11 günde hala yardım alarak kalkman doğru değil. Bi doktorunla görüşmelisin. Ben 5 günden sonra kendim kalkabildim. Şuan 14. gün. Yanda yatıyorum daha rahatım.
Herkesin iyileşme süreci vücudun verdiği tepki farklı oluyor, biz burda bir ay oldu hala dedteksiz kalkmakta zorlanıyorum diyenleri de gördük. Kendini kötü hissetme sakın.
Bir arkadaşımın kuzeni 40 günde ancak kalkabildiğini söylemişti..
İyileşmeye odaklanalım, herşey çok yolunda belli ki ektstrem bir farklılık yok inanki günden güne daha da özgürleştiğini hissediceksin vücudunun.
Sabırlı olmak gerek bu ameliyatın en önemli kısmı bu bence :)
Merhaba ben 4. günden itibaren dik yatmaya başlamıştım ve kendi kendime kalkabiliyordum .ama üzerimde taş varmış gibi oluşan ağırlık hissi 15 günde ancak geçti .Çok geçmiş olsun . Az kaldı zaten sende rahat edersin yakında.Zaten 11 gün olmuş .
Canım benimde gögüs aram doğuştan ayrık.
Aynı şekilde 1 ay ameliyat sütyenimi taktım.
Gece yatarken dahil.
Şimdiyse ince braletler giyiyorum 2.ayım arası normalleşti.
Tamamen birleşik durması zaten anatomik birşey.
Herkesin iyileşme süreci farkli. Daha cok yenisin. Hersey düzelecek inşallah. Kendinize iyi bakın dikkat edin agir kaldırmayın. Ev işlerinde bikac ay zorlamayin.
8. Ayim ve hamama gittim kızlar oructan önce. Hic farkedilmedim bile. Ilk gunlere göre o kadar dogallasiyor ki. Orda gözüm hep göguslere takildi. Kendimle kiyasladim sanki.iyi ki olmusum bu ameliyatı. Insallah sorunsuz kullanabilmek nasip olsun herkese. Bundan once ne hamama gitmek istiyordum ne havuza ne tatile. Dünyam değişti
Benim doktorum 1. Aydan sonra kalıplı sütyen tak. Sakın boş bırakma dedi. Dikleştirmeli olduğu için olabilirMerhaba,
Ameliyat sonrası sütyen kullanımı hakkında cerrahlarınızın fikirlerini merak ediyorum. Sanırım genellikle 1 ay 7x24 onu öneriyorlar, benim doktorum da bu şekilde önerdi. Ama daha uzun süre kullanılsa daha iyi olur veya 2 hafta yeterlidir gibi farklı görüşler varsa merak ediyorum.
Bir yerde 3 ay kullanılmasını önerdiklerini okudum mesela kafam karıştı. Yani şekli daha iyi olacaksa en azından akşamları takmaya devam edebilirim diye düşünüyorum 1 ay dolunca da.
Bitanem eksik tahliller varsa yaptır tabiki ameliyat günü tam hazır ol artı olarak çizim falan da yapar büyük ihtimal tahmini boyut için , benim burun olmasaydı samimiyetimle söylüyorum cuma günü ameliyat oldum pazartesi iş başı yapardım ilk iki gün zordu 3. Günden itibaren çok rahattım çocuklarıma bakabildim 4 yaşındaki oğlum 10 çocuğa bedel ondan korkuyordum ancak çok rahat geçirdim sadece senin zorlanacağın şey sabah kalkarken ilk 10 gün asla kalkamiyorsun sırtından birinin destek vermesi lazım 5 dk gezinince oda geçiyor hiç korkma kuzum birde druma ben ameliyat öncesi sordum hocam kas altından çok korkuyorum 1 ay iyilesemeyen var ve ben çocuklarıma bakmam lazım diye endişelerimi anlatmıştım hocamda demiştiki "aktif spor yapan bir insan kasları kalınlaştıgi için kas altı ameliyatında 1 ay değil 2 ay iyilesemez sen aktif spor yapan bir bayan değilsin kasların ince oyuzden korkma çok çabuk toparlanacaksin dedi 4 yıl önceye kadar yapıyordum dedim hayır dedi aktif yapman lazım dedi endiselenme dedi " oyuzden iyi düşün iyi ol bitanem 1 hafta rahat rahat iyilesirsin sana tavsiyem kendini hasta gibi ameliyat olmuş gibi hissetme ben öyle yaptım enerjim 2. Gün bile yüksekti kuzenlerim merak Edip geldi onlar bile şaşırdı abla senmi ameliyat oldun bizmi olduk şaşırdık bu ne hareket bı bı otur yerine dediler :)))) gör bak her şey güzel olcak
Benim doktorum 1. Aydan sonra kalıplı sütyen tak. Sakın boş bırakma dedi. Dikleştirmeli olduğu için olabilir
Ay o spordan mı oluyormuş?!
Müthiş aydınlandım şu an :)
1 ay desteksiz sabahları kalkamadım. Sonra bir baktım kalkabiliyorumTeşekkür ederim yorumlarınız için.
Ameliyatım iyi geçmiş o bakımdan sorun yok, sanırım rutin prosedür olarak 1 ay giyilmesini öneriyor doktorum.
Benim göğüs aram ayrık, anatomik olarak böyle; o yüzden orta profil kullanıldı biraz kapatsın diye. Bu sütyenin de belki o bakımdan da faydası olabilir diye düşünüyorum ama bilmiyorum tabi.
Bir de bu sabahları yataktan kalkamama durumu ne zaman geçiyor? 11 gün oldu, kaskatı uyanıyorum ve yardım almadan kalkamıyorum. Çok sinir bozucu
Muhtemelen o yüzdendir, kimisi de balenli kullanmayın diyor mesela ama o da galiba meme altından ameliyat olanlar ın dikişleri için.
Bugün görüştüm ben doktorumla, sütyen konusunda bir sınırlama getirmedi, 1 ay sonra istediğini al kullan dedi :)
Lopipop kesi benim. Altta dikiş yok o sebeple kalıplı sütyen rahat takabilirim ama hala takmadım. Hala sporcu sütyeniyleyimMuhtemelen o yüzdendir, kimisi de balenli kullanmayın diyor mesela ama o da galiba meme altından ameliyat olanlar ın dikişleri için.
Bugün görüştüm ben doktorumla, sütyen konusunda bir sınırlama getirmedi, 1 ay sonra istediğini al kullan dedi :)
Yüzüstü yatma kısmını hic doktora sorma bence . Buna vücudun karar veriyor. Sen düz yatiyorsun sabah bir kalkiyorsun ellrin yastik altinda ve yüzüstü uyanmışsın1 ay desteksiz sabahları kalkamadım. Sonra bir baktım kalkabiliyorum11 nisanda ameliyat oldum. Şuan sağa sola rahat yatıyorum. Yüzüstü yatmak istiyorum ama doktoruma sormadım.
Oyyy aldırmıyor ya. Kredi kartını verip ne alacaksan al gel diyen. Her alışverişte yanımdaKızlar ben bugun üçgen bikini aldım. Her an bir derdim var kısmina konu açabilirim
Başlık "kocam memelerim yüzünden beni boşuyor"
Yani geneli öyle demekki tabiki istisnalarda vardır arada :))) drum kendiside sporcu olduğu için bu konuda tabiki bilinçli instigrami var bakabilirsin :) Dr Hakan Bulam kasları maşallah tişört altından bile damar damar duruyor :))) mesela kaslı bir bayanı bu ameliyat sonrasında düşünemiyorum
1 ay desteksiz sabahları kalkamadım. Sonra bir baktım kalkabiliyorum11 nisanda ameliyat oldum. Şuan sağa sola rahat yatıyorum. Yüzüstü yatmak istiyorum ama doktoruma sormadım.
İşte o an piskolojik kendimi engelliyorum. Bıraksam vücud dönücem ve öyle kalıcak. Normal zamanlarda hep yüzüstü uyurum. O zaman uyusam mıYüzüstü yatma kısmını hic doktora sorma bence . Buna vücudun karar veriyor. Sen düz yatiyorsun sabah bir kalkiyorsun ellrin yastik altinda ve yüzüstü uyanmışsın
Kızlar ben bugun üçgen bikini aldım. Her an bir derdim var kısmina konu açabilirim
Kızlar ben bugun üçgen bikini aldım. Her an bir derdim var kısmina konu açabilirim
Ben mesela yatmak istedim olmadi. Ama bi sabah yüzüstü uyandim. Yatamiyorsan zorlama. Azcık daha sabir . Benim 27 mart. 10 gune yatarsinİşte o an piskolojik kendimi engelliyorum. Bıraksam vücud dönücem ve öyle kalıcak. Normal zamanlarda hep yüzüstü uyurum. O zaman uyusam mı
Valla mecbur alisacaklar. Yaptirdik saklayalim mi ? YazikOyyy aldırmıyor ya. Kredi kartını verip ne alacaksan al gel diyen. Her alışverişte yanımdabiraz gözleri alışsın rahatlarlar
Aynısı bende de oldu. Ama baktı benden taviz yok. Alismaya basladi.:)))))))) Deniz alemsin çok tatlısın ya :))
O sorun bizde de var ameliyat öncesi bu ameliyatı istiyorsan bikiniyi unutacaksin dedi , ve şuanda sabahları giydiğim kıyafete karışıyor 2-3 kere deneyerek tmm bu iyi diyor , ne zaman alışacak bunlar anlamadım
O kadar para verdim ben bunlarda hakkını bersin diyorum. İyice kızıyoValla mecbur alisacaklar. Yaptirdik saklayalim mi ? Yazik
Aynen . FenalardaNasıl yani ahaha kıskandı diye mi? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?