- 12 Mart 2016
- 2.326
- 1.272
- 133
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
-
Zaten sürekli moral bozukluğu yaşıyorum. Biri birsey söylese kaç saat üzülüyorumAslında bunun farkına bile varmanız düzelmeniz için büyük bir adım. Zaten böyle giderseniz genç yaşınızda dert sahibi sorunlu biri olursunuz. Önce ben deyin yapacağınız herseyi kendiniz için yapın.
Annem otoriter biri. Her istediği olsun ister. Ama bundan ben daha çok etkilendim. Bi kardeşim hiç tinnamaz mesela milleti. Ben karakter olarakta zemin hazirlamisim sanırımoncelikle bunun uygun bir davranis olmafigini anlaman güzel .bazi davranislar bebeklik yada cocuklukta olusur belki kucukkrn annenden daha cok uyari aldin.ama en nihayetinde. insaniz herkezin hatalari var boyle yasamak zor.bugunden basla eskiden bsskasi ne dusunur diye dusunme hergun az daha cesaretlen
İyi akşamlar. Dert değil belki ama hayatımı genel olarak etkileyen bir durum.. Küçüklüğümden beri atamadığım bir huyum var. Sürekli çevremdekileri memnun etmeye çalışıyorum. En başta annem. Annemden onun belki haberin yok ama çok çok korkuyorum. Bu bana sağlıklı bir his gibi gelmiyor. 21 yaşında insanım ama annemin tepkileri, annemi kızdırmak beni çok korkutuyor. Sürekli hata yaptım, yapcam bana kirilacaklar diye korkuyorum. Bu yakın çevrem de de böyleBiri beni eleştirse, olumsuz birsey dese çok moralim bozuluyor. Başkaları ne der diye de çok çok düşünüp kafaya takıyorum. Uzaktan belli olmasa da bunlar benim davranışlarımi çok etkiliyor. Kendim değil gibiyim. Ortama , insana gore davranıyorum. Psikologluk bir durum mu bilemiyorum.. Sizce nasıl alabilirim bunu? Bıktım artık herşeyi didik etmekten tepki almamak için. .
İfade ediyorum ama onda da huy olmuş bu.. Kötülüğümu de istemiyor biliyorum ama yinede hoşuma gitmiyor. Küçükken misafir gidince hemen başlardı "şurda niye şöyle yaptın, şöyle olmalıydı' fln filan. Büyüdüm hala korkuyorum misafir yanında hata yapcam diye
alışacaksınız.. birkaç defa belki daha da fazla kez canınız yanacak. sonra durup sorgulamaya başlayacaksınız:Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim. İyi davranmak ve tamamen o kişiyi memnun edecek şekilde davranmayı karıştırıyorum
Tez zamanda kurtulalım inşallah :) bu arada isminizi çok merak ettimAyyy konudaki anne kismini kirpip cikatirsak sanki beni anlatmissiniz yillardir atmaya calistigim bi durum
Aslinda benim adimin anlamida bu durumla alakali benzwr bisey bigun isyerinde bi arkadas sormustu adinin anlami ne diye soyleyince sahiden oyle birisin adini cok yansitiyorsun demisti cok gec olsada artik kurtulmak istiyorum bu durumdan
Ve cevap kesinlikle değmez olacak biliyorumalışacaksınız.. birkaç defa belki daha da fazla kez canınız yanacak. sonra durup sorgulamaya başlayacaksınız:
'hakikaten ya,değer mi?'
aynen öyle.Ve cevap kesinlikle değmez olacak biliyorum
Amin amin insallah yoksa tez zamanda yaslanacagizTez zamanda kurtulalım inşallah :) bu arada isminizi çok merak ettim
Fedakar, iyi niyetli , yardımsever hani genel olarak bunları ifade ediyorlar zaten. Ama olumsuz yanlarım nelerdir bilmiyorum hiç.aynen öyle.
etrafınızdaki insanlar tarafından nasıl bilinirsiniz? sizinle ilgili 'nasıl biridir' diye sorsalar,sizce ne derler sizin için?
Yok sorun değil tahmin edebiliyorum. Konu üzerinden birbirimizi takip edebiliriz aslında davranışlar konusunda. Bi de ben şey fln diye duymuştum. Hayır diyemiyosak mesela bazen istediğiniz şeylere bile hayır demeye çalışın ki bu alışkanlığı kazanın fln diyolar. Aklıma geldikçe yazayım burdanAmin amin insallah yoksa tez zamanda yaslanacagiz
O yuzden konuu takiptwyim du bakim bwlki benimde isime yarar
Bu arada ifsa olma korkusuyla isim veremiyorum
inanın işte bu iyi niyetinizi suistimal etmeye hazır olan birçok insan var çevrenizde. ya da olacak.Fedakar, iyi niyetli , yardımsever hani genel olarak bunları ifade ediyorlar zaten. Ama olumsuz yanlarım nelerdir bilmiyorum hiç.
neyazıkki annenizin davranısları sizi onu memnun etmeye yönlendirmiş. benim annemde beni küçükken istediğim birsseyi yapmazdı ve sinirlenirdim ve beni görmezden gelirdi bende iyice sinir kırızİne girerdim o seylerin etkisi hala var .ama artık anneler yapmıslar bir hata sen yola bakaman lazımAnnem otoriter biri. Her istediği olsun ister. Ama bundan ben daha çok etkilendim. Bi kardeşim hiç tinnamaz mesela milleti. Ben karakter olarakta zemin hazirlamisim sanırım
Aynen ama bazen istemediğim şeyleri yapınca bir terslik var gibi hissediyorum. Sürekli olunca bi deHayattakı en kıymetlı sey annedır. Anneler cocukları mutlu olsun ıster. Sız annenızı memnun etmeye calısırken kendınız mı mutsuz oluyorsunuz ? Bu onemlı. Eger oyleyse annenızle paylasın, konusun. Yoksa anne dınlemek, onu mutlu etmek kadar guzel sey yok su dunyada
İyi akşamlar. Dert değil belki ama hayatımı genel olarak etkileyen bir durum.. Küçüklüğümden beri atamadığım bir huyum var. Sürekli çevremdekileri memnun etmeye çalışıyorum. En başta annem. Annemden onun belki haberin yok ama çok çok korkuyorum. Bu bana sağlıklı bir his gibi gelmiyor. 21 yaşında insanım ama annemin tepkileri, annemi kızdırmak beni çok korkutuyor. Sürekli hata yaptım, yapcam bana kirilacaklar diye korkuyorum. Bu yakın çevrem de de böyleBiri beni eleştirse, olumsuz birsey dese çok moralim bozuluyor. Başkaları ne der diye de çok çok düşünüp kafaya takıyorum. Uzaktan belli olmasa da bunlar benim davranışlarımi çok etkiliyor. Kendim değil gibiyim. Ortama , insana gore davranıyorum. Psikologluk bir durum mu bilemiyorum.. Sizce nasıl alabilirim bunu? Bıktım artık herşeyi didik etmekten tepki almamak için. .
Benim icin iki donem vardi babam vefat etmeden once ve sonra.22 yasinda kaybettim.ondan once annemle iletisim zayifti annemin kisiligi oyleydi gunluk gorevlerini yapar eger moralimiz bozuksa sorar sonra bosver derdi.bize kotu davranmazdi.ama yetistirmek icin de birsey yapmazdi tabi bunu smdi anliyorum.ve hayat sartlarimiz ve cevremiz de iyi .3 kardesiz oyle cok buyuk sorunlarimiz yoktu.en buyuk benim benim sorgulayicu ve takintili tipdim babamla iyi anlasiyirdum beni dinliyordu ve sohbet ediyordu .annemle nadir konusulur ve muhabbeti devam ettirmez su an 48 yasinda hala ayni bu huy degismez yani.uzaktan bakilinca bana gire sorun yoktu ama sorun varmis gercekten.babam vefat etti 2 sene sonra evlendim. annemin tek dayanagi ben oldum.annemle iliskimiz degisti.annem konusmaya basladi.ama bir sorunumu anlatsam yine sus tavri var birseyi farkettim kendi sorunlarini da cozmuyor icine atiyor ben usteledigim zaman da susuyor .gel gelelim sonuca simdi ben annemi hic kirmiyorum cunku yaraliyiz.benim ailemve cocuklarim var .onun hayat arkadasi yok. O yuzden beterin beteri vardir.anne babanin kiymetini yasadigi zaman bilin.sorunu kendiniz cozun sorunun kaynagini aileniz yapmayin.Hayattakı en kıymetlı sey annedır. Anneler cocukları mutlu olsun ıster. Sız annenızı memnun etmeye calısırken kendınız mı mutsuz oluyorsunuz ? Bu onemlı. Eger oyleyse annenızle paylasın, konusun. Yoksa anne dınlemek, onu mutlu etmek kadar guzel sey yok su dunyada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?