Korseyi çıkarın tabiki dikişlerinize şampuan vs gelmemesine özen gösterin ve mutlaka duş sonrası kurutun
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Görsellerden göründüğü kadarıyla başarılı bir ameliyat olmuş, içinize siner umarım sizin de. Benim sürecinizde en çok merak ettiğim karnınızda çıkan damar ya da her ne olarak adlandırmak gerekirse:) Akıbeti nedir acaba, doktorunuza sorabildiniz mi? Benim de en çok odaklandığım durumlar bu tarz süprizler olur:)
 
Merhabalar
Daha 1 ay oldu ama sonuçtan memnunum evet çok şükür ki Karnımdaki şeyi sordum bizimle ilgisi yok dedi doktor. Ameliyattan sonra oldu ve meme altından başlıyor , acıyor. Nasıl ilgisi yok anlamadım Sonuç olarak öyle beklemeye devam ettim ama şimdi kendiliğinden geçiyor. Bana kalırsa iç dikişlerden biri damarı gerdirdiği için falan olmuştur. Dikişler erimeye kendini salmaya başladıkça o da düzelmeye başladı.
 
Böyle durumlarda soğukkanlı olabilmek çok önemli. Ben o kadar ayrıntıda en çok o damar olayına takıldımNe güzel kendinizi bu anlamda kasmıyor ve olumsuz düşünmeye itmiyorsunuz. Yine de geçmezse ihmal etmeyin. Tekrar geçmiş olsun, ayrıntılı anlatımlarınız için de teşekkürler. Dikleştirme ameliyatı işin içine girince incelediğim görseller çoğu zaman doğal gelmiyor bana. Sizin sunumunuzu incelediğimde hem doğal hem düzgün bir örnek olmuş gerçekten. Doktorunuz hakkında bir tahminim de var ama özelden yazma durumunuz olursa çok sevinirim.
 
1. Ay görselini de paylaşacağım birkaç güne inşallah . Teşekkür ederim sağolun. Ay kimi tahmin ettiniz yazın lütfen
 
İz kremine başladınız mı ? Doktorunuz hangi kremi önerdi acaba :)
15. Günden itibaren başlayabilirsin demişti ama benim bazı yerlerdeki dikiş yaralarım geç iyileşti o yüzden daha geç başladım. Contratubex önerdi onu aldım ama ek olarak siltape silikon bant , kantaron yağı da aldım. Bir de expigment aldım. Madecasol bepantol hepsini karıştırıp sürüyorum ben :))) emince de üzerine silikon bandı kapatıyorum. Ek olarak kolajen tablet E ve C vitamini tablet içiyorum
 
Gerçekten çok bilinçlisiniz. Bana eriyen dikiş atıldı, dikişlerin bir kısmı duruyor hala erimedi o yüzden parça parça eriyen kısımlara contractubex sürüyorum. Kantaron yağının da doğalını nereden bulacağımı bilemedim siz nereden aldınız
 
Teşekkür ederim Estetisyen olduğum için meslek gereği biraz kendi bilgilerim ve tecrübem ile harmanlamaya çalışıyorum elimden geldikçe. Ben aktardan aldım bilindik bir marka arifoğlu gibi tercih edebilirsiniz eğer içinize sinmezse kendiniz de yapabilirsiniz belki onu araştırmadım
 
Sürme süreniz nedir acaba her gün mü ? Günde kaç kere :)
 
Ne muazzam bir anlatım,kendinizi ve surecinizi ifade edişinize hayran kaldım.Çok geçmiş olsun.Guncel durumunuzuda merak ettim.Umarim iyisinizdir.Benim de doktor arayışım devam ediyor.Kocaelin de ikamet ediyorum ben de.Foruma da yeni katıldım.Baştan sona tüm yorumları okuyup bitirdikten sonra sormadan edemeyeceğim ben de Doktorunuzun ismini bana da yazarsınız çok memnun olurum.Cok sevgiler.
 
Ah ne güzel övgüler çok teşekkür ederim, darısı başınıza inşallah :)) güncelleyeceğim yakın zamanda bir türlü fırsat bulamadım. Tabi doktor adını iletiyorum :)
 
Çok geçmiş olsun, sürecinizi çok güzel anlatmışsınız, ameliyat olmayı düşünenler için çok faydalı olacaktır bende 2 yıl önce aynı süreci atlattım. İnşallah ömür boyu memnun kalırız, yeni memitolarımızla musmutlu yaşarız
 
amberveyasemen Tekrar merhaba, benim ikinci bir sorum daha var:)) Hem çok açıklayıcı hem de çok paylaşımcı yazıyorsunuz. Kaynak gibi kaynak:) İzlerle alakalı bir soru benim ki. Dikleştirme ameliyatı için internette hep 3 tipte dikiş gösteriliyor. Fakat incelediğim ameliyat sonuçlarında hep ya lolipop ya da T izi dediğimiz meme ucu altında iz ile çalışmalar gördüm. Görsele ekledim; ilk ikisi bahsettiğim yöntemler. Hiç sadece meme ucunun etrafından bir dikiş ile bir dikleştirme ameliyatına rastlamadım. Görseldeki son yöntem gibi yani. Hatta bugüne kadar görüşmeye gittiğim tek doktor -o da İzmir'deydi- "sadece meme ucu etrafında iz bırakacak şekilde dikleştirme olmaz" dedi. Ancak gayet de bilgi olarak her yerde çıkan bir yöntem bu. Eklediğim görseli bir hastane sayfasından aldım örneğin. Teoride var, pratikte esamesi okunmuyor sanırım:) Ancak forumda nerede okuduğumu hatırlamadığım bir mesajda -yanlış hatırlamıyorsam eğer- meme ucu altı iz olmadan ameliyat edilmiş bir üyenin açıklaması vardı, kaydetmedim o an... amberveyasemen Sizin de yazdıklarınız arasında "iç dikiş" gibi bir ifadeye rastlamıştım.

Kıssadan hisse sadece meme başı etrafında iz bırakacak şekilde dikleştirme ameliyatı olur mu, olan var mı, iç dikiş nedir; bu yöntemle mi ilgilidir?
 

Eklentiler

  • meme-gogus-diklestirme-ameliyat02.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 78
Size de çok geçmiş olsun çok teşekkür ederim:)
 
Sanırım arso meme başından dikleştirme olmuştu ama emin değilim. Bendeki de ters T ve lolipop bir arada olandan zaten görsellerimi ekledim. Bu hastaya göre değişiyor areola çok genişlemiş ise onu küçültme için mecbur lolipop yapıyorlar dikleştirme ve silikonu yerleştirme için de ters T yapılıyor. Sarkma yoksa ya da çok az ise belki meme başı oluyordur çok bilgim yok açıkçası bu konuda yardımcı olamayacağım. İzleri çok takmayın geçer gider en kötü kamuflaj makyaj yapılır yani önemli olan sütyensiz de düzgün formda göğüslerin olması bence ben şimdiden çok rahat ettim kıyafet konusunda özellikle ve artık omuzlarımda sütyen askısının çöküntüsü çıkmıyor :)))
 
Kesinlikle katılıyorum. İzi çok dert etmiyorum aslında, hatta forumda yorumlara dalınca meme ucu nekrozu, dikiş açılması vs o tarz şeylere dikkat kesildim esas. İnsan meme estetiği ameliyatlarını hastane, doktor sayfalarında okuduğunda ertesi gün hastaneden güle oynaya çıkıp, 1 hafta sonra gündelik hayata karışabiliyor gibi bir manzarayla karşılaşıyor:) Buradaki bilgiler o açıdan gerçekten önemli. Ama izsiz olma gibi bir durum varsa tabii onu da bilmek isterim. Zira görüştüğüm doktorun sanki çok az bilinen bir bilgiyi paylaşıyormuşum gibi verdiği tepki enteresan gelmişti. Hani "yapılır ama bu bu durumlarda anca yapılabilir" da demedi, direkt eledi öyle bir yöntemi. Ama forumda rastlayınca heyecanlandım. İç dikiş dediğiniz belki de böyle bir yöntemin kapısını aralıyordur diye düşündüm. arso bizi duyar ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Bu arada ben protezsiz dikleştirme düşünüyorum. O da ayrı bir muamma. Onun için konu açmayı düşünüyorum hatta. Görüştüğüm doktor meme dokunuzda azalmaya gideceğiz, memenizin boyutu küçülecek, protez ile ameliyat edelim diye öneride bulundu. Dikleştirme ameliyatlarında dokuyu azaltıyoruz diye ekledi ve bunu genel bir bilgi olarak söyledi. Hani sarkmış deriyi çıkarmak için böyle bir azalmaya mı gidiliyor diye düşüneceğim ama bendeki ciddi boyutta bir sarkıklık değil. Yine burada bir üyenin mesajında okuduğuma göre gayet kendi meme dokusuna dokunmadan dikleştirme yapmış doktoru. Neyse... araştırmaya devam. O kadar çok farklı bilgi var ki kurcalaya kurcalaya ömrümün sonbaharında anca yaptırırım sanırım:))

Teşekkür ediyorum amberveyasemen :))
 
İçten dikiş derken aslında gizli dikiş atılmasından bahsettim ben dışarıdan bakınca eski klasik teknikteki gibi dikiş ipleri görünmüyor onlar içeride kalıyor dışarıdan yapıştırma gibi görünüyor. Şöyle link ile örnek vereyim


Meme başından dikleştirmeye benim doktorum da aynı tepkiyi vermişti yok o olmaz diyerek. Belki kendileri yapmıyor diye belki de gerçekten uygun hastalar değiliz bilemiyorum.
Ancak dikleştirmede doku çıkarma diye bir şey yok o doktor extra protez parası da almak istemiş sanırım. Küçültme ameliyatı olsa neyse, doku çıkarılır ama sizin fazla deri alınacak sadece. Onun için de link bırakıyorum açıklamasını Türkçeye çevirin sadece deriyi almış doktoru misal

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…