Merhaba benim 5 cm dokum vardı. 450 cc hp mentor protez takıldı. Şuan bana normal geliyor ne büyük ne küçük ama daha büyüğü olabilirmiş diyorum. Fakat emzirme döneminde göğüs vüyür ve ağrı olur diye doktorum daha büyüğünü önermedi ben de daha 21 yaşındayım. Bu arada boyum 172 yani göğüs kafesim geniş ondan 450 cc büyük durmuyor. İlk 3 hafta falan kollarımı yukarıya kaldıramadım belki de 1 ay hatırlamıyorum. Onun dışında bir zorluk yaşamadım. Tabi kollarımı kaldıramadığım için bol kıyafetler beni rahat hissettiriyordu giymesi açısından. İlk 1 hafta zorlu bir süreçti hatta ilk 2 hafta dik yürüyemedim. Kesi yerim de meme altı kesisi bu arada. Yeni olmak isteyenler için koltuk altı kesisi riskli burada sonradan pişman olanlar oldu. Allah kimsenin başına vermesin. Meme ucu kesisi de isteyebilirsiniz ama genelde evlenmemiş kadınlara doktorlar meme altı kesisi yapıyor. Benim protez kas altına konuldu daha doğal durması için ve yaşım küçük diye, protez uzun ömürlü olsun diye doktor öyle yapalım demişti. Umarım dediklerim faydalı olmuştur. Sevgiler.Canım süreci yazsrmısın kaç cc tskıldı ben 85 b ve c arasında kararsız kaldım
Şöyle bişi zaten krem açık yaraya asla sürülmez bu kötü bişi ama benim bantları açılınca zaten doktor kendi baktı gördü kreme başla dedi çünkü kesi yeri kapanmış yani her hangi bi anormallik yoktu ben kendim de bizzat baktım ince bi çizgiden ibaret o yüzden kreme başladım yani kısacası yara kapanmış ise kreme başlanabilir. Enfeksiyons gelince ben elimden temiz aparat yada vs her hangi bi cisim görmüyorum elimi sürmeden önce güzelce yıkıyorum yabancı cisimle sürmektense en temizi ee güvenilir olan kendi elimiz diye düşünüyorum zaten krem sürmeden hariç ellemiyorım şuanlıkts büyük bi sorunum yok zstrn oldıgı an doktora direk soruyorum oda anında cvp veriyo saolsun. Masaja 1 ay dolduktan sonra başlicam bana önerdi doktor çünkü protezlerin yerine tam oturmsı için bide kapsül oluşmaması için de etkili olan bişi..Açıkcası 16 günde krem sürmek nasıl olur bilmiyorum doktoru dinlemekte fayda var ama ben 1 aydan önce sürmezdim ya ben biraz pinpirikliyimdir habire elinle dokun falan enfeksiyon kapmasın diye. Temiz bir aparatla sür bari.
Ben de çok endiseliydim drenler çıkarken acır diye. Ama hiç hissetmedim bile..internette bir sürü şey okudum acıdigina dair ama hic korkma. Cok kisa sürüyor .nefesini tutuyorsun ve bitiyor.Arkadaşlar diren çıkarjen acıyormu
Evet ayni sey bende de oluyor.Bende her krem surmezden once bir evvelki sürdügüm kremi antiseptikle silip yenisini sürüyorum.Hala même basinda birkac tane dikis var dusmediler. Cekmeye calistim cok aciyor yapamadim.25 gunumdeyim. Umarim sonra duser.Rahat bir sutyene gectim vé 4 haftanin fotosunu koydumİz kremi kullanan arkadaşlar sizde şey oloyo mu ben kremi ince katman halinde normal sürüyorm ama kabuklanıyo sanki sürdügüm krem orda donmuş kalmış ellemiyorım kabukları bu sizde de oldu mu???
Henüz narkozun etkisi vardir cok aciycagini sanmam. Bende yoktuArkadaşlar diren çıkarjen acıyormu
Geçmiş olsun canımArkadaşlar evdeyim dren falan çıktı çok acımadı ama benim sarkıklık vardı dikleştirme olmadan protez konuldu ama üstü siş ve sert gögüs ucu ve altı yumuşsk böyle bir durum yaşayan varmı
Dikişleri elleme sakin o kendiliginden düşer ellersen daha kötü olabilir benim de var siyah şekilde iki dikiş yerim dede var ama ellemiyorım zamanla düşer. Cnm ben bişiyle silmiyorum zaten bişi olur diye ne elliyorum nede başka bişi sürüyorım. Sadece iz kremi kullanıyorım duştan sonra da havluyla suyunu alıyorum cok su tutmuyorm zaten. Sadece bazen sızlıyo niye bilmiyorumEvet ayni sey bende de oluyor.Bende her krem surmezden once bir evvelki sürdügüm kremi antiseptikle silip yenisini sürüyorum.Hala même basinda birkac tane dikis var dusmediler. Cekmeye calistim cok aciyor yapamadim.25 gunumdeyim. Umarim sonra duser.Rahat bir sutyene gectim vé 4 haftanin fotosunu koydum
Peki üstü sert altı yumuşakmı kalacak yoksa protez inince aşagıda sert olurmuGeçmiş olsun canımKas altı olunca böyle bir durum olabiliyor. Sana dikleştirme önerdiyse altta dokun varmış ve gevşekmiş demekki. Bı yüzden bu görüntü oluşmuştur normal yani.
Yani bilemiyorum,ama bu durumu yaşayan üyeler vardı forumda. Süreçlerini yazmadılar maalesef...Peki üstü sert altı yumuşakmı kalacak yoksa protez inince aşagıda sert olurmu
Benim de aynı tam tarif ettigin gibiydi. Cok tuhaf bi görüntü vardi. Kontrole gittigimde lastik takti ve 3 hafta taktim lastiği. Cooook daha iyi oldu. Protez asagi indi yani. Memeye benziyo şimdi. O zmn tuhaf bisiydi. Simdi cok memnunum şükürArkadaşlar evdeyim dren falan çıktı çok acımadı ama benim sarkıklık vardı dikleştirme olmadan protez konuldu ama üstü siş ve sert gögüs ucu ve altı yumuşsk böyle bir durum yaşayan varmı
Benim dikleştirme yoktu sadece protez. Bi hafta izin almistim. Bi pazartesi ameliyat oldum diger pazartesi işteydim. Ama cok dikkat ettim kendimeArkadaşlar iş hayatına geri dönmeniz ne kadar sürede oldu,gerçekten bu önemli.Doktorların dediği gibi ilk birhaftafan sonra normal hayata dönülüyor mu ?Okuduğum kadarıyla pek mümkün değil gibi( benim kas altı+dikleştirme)
Bana sadece protez takildi. Neredeyse hastaneden çıktıgımda ise gidecek durumdaydim. Sonraki hafta tabi ki cok daha rahattim. Kalkmada sıkıntı yasayacagim icin beni zora sokan tek sey oturur vaziyette yatmamdı kalcam cok agrımıstı :)Arkadaşlar iş hayatına geri dönmeniz ne kadar sürede oldu,gerçekten bu önemli.Doktorların dediği gibi ilk birhaftafan sonra normal hayata dönülüyor mu ?Okuduğum kadarıyla pek mümkün değil gibi( benim kas altı+dikleştirme)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?