Memlekete dönüp aileyle yaşamak mı, yoksa tek başına yaşamak mı

günlük 120 km çok uzun bi mesafe.

06.15de binmek için 7.30da kalkacaksınız belki.

bilmiyorum bana çok zor gelirdi sanki.

Ailemden başka bir şehirde çalışıyorum ve tek başıma yaşıyorum. Ailemi çok severim ama belli bir yaştan sonra olmuyor bence, bu yüzden tayin istemiyorum.

merhaba,

ben 1 - 1,5 yıl ailemin yanına dönmek gibi bir hata yaptım ve şunu söyleyebilirim ki yalnız yaşamaya alıştığınız zaman olmuyor. şimdi ailemden 40 km uzakta çalışıyorum ev tuttum kira ödüyorum gidip gelsem çok az masrafım olacak fakat huzurum olmayacak. Geçen gün annem geldi 3. gün birbirimizi yemeye başladık.

azıcık aşım ağrısız başım diyorum bence hiç macera aramayın

Herkese çok teşekkür ederim. sanırım tayin istemicem.

Ben ailemle yasayamazdim.

İşimdeki bütün sıkıntıya rağmen mutlu ve huzurlu olduğum için yerimde kalacam sanırım. Çünkü maddiyat için geliypruö ama zaten mutlaka burda da eve katkıda bulunmam gerekecek.aynı kapıya çıkacak bi nevi.

aynen arkadaşım boşver bozma düzenini yarın öbür biri çıkar evlenirsin daaha başka gelişir hersey riske atmaya gerek yok

Ben aileci olduğumdan mıdır nedir ben olsam memlekete dönerdim.
Hem işim rahat olurdu hem de eve geldiğimde yemeğim hazır olurdu.
Odamı da kendi zevkime göre düzenlerdim yarım saat ailemle oturup dinlencem diye odama geçerdim film izler uzanırdım vs vs.
3 yıl yalnız yaşadım biraz da ailemle zaman geçireyim diye düşünürdüm şahsen. :)

Malesef öyle bir oda yok. Eşyalarımın hepsini satıp döneceğim gelirsem . O eşyalaro ne hallerde aldım. Canım çıktı bir yuva yapana kadar. Eve dönersem kıyafetlerim dışında bişe getiremem. Odamı bile erkek lardeşinle paylaşıyorum

Aradan zaman geçince,kendi düzenini kurup,başının çaresine bakmayı öğrenince,yani kendi hayatını kendin yönetmeye alışınca baba evide olsa yapamıyor bazı insanlar.Mesela ben.Okumak için çıktığım baba evine önce tatillerde,çalışmaya başlayınca izinlerde gidebildim.Bir süre sonra ordaki yattığım kanepede bile rahat olamadım.Onlarında bensiz bir düzene alıştıklarını gözlemledim zaman içinde.Sizde kendinizi yokladığınızda bunları düşünüyorsanız.Kararınızı ona göre verebilirsiniz.

Parayı değil rahatınızı ve huzurunuzu önceleyin.
Ailenizle yaşayınca eve maddi katkıda bulunmanız gerekecek.
Belli bir yaştan sonra büyüklere ayak uydurmak da kolay değil.

Eğer gerçek manada birikim yapmak istiyorsanız evinize dönün.Tabi aileniz nasıl insanlar bilemiyorum sizin hayatınıza çok mudahale ederler mi? Ben 20 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum tek başıma çok rahatım.Bu kadar rahatlığı bırakıp dönmek istemem.

Para acısından kazancın olmuyor aile ile yaşayınca onlara destek oluyorsun en azından benim olmadı iyi yönleri çok ama alıştıuaan başlarda zor geliyor benim ailem biraz kuralcı olduğu için başlarda ben çok zorlandım.

eee madem ne düzen bozulur mu bosver aile tamam önemli ama bu fırsatı yakalasa kac genc kız var senin yasamını isteyen misal ben
ne güzel isin var evin düzenin var bosverr ille ask meskte olcak degil gercekten dünyayı gez bu yaslar bi daha gelmez

Belli bir yaştan sonra aileyle yaşamaya çalışmak çok yıpratıcı oluyor. Bulunduğunuz şehir küçük bir şehir değilse sevmemek için başka sebepleriniz yoksa ben hiç macera aramayın derim. Ama belli bir amaç için para biriktirmek istiyorsanız o zaman düşünebilirsiniz belki.

cnm yalnış anlamayın ama eğer sırf beğendiğiniz çocuk için orada kalıyorsanız saçma. artık 16 yaşında değilsiniz.
hayaller için biraz geç bence.
zaten birşey olsaydı şimdiye kadar olurdu.
aileye gelince herkes aileden uzak kal filan demiş ama bence ailenin yanına dön derim. burada sırf birini beğeniyorsun diye kalman gerçekçi bir beklenti değil.
ayrıca ailenin sana ve seninde ailene ihtiyacın olduğu zamanlar olabilir.
unutma insanın zor anında yanında birtek ailesi oluyor .
maddi,manevi sağlık problemleri...
şimdi beni afaroz ederler ama kişisel fikrim budur.
arkadaş,komşu vs hepsi hikaye başın derde girdiğinde birtek ailen kalır.

Ailene yakın olan ilçeye taşınıp ev kiralasan olmaz mı? Hem evinden ayrılmamış olursun, kendine ait alanın olur hemde ailene yakın olursun. 6 7 ay kendini maddi olarak topladığın zaman araba alırsın yatırım olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…