Ben tamda eşinizin durumundayım. Yalnız anlayışlı bir eşim var şükürler olsun. İstediğim zaman ailemi ziyarete gidiyorum. Çok gittin , az kaldın , yeni gittin demez. Gebelik takibimi bile orada yaptım her ay gittim geldim. Evet arabayla 20 saate yakın ama uçakla 2 saat. Uçakla seyahat neredeyse otobüs fiyatı kışın. Fiyatlar pahalı demişsiniz ama saatlerce Yol gitmekten daha mantıklı. Şimdi yaz sezonu diye biraz pahalı. Bu arada benim çocuklar memleket meselesi sebebiyle uçakta doğmasada Doğumdan 1 hafta sonrası itibariyle sık sık seyehat ettiler, bahsedildiği gibi hastalık falan kapmadılar.
Eşimde gittiğimde benimle gelmez , bende gel diye ısrar etmem. Siz ailenizi istediğiniz zaman istediğiniz kadar görebiliyorsanız oda memleketine gidip ailesini istediği kadar olamasada, istediği zaman görebilmeli.
Bence bu konuda eşinizle tartışmaya girmek yerine kolaylık sağlamaya çalışın.onunla Gitmek istemiyrsnız başka bir plan yapın kendi ailenizle bayram için; “gelmek isterdim ama bende bizimkilere söz verdim sen gidebilirsin bu defa canım” falan diyebilirsiniz.