Aslında ben bu durumu çok sinirlenıorum semra hnm toplantı yapıyor dosyaları ıncelıyorum dıyor bunları dıkkatle drlara anlatması lazım bence şu hastaya su sekılde yapılması lazım dıye bende de aynı sorun oldu benım dra dedı bu kdr ılac vermemelıydın olan bıze oluyor bu seferkı gorusmemde soluycem herseyı bız oraya semra hnmın basarısı ıcın gıdıyoruz yanı ıncelıyorsa dosyayı ona gore de tedavı seklıne uyulsun
Güvenç Bey PGT'nin başarısız olduğunu nereden çıkarmış ? PGT yapılıp sağlıkla doğan binlerce bebek var. Bu PGT'nin başarısının kanıtı değil mi ? Eğer o PGT'nin başarısız olduğu iddiasında bunu bilimsel dayanaklarla ispatlaması lazım. Tüm dünyada uygulanan bir yöntemi karalamak bu kadar kolay olmamalı..
Senin sorununa gelirsek PGT yöntemi gen hastalığı olanlarda ve kromozom bozukluğu olanlarda kullanılıyor. Ama bunun harici bebeğin tüm kromozomları iya da belli başlı kromozomları incelenerek transfer yapılmasında kullanılırsa bence çok faydalı. Eğer o bebekte kromozom bozukluğu varsa zaten tutunamıyor. Sen en baştan bunu öğrenmiş oluyorsun. Çok yumurtan ve çok embiryon olduysa bence PGt yapılması iyi olabilir.
akasyammm stresmi oldun kuzum nasıl kızarak yazmıssın yada ben mi öyle okudum :)) Biliyorsun bizim çok şükür genetik hastalığımız yok tutmadığı için yaptırmak istiyorum pgt yi. Doktorun dediği kanıtlanmış bir sonucu yok dedı. Ama benım de aklımda yaptırmak var inş bu sefer güzel haberler alırız hep birlikte sende bebişi gördünn allahım sağlık versinnnnnnnn yeğenimize inş sağlıkla kucağına alırsınn
Arkadaşlar 4 gündür iğne oluyorum ama belim acayip ağrıyor bazende kasıklarım.Sizlerdede böyle ağrılar olmuşmuydu.
Güvenç Bey ile görüştüm ben Memorialde 11 yıl çalışmış pgt yapılıyor ama başarılı olduğu kanıtlanmıs degıl dedı bilmiyorum ya kim doğruyu söylüyor anlayamıyorum artık
duymadınızmı hç bu kadar yumurta toplanıpta hamıle kalanları((
Cananım tatlım bu PGT yöntemi öyle zor öyle stresli birşey ki.. Biz tüp bebek sürecinin üstüne bir de sağlıklı bulunup bulunmayacağı gerginliği yaşıyoruz. Bazen sağlıklı bulunamıyor ve bütün emeklerimiz boşa gidiyor. PGT bizim için ümit ve mecburiyet.. Biz bu kadar stresi çekip PGT ile hamile kalınca birileri bu yöntemi acımasızca eleştirince ben sinirleniyorum. Etkinliği kanıtlanmadı dediği şey embiryoya genetik test yapılsa da tutmayabilir mi demek istiyor ? Ben doktor değilim ama bildiğim şu ki ; bebekte kromozom bozukluğu varsa ya tutunamıyor ya da düşüyor. Ayrıca hamilelik oluşmamasının çok büyük bir sebebi de embiryodan kaynaklanıyor. Yani bayanın rahim yapısı vs çok düşük bir etki ediyor. Bunu Semra Hanım bir sürü röportajında belirtmiş. Tüm bu gerçeklere rağmen PGT ile ilgili olumsuz konuşan doktorları anlamıyorum.
Güvenç Bey ile görüştüm ben Memorialde 11 yıl çalışmış pgt yapılıyor ama başarılı olduğu kanıtlanmıs degıl dedı bilmiyorum ya kim doğruyu söylüyor anlayamıyorum artık
duymadınızmı hç bu kadar yumurta toplanıpta hamıle kalanları((
Aslında ben bu durumu çok sinirlenıorum semra hnm toplantı yapıyor dosyaları ıncelıyorum dıyor bunları dıkkatle drlara anlatması lazım bence şu hastaya su sekılde yapılması lazım dıye bende de aynı sorun oldu benım dra dedı bu kdr ılac vermemelıydın olan bıze oluyor bu seferkı gorusmemde soluycem herseyı bız oraya semra hnmın basarısı ıcın gıdıyoruz yanı ıncelıyorsa dosyayı ona gore de tedavı seklıne uyulsun
Arkadaşlar böyle ağrı çekenler var mı
Cananım tatlım bu PGT yöntemi öyle zor öyle stresli birşey ki.. Biz tüp bebek sürecinin üstüne bir de sağlıklı bulunup bulunmayacağı gerginliği yaşıyoruz. Bazen sağlıklı bulunamıyor ve bütün emeklerimiz boşa gidiyor. PGT bizim için ümit ve mecburiyet.. Biz bu kadar stresi çekip PGT ile hamile kalınca birileri bu yöntemi acımasızca eleştirince ben sinirleniyorum. Etkinliği kanıtlanmadı dediği şey embiryoya genetik test yapılsa da tutmayabilir mi demek istiyor ? Ben doktor değilim ama bildiğim şu ki ; bebekte kromozom bozukluğu varsa ya tutunamıyor ya da düşüyor. Ayrıca hamilelik oluşmamasının çok büyük bir sebebi de embiryodan kaynaklanıyor. Yani bayanın rahim yapısı vs çok düşük bir etki ediyor. Bunu Semra Hanım bir sürü röportajında belirtmiş. Tüm bu gerçeklere rağmen PGT ile ilgili olumsuz konuşan doktorları anlamıyorum.
biiyorum canım sızı cok ıyı anlıyorum siz 2 kat daha yıpranıyorsunuz bıze göre allah yardım etsın hepımıze. Drun demek ıstediği bence de oyle bırseydır ama ısrarla yaptırmak mantıklı değil dedı. Kısmet olursa yaptırcam bende pgt ıns sağsalim çıkar gerçi nasıl oluyor pek fazla bılgım yok dondurulmus embrıyolara yapıyorlarmı acaba
biiyorum canım sızı cok ıyı anlıyorum siz 2 kat daha yıpranıyorsunuz bıze göre allah yardım etsın hepımıze. Drun demek ıstediği bence de oyle bırseydır ama ısrarla yaptırmak mantıklı değil dedı. Kısmet olursa yaptırcam bende pgt ıns sağsalim çıkar gerçi nasıl oluyor pek fazla bılgım yok dondurulmus embrıyolara yapıyorlarmı acaba
ayrıca fiyat konusunda dr bi liste verdi 4800 tüp fiyatı bahçecide, bi nokta dikkatimi çekti opu ve transfer günü çok kısa kalabiliyomuşsun yer sıkıntıları varmış ve önceden randevu almak gerekiyomuş ,yahu banane senin yer sıkıntın varsa bana niye yansıtıyosun ben paramı veriyomuyum veriyorum ayrıca tek kişilik oda fiyatı 150 tlymış
Canancım dondurulmuş embriyoya uygulanıyor ancak embriyo dondurulmadan önce biyopsi alınması gerekiyor.
Az önce yeşim hanımla görüştüm canım tazeyken yapılması daha iyi oluyor dedı yinede ben dosyana bakcam sonra senı arıycam dedı sizede yazarım canlarım
Kızlar ya ben hemen ıkıncıyı yapmak ıstıyorum ama dogru olur mu bılmıyorum.
Canim ne ignesi ?tedavideysen, yumurtalar baskilaniyor,buyuyor normal..
Tedavideyim canım.Decapeptyl iğnesi kullanıyorum.
Cemilecim normaldir ağrılar. Yumurtalar büyüdükçe baskı yapıyor.
Ben şu an hem doğum kontrol hapı hemde 14 adet decapeptyl kullanıyorum.Adet düzensizliğim vardı.hapım bitince hastalanacakmışım.Adetin birinci, ikinci yada üçüncü günü gel dedi.Eğer 14 adet decapeptyl bitincede hastalanmazsan yine gel dedi.Artık hayılısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?