inan büyük çoğunluğumuz anne olmak için sabırsızlanıyordur.
ne kadar istemesede sevmesede hatta nefret bile etse her kadının içinde minicikte olsa bir annelik iç güdüsü vardır ve o nokta kadar olan iç güdü bile yeter bebeğimize bağlanmaya.
şuan yaşadığın tamamen hormonlardan hamilileik psaikolojisinden kaynaklanıyor emin ol.
doğum yaptığın gibi bekarlığında olan yaşama dönmeyi bekleme sakın bu beklenti mucize olur senin mucizen ise kollarında olucak.
sana tavsiyem ne kadar dinlersin bilmem ama özellikle ilk doğumdan sonraki lohusalık dönemi kadının en hassas en kırılgan en alınganlık en ince dönemi çünkü gerçekten dedim ya bu bir dönüm noktası. psikolojin allak bullak olacak doğumdan sonra sana muhtaç sürekli ağlayan (açlıktan uykusuzluktan yada anne özleminden) bir bebek olacak. sen ilk anlarda afallıcaksın ne yapacağınıu şaşıracaksın herşey sana batacak herkes fazla gelecek an gelicek eşini bile yanında istemeyeceksin sadece bebeğinle başbaşa kalmak isteyeceksin etrafındakilerin seni anlamadığını düşüneceksin. hatta bazen kendine bile tahammülün kalmayacak.
Ama inan bunlar geçici şeyler yeterki sen kendini kaptırıpta fazla bunalıma girme sakin olmaya çalış etrafında ne oluyorsa takma kendini meleğine ada yalnızca.
canını sıkanmı oldu hiç atma içine pat pat söyle hiç bir şey senden ve bebeğinden daha önemli değil hiç kimse unutma.
önce sen iyi olacaksın pozitif olacaksın neşeli mutlu oalcaksın gör bak bunun karşılığınıda bebeğinden alacaksın.
şuan nasıl senin yaşadığın herşeyi hissediyor ise bebeğin doğduktan soınrada bu böyle olucak o yüzden ne kendini üz nede bebeğini.
Mükemmel bir hayat seni bekliyor içindeki mucizenin kıymetini bil olurmu.
ve doğumdan sonra gel bize kendinden haber ver olurmu canım opuyorumnanaktan
canım saol ben hastanede yattığım sürece hep süt verdiler ne bileyim.canım mısır ve kuru incir ye bunlarda çok arttırıyomuş sütü ayrıca sütü bana tavsiye etmediler çünki bebeğe gaz yapıyomuş süt
ay yerim o maviş gözlerini ben adıyla yaşasın elifçik allah analı bablı büyütsüngülçincim günaydın bak cerenin fotolarına bakmam işe yaradı benim kızımında gözler boncuk oldu maviş maviş maşallah kaydirigubbakcemile3
canım gördüm teyzesi 200 gr almış yine kuzum iymişte sağlığıcanlarım merhaba hepinize... Ben geldimm.. Dun saat 4e kadar ofiste net yoktu bu sabahta b.sayarcı geldi açıktı ama yazamadım..sizi çok özledim..
Gülçinimmmmmmmm yavrummm nasılsın?
Nurumm geçmiş olsun bi tanem ne kadar sakınırsan o kadar çöp batıo demiii iyi olcak inşallah meleğin..
Yasemincimmm maşallahhh aramızdasın ne guzel taze lohusaa..
Beyazcım 2.hamişlik hayırlı uğurlu olsun canımmm kolay bi süreç olur inşallah..
Arifemmm sen nasılsın bi tanemm görüşemedik epeydir demi sen yoğun ben yoğunn..
Fatoşcum bebişini görecen bugun ne mutlu hayatım süt için ayva çok faydalıymış reçeli kompostosu meyvası..
Filiz ablammmm senide çok öpüorum ablacımmm..
Burcuuuuuuuu azman olmuş nen sen afacannnnn..
inşallah canım benimsağol canım benim
ablam valla tepetaklak geldi kuzum
bronşları tıkalı olduğu için buhar veriyoruz
ablacım ilayda pek kabız olmadı ama sen hafif bi kayısı hoşafı yap iç oğluşumada iyi gelir
teşekkür ederim canım
sende çok dikkatli ol tamam mı
sanada günaydın bitanem
sağol arifem
grip olmuştu kuzum bir türlü atamadı
canım benim inş en kısa sürede kucağına alırsın kuzunu
canım spiral mi taktıracaksın inş kabul eder vücudun
teyzesi sabaha karşı yine kriz tuttu kuzumu hiç uyuyamadı senağlamasenağlama
canım hamilelikten gülçin çok güzel anlatmış kucapına alınca hepsi geçecekmeraba kızlar.bende bebeğimi bekliyorum.inşallah haftaya çarşamba doğumum var.dönmediği için mecburi sezeryan olck.annelik nasıl kızlar.benim çok korkularım var.bir haftam kaldı ama bunlardan kurtulamıyorum.uykusuz geceler, eşime zaman ayıramamak,hayatını ona odaklamak,istediğin gibi davranamamak... Bunun gibi şeyler.kızmayın sakın bana:) bebeğimi tabiki çok seviyorum ama bu korkulardan dolayı yeterince onun yeyecanını yaşayamıyorum.sanırım hamillik psikolojisi.doğduktan sonra hepsi geçer inş.kızlar siz nasıldınız hamileiğinizde.bebeğiniz olduktan sonra neler değişti.annelik nasıl.insan pişman olmaz bebeğinden ama keşke biraz daha bekleseydim zamanı varmış dediğiniz oluyo mu.sizden duyucam güzel şeylere çok ihtiyacım var.şimdiden hepinize teşekkür ederim...
çocukluğumuzda...
Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı.
Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım.
Hatta babanım bile anahtarı yoktu.
Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi.
Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki.....
En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı.
Sokakta oynamak diye bir kavram vardı yani.
Cafelerde, alış veriş merkezlerinde buluşmazdık.
Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya,zıplaya yürüyerek gelirdik.
Servis falan yoktu. Ayakkabılarımız eskirdi.
Hatta öyle olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar oyuna bile dalardık.
Annelerimiz bu durumu bildiklerinden kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi.
Mahallemizdeki teyzeler annemiz gibiydi.
Susayınca girer evlerine su içerdik.
Ya da pencereden bize bir sürahi bir bardak uzatırlar,hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik.
Kısacacı evine gidip gelen (...ki;sadece çişi gelen giderdi evine)elinde mutlaka yiyecekle dönerdi.
Anneleri o arada çocuğuna verdiği şeyden bizlere de gönderirdi.
Bu bazen bir kurabiye, bazen bir meyve olurdu.
Cebimizde harçlığımız olduğunda düşmesin diye çıkarır çantamızın üstüne koyar oyun bitince geri alırdık.
çok garip ama kimse almazdı. Sokaklarımız evimiz kadar güvenli idi.
Düşünce kaldırırlar, kavga edince barıştırırlardı bizi...
Polisler gelmezdi kavgalarımıza, zabıtlar tutulmazdı.
Sonra kavgalarımız da öyle ustura, falçata ile olmaz,onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi, en fazla saçlarımızdan çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık.
Birbirimizin suyundan içer, elmasına diş atardık.
Misket oynamaktan parmaklarımız kanar yine de mikrop kapmazdık.
Azar işitip, acillere taşınmazdık. Düşerdik ekmek çiğner basarlardı alnımıza, oyuna devam ederdik. Röntgenlere, ultrasonlara girmezdik.
Ben bizim çocukluğumuzu çok özledim.
Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki. Komşumu tanımıyorum ama evinin camında, temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum.
Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem.
Evimizi kendimiz temizlerdik, kapı silmece; bilmem kaç kuruş hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri.
Evlerimiz var, içinde yaşayan yok. Parklarımız var, içinde oynayan çocuk yok.
Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar, ışıl ışıl vitrinler, girip çıkan yapay insanlar...
Ruh yok, buz gibi buz, bu biz değiliz..
Tahta iskemlelerimizde oturan yaşlılarımız, onlara dede, nene diye
hatırını soran çocuklarımız yok oldu.
Ben kapılarında 'vale'lerin, 'body'lerin beklediği yerlerden hep korkmuş çekinmişimdir.
Kapısını çarparak örtüyor diye çocuğuna kızıp, taksidini bitiremediği arabanın anahtarını, hiç tanımadığı birine vermek ters gelir bana.
Benim değildir bu kültür.
Ne ruhuma, ne kültürüme ne de cüzdanıma hitap eder.
Nedir bunlar?
Reklamlarla desteklenen beyni, ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk.
Birbirimize yabancı, yalnızlıklarımızla yaşar olduk.
Iyi de neden böyle olduk ?
Biz mi istemiştik?
Yoksa birileri mi böyle istedi?..
'her toplum hakettiği gibi yönetilir'derler ya, hakettiği gibi de yaşar diyelim mi?
Kim yazmış bilmiyorum. Taa uzaklardan bir selam gibi geldi.
üzerimde kalmasın, o yüzden "size" gönderiyorum. Umarım sizin de üzerinizde kalmaz bu selam. Siz de başkalarına gönderirsiniz..
kimse yok yine malum akşam vakti ...ben geldim kızımdan ancak fırsat buldum bugün biraz huysuzdu daha dogrusu uyumadı fazla, uyanık oldugunda ya mızıldanıyor yada ilgi istiyor ..şimdi uyududa buraya geldim ne kadar uyuyacak bilmiyorumboshayallersmile
beyazcım hamile imiş hayırlı olsun güzelim ama fazla gelmiyorsun artık neden gerçi bende gelmiyorum fazla malum ama arada giriyorum gözüme takılmış fazla ugramadıgın ..hatice entelliye ierror da gelmiyorlar sanırım bu ara ..nurcum çok geçmiş olsun yaaa ah kuzum sürekli rahatsızlanıyor dua oku annesi ona sık sık aman ihmal etme..tekra çok geçmiş olsun..ablacım nasılsın rüzgarımız nasıl?gülçinim seninle konuştuk bugün bak geldim kimse yok ama ben yine yazayım dedim..arifecim tatlım ne haber sende görünmüyorsun sık..yengeç hala yogunluk mu yaaa en ne zaman rahatlayacan be kuzum....jasmininin de fotolarına bakayım hemen..fatoşcum umarım bebişine saglıkla kısa zmanda kavuşursun moralinide bozma sakın...
çok sevindim canım, hadi bakalım, Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah :) sınavında da başarılar canım :)Günaydın kzılar? Nur çok geçmiş olsun cnm,umarım en kısa zamanda ilayda iyileşir
biz dün dr.kontrolümüze gittik,bir sorun çok çok şükür,meleğimin pıtpıtlarını duydum,dr.da yara yerin kapanmış bişey olmaz dedi,yediklerime dikkat edicem sadece 2 doğum arası az olduğu için vitaminsiz kalmayayım diye o kadar işte
yarın 2 sınavım var hemen çalışmamm lazım herkese iyi günler
tatlım sağol, iyiyim, oğluşum da iyi çok şükür... bugün dr kontrolümüz vardı, 59 cm olmuş, kilosu da 5500 gr çok şükür :) sen nasılsın hayatım?günaydın kızlar nasılsınız
nurcum canımm çok geçmiş olsun kıyamam ya eridim resmen remi görünce neyi var bitanem üşüttümü
inşallah biran önce iyileşir
ablacım sen nasılsın oğluşun nasıl
günaydın beyazcım nasılsın canımm hayırlısı olsun güzelim rabbim kollarına almayı nasip etsin inşallah çok sevindim dilerim sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik geçirirsinn
ah canııııııııımmmmm... o hasret hiç bitmez bence, uyurken bile özlüyorum ben oğluşumu, uyansa da sevsem diyorum ama uyanınca bazen dünyayı dar ediyor bana... eee haberler nasıl? görmüşsündür oğluşunu? dr ne diyor durumu hakkında? biraz detay ver bize :)günaydın arkadaşlar.
ben bugün canım oğluşumu görmeye gidicem görüş günümüz.bir hafta oldu özledim yavrumu.kollarıma alamıyorum ama onu izlemekte çok güzel. onu kucaklayınca bütün hasretim bitermi ?bakalım nasılmış kuzum ii haberlerle gelirim inşallah teyzeleri.
sakın bozma moralini :) eve geldiği zaman oğluşun bugünleri unutacaksınız :)hiç bitermi canım şuan dokunamıyorum ya o hasret hep içimde kalacakmış gibi ki eminim kucağıma alıp mis kokusunu içime çekince oğlumunda benimde babasınında çektiği bütün zorluklar kuş gibi uçup gidicek şuan yapacak hiç bişimiz yok duadan başka o günlerin hayaliyle avunuyoruz ki az kaldı inanıyorum allahınm izniyle.
valla ben de şaşkınım canım, umarım dediğin gibi olur ve geçer bu durum, hele şu spiral bir takılsın da, o zaman kaçışım olamayacak tabii :)aaaaa şaşırttın beni ablacım
normal doğum yapsan hadi dicem tamam cinsellikten soğudun ama sende sezeryan oldun valla üzüldüm şincik heee sana değil abime üzüldüm ben kaydirigubbakcemile3
bence tamamen duygusal tatminsizlikten kaynaklanıyor senin isteksizliğin abla ne kadar 1,5 ay olsada doğum yapalı sen hala lohusasın. ama bence bir an önce çözülmelisin emin ol senide çok rahatlatır :kedi:
umarım kabul eder çünkü başka seçenek kalmadı bana spiral de olmazsa eğer eşim korunacak sürekli artık bakalım ne olucak :uhm:
bu kadarda karamsar olma be yaa hele bir adet ol sökül kendine gel rahatla sonra bakarız duruma ablammmm opuyorumnanaktan
cadııı hee cadı demek sorarım ben sana cadıyıı aklinialirimsmile
senin kocan benim kıza gelin kız diyor oğluna almaya niyetli biliyorsun sarfettiğin kelimelere dikkat etsen iyi olur ablacımm kaydirigubbakcemile3
aaaa :1shok: bende burdamıydım hiç farkında değilim :sinifsinif:
şu adamıda çekiştirmesen olmaz heeee
benimde bu gün görümcelik yapacağım tuttu zaaarr kaydirigubbakcemile3
Tek bir kür yokarkadaşlar anne sütünü artırmak için ne yapmam lazım rezene çayı bulgur pilavı ayva hoşafı helva süt yoğurt tan başka yardım teyzoşları oğlşuma süt lazımmmmmmmmmmmmm.
çok tatlı oluyor yumurcaklar :) amiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnniyiyim canım saolasın annelik süper bişimiş gerçekten bazı şeyleri anne olunca anlıyomuşsun Allahım isteyen herkese nasip etsin amin canım benim kızçem cingöz çıktı maşallah doğduğu akşam bile gözler faltaşı gibi açıktı heheh
canım hamileymişsin hayırlı olsun yaa hızlı çıktın vallahayırlı olsun inş
canıııııımmmmmm ben de seni çok öpüyorum tatlım :)canlarım merhaba hepinize... ben geldimm.. dun saat 4e kadar ofiste net yoktu bu sabahta b.sayarcı geldi açıktı ama yazamadım..sizi çok özledim..
gülçinimmmmmmmm yavrummm nasılsın?
nurumm geçmiş olsun bi tanem ne kadar sakınırsan o kadar çöp batıo demiii iyi olcak inşallah meleğin..
yasemincimmm maşallahhh aramızdasın ne guzel taze lohusaa..
beyazcım 2.hamişlik hayırlı uğurlu olsun canımmm kolay bi süreç olur inşallah..
arifemmm sen nasılsın bi tanemm görüşemedik epeydir demi sen yoğun ben yoğunn..
fatoşcum bebişini görecen bugun ne mutlu hayatım süt için ayva çok faydalıymış reçeli kompostosu meyvası..
filiz ablammmm senide çok öpüorum ablacımmm..
burcuuuuuuuu azman olmuş nen sen afacannnnn..
offffffff kıyamam yaaa, yavru kuşum benimablam valla tepetaklak geldi kuzum
bronşları tıkalı olduğu için buhar veriyoruz
ablacım ilayda pek kabız olmadı ama sen hafif bi kayısı hoşafı yap iç oğluşumada iyi gelir
sağol güzelim, iyiyim, Rüzgar da iyi çok şükür, normal bebeklik sıkıntılarını yaşıyor garibim :) Berra yine mi huysuz? niye huysuzlanıyor acaba? bir sıkıntısı vardır mutlaka yavrumun, benim için kokla miniğimi :)kimse yok yine malum akşam vakti ...ben geldim kızımdan ancak fırsat buldum bugün biraz huysuzdu daha dogrusu uyumadı fazla, uyanık oldugunda ya mızıldanıyor yada ilgi istiyor ..şimdi uyududa buraya geldim ne kadar uyuyacak bilmiyorumboshayallersmile
beyazcım hamile imiş hayırlı olsun güzelim ama fazla gelmiyorsun artık neden gerçi bende gelmiyorum fazla malum ama arada giriyorum gözüme takılmış fazla ugramadıgın ..hatice entelliye ierror da gelmiyorlar sanırım bu ara ..nurcum çok geçmiş olsun yaaa ah kuzum sürekli rahatsızlanıyor dua oku annesi ona sık sık aman ihmal etme..tekra çok geçmiş olsun..ablacım nasılsın rüzgarımız nasıl?gülçinim seninle konuştuk bugün bak geldim kimse yok ama ben yine yazayım dedim..arifecim tatlım ne haber sende görünmüyorsun sık..yengeç hala yogunluk mu yaaa en ne zaman rahatlayacan be kuzum....jasmininin de fotolarına bakayım hemen..fatoşcum umarım bebişine saglıkla kısa zmanda kavuşursun moralinide bozma sakın...
ÇOCUKLUĞUMUZDA...
Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı.
Üzerimde kalmasın, o yüzden "size" gönderiyorum. Umarım sizin de üzerinizde kalmaz bu selam. Siz de başkalarına gönderirsiniz..
kimse yok yine malum akşam vakti ...ben geldim kızımdan ancak fırsat buldum bugün biraz huysuzdu daha dogrusu uyumadı fazla, uyanık oldugunda ya mızıldanıyor yada ilgi istiyor ..şimdi uyududa buraya geldim ne kadar uyuyacak bilmiyorumboshayallersmile
gülçinim seninle konuştuk bugün bak geldim kimse yok ama ben yine yazayım dedim.....
valla ben de şaşkınım canım, umarım dediğin gibi olur ve geçer bu durum, hele şu spiral bir takılsın da, o zaman kaçışım olamayacak tabii :)
inşallah bünyen kabul eder canım :)
evet ben de merakla bekliyorum :)
cadı tabii, armut dibine düşer derler, anasına bak kızını al derler kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 evet gelin kızını sorup duruyor valla bana :)
aaaa çekiştirmesem olur mu? ömrümü yiyor beee alsanaalsanasmile
ayyyy her görümce senin gibi olsa, senin gibi görümcem olsa daha ne isterdim? Şeniz
maşallah canımm benim inşallah çok daha iyi olucak oğluşumuz..canım gördüm teyzesi 200 gr almış yine kuzum iymişte sağlığı
canımmmm şubat ayında geçici vergi beyannemeleri verildikten sonra ancak oturur nisandada kurumlar biter rahata ererim bilmiyorumkismile yazın süper geçer inşallaaahhh:lepi:kimse yok yine malum akşam vakti ...ben geldim kızımdan ancak fırsat buldum bugün biraz huysuzdu daha dogrusu uyumadı fazla, uyanık oldugunda ya mızıldanıyor yada ilgi istiyor ..şimdi uyududa buraya geldim ne kadar uyuyacak bilmiyorumboshayallersmile
günaydin bebeğimmmmmmmmmmŞeniz
canımsın benimmmm kaydirigubbakcemile5harikasın canım yaaa bu yazı resmen aldı beni çocukluğuma götürdü tatlım
eline yüreğine sağlık teşekkürler
bizdende selam olsun uzak diyarlara.... opuyorumnanaktan
günaydınnnnnnnn!!!!!!!!
gülçincim senle ben buranın bekçisiyiz nasılsın bu gün canım?
ben iyim şükür dün oğluşumu gördüm 200 gr almış yine ii çok şükür elini bi emiyodu benim paşam acıkmıştı o anda alıp emziresim göğsüme sokasım geldi Böbrek ultrasonu çektiler dün çiş yapmasında sorun varmış doktoru hamilelik esnasında tansiyon problemi ve suyumun azalmasından kaynaklacağına bileceğini söyledi.sonucunu bu gün arayıp öğrenecem.ultrasonu başka bi hastanede çektiler bizde gittik ambulansla babası ben oğlum uzun uzun vaktimiz oldu izledim sevdim paşamı oda karşılık verdi annesine teyzelerime slm söle dedi ablalarımı kardeşlerimide çoook öpüyorum dedi.
filiz ablacım anne sütü hakkında verdiğin bilgiler için sol canım
günaydin bebeğimmmmmmmmmmŞeniz
canımsın benimmmm kaydirigubbakcemile5
KIZLAAAARRRRR GÜNAYDİN HEPİNİZEEEEEEEE opuyorumnanaktan
vermemmi canım saol allah razı olsun.ha bu arada ben senin kırmızı başlıklı kızını yerim.yerim yerim yerim
günaydın kızlar nasılsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?