Meleklerine kavuşanlar, kavuşmak için gün sayanlar....

canım çok teşekkür ederim.inşallah senin dediğin gibi güzel olur herşey.çok korkuyorum lohusalıktan.ama korktukça başına gelir insanın.dediklerini inşallah uygulamaya çalışıcam :) inşallah doğumdan sonrada katılırım aranıza oluşumla...

ÇOCUKLUĞUMUZDA...
Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı.

Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım.

Hatta Babanım bile anahtarı yoktu.

Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi.

Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki.....

En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı.

Sokakta oynamak diye bir kavram vardı yani.

Cafelerde, alış veriş merkezlerinde buluşmazdık.

Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya,zıplaya yürüyerek gelirdik.

Servis falan yoktu. Ayakkabılarımız eskirdi.

Hatta öyle olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar oyuna bile dalardık.

Annelerimiz bu durumu bildiklerinden kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi.

Mahallemizdeki teyzeler Annemiz gibiydi.

Susayınca girer evlerine su içerdik.

Ya da pencereden bize bir sürahi bir bardak uzatırlar,hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik.

Kısacacı evine gidip gelen (...ki;sadece çişi gelen giderdi evine)elinde mutlaka yiyecekle dönerdi.

Anneleri o arada çocuğuna verdiği şeyden bizlere de gönderirdi.

Bu bazen bir kurabiye, bazen bir meyve olurdu.

Cebimizde harçlığımız olduğunda düşmesin diye çıkarır çantamızın üstüne koyar oyun bitince geri alırdık.

Çok garip ama kimse almazdı. Sokaklarımız evimiz kadar güvenli idi.

Düşünce kaldırırlar, kavga edince barıştırırlardı bizi...

Polisler gelmezdi kavgalarımıza, zabıtlar tutulmazdı.

Sonra kavgalarımız da öyle ustura, falçata ile olmaz,onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi, en fazla saçlarımızdan çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık.

Birbirimizin suyundan içer, elmasına diş atardık.

Misket oynamaktan parmaklarımız kanar yine de mikrop kapmazdık.

Azar işitip, acillere taşınmazdık. Düşerdik ekmek çiğner basarlardı alnımıza, oyuna devam ederdik. Röntgenlere, ultrasonlara girmezdik.

Ben bizim çocukluğumuzu çok özledim.

Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki. Komşumu tanımıyorum ama evinin camında, temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum.

Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem.

Evimizi kendimiz temizlerdik, kapı silmece; bilmem kaç kuruş hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri.

Evlerimiz var, içinde yaşayan yok. Parklarımız var, içinde oynayan çocuk yok.

Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar, ışıl ışıl vitrinler, girip çıkan yapay insanlar...

Ruh yok, buz gibi buz, bu biz değiliz..

Tahta iskemlelerimizde oturan yaşlılarımız, onlara dede, nene diye

hatırını soran çocuklarımız yok oldu.

Ben kapılarında 'vale'lerin, 'body'lerin beklediği yerlerden hep korkmuş çekinmişimdir.

Kapısını çarparak örtüyor diye çocuğuna kızıp, taksidini bitiremediği arabanın anahtarını, hiç tanımadığı birine vermek ters gelir bana.

Benim değildir bu kültür.

Ne ruhuma, ne kültürüme ne de cüzdanıma hitap eder.

Nedir bunlar?

Reklamlarla desteklenen beyni, ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk.

Birbirimize yabancı, yalnızlıklarımızla yaşar olduk.

ıyi de neden böyle olduk ?

Biz mi istemiştik?

Yoksa birileri mi böyle istedi?..

'Her toplum hakettiği gibi yönetilir'derler ya, hakettiği gibi de yaşar diyelim mi?

Kim yazmış bilmiyorum. Taa uzaklardan bir selam gibi geldi.

Üzerimde kalmasın, o yüzden "size" gönderiyorum. Umarım sizin de üzerinizde kalmaz bu selam. Siz de başkalarına gönderirsiniz..

canım mısır ve kuru incir ye bunlarda çok arttırıyomuş sütü ayrıca sütü bana tavsiye etmediler çünki bebeğe gaz yapıyomuş süt
canım saol ben hastanede yattığım sürece hep süt verdiler ne bileyim.
gülçincim günaydın bak cerenin fotolarına bakmam işe yaradı benim kızımında gözler boncuk oldu maviş maviş maşallah kaydirigubbakcemile3
ay yerim o maviş gözlerini ben adıyla yaşasın elifçik allah analı bablı büyütsün
canım gördüm teyzesi 200 gr almış yine kuzum iymişte sağlığı
inşallah canım benim
canım hamilelikten gülçin çok güzel anlatmış kucapına alınca hepsi geçecek

yüreğine sağlık ben yolladım slmlarını bile.

kimse yok yine malum akşam vakti ...ben geldim kızımdan ancak fırsat buldum bugün biraz huysuzdu daha dogrusu uyumadı fazla, uyanık oldugunda ya mızıldanıyor yada ilgi istiyor ..şimdi uyududa buraya geldim ne kadar uyuyacak bilmiyorumboshayallersmile

beyazcım hamile imiş hayırlı olsun güzelim ama fazla gelmiyorsun artık neden gerçi bende gelmiyorum fazla malum ama arada giriyorum gözüme takılmış fazla ugramadıgın ..hatice entelliye ierror da gelmiyorlar sanırım bu ara ..nurcum çok geçmiş olsun yaaa ah kuzum sürekli rahatsızlanıyor dua oku annesi ona sık sık aman ihmal etme..tekra çok geçmiş olsun..ablacım nasılsın rüzgarımız nasıl?gülçinim seninle konuştuk bugün bak geldim kimse yok ama ben yine yazayım dedim..arifecim tatlım ne haber sende görünmüyorsun sık..yengeç hala yogunluk mu yaaa en ne zaman rahatlayacan be kuzum....jasmininin de fotolarına bakayım hemen..fatoşcum umarım bebişine saglıkla kısa zmanda kavuşursun moralinide bozma sakın...

amin canım çok saol inşallah teyzesi teşekkür ederiz.

çok sevindim canım, hadi bakalım, Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah :) sınavında da başarılar canım :)
tatlım sağol, iyiyim, oğluşum da iyi çok şükür... bugün dr kontrolümüz vardı, 59 cm olmuş, kilosu da 5500 gr çok şükür :) sen nasılsın hayatım?
ah canııııııııımmmmm... o hasret hiç bitmez bence, uyurken bile özlüyorum ben oğluşumu, uyansa da sevsem diyorum ama uyanınca bazen dünyayı dar ediyor bana... eee haberler nasıl? görmüşsündür oğluşunu? dr ne diyor durumu hakkında? biraz detay ver bize :)
sakın bozma moralini :) eve geldiği zaman oğluşun bugünleri unutacaksınız :)
valla ben de şaşkınım canım, umarım dediğin gibi olur ve geçer bu durum, hele şu spiral bir takılsın da, o zaman kaçışım olamayacak tabii :)

inşallah bünyen kabul eder canım :)

evet ben de merakla bekliyorum :)

cadı tabii, armut dibine düşer derler, anasına bak kızını al derler kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 evet gelin kızını sorup duruyor valla bana :)

aaaa çekiştirmesem olur mu? ömrümü yiyor beee alsanaalsanasmile

ayyyy her görümce senin gibi olsa, senin gibi görümcem olsa daha ne isterdim? Şeniz
arkadaşlar anne sütünü artırmak için ne yapmam lazım rezene çayı bulgur pilavı ayva hoşafı helva süt yoğurt tan başka yardım teyzoşları oğlşuma süt lazımmmmmmmmmmmmm.
Tek bir kür yok
Bu konuda önerdiğim tek bir kür yoktur. Çünkü, emziren bir annenin sütünün erken azalmasının birçok nedeni olabilir. Bu durumu mutlaka öncelikle hekimleriyle görüşmelerini öneririm.
Hamilelerin, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleri ile oynanmış) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamilelerinvirüs ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.virüs
Önermiş olduğum kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogogue (anne sütünü artırıcı) dır. Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.
Taze beyaz üzüm
Dereotu
İncir (taze veya kurutulmuş)
İncir-havuç
Taze beyaz dut
Haşlanmış taze beyaz dut kurusu kürleridir.
Yukarıda isimlerini yazmış olduğum kürlerin hazırlanma ve kullanma şekillerini vermiş bulunuyorum. Aynı anda yukarıda belirtmiş olduğum kürleri birden fazla kürün uygulanmaması gerektiğini özellikle belirtmek isterim.
Bunların dışında diğer yardımcı kürler ise,
Anason
Kereviz
Taze kereviz yaprakları
Bal kabağı
Çilek
Kıvırcık salata
Sumak
Rezene çayı
Tere
GÜNÜN KÜRÜ
Kür 1 : Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcı etki yapar.
Kür 2 : Sabah akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
Kür 3:virüs Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre suda haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.
Not: Bu kürler aynı anda uygulanmaz. Uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan alıntı yaptım canım
çok tatlı oluyor yumurcaklar :) amiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnn
canıııııımmmmmm ben de seni çok öpüyorum tatlım :)
ablam valla tepetaklak geldi kuzum
bronşları tıkalı olduğu için buhar veriyoruz
ablacım ilayda pek kabız olmadı ama sen hafif bi kayısı hoşafı yap iç oğluşumada iyi gelir
offffffff kıyamam yaaa, yavru kuşum benim inşallah bir an önce toparlanır kuzum
tamam canım deneyeceğim :)
sağol güzelim, iyiyim, Rüzgar da iyi çok şükür, normal bebeklik sıkıntılarını yaşıyor garibim :) Berra yine mi huysuz? niye huysuzlanıyor acaba? bir sıkıntısı vardır mutlaka yavrumun, benim için kokla miniğimi :)

valla ablacım bilmiyorum ama bazen yatmakta direniyor sürekli kucakta uyumak istiyor uyuyunca yatırıyorum yatagına tabii çok geçmeden farkediyor yendien cırlama sil baştan oluyoruz yanii..neyse sonunda uyudu şükür ama bende bittim evde koşuşturmaktan helak oldum bacaklarım agrıyor bende yatacam şimdi...kuzucuklarımıza allah rahatlık versin mışıl mışıl uyusunlar...

ÇOCUKLUĞUMUZDA...
Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı.

Üzerimde kalmasın, o yüzden "size" gönderiyorum. Umarım sizin de üzerinizde kalmaz bu selam. Siz de başkalarına gönderirsiniz..

harikasın canım yaaa bu yazı resmen aldı beni çocukluğuma götürdü tatlım
eline yüreğine sağlık teşekkürler
bizdende selam olsun uzak diyarlara.... opuyorumnanaktan

canım hoşgeldin sefalar getirdin...
uyumuyor demek berra hanım heee büyüyorlar artık ve gündüz uykuları git gide azalıyor.
gece nasıl peki uyuyormu?
bu arada anne sütü alıyormu berra?

olsun kimse olmasada sen yinede gel yaz kendinden haberler getir bize.

aapplaaammmmmmmmm Şeniz Şeniz

geçer ablam bu durum geçmeli geçmek zorunda geçmezse özelden görüşelim ben geçiririm bilmiyorumkismile kaydirigubbakcemile3

inşallaaahhhhhhh :Saruboceq:

armut dibine düşermiş lafa bak lafa armut yaptı kızımı gelirsem oraya varya parçalarım seni hanııımmmm :roflol: :roflol:
madem gelin kızını sorup duruyor öyleyse buraya gelecek görecek öyle uzaktan sormalarla olmaz bu işler ablacım aynen ilet bu cümleyi mehmet abime.

zaten onlar bizim ömrümüzü yesin diye evlenmedikmi?
biz kimin ömrünü yiyoruz sanki
onlar yapıyorda
biz sütten çıkmış ak kaşıkmıyız kaydirigubbakcemile3

ayyy sen öyle diyon ama bakalım gelin hanım ne dicek
cadı görümcemi dicek tatlı görümcemi dicek
yoksa benim lafımı banamı söylicek
GÖRÜMCE GÖZ TAŞI GÖRDÜĞÜN YERDE BAS TAŞI
ben o taşı alırım onun kafasını parçalarım kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
tabii eğer bir gün benim salak kardeşim bir kız bulup evlenirse :roflol:

günaydınnnnnnnn!!!!!!!!
gülçincim senle ben buranın bekçisiyiz nasılsın bu gün canım?
ben iyim şükür dün oğluşumu gördüm 200 gr almış yine ii çok şükür elini bi emiyodu benim paşam acıkmıştı o anda alıp emziresim göğsüme sokasım geldi Böbrek ultrasonu çektiler dün çiş yapmasında sorun varmış doktoru hamilelik esnasında tansiyon problemi ve suyumun azalmasından kaynaklacağına bileceğini söyledi.sonucunu bu gün arayıp öğrenecem.ultrasonu başka bi hastanede çektiler bizde gittik ambulansla babası ben oğlum uzun uzun vaktimiz oldu izledim sevdim paşamı oda karşılık verdi annesine teyzelerime slm söle dedi ablalarımı kardeşlerimide çoook öpüyorum dedi.
filiz ablacım anne sütü hakkında verdiğin bilgiler için sol canım

Son düzenleme:
canım gördüm teyzesi 200 gr almış yine kuzum iymişte sağlığı
maşallah canımm benim inşallah çok daha iyi olucak oğluşumuz..

canımmmm şubat ayında geçici vergi beyannemeleri verildikten sonra ancak oturur nisandada kurumlar biter rahata ererim bilmiyorumkismile yazın süper geçer inşallaaahhh:lepi:

günaydin bebeğimmmmmmmmmmŞeniz

harikasın canım yaaa bu yazı resmen aldı beni çocukluğuma götürdü tatlım
eline yüreğine sağlık teşekkürler
bizdende selam olsun uzak diyarlara.... opuyorumnanaktan
canımsın benimmmm kaydirigubbakcemile5

KIZLAAAARRRRR GÜNAYDİN HEPİNİZEEEEEEEE opuyorumnanaktan

hee ya sorma topik vardiyalı gibi baksana hanımlar bebelerden ne zaman vakit bulursa geliyorlar neyse hiç yazmamaktan iyidir yakında listede yine güncelleme yapmak zorunda kalacağım

canım benimmm tüylerim ürperdi inan sen anlatırken allahım sana sabır oğlumuzada sağlık sıhhat versin bir an önce kavuşun inşallah birtanem ya.
bu gün sonuçları öğrenince bizede haber ver mutlaka umarım herşey güzel olur ve olucakta duacınız her zaman balım....

günaydin bebeğimmmmmmmmmmŞeniz

canımsın benimmmm kaydirigubbakcemile5

KIZLAAAARRRRR GÜNAYDİN HEPİNİZEEEEEEEE opuyorumnanaktan

günaydınnnnn dadlummmm nasseennnnnnnnn çok ösledim seni çoooooooooookkkkkkkkkk gördüğüm yerde ağzını burnunu dağıtıcam senin o kadar özledim yane kaydirigubbakcemile3

SENDE BENİM CANIMSIN KANKAAAA olumunekankayizsmile

vermemmi canım saol allah razı olsun.ha bu arada ben senin kırmızı başlıklı kızını yerim.yerim yerim yerim

günaydın canımcıklarım
herkezler iyi anlaşılan fatoşumun oğluşunada maşallah yakında kavuşçak annesine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…