Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

evet kesinlikle bende memoriali beğeniyorum, semra hanım belki çok yoğun ama kararı onun vermesi lazım

akasyammm stresmi oldun kuzum nasıl kızarak yazmıssın yada ben mi öyle okudum :)) Biliyorsun bizim çok şükür genetik hastalığımız yok tutmadığı için yaptırmak istiyorum pgt yi. Doktorun dediği kanıtlanmış bir sonucu yok dedı. Ama benım de aklımda yaptırmak var inş bu sefer güzel haberler alırız hep birlikte sende bebişi gördünn allahım sağlık versinnnnnnnn yeğenimize inş sağlıkla kucağına alırsınn

Cananım tatlım bu PGT yöntemi öyle zor öyle stresli birşey ki.. Biz tüp bebek sürecinin üstüne bir de sağlıklı bulunup bulunmayacağı gerginliği yaşıyoruz. Bazen sağlıklı bulunamıyor ve bütün emeklerimiz boşa gidiyor. PGT bizim için ümit ve mecburiyet.. Biz bu kadar stresi çekip PGT ile hamile kalınca birileri bu yöntemi acımasızca eleştirince ben sinirleniyorum. Etkinliği kanıtlanmadı dediği şey embiryoya genetik test yapılsa da tutmayabilir mi demek istiyor ? Ben doktor değilim ama bildiğim şu ki ; bebekte kromozom bozukluğu varsa ya tutunamıyor ya da düşüyor. Ayrıca hamilelik oluşmamasının çok büyük bir sebebi de embiryodan kaynaklanıyor. Yani bayanın rahim yapısı vs çok düşük bir etki ediyor. Bunu Semra Hanım bir sürü röportajında belirtmiş. Tüm bu gerçeklere rağmen PGT ile ilgili olumsuz konuşan doktorları anlamıyorum.

Arkadaşlar 4 gündür iğne oluyorum ama belim acayip ağrıyor bazende kasıklarım.Sizlerdede böyle ağrılar olmuşmuydu.

Cemilecim normaldir ağrılar. Yumurtalar büyüdükçe baskı yapıyor.

Neye kime göre başarılı veya değil. Pgt ile hamile kalan ve bebeğine kavuşan o kadar çok insan var ki... Pgt bizler için çok büyük bir nimet...

Canancim ben varim..1.deneme uzun protk.lucrin le 5 yumurta elde edildi 5 toplandi.2.deneme kisa protk.lucrin ve menegon la 5 yumurta toplandi.3.deneme memorial da gonal-f le kisa prot. 20 yumurta toplandi 5.gune 7 tane geldi.1 transfer edildi.6.gun 2 tane donduruldu..1 emriyo cok sukur oldu..
Cok yumurta kalitesiz az yumurta kaliteli yok oyle birsey.Tamamen senin bunyenle verecegi tepkiyle alakali..
Sizde sorun ne? maddi imkanin varsa pgt olabilir ama genetik sorun yoksa bilemiyorum ..iyi arastirmak lazim.Bana da 2 denemede lenfosit asisi yapildi..Esimin hucrelerini bana asiladilar.Boylece esimden gelen hucreyi vucudum yabancilamayip,atmayacak,tutunacak..Ne mantiksa..Para tuzagiymis..Paradan gectim cektigim acilara yanarim..
Kacinci denemen di?memorial da kac deneme oldu?

Ara da boyle hatlari da olabiliyor.
Dosyayi oturup inceliyorlar genel olarak yazilan gorulenleri konusup karar veriyorlar..Birebir muayne farkli sonuclar dogurabiliyor..Benim takibimi Nur hnm yapmisti opu zamanina az kala izinli oldugu icin Aynur hnm muayne etmisti 1 gun daha ilac kullan derken Semra hnm geldi.(ilk muaynemi, ameliyatlari Semra hnm yapmisti)Benim hastam bakayim dedi tekrar yatirdilar Semra hnm hemen catlatma ignesi yapilsin Geriden gelenleri beklersek olgun yumurtalari kaybederiz dedi cikti..Sansli olanlardanim..
Semra hnm in birebir muayne,takip etmesi en dogrusu ama yogunluktan cok denemesi olan,zorlu hastalari ancak takip edebiliyor..uzun sure denemeler sonucu gebelik elde edemeyen hastalarin mutlaka Semra hnm la gorusmesini,takibini istemesini tavsiye ederim.

Arkadaşlar böyle ağrı çekenler var mı

Canim ne ignesi ?tedavideysen, yumurtalar baskilaniyor,buyuyor normal..

biiyorum canım sızı cok ıyı anlıyorum siz 2 kat daha yıpranıyorsunuz bıze göre allah yardım etsın hepımıze. Drun demek ıstediği bence de oyle bırseydır ama ısrarla yaptırmak mantıklı değil dedı. Kısmet olursa yaptırcam bende pgt ıns sağsalim çıkar gerçi nasıl oluyor pek fazla bılgım yok dondurulmus embrıyolara yapıyorlarmı acaba

Embiryoya genetik test yapılsa da tutmayabilir canım. İncimin öyle olmuştu. Bu da nasip işi. Ancak genetik testle sağlıklı olduğu belirlenen embiryoların tutunma ihtimali daha yüksek. Dondurulmuşlara da yapılıyordur bence.

Canancım dondurulmuş embriyoya uygulanıyor ancak embriyo dondurulmadan önce biyopsi alınması gerekiyor.

Akasyam biliyorum biz bu süreçte döllenip döllenmediğini düşünürken siz pgt den sonra ne olcak dıye düşünüyorsunz 2 kat daha fazla yıpranıyorsunuz. Sen haklısın arkadaşım kısmetse bende pgt yaptırcam inş sonucunda gülen taraf ben olurum.

selam mutlu kelebek...bahçeciye argoya girmez ise affınıza sığınarak..yuh diyorum...daha yazamıyorum tabii buraya:))

Az önce yeşim hanımla görüştüm canım tazeyken yapılması daha iyi oluyor dedı yinede ben dosyana bakcam sonra senı arıycam dedı sizede yazarım canlarım

Dondurulmuş embriyoya uygulanması için embriyo çözüldükten sonra biyopsi alınması gerekiyor ki böyle bir şey yapılıyor mu bilmiyorum. Mesela benim dondurulmuşlarım var, dondurulmadan önce biyopsi alındı ve saklandı.
Tamam yazmanı bekliyoruz

canım bzde genetik sorun yok çok şükür. Ama 2 negatif oldu 2. de aslında kımyasal gebelık olustu.
Yani bende acaba cok yumurta toplandı yapısal bozuklukmu var dıye endıselenıyorum aslında sanırım dondurulmus embrıyoya yapmıyorlar pgt tam konusamadık gerı doncekler bana

Kızlar ya ben hemen ıkıncıyı yapmak ıstıyorum ama dogru olur mu bılmıyorum.

canım nur hn la görüştün mü bu konuyu ziyarete gittiğinde soracağını söylemiştin
ama sen sezaryanla doğum yaptın en az 2 sene geçmesi lazım diye biliyorum ben:26::26::26:
canım birde yaşın kaç bilmiyorum ama bence ikincisi için biraz normol deneyebilirsin ilk tüp bebekten sonra çok duyuyoruz ikincinin kendiliğinden olduğunu
allah nasip edip bebeğimi sağlıkla kucağıma aldıktan sonra eşim ameliyat olacak ve biz ikincisi için bekleyeceğiz 3-4 sene kendiliğinden olması için...belki eşim ameliyat olsaydı buda normal olablirdi ama değerlerin daha çok düşmesinden korktuğumuz için göze alamadık ameliyatı

Son düzenleme:

kızlar nasılsınız
ben çok yoğun bir şekilde çalışıyrum perşembe günü denetimimiz var
yazamıyorum pek ama misafir olarak okumaya çalışıyorumm inşallah haftaya daha sık görücez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…