- 23 Ekim 2011
- 19.418
- 23.893
- 598
- Konu Sahibi sarifrezyaa
Branş ne ?Öğretmenlik için tavsiyenizi öğrenebilir miyim?![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Branş ne ?Öğretmenlik için tavsiyenizi öğrenebilir miyim?![]()
Şu kadar cool olsam yeterdi10 ay çalıştım. Istifa ettim. Kpss 2016 puanimla 2018 yılı ilk tercihinde atanmistim. Universite kadrosuydu. Cok rahat bir işti. Memuriyet hedefleyenlerin çoğu rahatligi devlete sirtini dayama dusuncesi icin istiyor. Potansiyeline inanan bir insan ozel sektorde daha iyi kazanabilir. Yani asıl amac maas miktarinin otesinde sanırım. Benlik degildi açıkçası.
Keşke şu yan gelirlerinizi bir açıklasanız.Ben 22 yaşına 1 hafta kala atandım o zamanki şartlarda en doğrusu idi. 2.5 sene mesaide asla çıkmadım en erken 1 saat mesai bitimi idi. Haftasonu da çalıştım gece 12 ye kdrda kaldim. O zamanlar şu anki fikirlerimi oluşturabilecek hiç kimsem yoktu. Ben pandemi de ayıldım, hoş hiç bir zaman yıllarca çalışmayı düşünmedim
1. Si prim doldurup ayrilma şansınız yok, bu tazminata elveda demek
2. Si imza atacağınız bir alan ise asla değmez
Ben öğretmenlikten son anda çakılı kadro idari personele döndüm öğretmenlikte tayin ve okulların durumu son anda caydirdi aynı bölüm arkadaşlarım kpss müdavimi olmuştu Ben o yıllarda her hafta sonu geziyordum 2011 de atandım.
Ama şu an kuzenlerime yaşı küçük akrabalarıma asla tavsiye etmiyorum maaş durumu ve emeklilik şartlarını asla önermiyorum benim planlarımda bırakmaktan yana. Pandemiden bu yana kendimi geliştirdiğim alanlardan yan gelirim ana para maaşım yan gelir gibi oldu
Etrafımda özel sektörde benden çok daha iyi şartlarda çalışan bir çok arkadaşım var benim tavsiyem alanda sıyrılmak ama alan çok önemli
Hele mühendislik vs asla, imza sorumluluğunu çocuklarınız bile taşıyor.
Aynı durum desem.. sizi tebrik ediyorum, umarim ben de başarabilirim hayirlisi ile..En büyük motivasyonum babamdan kurtulmak ve para kazanıp babamın bize yaşattığı o sıkıntılı hayatı yaşamamaktı. Anneme ve kardeşlerime istediği şeyleri almaktı. Atandıktan sonra hiçbir sınava öyle çalışmadım, (ALES, YDS vs) KPSS beni yedi bitirdi ama sürekli hayallerimi düşünerek motive oldum. Şükür gerçekleştirdim ve gerçekleştiriyorum da
Benim bir arkadaş DHMİ de mühendis maaşından memnundu. Ne kadar aldığını bilmiyorum amaDhmi mühendis bırakmayı dusunuyorsa, en iyi maaş veren 3 5 kurumdan biri. Düz memur hepten bitmiş emeklı olunca zaten asgarinin altında emekli maası alıyor en kötüsü bu bence.
DHMİ mühendis bir arkadaşım var çok kazandığını söylemişti amaSu saatten sonra atanmak neyı degiştirir bılmem
Kazanılan para üç günde bıtıyor, mesela eşim DHMİ de muhendıs
Bıraksam mı diyorciftci olarak mı devam etsek yurt dısına mı gitsek karar asamasındayız
Sözleşmeli personelim. Mesleğim dışında düz memur olarak atandım. Şehir değiştirdim. Memleketime çok uzak bir şehre geldim. Memurluk rahat aslında. Sadece insanlar dert. Çok stratejik olman gerekiyor size işi yıkmaya çalışanlar oluyor. Dedikodu inanılmaz dönüyor. Ama maaşın sürekli olması, her ay cebini dolması çok iyi.Atanmak nasıl bir duygu? Açıkçası benim ve milyonların hayallerini süslüyor. Belki çok büyük bir şey değil hatta biliyorum memurlar da gecinemiyor, ama Tr şartları malum bazı bölümler için elimizdeki en iyi secenek. Atandıktan sonra hayatınızda neler değişti? Memur olmaktan mutlu musunuz? Kpss surecinizde sizi en cok motive eden neydi? Herhangi bir tavsiyeniz var mı?
çoook şey değişti çevrem değişti maddi olarak çok şey değiştiAtanmak nasıl bir duygu? Açıkçası benim ve milyonların hayallerini süslüyor. Belki çok büyük bir şey değil hatta biliyorum memurlar da gecinemiyor, ama Tr şartları malum bazı bölümler için elimizdeki en iyi secenek. Atandıktan sonra hayatınızda neler değişti? Memur olmaktan mutlu musunuz? Kpss surecinizde sizi en cok motive eden neydi? Herhangi bir tavsiyeniz var mı?
Türk Dili ve EdebiyatıBranş ne ?
Az kazanmıyor tabi kiDHMİ mühendis bir arkadaşım var çok kazandığını söylemişti ama
Ben de sizin gibi dusunuyorum. Memurum. Kendi isimi kursaydim ya da cabaladaydim bi yerlere gelebilirdim simdi curudum resmen ne uzuyorum ne kisaliyorum. Maasim var evet ama her zaman orta seviye. Dahasi olmayacak, kendimi gelistirsem yukselmeyecek. Kendi meslegimde dunyanin en iyisi olsam yine ayni yerdeyim.10 ay çalıştım. Istifa ettim. Kpss 2016 puanimla 2018 yılı ilk tercihinde atanmistim. Universite kadrosuydu. Cok rahat bir işti. Memuriyet hedefleyenlerin çoğu rahatligi devlete sirtini dayama dusuncesi icin istiyor. Potansiyeline inanan bir insan ozel sektorde daha iyi kazanabilir. Yani asıl amac maas miktarinin otesinde sanırım. Benlik degildi açıkçası.
Size özelden mesaj yazamadım. Tabi sizin için de uygunsa yazabilir misiniz miktarını özelden? Çünkü benim kardeşim orda çalışıyor benim az diyor kuzenim çok alıyorum diyor. İkisi farklı şehirler de çalışıyor.Biz kardeşim için acaba kumar falan mı oynuyor diye düşünüyoruz.Az kazanmıyor tabi kioyle soylemedım
Kazandığımız üç güne kalmıyor dedim mevcut para eridi degersizleşti pul oldu
Hersey cok pahalı oradan dem vuruyorum
Atanmak nasıl bir duygu? Açıkçası benim ve milyonların hayallerini süslüyor. Belki çok büyük bir şey değil hatta biliyorum memurlar da gecinemiyor, ama Tr şartları malum bazı bölümler için elimizdeki en iyi secenek. Atandıktan sonra hayatınızda neler değişti? Memur olmaktan mutlu musunuz? Kpss surecinizde sizi en cok motive eden neydi? Herhangi bir tavsiyeniz var mı?