Meme ucu yaralarımın geçmesi için sütten kesmeliyim :((

U17

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
180
22
298
Ankara
Sonun da net karara varıldı... yaralarım için bebeğimi sütten kesmeliyim...
Doktor öyle dedi... 6 aydır geçmeyen meme ucu yaralarım ağrılarımın geçmesi imkansız hassas bir cildim var... Kullandığım hiç bir şey çare olmadı...
vicdanım nasıl rahat edecek...
Bu da benim sınavım... bu kadar güzel bol bol sütüm varken nasıl keseceğim...
Şimdi yapamazsam 8-9 aylıkken işe başlamadan yapmam gerek...
Ne zormuş anne olmak... Canımı acıtarak emse de aylardır ona hiç kızmadım offf demedim... Ama çok çok acı çektim hala da çekiyorum... Yine de nasıl yapacağım... Ya hasta olursa hep kendimi suçlayacağım... Ben kötü bir annemiiyim...
Yazacak çok şeyim var ama artık onları bile yazamıyorum...
Üzgünüm... Kararsızım...

Önceden biberon alıyordu şu an da almıyor... uyurken biraz... problem çok süt olması sağdıkça daha da çoğalıyor... dolabımda süt dolu... daha önce hem emziriyor hem sağıyordum... sağmazsam duramıyordum... daha kötü çatladılar... Elle sağmaya başladım... zaten birini emerken biri akıyor gidiyor...

6 ay emzirmişsin ne güzel işte.hiç emziremeyenler var.onları düşün.bence üzülme sağlık söz konusu

ah canım,çok üzüldüm.ama başka çözüm yoksa ne yapacaksın??
neymiş şu emzirmeden çektiğimşz bizim böyle,aylardır sütüm artsın diye uğraştım,tam istediğim gibi oldu kızım emmeyi bırakınca azaldı tekrar.sağıyorum,ama o içmeyince psikolojik olarak herhalde,nerdeyse hiç gelmiyor süt.içmek istediğinde dolu dolu oluyor.napalım kısmet...

Sonun da net karara varıldı... yaralarım için bebeğimi sütten kesmeliyim...
Doktor öyle dedi... 6 aydır geçmeyen meme ucu yaralarım ağrılarımın geçmesi imkansız hassas bir cildim var... Kullandığım hiç bir şey çare olmadı...
vicdanım nasıl rahat edecek...
Bu da benim sınavım... bu kadar güzel bol bol sütüm varken nasıl keseceğim...
Şimdi yapamazsam 8-9 aylıkken işe başlamadan yapmam gerek...
Ne zormuş anne olmak... Canımı acıtarak emse de aylardır ona hiç kızmadım offf demedim... Ama çok çok acı çektim hala da çekiyorum... Yine de nasıl yapacağım... Ya hasta olursa hep kendimi suçlayacağım... Ben kötü bir annemiiyim...
Yazacak çok şeyim var ama artık onları bile yazamıyorum...
Üzgünüm... Kararsızım...

bephanten plus denedin mi? o cok iyi geliyo..bende cok çektim hala da acıyo..düşün artık kızım 1 yaşında:) sütü kesmene gerek yok bence zaten 6 aylık olmus bebişin katı gıdalara gecicen yavas yavas..1-1,5 ay daha sabret..1,5 ay sonra öglenleri yemek yiyecek seni emmeyecek 4-5 saat meme uyarılmayacak o zaman bephanteni sürersin 5 saat meme ucunda kalır iyi geliyo cok..sürer sürmez bile acısını alıyo hemen..tabi cok iyi yıkayıp temizleyeceksin emmeden bebişin :)
bide herkes soyluyo zaten 6 ay en önemlisi diye..bide sütün bolmus zaten meme ucu kalkanı diye bisey var o da baya iyi bişey..beni de o kurtamıstı ilk zamanlar cook felaketti..gerci belik onuda denemişsindir..de bence bari o şekilde devam et .. ama canını sıkma 6 ay emzirdin ona fazla fazla gerekeni zaten canın acıya acıya yaptın öyle düşün olurmu..
ve kötü bi anne değilsin:) hepimiiizz cookk iyi anneyiiizzzz:)))öyle diyelim içimizi rahat ettirelim dimii :))bende biraz manyağım da bu konuda:)

bende resmen ağlayarak emziriyorum kızımı ve göğsümden kanlar aka aka çok canım yanıyor ama napıyım devam ediyorum ayva çekirdeğini gül suyunda bekletince jöle gibi oluyor onu sürüyorum mustela krem var onu sürüyorum birde lanomere diye %100 lanolin içeren bir krem var onu kullanıyorum geçiyorlar bi kaç emzirmeden sonra yine başa dönüyor benm kızda daha 4,5aylık o yüzden hiç bırakmak istemiyorum mamayıda yemiyorki zaten sıpa.. sende tamamen kesmezsin zaten ek gıdaya geçilecek günde 2 kere emzirirsin inşallah düzelirsinde daha çok emzirirsin ama düzelmesede hiç üzme kendini millet memelerimin formu bozulur diyor 6 ayda keyfi kesiyor çocuğu sütten..

arkadaşım senin bu konuda yaşadığın sıkıntıları , herşeye rağmen verdiğin çabayı yazdıklarından takip ediyorum. kendini hiç suçlama , hiç anne sütü almayan bebekler var , böyle olması gerekiyorsa , boş yere kendini huzursuz etme. Kızına sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim

bahsettiğiniz bütün kremler yöntemler çare olmadı. Koruma kalkanı sadece bir yere giderken göğsümden çıktı. Gittiğim ortam yabancı değilse hemen orda tekrar takıldı... şu halimi bilmeyen kalmadı aile de erkek bayan o yüzden yadırgamıyorlar. Bazen kızım kafasını göğüsüme dayamak istiyor sert sert onlara çarğıyor. :))) yazarken gülüyorum halime :))

Bugün sütümü sağdım dışarı çıktık... Eşim gittiğimiz yerde telefonunu bana verdi oku dedi... Bakara süresinde emzirme ile ilgili olan ayeti okuttu... okudum biliyorum dedim... Ne yapmamı istiyorsun dedim... Ben sütten kesmeni istiyoorum dedi... bende isterim 2 yıl emzir ama çektiğin acı yeter dedi...
İçim burkuldu...
Yemekten sonra kzımı emzirmeye gittim... Gel sende emzirme odasına bak dedim... burası benim için önemli, biz ilk defa burda emzirdim kızımı dedim...
daha önce sütümü sağdığım içim canım acısada koyu olan sütü emzirdim kızıma hemde iki gösümü... artık herşey dikkatini çektiği için bir bıraktı bir emdi sündüre sündüre... ama ben yinede çok mutluydum... Gidip sevinçle öyle güzel emzirdim ki sonda ki koyu sütü emdi diye havalardaydım...
Bir yandan bu güzelliği düşünüyorum... Bir yandan eğer kesersem daha verimli daha aktif bir anne olacağımı... Artık araba bile kullanmak istemiyorum... emniyet kemeri canımı acıtıyor...

Bu arada iz ek gıdalara başladık. hemen hemen iki üç öğün ek gıda, aralarda özelliklede gece sabah emziyorum...

Çarşamba günü doktora gideceğiz kontroleri yapılsın ona göre karar verip ilacı alacağım...

Verdiğiniz desstek için çok ama çok teşekkür ederim... Kendimi daha iyi hissettim... :)))

benmde resmen parçalanmıştı kanıyıp duruyordu ve ben çözüm tereyağda buldum 3 günde geçirdi bi arkadaş söylemişti tavsiye ederim sonuçta doğal biürün

canım seni gerçekten çok iyi anlıyorum benim kullandığım kremin adını yazayım eczaneden al kullan ben çok faydasını gördüm tereyağı gibi sürünce tabaka oluşturuyo acısı azalıyo hemde bebeğin emse bile hiçbir zararı yok...amerikada en çok satan kremmiş...EARTH MAMA ANGEL BABY NATURAL NİPPER BUTTER...ben 30ml olanını aldım 2 aydır kullanıyorum daha da yarısındaan fazllası duruyo..azıcık sürmek yeterli oluyo:70::70:

Canım çok üzücü bir durum bende ilk bebegimde aynı acıyı çektim zorla emzirdim sonuçta korkarak emzirdigim için oglum rahat ememedigi içinve biberon başlamıştım oradan bol bol emince 5 aylıkken kendisi artık istemez oldu zaten emmek istemedigi için sütte gitti...:59::59:
Bütün kremleri denemişsin ama birde şu eczanelerde satılan meme uçlarını dene istersen oda olmazsa artık yapacak birşey yok:50: bıraktırmalısın :31::31::31:

canım seni gerçekten çok iyi anlıyorum benim kullandığım kremin adını yazayım eczaneden al kullan ben çok faydasını gördüm tereyağı gibi sürünce tabaka oluşturuyo acısı azalıyo hemde bebeğin emse bile hiçbir zararı yok...amerikada en çok satan kremmiş...EARTH MAMA ANGEL BABY NATURAL NİPPER BUTTER...ben 30ml olanını aldım 2 aydır kullanıyorum daha da yarısındaan fazllası duruyo..azıcık sürmek yeterli oluyo:70::70:

En cok kullandığım krem öyle ki biraz iyi gelmişti esim 60 ml liklerden
4 tane yurtdisindan getirtdi. Hala 2 kutusu açılmadı :))
Teşekkür ederim

halis zeytin yagı denedinmi yıkamayada gerek kalmıyo benim gögüslerimi bebedor gögüs pedi kurtardı bayılcak gibi oluyodum acıdan

tabiki sen düşünmüşsündür daha önce ama yine de merak ettim.emzirmeden sadace sağsan da yara oluyor mu yine?
biberon almıyor demişsin,belki başka şeylerin içine katarak verebilirsin,yoğurt yaparsın,ya da muhallebilerini su yerine kendi sütünle yaparsın.olmaz mı ki?
acaba tamamen sütten kesilmek yerine azaltabilmek mümkün olur mu?
ne bileyim,çok üzüldüm,bu kadar güzel sütün varken bunları yaşaman...kendime üzülüyordum emziremedim diye ama işte kısmet olmayınca olmuyor demek ki.eşim hep her çocuk nasibini alır üzülüp durma ' der ben sütüm azaldı diye üzülünce,.sen de üzülme,nasibi bu kadrmış demek ki.

benim de başıma gelmişti, bilirim
acısı hala içimde..
krem de kullandım ama ufaklık tadını beğenmedi
memeyi bırakmasın diye zeytinyağını denedim
hem bende hem de bebeğimde sorun kalmadı

bazen bu meme yaraları benim lanetim mi acaba diye düşünüyorum?
bazen çığlık atarak bazen ağlayarak emziriyorum.
oğlum 6,5 aylık oldu.
dünyalar tatlısı. :nazar:
ben anneliği çok sevdim.
oğlumu da...
ama memeler hayatımı kabusa çevirdi.
bazen bıraktırmaya karar veriyorum ama kıyamıyorum.
az emzirip ek gıdalara yoğunlasmaya çalışıyorum mastit oluyorum.
okadar çok kere mastit oldum ki sayısını bile bilmiyorum.
oğlumu emzirmem gerektiğinde evden kaçasım geliyor.
bu işin bir çaresi yok, bu benim lanetim!!!

bazen bu meme yaraları benim lanetim mi acaba diye düşünüyorum?
bazen çığlık atarak bazen ağlayarak emziriyorum.
oğlum 6,5 aylık oldu.
dünyalar tatlısı. :nazar:
ben anneliği çok sevdim.
oğlumu da...
ama memeler hayatımı kabusa çevirdi.
bazen bıraktırmaya karar veriyorum ama kıyamıyorum.
az emzirip ek gıdalara yoğunlasmaya çalışıyorum mastit oluyorum.
okadar çok kere mastit oldum ki sayısını bile bilmiyorum.
oğlumu emzirmem gerektiğinde evden kaçasım geliyor.
bu işin bir çaresi yok, bu benim lanetim!!!

ayyy arkadaşım dur yaa 6.5 ayyyy galiba ben de öle olcam galiba annemlere diyorum bu geçmez diye banagülüolar demek geçmeyen oluyomuş..1.5 aylığız biz geçmioooo..açık yara oldu benimki kabuk bağlayıp düştü yani resmen derisi yok göğsümün soyuldu..çare bulamadım off hiç böle emzirceğimi hayal etmemiştim..seninki nasıl yara canım..açık yara gibi olduğu için ben şu an batikon sürüp kurutmaya çalışıyorum üstüne de lansinoh..doktora gösterdim kremlerle iice sulandırmışım kurutmaya çalışıyorum şimdi de:1::1:hakkaten bu bi lanet bütün gün göğüslerimle uğraşmaktan bebeğe zaman kalmıyo..batikon sür yıka emzir lansinoh arada zeytinyağı kalkan koy ped koy havalandır vvalla günüm böle geçiyo:1:her tür kremi denedim bide böle denicem açk yarası olanlar belki batikon kurutabilir deniyorum sonucu yazarım...

Allah tez zamanda şifanızı versin kızlar, benim 2 haftada geçmesine rağmen o günler geçmek bilmedi sanki 2 sene sürdü gibi geldi. Göğüs yarası nasıl bir acıdır Allah'ım, ne olur bir daha kine gösterme! Ablamın ki açık yara olmuştu, tavsiye edilen bütün kremleri denedi fakat 8 ay sürdü bu durum. Ama diğer çocuğunda hiçbir şey sürmemiş kendi haline bırakmış ve iki ay sürmüştü, buradan çıkarım yapıp hiçbir şey sürmedim ve iki haftada geçti ama ağlaya ağlaya çoooook dua ettim, bir de Aziz Mahmut Hüdayi Hazretlerine kurban adadım, Rabbim mübarek hürmetine şifamı verdi ben de Üsküdar da vakıfta bir koç kestirdim geçer geçmez.

hay allah yaa bu kadar uzaması iyi değil tabii.acısını bilirim ben de yaşamıştım.ağlaya ağlaya emzirirdim.gerçi herşeyi denedik diyorsunuz ama şu ayva çekirdeğiyle yapılan şeyi denediniz mi?methini çok duydum.
benim de bu sefer şimdiden başladı acılarım.üstelik daha doğurmadan.başladım kremlenmeye ama hiç zannetmiyorum yine çekicem sanırım.
bir de bebeğine daha anne sütü vermek istiyorsan kaşıklı biberonları deneyebilirsin.
her halukarda çok zor allah bi kolaylık gösterir inşallah.

Back
X