Memleket değiştirmek

Kahramanmaraş'a taşınayım mı?

• evet

OY: 37 58,7%
  • hayır

OY: 20 31,7%
  • bende sen gibi kararsızım bacım.:))

OY: 6 9,5%

• Ankete Katılan
    63
  • Anket Kapalı .

Ben olsam İstanbul'da kalıp çocukları yazları yollardım. Hem büyük hem küçük şehrin avantajlarını yaşasınlar.

aynen.
eşimi arayıp sormayan eniştesi ortak meyve bahçesi alıp üretim yapalım demiş.
asla dedim. bağ bahçe bizim diye tüm sülale bize gidip gelecek. herkes bir kasa hediye isteyecek.
kabul etmedik. kendimize yetecek kadar alırız belki hobi niyetine.

Yani şöyleki benim hazır cvp olduğumu bilirler.
Eşime dedim ki dengeyi sağlayacak beni koruyup kollayacak sensin.
Hee bende yaparım bunu ama benimki sert olur oda bunu bilir zaten.
Hayırlısı olsun inşallah.
Amin inşallah hakkında hayırlısı olsun.
Çok severim şuan bulunduğum yeri, sakindir nezihtir falan ama eşimin iş imkanı olsa öyle güzel bi şehire ( deniz olursa tadından yenmez ) gidelim dese koşa koşa giderim sanırım.

Aynen sınır koymayı bilene herşey heryerde daha güzel oluyor. Herşey eşte bitiyor aslında. Orda eşin " aman ben nasıl derim Yok diye ayıp bi daha yüzüme bakmaz" gibi saçma düşünseydi böyle sessiz sakin halledemezdin.

Yok canım üretim yapacak kadar değil.Hobi gibi yani.Difrize kışın koyacağım kadar diyeyim.

Ablam ve kardeşim dışında evet bir sebebim yok.:))

Ablanızı ve kardeşinizi kaç kere görüyorsunuz senede.Hele çocukların ikisi de okula başlayınca ne kadar görebileceksinzi?

Çocukluğu düşünürken ergenliği gençliği de düşünün.Küçük yerde takip etmek kollamak daha kolay.

İsatnbulda çok zor? Kira vermeyeceksiniz, dükkan cadde üstü, kendiniz çalışacaksınız illaki bir ekmek parası

kazanılır.İnsanlar öğrendikçe, dükkana alıştıkça daha iyi olur.Çocuklarınızı emanet edecek insanınız olacak.

Kendiniz bile arada ucuz bilet bulunca birkaç gün kardeşlerinizi görmeye gelebilirsiniz.

İstanbulun nimetlerinden ne kadar yararlanıyorsunuz??? (eğlence, gösteriler, boğaz, avm ler, v.s)

Bir abla olarak tavsiyem çocuklarınızın tam yaşı gidin daha insanca yaşayın.Çocuklarınızın daha iyi

imkanları olsun(İsatnbulun 1000.-TL si küçük yerlerin 3000.- 4.000._ Tl si)

Çok kararsızım be bacım:))

Şöyle söyleyeyim sana. Evimize şu an 1200tl kredi taksiti ödüyoruz. Kira olsaydı da en az 1000tl vercektik 2+1 75m2.
Eşimin memleketi çok da merkezi bir yer. Etrafta her şey var. Üniversite var bir kere aktif yani.
Teyzesi 140m2 3+1 eve 450tl kira veriyor. Desem ki müstakil,bahçeli ve sakin yerde bir ev olsun o evi İstanbul gibi yerden almak ne kadar imkan dahilinde. Bize göre hiç.. Kirasını bile veremeyiz..

Hem şehrin gürültüsü, kalabalığı, keşmekeşi içinde insan gezmeye bile gidemiyor. Stres küpü olup dönüyoruz. Bir de bu ortamda çocuk büyütmek çok daha zor. Ben salgın hastalık var diye çocuğumu 1 aydır parka bile götürmedim. Sokakta gezdiriyoruz sadece..
He gidersek benim iş durumum ne olur bilmem orası da şimdilik ikinci planda zaten..

Değişiklik güzeldir ya. Ki benim gibi değişiklikten ürken sabit bir burç bile böyle düşünüyor düşün

Deniz yok evet:)) Ama Mersinde yazlık var.Arası 4 saat uzaklıkta.Zaten İstanbul da denize girilecek pek yerde yok.
Allah ım aklım niye bu kadar karışık anlamıyorum.

Bu devirde is kurmak bence cesaret isi. Bana pek hos gelmedi elinden ne is olsa gelir lafi. Gelir ama is olarak ne yapacak? Belki tam net yazmadiginiz icin oturmadi bende.

Benim her devirde is yapacak bir meslegim ve is kurma imkanim var. En fakirinden ultra zenginine herkese hitap eden bir sektor. yine de hic yanasmiyorum. Maasli calismak daha cazip geliyor. Derdi tasasi baskasina, gunde 7.5 saat calisirim maasimi alir yerim icerim gezerim. Is yerim zarar da etse banane? Benim maasim yatar. Batsa ne olur? En gec bir haftaya baska ise girerim. Yaninda adam calistirmayacaksa hele ki izni tatili hatta hasta olma hakki bile yok adamin.

Cocuklarin rahati acisindan maras mantikli ama maras cok mu ucuz bilmem. Ev aliriz dedigin ev ne kadar mesela? Cunku sisli ucuz bir yer degil. Odediginiz kira az degildir. Marastan ev alip ustune is kurmaya yeten parayi bir eve yatirip ustune kredi cekseniz suanki kira bedeliyle denk dusmez mi? Hem de kiraya ragmen birikim yapmissiniz. Bana suan ev alabilirsiniz gibi geldi.

Marasi bilmiyorum. Ama turkiyede istanbul disinda pek bir yerse yasarim gibi gelmiyor mecbur kalmadikca

Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.

Bir tanıdığımız Bursa dan kaş a yerleşti

Tabi o memur tayini çıktı ama çok Mutlu olmuştu

Yani şöyleki güvenlik sistemleri satış ve kurulum,oto içi elektrik,bilgisayar sarf malz. ve bakımı
Zaten çocuklar doğmadan önce yaptığımız birikim bu.Şimdi yapamaıyoruz.O zaman akıllılık edip altına çevirmiştim:))
Evet kiram az değil,kreş ve servis de var.
Kredi çekmek burdan yanlış anlaşılmasın ama görüşüme çok zıt.

Bir marasli olarak yaşanabilir bir yer diyorum .Annemler bir ilcesinde ikamet ediyor .Dayimlar falan da var . Gaziantep ten biraz kucuk diyebilirim .Cok guzel mahalleleri var .Kv ye uzak yasayabilirsiniz .
Zaten şartım uzak oturmak.Ama illaki piknik vs gibi durumlarda bir araya gelinir.
İnşallah hayırlısı olur.

Simdi adamin elinden her is geliyor ama tumunu bir arada mi yapacak? Hayirlisi olsun.
Ben kalkip oto ici elektrikciye gidip bilgisayar bakimi yaptirmam mesela

Gorusunuzu yanlis anlamak bana dusmez. O zaman marasa gidin. Krediyle ev almayiz diyorsaniz, yakin bir zamanda kalmasi muhtemel bir miras falan da yoksa suan normal geciniyorsaniz cocuklar buyudukce gecinemekte zorluk cekeceksiniz. Kira omur boyu boynunuza yuk olacak.

Bilmiyorum ama iş tutmayabilir, yani bu risk. Ayrıca ekonomik anlamda sıkıntıniz yoksa İstanbul da daha çok yapabilecekleri sosyalleşebilecekleri durum olur. Çok ince düşünmeniz ansızın karar vermemeniz gerekir. Bilmiyorum ama ekonomik sıkıntılar yoksa İstanbul'da imkanlar daha çok diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…