhan, yaptığı açıklamada, anne sevgisinin, yeryüzündeki hiçbir sevgiyle boy ölçüşemeyecek kadar güçlü olduğunu, bu gücün altında ise genetik faktörlerin yattığını düşündüklerini söyledi.
Demirhan, doğum yapan annelerin dokularının yenilendiğinin yapılan çeşitli bilimsel araştırmalarla ortaya konulan önemli bir gerçek olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
''Bu dokulardaki yenilemenin, annenin, bebeğinden aldığı kök hücreler kanalıyla gerçekleştiği güçlü bir ihtimal. Çünkü, kök hücreler, insan vücudunda bulunan ve her türlü vücut hücresine dönüşebilen ana hücrelerdir. Nerede bir zedelenme veya onarım ihtiyacı varsa, oraya giderek gereken hücre tipine dönüşür ve hasarı onarırlar. Bu hücre de en fazla bebeğin kordon kanında bulunur.''
Demirhan, hamilelik sırasında hasarlı dokuların bebeğin kök hücreleri sayesinde onarıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Verdiği kök hücre nedeniyle, bebeğin, doğduktan sonra da annenin vücudunda yaşamaya devam ettiğini düşünüyoruz. Yani bebeğin kök hücreleri, annenin beyninde sinir hücresi, kalbinde kas dokusu gibi çeşitli organlarında yaşamaya devam ediyor. Başka bir ifadeyle anne bebeğini kalbinde, karaciğerinde ya da beyninde yaşatıyor. Ancak, aynı durum baba için söz konusu değil. O yüzden, anne sevgisinin, baba sevgisinden daha güçlü olduğu aklımıza geliyor.''
Demirhan, ilk etapta 10 anne üzerinde yaptıkları araştırmada, annenin vücudunda, bebeğine ait kök hücreleri araştırdıklarını belirterek, ''eğer, bu kök hücreleri bulursak, sevginin sadece hormonal bir duyu değil, genetik kökeni de bulunduğunu ispatlamış olacağız'' diye konuştu.
BEBEK, BABADAN ÇOK ANNENİN DNA'SINI ALIYOR
Prof. Dr. Demirhan, hücre çekirdeğinin dışında, mitokondrilerin içinde yer alan ve ''mitokondrial DNA'' denilen hücreleri çocuğun annesinden aldığını kaydederek, şöyle devam etti:
''Baba, bir bebeğe, spermi aracılığıyla hücrelerini veriyor. Bebek, anneden de babadan da 23'er kromozom alıyor. Ancak, çekirdek içindeki DNA, hem anneden hem de babadan alınan genetik bilgiyi içerdiği halde, mitekondrial DNA, yani hücre çekirdeğinin dışındaki DNA, yalnızca anneden alınan genetik bilgileri kapsıyor. Bu yüzden, bir kişinin, anne soyu ile ilgili bir araştırma yapılırken mitokondrial DNA analizleri yapılıyor.''
Bazı babaların, ''çocuğum çok zeki, tıpkı benim gibi'' şeklindeki sözlerine de dikkati çeken Demirhan, bir bebeğin, özellikle zeka kavramını daha çok anneden aldığını bildirdi.
Prof. Dr. Demirhan, ''anne sevgisinin kaynağını bilimsel verilerle ortaya koymak'' için yaptıkları araştırmanın uzun soluklu olduğunu, annede, bebeğine ait kök hücreleri bulduklarında, bunu uluslararası platforma taşıyacaklarını sözlerine ekledi. ALINTIDIR..........
kızlar sabah sabah sızı mutlu edeyım dıye dusundum
dun telde efsunlada konustuk bu konuda sonra sızlere yazısını bulup gondereyım demıstım
buyrun benım zekı meleklerımın zekı annelerı
sızlerı cok sevıyorum
esler adına uzgunum sekerler.
eeeee allahın adaletınden suphe yok
cınsıyetı erkek belırlerse zekayıda anneden alırlar
rabbım ne buyuksun:Saruboceq::Saruboceq:
Günaydınlaaaaaar....
meleklerime ve annelerine güzel
bir gün diliyorum...kızımın karnı yine
çok ağrıdı akşam ve halada ağrıyor
bugün onu doktora götürücem...
hepinizi öpüyorum...
eline sağlık canım
şimdi kafam karıştı
kardeşler bazen bi tanesi
daha akıllı diğeri tembel oluyor
bunun bir sebebi varmı
şimdi tabiiki akıllıyım
tembel olan kime çekmiş oluyorrrrrrrrrrrrrr:roflol::roflol:
ay ne kadar ilmi yazmışım:roflol::roflol:
miniğim paylaşımın için teşekkürler canım
inşallah kızlarım zeka olarak bana çekerler çünkü baba ümitsiz vaka:roflol:
şaka bir yanada çok parlak bir öğrenciliğim oldu umarım kızlarımda bana çekerlerde okul hayatlarında beni yormazlar.
tip olarakda 3 kız babaya halaya çekmişler.sanki benim kızlarım değiller bari zekaları bana çeksin.aslında önemli olanda bu zaten değilmia.s
hanımlar günlük işlerimi bitirdim ama cam silmeyi düşünüyorum.bugün burda hava fena değil.güneşliyken sileyim diyorum ama çok üşeniyorumklava:
yerimden bir kalkabilsemkaydirigubbakcemile3
benb temizligi bitirdim şükür ama babam ve babannem hastaydı onlardayın bir haftadır çoook yoruldum babannem iyi babam hala hasta bi iyileşseydiler tertemiz evimde oturmak istiyorum
kimsede sormamış beni aşk olsun yeniyim diye dışlandım heral:çok üzgünüm:
herkeze iyi günler minik ayrıca yazı için teşekkür ederim
benb temizligi bitirdim şükür ama babam ve babannem hastaydı onlardayın bir haftadır çoook yoruldum babannem iyi babam hala hasta bi iyileşseydiler tertemiz evimde oturmak istiyorum
gunaydınlar sekerler hepınıze
guzel bır gun dılıyorum canlarım benım
meleklerımıde cok cok opuyorum
canım benım allah yardımcın olsun bebegım ınsaallah
sıkıntılarının bıtecegıne ınanıyorsan tasın canım
hayat senın ve aılenın hayatı canım
beddua etme bosver allah goruyor herkesı herseyı sen ıcını rahat tut
rabbım buyuk bulursunuz bır ev tasınırsınız canım
hallolmayacak bırsey degıl bebegım
opuyorum canım benım senı
emiy canım uzme o tatlı canını rabbim buyuktur senide goruyordur onlarıda inankı bir gun bu cektın cileler bitecek sende feraha cıkacaksın sen sakın uzulme mutlu olmaya bak insallah en kısa zamanda her sey istedigin gibi olur bitanem optum seni
ayy ne depresyonu şekerim
ben nediyorum sen ne yapıyorsun
evliliğimin başından beri alt katlarında oturdum
3 ay önce kendi evimize geçtik
o nerde dersin hemen yanlarında kurtuluşum yok
üstelik bu aralar aramızda limoni
yan yana olup huzursuz olmak kötü
ama herşeye rağmen hayat devam ediyor
kontrolümü kaybedersem olan eşime ve çocuklarıma
olacak oyüzden kendimize de iyi davranmalı hoş tutmalıyız
başkalrının olumsuz etkilerini bertaraf etmek bizim elimizde
oyüzden diyorum kendine iyi davran diye öpüyorum şekerim
ay bebegım yaaa ne depresyonu
ay cok canını sıkarlarsa sen onları depresyona sok onlar dusunsun aaaaaaaa
hayatta sevmedıgım bırısı ıcın canımı sıkıp ne onun degerını yukseltırım nede kendı tatlı canımı sıkarım
ne takıyorsun.bulursunuz ev uzaklasırsınız.
sen guzel canını hıc sıkma bebegım benım.canınadamı acımıyorsun canım yaa neler yasadın neler atlattın bılıyorsun.
hayatta senden kızından ve esınden onemlı kımse olmasın canım
hele koca tarafımı salla gıtsın yaa:roflol::roflol:
ay benıde konusturdun kotu kotu bak:roflol::roflol:
supersın sekerım valla oyle
ınsan kendını sevmezse kımse sevmez
hayatta asla kımseye haddınden fazla deger vermemıyı yoksa kendı degerımı kaybettıgımi ogrendım
ve ben ızın verdıgım surece benı uzduklerını anladım ınsanların
ben kımsenın benı uzmelerıne ızın vermıyorum
benı seven zaten benı uzmez sevmeyenıde ben sevmem
eeeeeee sevmedıgım bırını benı uzmesıne neden ızın vereyım
duz mantık bu sekılde ıslıyor ama cok etkılı demı canım[/QUOTE
:roflol: :roflol: ay güldüm haaaa bu arada ayri ev tut uzaklas diyosun ya insallah tümden bitecek bu dert cünki temelli dönecekler ama gelincede benim yanimda kalacaklar aman birkacgün cekerim kahirlarini ömür boyu cekmekten iyidir :jeyyar: :jeyyar:
haklisin sekerim cok haklisinda ben cok takintiliyim cokkkkkkkkkkk
kamilece canım en guzelını edıyorsun evın dısındakı ınsanlar yuzune evınızın huzurunu asla bozmayın yuvandaki mutluluk her daim olsun canım optum
emiy bitanem sende kamilece gibi yap bitanem dısardakı ınsanları degil evınızı ıcındekılerı dusun vede cok mutlu ol onlara ınat hemde insallah cok cok mutlu olacaksın bıtanem optum
öyle olmuyo mutlaka etkiliyolar bizide
gecmis olsun canim acil sifalar diliyorum
kizlar iyiki sizler varsiniz ya öpüyorum hepinizi a.s. a.s. a.s.
iyi aksamlar kızlar yarın memlekete anama gidiyorum ne güzellll
kız orda hastalanır filan diye korksamda gidecegimden mutluyum
dün eşimle ıssız adamı izlledim cok güzeldi yaaaaa ben agladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?