"Memur ol " baskısı sadece benim cevremde mi var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya kusura bakmazsanız ben sizin yazdıklarınızı pek okuyamıyorum. Hayır okumayı da severim, uzun uzun metinler de okurum ama sizinkiler yok olmuyor. Bunu artık eleştiri olarak mı algılarsınız, ufak bir uyarı mı sizin bileceğiniz şey. Cevap vermeyince de kötü hissediyorum.

Başını okudum ona cevap vereyim bari. Benim de bir o kadar kuzenim var. Birbirine düşkün, bağlı da bir aileyiz. Ama her kuzenimin iş yeri ortamına, hayatının her detayına hakim değilim. Sizin de bu kadar hakim olduğunuza çok inanasım gelmiyor açıkçası. Hakim olsam dahi insanların hayatlarını buraya dökmek de doğru gelmiyor. Öyle işte.
ilginç
sizin de çok sayıda akrabanız varmış benim de
sizin de okumuş aşçi kuzeniniz varmış benim de (kısmen) var
siz memnun olmadığını yazdınız bense -henüz aile yanında genç bir çocuk olmakla birlikte- şu anda koşulları böyle böyle, işe devam ediyor yazdım, memnun bayılıyor ya da asla değil istemiyor da yazmadım.

siz memnun olmadığı, hatta isyan ettiğine bu sebeple iş değiştirdiğine kadar ayrıntısını bilince hakimiyetiniz inandırıcı ve insanların hayatlarını dökme değil ama ben sadece staj ve şehir bilgilerini (ki onun da adını unutmuşum zaten) bilince bir yorumunu değerlendirmesini de yazmamışken dökmek mi olmuş oldu?

değişik bir değerlendirmeymiş bu da.

her kuzenimin iş yeri ortamına, hayatının her detayına ben de hakim değilim genel olarak akademik detaylara hakimim, öyle "ufak" bir fark var.

neyse konu öğretmenlik tartışmasına dönmüş, konu sahibi de kaçmış zaten...

İşte ama şöyle düşünün, siz aslında mesleğin bu zorluğu karşısında tatilini satın alıyorsunuz. Yani her mesleğin kendine göre zorluğu var ama bu kadar deşarj olma şansı başka hiçbir meslekte yok. Ben de 10 yılımı bir şirkete verdim. Sıfırdan başladım, zor şartlarda çalıştım. Şimdi ekmeğini yiyorum yalan yok ama inanın ne bayram tatilim var ne bir şey. Çünkü yabancı şirket. 10 senedir ailemle bir bayram geçirmedim. Yıllık izin deseniz yazın ortasında asla verilmez, hep Eylül/Ekim aylarında kullanabiliyorum. Karşılığı nedir diye sorarsanız maaşı. Yani ben de zamanımı satıyorum maddi anlamda rahat yaşamak için. Bu yüzden öğretmenliğe ya da memurluğa kolay gözüyle bakılıyor aslında. Yoksa meslek kendi içinde bu ülke şartlarında kolay değil farkındayım ama kimse de istifa etmiyor işte, bu da bir gerçek.

Bu arada belli süre memuriyet sonrası yeşil pasaport konusuna hiç girmeyeceğim. O konu gerçekten beni çok üzüyor 😂
Niye üzüyor? Öğretmenler nefes almasın hiç hakları olmasın,sırtımıza kırbaçla vurulsun,sürünelim,
İstifa konusu kolaymı hanımefendi? İnsan mecburiyetten evlilliğini sürdürüyor
Bu devirde 2 çocukla istifa edip bu yaştan sonra ne yapacağım.
Nefret ediyorum sevmiyorsa bıraksın mesleği diyen insanlardan.
Tatili olmasa çekilmez.
Ortaokul kalabalık sınıflar
Mental sağlığım iyi değil.
Liseye geçeceğim ilk fırsatta.
DOğuda daha rahattım yalan değil.
Oranın öğrencileri çok iyiydi.
Batıda öğrenci bi kenara bide veliler yoruyor.
Arabaya binince müzik sesine tahammül edemiyorum.
2 kızıma zor enerji buluyorum eve gidince.
Eşim düz memur o çok insani şartlarda çalışıyor.
Bende düz memurdum .Keşke geçmeseydim öğretmenliğe ama iş içten geçti.
Nasip artık,liseye geçersem bi nebze rahatlarım bakalım

Kolejdede çalıştım,düz memurlukta yaptım.
İyi yönleride bi zahmet olsun,çekilir gibi değil inanın .Ben dahi bir çok arkadaşım geçiş yapmaya çalışıyoruz,insani şartlarda çalışmak için.
Mental sağlığım bozuluyor giderek..Ki ben çok severek çok isteyerek girmiştim.
EŞim düz memur yıllardır,kesinlikle şartları benden iyi..
E hangi meslek dört dörtlük ki geçince de tatili özlersin. Arkadaşım atandı 2018de istanbulda meslek lisesinde o mesela çok mutlu dediğim gibi çok şikayetçiysen istifa et biri çoğu meslekten iyi diyince celallenme. Kimse severek çalışmıyor. Bu ülkede öğretmenlik en rahat işlerden biri. Fikrim değişmeyecek. Ondan da rahatı yok demiyorum ama mızmızlanan öğretmenlerden sıkıldım. Bu mesleği seçerken ne düşündünüz sınıf 5 kişi olur mu? Sen bana kolaysa ol dersen ben de istifa et derim. Bu niye sorun demek ki yapın uygun değilmiş. Çocukla uğraşmak kolay asla demiyorum zordur ama ders saati tatili düşününce cazip

Yine konu öğretmen ve diğer meslekler savaşına dönmüş.

Öğretmenim, üstelik özel sektör öğretmeniyim. Başka bir meslekten sırf koşulları daha rahat diye tekrar okuyarak öğretmen oldum. Yani kabul edelim öğretmenlik kolay. Başka sektörde dirsek çürütmemiş birine zor geliyor olabilir ama çoğu sektöre göre kolay. Hele ki devlette öğretmenlik bal börek. Ben yemişim parasını deyip istifa etmiştim. Daha az kazanayım daha az yorulayım kafasındaydım. Ama iyi öğretmen olunca gayet güzel de kazanıyormuş insan. Şimdi öğretmenler linçleyecek 😂😂😂
Değil hocam dedil:)) Birçok ilde bir çok kademede çalıştım
İstanbulda kalabalık sınıflarda ortaokullara giriyorum.
Fenalardayım inanın;)
İyi yanları yok değil elbet var.
Var ki zamanında atanmak için dirsek çürüttüm.
Ama eşim düz memur,bende zamanında düz memurluk yaptım.
Sessiz sakin insanca çalışmak inanın yormuyor
Sürekli öprenci sorunları,gürültü,veliler,idareci mobingleri.
Gerçekçi olalım okuldan okula da değişiyor durumlar.
Bende ilk fırsatta değiştireceğim inş

Evrak kürek işleri angarya mı sizce ? Çoğu masa başı çalışan, 9 - 18/ 9 - 19 saatleri arasında haftada 5 veya 6 gün mesai yapıyor. Öğretmenlerin okuldaki günlük ders saatleri bitince kalan işlerini eve taşımaları kendi tercihleri olmuş olmuyor mu bir nevi ?
Sen ne mezunusun ? Cidden çok merak ettim.

E hangi meslek dört dörtlük ki Arkadaşım atandı 2018de istanbulda meslek lisesinde o mesela çok mutlu dediğim gibi çok şikayetçiysen istifa et biri çoğu meslekten iyi diyince celallenme. Kimse severek çalışmıyor. Bu ülkede öğretmenlik en rahat işlerden biri. Fikrim değişmeyecek. Ondan da rahatı yok demiyorum ama mızmızlanan öğretmenlerden sıkıldım. Bu mesleği seçerken ne düşündünüz sınıf 5 kişi olur mu? Sen bana kolaysa ol dersen ben de istifa et derim. Bu niye sorun demek ki yapın uygun değilmiş. Çocukla uğraşmak kolay asla demiyorum zordur ama ders saati tatili düşününce cazip
Beğenmiyorsan istifa et diyenlere ayar oluyorum.
Siz ne bana sataşıp duruyorsunuz.
hey allahım ya,gidin yürüyüş yapın açılın biraz.
Benim derdim beni ilgiendiriyor sizi değil

Niye üzüyor? Öğretmenler nefes almasın hiç hakları olmasın,sırtımıza kırbaçla vurulsun,sürünelim,
İstifa konusu kolaymı hanımefendi? İnsan mecburiyetten evlilliğini sürdürüyor
Bu devirde 2 çocukla istifa edip bu yaştan sonra ne yapacağım.
Nefret ediyorum sevmiyorsa bıraksın mesleği diyen insanlardan.
Tatili olmasa çekilmez.
Ortaokul kalabalık sınıflar
Mental sağlığım iyi değil.
Liseye geçeceğim ilk fırsatta.
DOğuda daha rahattım yalan değil.
Oranın öğrencileri çok iyiydi.
Batıda öğrenci bi kenara bide veliler yoruyor.
Arabaya binince müzik sesine tahammül edemiyorum.
2 kızıma zor enerji buluyorum eve gidince.
Eşim düz memur o çok insani şartlarda çalışıyor.
Bende düz memurdum .Keşke geçmeseydim öğretmenliğe ama iş içten geçti.
Nasip artık,liseye geçersem bi nebze rahatlarım bakalım
farkındaysanız öğretmenin yeşil pasaport hakkından değil memurların yeşil pasaport hakkından bahsettim. Bekçilere bile yeşil pasaport hakkı veriliyor ama pilotlara verilmiyor mesela. O konuya hiç girmeyeyim.

Ben zaten en başından beri mesleğinizin zorluğundan bahsettim. İşte her meslekte bir şeyler feda ediliyor. Siz bu anlattıklarınızı yaşıyorsunuz, başka meslekteki insanlar başka şeyler yaşıyor. Yoksa kimse size kırbaçla vurmasın tabii ki.

Ama bir gün yanımda benimle işe gelin isterdim 😂 gürültü gibi şeyler eminim çok yoruyordur ama mobbing, işten çıkarılma korkusu, vardiyalı çalışanlar için gece gündüz belirsizliği gibi şeyler inanın psikolojik olarak insanı çok yıpratıyor. Sizdeki öğretmenler bizdeki müşteriler mesela. Bazen öğretmen olan arkadaşlarım “ben senin işini yapamazdım” diyorlar bana.

Herkes yerinde mutlu olsun. Bir taraftan alıyorsak bir taraftan veriyoruz. Herkes için bu böyle maalesef 🙏🏻

E sen de bana kolaysa ol diyorsun ben de çok şikayetçiysen istifa et diyorum 🤣 aynısı değil mi

Aman boşverin. Yıllardır öğretmenlik kolay , tatilleri çok konusu açılır burada alıştık. Sonra da çalışan kadın , çalışmayan kadın kavgası çıkar 🙈

Bu arada her mesleğin zorluğu var. Avantajı var , dezavantajı var, gelir farklılıkları var statü farklılıkları var. Her meslek lazım bize. Karşılaştırmasak keşke🙏

farkındaysanız öğretmenin yeşil pasaport hakkından değil memurların yeşil pasaport hakkından bahsettim. Bekçilere bile yeşil pasaport hakkı veriliyor ama pilotlara verilmiyor mesela. O konuya hiç girmeyeyim.

Ben zaten en başından beri mesleğinizin zorluğundan bahsettim. İşte her meslekte bir şeyler feda ediliyor. Siz bu anlattıklarınızı yaşıyorsunuz, başka meslekteki insanlar başka şeyler yaşıyor. Yoksa kimse size kırbaçla vurmasın tabii ki.

Ama bir gün yanımda benimle işe gelin isterdim 😂 gürültü gibi şeyler emini çok yoruyordur ama mobbing, işten çıkarılma korkusu, vardiyalı çalışanlar için gece gündüz belirsizliği gibi şeyler inanın psikolojik olarak insanı çok yıpratıyor. Bazen öğretmen olan arkadaşlarım “ben senin işini yapamazdım” diyorlar bana.

Herkes yerinde mutlu olsun. Bir taraftan alıyorsak bir taraftan veriyoruz. Herkes için bu böyle maalesef 🙏🏻
Yeşil pasaportumu özlüyorum... eski işimde maaşım iyiydi evdeydim şartları çok çok iyiydi annem de yemek paramı dert ederdi keşke bizde olsa iş yeri neden yemek parası veriyor derdi 🤣 maaş promosyonu aldığımda size ne alaka ben 3 ayda bir çift maaş alıyordum ama stress iş yükü mobing bunlardan konuşmak istemiyorum ya düşük yaptığımda raporum dert olmuştu

Ama bir gün yanımda benimle işe gelin isterdim 😂 gürültü gibi şeyler eminim çok yoruyordur ama mobbing, işten çıkarılma korkusu, vardiyalı çalışanlar için gece gündüz belirsizliği gibi şeyler inanın psikolojik olarak insanı çok yıpratıyor. Sizdeki öğretmenler bizdeki müşteriler mesela. Bazen öğretmen olan arkadaşlarım “ben senin işini yapamazdım” diyorlar bana.

Yok yok size değil çok üzerime geliniyor valla iyiki bişey yazdım,öğretmenlere cephe açan bir toplum var malesef..Ona istinaden yazdım:)
Haklısınız bizden daha zor meslekler var elbet.
Ama öğretmenlikte parasını hakedecek bir meslek değil malesef..
Sağlıklı doğumlar dilerim:)

Yavrum memur olmak öyle kolay değil ama yine de sen bilirsin 😂 şu an olsa memuriyet giderim. Özel sektör hiçç bana göre değil. Öyle okudum atandım diy bir şey yok. Önce yeterli puan alacaksın hadi diyelim yeterli puan aldın devlet kadro açması lazım hadi bir şekilde kadro açtı torpil dönmeden kabul görmen lazım yani hiçç kolay değil 🫣

E sen de bana kolaysa ol diyorsun ben de çok şikayetçiysen istifa et diyorum 🤣 aynısı değil mi

Biraz konularınıza göz değdirdim,çok dertleriniz varmış,işsizlik,kaynana görümce derdi.
Ondan bana sarmışsınız:)
Allah yardımcınız olsun,sağlıklı doğumlar
İnş gönlünüze göre işte bulursunuz hadi sağlıcakla

ya işte herkes her mesleğin kendine göre zorluğu olduğunu kabul etse sorun kalmayacak
neden onun tatili bunun maaşı şunun rahatlığı konuşuluyor
o zaman bırak git diyor
kim çok mutlu ki yaptığı işten ülkede(ben nisbeten çok şükür)
mesela ben asla özel sektörde çalışamam
isterse 500 bin versinler eve 7de geldiğim bir hayatı düşünemiyorum
gider babamın köyünde domates biber eker yer otururum yani
veya aynı parayı versinler bir iğne yapamam kimseye
herkesin işi farklı ,becerisi farklı

Biraz konularınıza göz değdirdim,çok dertleriniz varmış,işsizlik,kaynana görümce derdi.
Ondan bana sarmışsınız:)
Allah yardımcınız olsun,sağlıklı doğumlar
İnş gönlünüze göre işte bulursunuz hadi sağlıcakla
Aynenn fikir belirtince sarmak oluyor sanırım. İşsizliğim tercihim bu arada istesem işsiz olmazdım kendim kabul etmedim tazminatımı aldım çıktım yine istesem memurluk tercihi verip atanırdım vermedim. Zamanında tercih dönemimde pdr yazmama engel olan annem aklıma geldi sadece yorumunu görünce. Şükür aç açıkta değilim param var şimdi de freelancer çalışıyorum ama hayattan beklentimi minimize ettim memur olcaz karı koca. Mesela kamu işçisi emekli babam 45 emekli alıyor özelde müdür pozisyonunda emekli eniştem 25. Bu bile yeter. Niye farklı düşünce kabul etmek çok zor oluyor? Ayrıca ben de baktım senin de görümce vs derdin varmış 🤣 10 sene sonra ben de dertsiz olurum inşallah bu konuda şaka gibisin :)

Son düzenleme:
ya işte herkes her mesleğin kendine göre zorluğu olduğunu kabul etse sorun kalmayacak
neden onun tatili bunun maaşı şunun rahatlığı konuşuluyor
o zaman bırak git diyor
kim çok mutlu ki yaptığı işten ülkede(ben nisbeten çok şükür)
mesela ben asla özel sektörde çalışamam
isterse 500 bin versinler eve 7de geldiğim bir hayatı düşünemiyorum
gider babamın köyünde domates biber eker yer otururum yani
veya aynı parayı versinler bir iğne yapamam kimseye
herkesin işi farklı ,becerisi farklı
Kesinlikle öyle. Ben de şükür diyorum işimden memnunum mutluyum ama düşününce yabancı şirket işte. Türk bir şirkette çalışsaydım gene mutsuz olurdum bence. İşte herkes bir şeyi tercih ediyor. Kimi parayı, kimi tatil gibi sosyal imkanları.

Neticede çalışma hayatı zor işte. Her mesleğin artısı eksisi var. Herkes kendine göre değerlendiriyor imkan varsa.

Memur lunca hayatın garanti, ondan olabilir mi? Onlar da kendilerini garantiye aldıklarını bildiklerinden kös kös oturuyorlar. Özel sektörde işten çıkarılmayı yaşadın mı? Tam düzen kurarsın 40 yaşında işten çıkarılırsın, yaşın 40 olduğu için kimse seni işe almaz.

Aynenn fikir belirtince sarmak oluyor sanırım. İşsizliğim tercihim bu arada istesem işsiz olmazdım kendim kabul etmedim tazminatımı aldım çıktım yine istesem memurluk tercihi verip atanırdım vermedim. Zamanında tercih dönemimde pdr yazmama engel olan annem aklıma geldi sadece yorumunu görünce. Şükür aç açıkta değilim param var şimdi de freelancer çalışıyorum ama hayattan beklentimi minimize ettim memur olcaz karı koca
İnsanlar sizin beklentilerinize göre hareket edemez.
Herkes aynı şartlarda öğretmenlik yapmıyor.
x çok mutludur çünkü okulu iyidir,sınıflar daha azdır,öğrenci profili iyidir gibi gibi.
Herkes aynı şartlarda çalışmıyor tıpkı sizin yaşadıklarınız gibi.
Bende ilk fırsatta liseye geçeceğim.
Öğrermenlerin tatili var diye ağızlarını açmasınlar mı? Sadece sizin için demiyorum bunu toplumun geneli.
Yaz tatilinde nian evvel okul açılsın çocukları idare edmiyoruz diyen veliler öğretmenin 40 kişilik sınıfları idare edişini anlamıyor,beğenmiyorsa istifa etsin diyorlar .Niye? Ben atanmak için yıllarca emek vermişim.
2 kızım var.Öyle kolay mı istifa edip ha diyince başka meslek bulmak.
Valla bi cümle kurdum ne çok kişiye dokundu.
iki kızımında asla öğrermen olmasını istemiyorum karar onların ama ben ne olduğunu biliyorum çünkü içindeyim..
Neyse daha uzamasın sizede mutluluklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X