- 9 Mart 2011
- 12.403
- 10.945
- 498
- Konu Sahibi kivircik2005
-
böyleleri de var işte maalesefLisede öğrenci ile konuşunca anlaşılıyor diyenler herhalde iyi bir bölge ve lisedeler. Bizdekiler ne konuşmaktan ne de uyarıdan anlıyor. Sınıfın ortasında öğretmene küfreden mi dersin, kavgayı ayırmaya çalışan öğretmene yumruk atan mı dersin. Öğretmeni tehdit edip okul çıkışı palalı kavgaları gördük. Üstelik suçlu sen oluyorsun. Üstelik biz Anadolu lisesiyiz.
Dediğim gibi lise iyi diyenler hiç kötü bir bölgede çalışmamış.
Hocan okul sizin gibi öğretmen görmemiş
Dersleriniz çok eğlenceliymiş
Çocuklar çok seviyormuş(veliler de çok seviyor)
Ib dersleriniz uzaymış
Sözlüm yüz dimi
Gerçekten öğretmenler çok seviliyor
Ben öğrenciler için yorumunuzu merak ettim oğlum severek gidiyor
Büyük ihtimal sınıflarda 10 - 15 öğrencinin bulunduğu Meslek lisesinden bahsediyor..Lise nasıl daha rahat olabilir anlamadım ben de. İyi bir anadolu lisesindeyim, buranın bile zorlukları çoktur ortaokula göre. Diğer liseleri düşünemiyorum. Arkadaşlarımdan duyduğum şeyler pek de iç açıcı değil hani.
Güzel arkadasim ....memur ol.....ama olabilirsen... öyle kolay değil malesef. Hayallerinin peşinden git diyemeyeceğim ülkenin halı ortada, ailen kendince haklı..Aileme aşcılık okumak istedigimi söyledim . Bana sürekli özel eğitim öğretmeni ol , türkce öğretmeni ol veya da sekreterlik oku diye baskı yapıyorlar . Kpss ye gir belediyede çalış yakınımıza atan diyorlar . Ama ben memur olmak istemiyorum. Memurlar çok para kazanıyormuş, ev yaparmışım araba alırmışım. Zaten neyin ne olacağı belli değil bir an önce okuyup mesleğe atılmak istiyorum.4 yıl okuyacağım , kpss ye gireceğim atanacağım... Bana zulüm gibi geliyor . Zaten ders çalışmayı sevmiyorum. Bilmiyorum haksız mıyım? Ascilikta bulaşık yıkarsın ömrün boyunca diyor babam . Kafaya koydun asci olacan illa diyor burun kıvırıyor. Şehirlere bakıyorum mesela baba şu şehir guzel şu üniversite merkeze yakin diyorum. Sen okumaya değil gezmeye gidiyorsun diyor . Ne alaka . Bakıyorum işte üniversite nerde kampüs nerde diye ... Memur olmak istemiyorum diyorum sende akıllanırsın bir gün diyor . Ne var bu memurlukta anlamıyorum. Akşama kadar daracık yerde kös kös oturuyorlar ben sıkılırım. Tamam asciligin da eksileri var ama ne bileyim bana göre değil. (Memurlar alınmasın lütfen kendi düşüncelerimi söyledim. )
Ya bir şey sorucam, kim neden öğretmenliği kıskansın ki? Kendileri bile memnun değil. Benim hem şu sitede hem başka sosyal medya platformlarında hem de dışarda şahit olduğum öğretmenlerin hemen hemen hepsi hem maaşlarından hem şartlarından hem öğrencilerinden hem velilerinden aklınıza gelebilecek her şeyden şikayetçiler. Sadece şu konuda yazılanları okuyan bile kıskanıyorsa vazgeçer.Yok ben halimden memnunum kıskançlıktan burda yorum yapan sensin
En çok anasınıfı ve sınıf öğretmenliğinden uzak durulmalı.Ya bir şey sorucam, kim neden öğretmenliği kıskansın ki? Kendileri bile memnun değil. Benim hem şu sitede hem başka sosyal medya platformlarında hem de dışarda şahit olduğum öğretmenlerin hemen hemen hepsi hem maaşlarından hem şartlarından hem öğrencilerinden hem velilerinden aklınıza gelebilecek her şeyden şikayetçiler. Sadece şu konuda yazılanları okuyan bile kıskanıyorsa vazgeçer.
Yapanların bu kadar mutsuz olduğu bir mesleği kim niye kıskansın? Öğretmenlerin şikayetlerine bakılırsa tüm gün masa başında çalışıp öğretmen maaşının iki katını alan ve sürekli terfi imkanı olan bir beyaz yakayı kıskanmak bin kat daha mantıklı.
Orta okulda çalışan lise daha iyi, lisede çalışan orta okul daha iyi diyor, kendi aralarında bile hangisinin şartlarının daha zor olduğuyla ilgili anlaşamıyolar. Aşırı çocuk sesinden sonra hiçbir şeye tahammülü olmadığını söyleyenler, veliler psikolojimi bozdu diyenler… şu an üniversite tercih dönemindeyiz bırakın kıskanmayı eğitim fakültesi tercih edecek olan varsa öğretmen mesajlarını okuyunca vazgeçer.
Lisans diplomasıyla ulaşılan meslekler içerisinde genelinin bu kadar mutsuz ve şikayetçi olduğu başka meslek bilmiyorum. Bunu laf sokmak için de söylemiyorum bu kadar kişi memnun değilse demek ki cidden uzak durulması gereken bir meslek. Ancak hangisinden daha çok uzak durulması gerek onu anlayamadım. Lise mi orta okul mu?
Öğretmenler en azından ben ve benim çevremdekiler mesleğinden gayet memnun.. Bu meslek bir gönül işi, çocuğu sevmekle başlıyor her şey.Ya bir şey sorucam, kim neden öğretmenliği kıskansın ki? Kendileri bile memnun değil. Benim hem şu sitede hem başka sosyal medya platformlarında hem de dışarda şahit olduğum öğretmenlerin hemen hemen hepsi hem maaşlarından hem şartlarından hem öğrencilerinden hem velilerinden aklınıza gelebilecek her şeyden şikayetçiler. Sadece şu konuda yazılanları okuyan bile kıskanıyorsa vazgeçer.
Yapanların bu kadar mutsuz olduğu bir mesleği kim niye kıskansın? Öğretmenlerin şikayetlerine bakılırsa tüm gün masa başında çalışıp öğretmen maaşının iki katını alan ve sürekli terfi imkanı olan bir beyaz yakayı kıskanmak bin kat daha mantıklı.
Orta okulda çalışan lise daha iyi, lisede çalışan orta okul daha iyi diyor, kendi aralarında bile hangisinin şartlarının daha zor olduğuyla ilgili anlaşamıyolar. Aşırı çocuk sesinden sonra hiçbir şeye tahammülü olmadığını söyleyenler, veliler psikolojimi bozdu diyenler… şu an üniversite tercih dönemindeyiz bırakın kıskanmayı eğitim fakültesi tercih edecek olan varsa öğretmen mesajlarını okuyunca vazgeçer.
Lisans diplomasıyla ulaşılan meslekler içerisinde genelinin bu kadar mutsuz ve şikayetçi olduğu başka meslek bilmiyorum. Bunu laf sokmak için de söylemiyorum bu kadar kişi memnun değilse demek ki cidden uzak durulması gereken bir meslek. Ancak hangisinden daha çok uzak durulması gerek onu anlayamadım. Lise mi orta okul mu?
Sizin şikayetlerinize sitede yıllardır denk deliyorum. Herkes her mesleği yapamaz. Bu meslek belli ki size göre değil. istifa et diyenlere kızıyorsunuz ama size başka ne denebilir ki? Öğretmenlik yapmaktan kulaklıkla müzik dinleyemeyecek seviyeye gelen bir insanın akıl sağlığı için bu mesleği yapmaması daha iyi. Sizin psikolojiniz gitmiş artık. Kendi meslektaşlarınızla bile kendi şartlarınızın daha kötü olduğu konusunda bir yarış içersindesiniz. Hayır lise daha zor diyen öğretmenlere bile uzun uzun laf anlatmışsınız. Başka konuda dizi bile izleyemiyorum yazdığınızı hatırlıyorum. Kömür madeninde çalışan biri gelse siz yine kendi çalışma şartlarınızdan şikayet edersiniz. Çünkü mutsuzsunuz ve işinizi sevmiyosunuz. Sizin için yapılabilecek bir şey yok. Ya istifa edin ya da böyle kabullenin mesleğinizi.En çok anasınıfı ve sınıf öğretmenliğinden uzak durulmalı.
İyi bir lise büyük şans.
Bölüm olarak pdr,resim,müzik,beden öğretmenliği.
Her meslekte var ki bu.
polis arkadaşım muğlada yıllarca memnuniyetle çalıştı,doğuda 1 dönem çalışamadı istifa verdi kendi işini açtı..Hemşire arkadaşım devlette sağlık ocağına gitmeye çalışıyor daha rahat diye...Her yer okul,veli öğrenci profili çok etkiliyor birde idare..
Bu yüzden memnun olup olmama durumu değişiyor.
mesela doğuda 5 sene ortaokulda çalıştım tek şikayetim olmadı çok memnundum.
Ben istanbuldayım,burda kalabalık sınıflar,boş velilerin her dakka öğretmeni rahatsız etmesi cidden yıldırıyor..
Sosyolog bi arkadaşım sürekli ne şanslısın öğretmenlik en iyi meslek derdi.Bigün ziyatete geldi tamda tenefüa vaktiydi.Bu ne gürültü nasıl duruyosun diye söylene söylene gitti.
Gürültü baş problem
İlk yıllar değil belki ama zamanla ciddi rahatsızlık veriyor yaşayan anlar ancak.
ben kulaksızsız gezmedim sürekli müzik dinlerdim,kulaklığı 3 senedir takmıyorum ciddiyim evet o kadar tahammülüm yok yüksek sese.
Şuan oteldeyiz akşam clup oluyor inanın gidemiyorum yüksek ses olan hiçbiryere.
Belkide bu benimle alakalıdır ama sırf gürültü pronlemi lisede daha az diye tercih edeceğim ilk fırsatta
Way teşhis tanı konuldu:)Sizin şikayetlerinize sitede yıllardır denk deliyorum. Herkes her mesleği yapamaz. Bu meslek belli ki size göre değil. istifa et diyenlere kızıyorsunuz ama size başka ne denebilir ki? Öğretmenlik yapmaktan kulaklıkla müzik dinleyemeyecek seviyeye gelen bir insanın akıl sağlığı için bu mesleği yapmaması daha iyi. Sizin psikolojiniz gitmiş artık. Kendi meslektaşlarınızla bile kendi şartlarınızın daha kötü olduğu konusunda bir yarış içersindesiniz. Hayır lise daha zor diyen öğretmenlere bile uzun uzun laf anlatmışsınız. Başka konuda dizi bile izleyemiyorum yazdığınızı hatırlıyorum. Kömür madeninde çalışan biri gelse siz yine kendi çalışma şartlarınızdan şikayet edersiniz. Çünkü mutsuzsunuz ve işinizi sevmiyosunuz. Sizin için yapılabilecek bir şey yok. Ya istifa edin ya da böyle kabullenin mesleğinizi.
Ben size teşhis koymadım ki mental olarak iyi olmadığınızı söyledim sadece. Ben çok iyi hatırlıyorum film, dizi izlemeye bile enerjim olmuyor dediğinizi. Yani mesleği sebebiyle artık müzik dinleyemeyen, dizi, film izleyemeyen, ses tahammülü sıfıra inen bir insan mental olarak iyi değildir. İsterseniz 4 bin tane başarı belgesi alın, bunlar sizi mutlu etmiyor. Bu mesleği yaptığınız sürece de böyle devam edeceksiniz.Way teşhis tanı konuldu:)
Hemde tanımadan hemde gerekli testler yapılmadan.
bilin diye söylüyorum bu srne 4.başarı belgemi aldım.
Mesleğimi icra etme konusunda asla bi sıkıntım yok.
kendi aramızda konuşuyoruz.
Dizi izlemiyorum ne alaka ya,vaktim yoktur,veya cidden izlemiyorumdur
yani ne mana,izlemiyorum diye psikolojim mi bozuk benim:)) siz kendi psikolojinize bakın,anlayıp dinlemeden yazmak için yazmayın,varoluş çabanızı başka yerlerdr harcayın
Bir mesleğin değerini o işi yapanlar belirler. İşi yapan kişiler sürekli mesleğini kötülerse tabiyki mesleğin değeri düşer. 100 öğretmenden 95i sürekli öğretmenliği kötülüyor, toplumda bu mesleğe saygının azalması çok normal.Öğretmenler en azından ben ve benim çevremdekiler mesleğinden gayet memnun.. Bu meslek bir gönül işi, çocuğu sevmekle başlıyor her şey.
İnanın kıskananlar çok fazla kıskanmıyorlarsa bile çok cahilce yorumlar yapıyorlar.
Mesleğimi, çocuklarımı çok seviyorum. Bunun üzerine senelerce eğitim aldım ayrıca senelerin tecrübesi var üzerimde. İşimi en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum.
Fakat, bizi üzen tatilmiş, maaşımızmış bunların sürekli garip garip yorumlarla ele alınması..
Mesleğimizi basit bulup değersizleştiriyorlar. Oysaki bizim işimiz zor.. Donanım ve emek isteyen bir iş.
Her Meslek gibi zor. Bunu anlayamayan her şeye çamur atan bir guruh var.Bu insanların amaçlarını anlayamadım gerçekten..
Şuan tatildeyim ailemle yurtdışındayım,dinleniyorum toparlıyorum sevdiklerimleyim,huzurlu bir yuvam var.Ben size teşhis koymadım ki mental olarak iyi olmadığınızı söyledim sadece. Ben çok iyi hatırlıyorum film, dizi izlemeye bile enerjim olmuyor dediğinizi. Yani mesleği sebebiyle artık müzik dinleyemeyen, dizi, film izleyemeyen, ses tahammülü sıfıra inen bir insan mental olarak iyi değildir. İsterseniz 4 bin tane başarı belgesi alın, bunlar sizi mutlu etmiyor. Bu mesleği yaptığınız sürece de böyle devam edeceksiniz.
Şuan tatildeyim ailemle yurtdışındayım,dinleniyorum toparlıyorum sevdiklerimleyim,huzurlu bir yuvam var.
Hayat tercihlerim değişti belkide yaştan belkide hem çalışım hemde sıfır destekle 2 kız çocuğu büyütmekten.
Evet çalıştığım dönemler kalmıyor çoğu zaman ne var bunda.
Neyse.
Ev hanımı ev hanımlığını sevmez ama günlük görevlerini yapar,öğrenciyken ödev yapmak zor gelirdi ama görevlerimizi yapardık.Keşke anne olmasaydım diye dünya konu açıldı burda,anne olmayı sevmemiş ama çocuğunu seviyor görevlerini yerine getiriyor.
Yani bu hayatta kimse 7 24 mutlulukla işini yapmıyor imkanaız yani.
bende görevimi layıkıyla yapıyorum merak etmeyin.
Psikolojik sıkıntılarımı gayet iyi yönetiyorum ve çözüm bulmaya çalışıyorum siz dert etmeyin
Bu saydıklarınız her meslekte var onu ne yapacağız?Bir mesleğin değerini o işi yapanlar belirler. İşi yapan kişiler sürekli mesleğini kötülerse tabiyki mesleğin değeri düşer. 100 öğretmenden 95i sürekli öğretmenliği kötülüyor, toplumda bu mesleğe saygının azalması çok normal.
Bir kere insan çok tatiliniz var dedi diye niye birileriyle kavga eder? Remote çalışan mühendislere yata yata çalışıyosun diyolar, kimseyle kavga ettiklerine şahit olmadım, “sen de bu mesleği seçseydin, çalışsaydın benim geldiğim yerlere gelseydin” diye cevap veriyolar. Ama sizin meslek grubu uzun uzun hayatının ne kadar rezalet olduğundan, müzik bile dinleyemeye tahammülü olmadığından bahsediyolar.
Milletin ağzına malzeme veriyorsunuz. Böyle her yerde şikayet ederseniz arkanızdan işsiz güçsüz insanlar bile, “bu okudu öğretmen oldu da ne oldu 3 kuruşa milletin çoluğunu çocuğunu çekiyor” diye konuşur.
Katılmıyorum. Çok fazla ayrımcılık yaptığı için ilkokul öğretmenimi, haksız yere milletin içinde kafama yumruk atan ortaokul öğretmenimi sevmiyorum saygı da duymuyorum. Bana bir şeyler öğrettilerse de karşılığını aldılar zaten. Kimse babasının hayrına öğretmiyor. Bu mantıkla bakarsak herkes herkese saygı duymak zorunda zaten. Ki ben saygının hak edildiğini düşünenlerdenim. Sırf öğretmen diye hak etmeyen birine saygı göstermem.O yüzden herkes haddini bilip saygı duymak zorunda.
Siz çok farklı yerden bakıyorsunuz. Ben genellemeyelim diyorum zaten. Kötü her meslekte olduğu gibi Öğretmenlerin içinde de var tabi.Katılmıyorum. Çok fazla ayrımcılık yaptığı için ilkokul öğretmenimi, haksız yere milletin içinde kafama yumruk atan ortaokul öğretmenimi sevmiyorum saygı da duymuyorum. Bana bir şeyler öğrettilerse de karşılığını aldılar zaten. Kimse babasının hayrına öğretmiyor. Bu mantıkla bakarsak herkes herkese saygı duymak zorunda zaten. Ki ben saygının hak edildiğini düşünenlerdenim. Sırf öğretmen diye hak etmeyen birine saygı göstermem.
Sadece o cümlenize istinadendi cevabım. Diğer yazdıklarınıza katılıyorumSiz çok farklı yerden bakıyorsunuz. Ben genellemeyelim diyorum zaten. Kötü her meslekte olduğu gibi Öğretmenlerin içinde de var tabi.
Yeri geldiğinde kendi meslektaşımıı da eleştiriyorum.
Özel sektörün bir baltaya sap olamamış köleleri, kendi alanında tutunamayıp başka alanların düşük ücretle çalışanları, işi garantili olmayanları kıskanıyorlar elbette. Çünkü tatili, az mesai saati bla bla…Ya bir şey sorucam, kim neden öğretmenliği kıskansın ki? Kendileri bile memnun değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?