- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi prensesannesi34
-
Merhaba Kadınlar klubünün güzel ve akıllı kadınları;
Uzun olursa affola şimdiden.
Ben İstanbul da ikamet etmekteyim.10 senemize gireceğiz inşallah evliliğimizde.Eşim Kahramanmaraşlı ve burada abisi dışında bir yakını yok.Benim tüm çevrem burada yani İstanbulda.
2 tane evladım var biri 5 yaşında biri 1 yaşında ve ben çalışıyorum.Kızım kreşe gidiyor oğluma kışın annem yazın eşimin yeğeni bakıyor.Evim kira.Şişlide oturuyorum ve mahalle arası bile otoban gibi.Kısaca çocukların dışarı çıkma alanı yok.
Eşim Kahramanmaraş'a dönüp orada iş yeri açmak istiyor.(Elinden her iş gelir).Bende yanında sigortalı olarak çalışacağım ama tabiki saatler felan bana kalmış durumda olacak.Eşimin ailesi ile mesafe vardır aramda.Gerçi kendi ailemle de var.Yani çok vıcık vıcık sevmiyorum insan ilişkilerini.(çocuklarım hariç ).
Şuanda İstanbuldan ev felan alma gibi bir durumumuz yok.Çok pahalı olmakla birlikte kredi çekme taraftarı değilim.(kredi kartı bile kullanmayız)
Gelelim mevzuya;
Seneye kızım ilkokula başlayacak nasipse.Oğlum 2 yaşında olacak.Bir önceki satırlarda belirttiğim gibi çocuklarımı rahatça büyüteceğim alanım mevcut değil.Kızım ve oğlum arkadaşlık kurmayı çok severler ama aynı yerde 9 senedir oturmama rağmen hiç kimseyle tanışlığım yok.Sadece sokakta görürsem ben selam verirsem verirler.
Şimdi sizlere soruyorum sizce çocuklarım için eşimin teklifine evet mi diyeyim?
Çok kararsızım anlayacağınız.
(Elimizdeki birikim oradan ev almaya ve işkurmak için başlangıca yetecek miktarda)
Çalıştığım için müsait zamanlarda cvp yazabilirim.Sevgiler.
aynen.O bağ evi 3-4 aylık iş ama sabit kalamıcağın için hayvan besleme işi olmayabilir belki.
Sadece ailesinden dolayı düşün şehri düşünme. Bizim oranın insanı sen mesafe koysanda pek takmayabilir içiçe olmayı birlikte fazla zaman geçirmeyi severler. Bide babasının dükkanı ya onu fırsat bilecek insanlar olmasınlar onları düşün. Şehrin kendinde bi problem olmasa da huzur vermezlerse ne anlıcan o bağdan bahçeden.
Amin inşallah hakkında hayırlısı olsun.Yani şöyleki benim hazır cvp olduğumu bilirler.
Eşime dedim ki dengeyi sağlayacak beni koruyup kollayacak sensin.
Hee bende yaparım bunu ama benimki sert olur oda bunu bilir zaten.
Hayırlısı olsun inşallah.
Nedeni olursa daha çok sevinirim.Hepinizin verdiği cvplar çok kıymetli benim için.
Aynen sınır koymayı bilene herşey heryerde daha güzel oluyor. Herşey eşte bitiyor aslında. Orda eşin " aman ben nasıl derim Yok diye ayıp bi daha yüzüme bakmaz" gibi saçma düşünseydi böyle sessiz sakin halledemezdin.aynen.
eşimi arayıp sormayan eniştesi ortak meyve bahçesi alıp üretim yapalım demiş.
asla dedim. bağ bahçe bizim diye tüm sülale bize gidip gelecek. herkes bir kasa hediye isteyecek.
kabul etmedik. kendimize yetecek kadar alırız belki hobi niyetine.
Yok canım üretim yapacak kadar değil.Hobi gibi yani.Difrize kışın koyacağım kadar diyeyim.aynen.
eşimi arayıp sormayan eniştesi ortak meyve bahçesi alıp üretim yapalım demiş.
asla dedim. bağ bahçe bizim diye tüm sülale bize gidip gelecek. herkes bir kasa hediye isteyecek.
kabul etmedik. kendimize yetecek kadar alırız belki hobi niyetine.
Mutlaka farklılıklar olacaktır.ailen burda ve orasıyla istanbul arasında hem yol hemde yaşam şekli olarak fark var...
Ablam ve kardeşim dışında evet bir sebebim yok.:))
Çok kararsızım be bacım:))
Deniz yok evet:)) Ama Mersinde yazlık var.Arası 4 saat uzaklıkta.Zaten İstanbul da denize girilecek pek yerde yok.Amin inşallah hakkında hayırlısı olsun.
Çok severim şuan bulunduğum yeri, sakindir nezihtir falan ama eşimin iş imkanı olsa öyle güzel bi şehire ( deniz olursa tadından yenmez ) gidelim dese koşa koşa giderim sanırım.
Ooo güzel ozaman sıkıldıkça kaçarsın oraya. Biz ağvaya gidiyoruz o kadar saatteDeniz yok evet:)) Ama Mersinde yazlık var.Arası 4 saat uzaklıkta.Zaten İstanbul da denize girilecek pek yerde yok.
Allah ım aklım niye bu kadar karışık anlamıyorum.
Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.Ablanızı ve kardeşinizi kaç kere görüyorsunuz senede.Hele çocukların ikisi de okula başlayınca ne kadar görebileceksinzi?
Çocukluğu düşünürken ergenliği gençliği de düşünün.Küçük yerde takip etmek kollamak daha kolay.
İsatnbulda çok zor? Kira vermeyeceksiniz, dükkan cadde üstü, kendiniz çalışacaksınız illaki bir ekmek parası
kazanılır.İnsanlar öğrendikçe, dükkana alıştıkça daha iyi olur.Çocuklarınızı emanet edecek insanınız olacak.
Kendiniz bile arada ucuz bilet bulunca birkaç gün kardeşlerinizi görmeye gelebilirsiniz.
İstanbulun nimetlerinden ne kadar yararlanıyorsunuz??? (eğlence, gösteriler, boğaz, avm ler, v.s)
Bir abla olarak tavsiyem çocuklarınızın tam yaşı gidin daha insanca yaşayın.Çocuklarınızın daha iyi
imkanları olsun(İsatnbulun 1000.-TL si küçük yerlerin 3000.- 4.000._ Tl si)
Büyük şehirler böyle. Ben de Kaş'a yerleşmeyi planlıyorum. Belki seneye yaz Kaş'ın gün batımında yazarım buraya :) Önümüze gelen fırsatlara izin vermezsek, kendimizi güvende hissettiğimiz kutunun içinde kalırsak ne için yaşamış olacağız diyorum kendime. Ben de iş hayatımı tamamen değiştirdim aynı şehrdeyim ama her şey değişti. Kökten bir değişim yani. Umut doluyum, yeniliklere açığım. Gri dünya bitti, siyah veya beyaz olacak dünyam bundan sonra. Tavsiye ederim gerçekten :)
Yani şöyleki güvenlik sistemleri satış ve kurulum,oto içi elektrik,bilgisayar sarf malz. ve bakımıBu devirde is kurmak bence cesaret isi. Bana pek hos gelmedi elinden ne is olsa gelir lafi. Gelir ama is olarak ne yapacak? Belki tam net yazmadiginiz icin oturmadi bende.
Benim her devirde is yapacak bir meslegim ve is kurma imkanim var. En fakirinden ultra zenginine herkese hitap eden bir sektor. yine de hic yanasmiyorum. Maasli calismak daha cazip geliyor. Derdi tasasi baskasina, gunde 7.5 saat calisirim maasimi alir yerim icerim gezerim. Is yerim zarar da etse banane? Benim maasim yatar. Batsa ne olur? En gec bir haftaya baska ise girerim. Yaninda adam calistirmayacaksa hele ki izni tatili hatta hasta olma hakki bile yok adamin.
Cocuklarin rahati acisindan maras mantikli ama maras cok mu ucuz bilmem. Ev aliriz dedigin ev ne kadar mesela? Cunku sisli ucuz bir yer degil. Odediginiz kira az degildir. Marastan ev alip ustune is kurmaya yeten parayi bir eve yatirip ustune kredi cekseniz suanki kira bedeliyle denk dusmez mi? Hem de kiraya ragmen birikim yapmissiniz. Bana suan ev alabilirsiniz gibi geldi.
Marasi bilmiyorum. Ama turkiyede istanbul disinda pek bir yerse yasarim gibi gelmiyor mecbur kalmadikca
Zaten şartım uzak oturmak.Ama illaki piknik vs gibi durumlarda bir araya gelinir.Bir marasli olarak yaşanabilir bir yer diyorum .Annemler bir ilcesinde ikamet ediyor .Dayimlar falan da var . Gaziantep ten biraz kucuk diyebilirim .Cok guzel mahalleleri var .Kv ye uzak yasayabilirsiniz .
Yani şöyleki güvenlik sistemleri satış ve kurulum,oto içi elektrik,bilgisayar sarf malz. ve bakımı
Zaten çocuklar doğmadan önce yaptığımız birikim bu.Şimdi yapamaıyoruz.O zaman akıllılık edip altına çevirmiştim:))
Evet kiram az değil,kreş ve servis de var.
Kredi çekmek burdan yanlış anlaşılmasın ama görüşüme çok zıt.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?