Meme ucu yaralarımın geçmesi için sütten kesmeliyim :((

ben zaten bu çocuk büyütme işinde bi tek emzirmeyi hiç sevmedim yara olmasalar bile hoşuma gitmiyor ne bileyim. tiksindirici geliyo hele birde emzirirken biri beni ellese sinire boğluyorum azarlıyorum sevmedim işte. emziremeyen anneler bana kızacaklar ama durumum bu.. oğlumda 2 aylıkken yara oldu göğüs uçlarıyla kurtardık bi süre öyle emzirdim. kızım 1 aylık haftasına yara oldu nefret bişey. denemediğim şey kalmadı geçmiyor biliyorum geçmeyeccekte. göğüs uçlarınıda almıyo zaten.bazen bıraktırmak istiyorum. ama annelik işte ağladığı an yarayı unutuyorum hemen kucağıma alıyorum. oğlumu 17 ay emzirdim kızımıda o kadar emzirebilsem bi geçse şu zamanda bi bitse şu işler allahın izniyle. üzülme sende canım o alacağını almıştır zaten. hayırlısı çektiğin acıyı çok iyi anlıyorum benim çatlaklar çok aşırı değil olsa eminim bende senin yaptığını yapardım.

merhaba.zamanım çok az hızlıca yazmalıyım.benim 9 aylık kızım var.20 gün önce kendiliğinden emmeyi bıraktı çok direttiysemde başarılı olamadım neyse bunada şükür.
arkadaşım ben 2.5 ay yaralar içinde gezdim.öyle yara diyip geçmemek gerek hiç bişey giyinemiyodum.ıslak tülbentlerle soğuk kompress yaptım aylarca kullanmadığım krem(çok pahalı kremler),kocakarı ilacı kalmadı.benimki artık yarıklar halindeydi ki benden daha doğum yapan bir akrabam (eczacı) bana NOVUXOL POMAD diye bir krem önerdi.bu yalnız göğüsler için değil derin yarıklar için.ben emzirdikçe günde en fazla 3 kere olarak kullandım.inanılmaz sonuç aldım.yaralar iyileşirken aynı zamanda MADECASSOL krem kullandım.inanırmısın aylarca çekilen ıstırap acı 2-3 günde bitti.tavsiye ederim bide bunu dene.çünkü banada hiçbir krem ve ilaç etki etmedi.yalnız kremleri kullandıktan sonra çocuk emeceği zaman iyice yıka suyla.tertemiz olsun çünkü novuxol göğüs kremi değil.Allah yardım etsin kimseyede bu acıları yaşatmasın.çok zor en iyi bilenlerdenim.

Kızlar aktarlarda kakao yağı satılıyor ama pakette olanlardan değil sabun gibi bir şey doğalı o her emzirmeden sonra ondan sürün beni o kurtarmıştı tavsiye ederim deneyin denemekten zarar gelmez

Merhaba Hanımlar:)

Kızkardeşim Pazartesi doğum yaptı daha şimdiden emzirirken ağlıyor,heryeri yara oldu iki günde Ama foruma yazdıklarınız yol gösterdi, yapabildiklerimizi deneyeceğiz. Hepinize teşekkürler,emeğinize sağlık

Hersey aynı hala emziriyorum... Kesemiyorum kiyamiyorum biberona alıştırıyorum ama o beni istiyor.... Kalkanlar benim birparcam artık... Gecen hafta yine egzema oldu... Hemen kreme başladım sanırım makineden oluyor... Çaresizleri oynuyorum :))

egzamalı göğüsünle emzirmiyorsun heralde değil mi?

bence kesme. benim gogus uclarim yara olmadi ama, bebegim sutumu pek sevmiyordu. ama keske bol bol emzire bilseydim

canım çok buyuk bır acı allah yardımcın olsun ama ne olur kesme
senın onunla onun senınle tek bağlantınmış gıbı düşün
benım göğüslerınde o kadar çok yaralar oldu kı kalkan kullanamadım uyanıp emecek dıye delı oluyordum ama yılmadım ben anneyım o benım kuzum emzırecektım kı emzırdım bellı bır zaman sonra kendılığınden toparlanıyor canım sadece sabret

İlk doğumumda, 8 aylık hamileyken Garmastan kreme başlatmıştı doktorum.
Çok itiraz ettim, daha doğum bile olmadı, ne diye göğüs ucu kremine başlatıyorsunuz dedim.
Ama çok haklıymış.
Ne yara, ne acı, ne sancı, tam 2 sene emzirdim.
"Anladın mı yararını" dedi doktor sonradan, haziran ortasında gene başlayacağım aynı kreme, 2. doğumuma 1 ay kalmış olacak.
Kime tavsiye ettiysem memnun kaldı, bu arada çok da ucuz. Piyasada 100 liralık kozmetik ürünler var bu amaç için, hepsinden daha iyi.

senin yerinde kim olsa uzlurdu,bol bol sutu olup da bebegini emziremeyince Eminim her seyi denemissindir ama okuyunca yine de yazmadan edemedim,esinin o hali,bebeginin emme istegi,senin acilarin benim bile icimi burktu.Senin meme ucu sorununa bir kac sorun daha eklenmis,biri hiperlaktasyon denilen ve hem emzirip hem sagmaktan kaynaklanan asiri sut uretimi,digeri de yine makinenin meme cevresine uyguladigi baskiden ve nemden ekzema.Madem ek gidalara gecmissiniz ve bir kac ogun emmiyormus,bu aralarda (ki tahminen 6-8 saat gibi emmedigi bir zaman dilimi olacak) sakin sutunu sagma,hatta emzirmek disinda kesinlikle goguslerine dokunma.Kuru tutmaya calis mumkun oldugu kadar,sik sik yikama,suyla temasi azalt,sadece krem varsa emzirmeden once yika.Ilk once halletmen gereken bu cok olan sutu ihtiyaciniz olan seviyeye indirmek.Burda arkadaslar bir suru krem tavsiyesinde bulunmus,ise yaramamis ne yazik ki,yine de bu hic emzirmedigin uzun aralarda en cok ise yarayan kremi kullan.1-2 gun gece emzirmelerini azalt,uyur vaziyette belki biberondan alir(daha onceden sagdigin sutleri degerlendir,yeni sut sagma).Bir sure boyle yaparsaniz belki bir miktar faydasi olur,ama ne yapip edip sutunuzu normal duzeye getirin,yoksa cileniz bitmez.Saglicakla.

bende 6 ay aglayarak emzırdım canım öle cok acıodu kı
ama bırakmadım bırakma derım cunku gecıoyor kremlere devam et banada hıc bırı ıyı gelmemiştı
emzırmek ıstıyorsan kı ben cok ıstıyodum bırakma bahene olmamalı dok katılmıyorum
hayırlsı

ben daha öncede yazmıştım. benim yaralarım biraz daha iyi şu anda. sn 6 ayda bunlarıda denemişsindir belki ama yinede yazayım dedim.. gögüs kalkanı aldım ve kuru tutmaya çalıştım sudan mümkün olduğunca uzak durdum bu nedenlede yıkanma gerektirmeyen lansinohu kullandım ve daha önceden fayda etmeyen lansinoh kalkanla beraber işe yaradı gerçekten. çatlaklar baya azaldı yaralarda şimdi o kadar acımıyor ve emzirirken tatlı tatlı kaşınıyor. gögüs pedlerinden uzak duruyorum artık. ayrıca kalkan o bölgeye baskı yapıyor ve süt birikmesi olmuyor ve gögüs taşlaşmıyor. belki denemediysen faydası olur.

ayy canımmm yaa nasıl zor bir durumm,ALLAHyardımcın olsun,dayanamıcağın kadar çokmu acıyor??anne sütü çok önemlihmde bol sütüm var diyosun,sağsan bardakla falan içirmeye çalışsan,kaşıkla falanda olur.en azından 6 ay dahasabretsenn,benim 3gün çatlamıştı doğumdan sonra çok feci can yakıcıydı,seni tahmin edemiyorum,şimdidişleri falanda fazla olunca daha çok canın yanıcak,ilk önce kendin iyi olcaksınki bebeğine bakabilesin,üzülme hiç,sağabildiğin kadar sağ,sonrası ALLAKERİM.

ben doğum yapalı 4 gun oldu ama bebeğimi emzıremıyrum cok acıyor yara oldu.dr madecassol dıye bır krem verdi ama bebeğim sureklı emmek ıstedıği için krem memede kalamıyor sılmek zorunda klaıyorum..aklıma zeytınyağı geldı kullanan varmı onu sılmesem bebeğe zararı olurmu bılgısı olan arkadas varsa yardımcı olsun...

saf zeytinyağınn hiç zararı olmaz yıkamadan emzirebilirsin. ama çok fayda etmedi bnde. sadece rahatlatıyor geçirmiyor yani. ben nasıl çözüm bulduğumu yazdım daha önce deneyebilirsin istersen.

benim kızım 10.ayında. bende çok sorun yaşadım emzirmeyle ilgili. ğöğsümden kan geliyordu ağlaya ağlaya emziriyordum silikon meme ucu denedim özel kremler yağlar denedim ama fayda etmedi. hatta göğsüm apse yaptı 40 derece ateşle hastahaneye kaldırıldım ateşten tırnaklarım simsiyah olmuştu. sıtma tuttu feci derecede. antibiyotikle atlattım. ama ğöğüs ucu yaralarım kendiliğinden geçti zamanla. yani başka hiç bişi fayda etmedi. ben emzirmeye devam ettim.tek çare zaman oldu. şu an hala emiyo kızım çok şükür. eskisi gibi değil ama halen acıyo bazı zamanlar.şuan düşünüyorum da iyiki emzirmeyi bırakmamışım diyorum. ama yine de senin kararın tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…