- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
- Konu Sahibi prensesannesi34
-
Yaza kadar düşüneceğim baya uzun bir sürem var.Bilmiyorum ama iş tutmayabilir, yani bu risk. Ayrıca ekonomik anlamda sıkıntıniz yoksa İstanbul da daha çok yapabilecekleri sosyalleşebilecekleri durum olur. Çok ince düşünmeniz ansızın karar vermemeniz gerekir. Bilmiyorum ama ekonomik sıkıntılar yoksa İstanbul'da imkanlar daha çok diye düşünüyorum
Olumlu olumsuz tüm eleştrilere açığım.Simdi adamin elinden her is geliyor ama tumunu bir arada mi yapacak? Hayirlisi olsun.
Ben kalkip oto ici elektrikciye gidip bilgisayar bakimi yaptirmam mesela
Gorusunuzu yanlis anlamak bana dusmez. O zaman marasa gidin. Krediyle ev almayiz diyorsaniz, yakin bir zamanda kalmasi muhtemel bir miras falan da yoksa suan normal geciniyorsaniz cocuklar buyudukce gecinemekte zorluk cekeceksiniz. Kira omur boyu boynunuza yuk olacak.
Zaten ilk etapta hemen ev almaktan ziyade bir müddet daha kirada oturup iş durumu ve çevreyi tanımak düşüncesinde eşim.Marasta hayat daha uygun. ev kiralari pahali ama istanbula gore daha uygun 4+1 300 milyara cok guzel ev alirsiniz.bi de marasta buyuyor ve gelisiyor
Merhaba;P prensesannesi34 selam. Biz de Aydın a yerleşmek istiyoruz. Çocuk yok 2 yıldır eşimle düşünüyoruz. Sizi hissettiklerinizi çok iyi anlıyorum. Çocuklar için en doğru olduğunu düşündüğünüz kararı almanızı ve pişman olmamanızı dilerim.
Valla memleket değişimi konusunda bende tecrübeli değilim:))Hayata karşı çok tecrübeli biri değilim.
Kendi fikrim şu ki, istanbul çok tıka basa bundan dolayı güzellikleri bile farkedilmez hale geldi. Yakında Çine dönüşür.
Başka bir yerde geçim,rahatlık, genişlik varsa gerisi hall olunur. Göçün derim
Üstelik çocuklarıma tablet telefon veren biride değilim.Ancak haftasonu parka yada kardeşime ,ablama gidiyorum.gitmek daha mantıklı gibi geldi, şahsen çocukların apartmanlarda büyümeleri onlara haksızlık gibi geliyor artık, zaman hızla geçiyor ve çocuklar dört duvar arasında büyüyor, parklardaki sınırlı zamanlar hikaye yetersiz bence
Lüks düşkünü olduklarını tahmin ediyorum.Ziyarete gittiğimizde yapılan misafirliklerden gördüm.(görünmeyecek gibi mi zaten)Buna marasta yaşayan biri olarak cevap veriyim... Ben yıllardır burdayım ama sevemedim burayı... İnsanı bı soğuk geliyor bana... Çok lüks düşkünü insanı aynı zamanda, yani şöyle söyleyeyim böyle varaklı salonlar falan,bı de sizde bu durum yoksa bı küçümseme tavırları var... Yani hepsi öyle diyemem ama bana hep öylesi denk geldi... Eğitim olarak da okulları çok yetersiz kaç çocuğa ders anlattım oradan biliyorum... Yoksa evet sakın bı şehir ,çok aşırı ucuz sayılmaz ama,hele bı iki yıl yeni olduğunuz anlaşılırsa esnaf tarafından çok yolunursunuz ,bizzat yaşadım bu durumu... Esnafı doymuş esnaf su lafla çok karşılaşırsınız begenmezsen alma ... Yoksa doğası gerçekten güzel bı şehir... Vatan sevgisi adı altında insan dislamalari da çok fazla , mesela ben urfaliyim dediğim zaman malum terör örgütünün adını verip ona mı uyesin diyen çok oldu, özellikle beni marastan soğutan da bu oldu... cunku fazlasıyla vatanimi seven bir insanım,zoruna gidiyor insanın işte... Yani esinizin ailesi varsa ve yapabileceğinize inaniyorsaniz artilarini da görürsünüz muhakkak...
Esimle burda okuyup tanıştık,o burda iş buldu o yüzden burda yaşıyoruz... Belki de genç evli çift olarak çok yabancı kaldık aralarında ,kimsemiz de olmayınca burda ondan böyle ama bilemiyorum alışamadım bı türlü... Kpss ye hazirlaniyorum zaten tek amacım memleketime dönmek inşallah...Lüks düşkünü olduklarını tahmin ediyorum.Ziyarete gittiğimizde yapılan misafirliklerden gördüm.(görünmeyecek gibi mi zaten)
Eşimin ailesi orada evet minmal düzeyde kazıklanırız sanırım:))
Açıkçası eşya konusuna gelince beğenmeyen evime gelmeyebilir.Bunu da rahatlıkla ifade ederim zaten.Şuan bile çok eşyam yok.Yetecek kadar var.Siz gelin mi geldiniz oraya yoksa memuriyet felan mı?
Üstelik bende iki çocuk var.:))Deniz kıyısı olsaydı aslında fenada olmaz dı hani:))Kızım denize aşık resmen.Zten burda belimizi büken kiralar ve kreş ücretleri.İki çocuk olunca ekstra düşünülüyor tabiki.biz 3 buçuk yıl önce İstanbul'dan eşimin ataması nedeniyle ayrıldık. Oğlum 2 yaşındaydı ve biz İstanbul'da çok mutlu bi hayat yaşamıştık. Geldiğimiz şehir deniz kıyısında küçücük bi şehirdi. 3 buçuk yıl eşimin işi, benim işim ve kreş arasında yürüme mesafesinde küçücük bir alanda geçti. ve benim aklım hep istanbul da kaldı, belki hergün İstanbul'u özledim. Sonra Bigün bişey oldu ve İstanbula taşınma fırsatı doğdu. Ev okul ayarlamak için gittik. Kiralar 3 buçuk yıl öncesine göre 3 kat artmış, ilkokula başlayacak oğlum için mahallede baktığımız devlet okullarında sınıflar 50 kişilik , özel okullar çok pahalı ve servisle uzun mesafe, ve en önemlisi her yer aşırı kalabalık, önceden çok sakin bulduğum bir avm bile adım atılmayacak kadar kalabalık ve yabancılarla dolu. ilk defa sevmediğim o şehirdeki küçük hayatıma imrendim onu özledim. Ve istanbula taşınmaktan vazgeçtik. Şimdi çocuğum ilkokula başladı, öğle yemeğini evde yiyor, evden çıkınca okula 5 dakikada yürüyerek gidiyor. herkes herkesi tanıdığından tenefüste düşse haberimiz oluyor. okuldan babası alıp işyerine götürüyor, 5 ten sonra eve girmeden mahallede oynuyor, bisiklete biniyor ve çoook mutlu. bu imkanlar için İstanbulda belki büyük harcamalar yapmam gerekecekti. Çünkü çocuğu mutlu edecek park bahçe çevrende yoksa en yakın avm de soluğu alıyorsun. Bence düşünürken çalışma hayatınız olduğunu seneye ilkokula başlayınca nasıl bir yol izleyeceğinizi göz ardı etmeyin. ve unutmayın küçük şehirde çalışan anne için çocuk büyütmek daha kolay..
Herşey gönlünüzce olsun inşallah.Esimle burda okuyup tanıştık,o burda iş buldu o yüzden burda yaşıyoruz... Belki de genç evli çift olarak çok yabancı kaldık aralarında ,kimsemiz de olmayınca burda ondan böyle ama bilemiyorum alışamadım bı türlü... Kpss ye hazirlaniyorum zaten tek amacım memleketime dönmek inşallah...
Sizin de inşallah :)Herşey gönlünüzce olsun inşallah.
Gerçekten bu eziyeti çocukarınıza yapmayın , çocuk olunca eliniz kolunuz bağlanıyor ve okul çıkışını düşünüp ailelere yakın bi yerde oturmanız gerekiyor bu yüzden semt değişikliği çözüm değil. çocukları büyütüp evinizi alıp dönün istanbula. bizim planımız o yönde.Sıkıntım ilçe değiştirince çocuklar ne olacak?
Okulu kreşi ve tabiki anadolu yakasından avrupa yakasına olan trafik.
Bir ara annemlerde kaldık inan 6:30 evden çıktık sabah işe zor yetiştik.Akşam kızım uyumuştu.Eve varış 21:00.
O zaman oğlum da yoktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?