Memur olmayanlar evlenmesin mi?

Atanamadığı için beş yıllık sevgilisini terk eden gördüm ben...
Adamın annesi “o kızın maaş bordrosunu görmeden bu düğüne izin vermem” demişti, 10 yıl önceden bahsediyorum. Şimdi durumlar daha da fena bu pahalılıkta.

İstemeye gittikleri kızların öğrenim kredisi borcu var mı diye soranlar, öğretmense ek dersi ne kadar diye soranlar, kadrolu olsun sözleşmeli olmasın diyenler...

Enerjimi geçim derdime yoğunlaştırıp iş arıyorum zaten. Uzun yıllardır da böyle. Ot gibi yaşadım. Kendimi dış dünyadan soyutladım. Terapi almaya başladım. Evet, insani duygular hissedeceğim birileriyle görüşmek istiyorum. Ama insani duygu besleyen kalmamış. Evlenmek önceliğim değil, ben sadece görüşlerimi söyledim.
sosyal medyadan ya da ne bileyim arkadaş aracılığı ile falan görüşme başlatıyorsan evet, iş güç bu tarz şeyler öncesinde konuşulduğu için insanlar bana uyar, uymaz ya da beklentimi karşılar, karşılamaz modunda takılıyor.

sosyal bir ortamdan, gerçek hayattan spontane tanıştığın kişilerle bu tarz saçmalıklar yaşama ihtimalin daha az ama. görürsün, etkilenirsin, iş güçten ziyade başka şeylere odaklıdır o tanışmalarda insanların kafası. duyguların geri planda olduğu her tanışmada mantık ön plandadır.

Memur maaşı dediğin nedir ki 5-6 bin lira arasi ortalama. Bunla kira mi ödesin arabaya yakitmi alsın fatura mı ödesin mutfağı mi karşılasın naapsin bu memurlar😂
Neyse ciddi olalım🤣 şimdiki aklım olsa matematik fizik kimya İngilizce öğretmeni ile evlenirdim özel derslerle paraya para demiyorlar valla ne diyorlar acaba🤣

şu an senin evlenmek gibi bir planın, önceliğin mi var?
geçim derdinle alakalı kaygın varsa enerjini bu kaygına yoğunlaştır, evlenme işlerine değil.
ayrıca aşırı saçma, iş mülakatı mı yapıyorsun yoksa flört mü ediyorsun milletle? memur istiyorlar genelde demişsin. bana bunu diyen adamla bir cümle daha konuşmam, üzerine de kafa yormam. sen kafa yoruyorsan sıkıntı büyük. ilişki tecrüben var mı bilmiyorum ama bunu diyenden hayır gelmez yani bi abla tavsiyesi.
sevgili olmak icinde memur aramiyorlardir heralde anlamadim ki ben memur ariyorlar kismini, yani bunu duymak icin falancanin bir oglu var ona kiz ariyolar ama memur olsun istiyo, sizin kiz olmaz falanmi diyolar cozemedim

flort/sevgililik baska, evlilik baska bence. Evlenecegin insanin maddi gelirine bakmayi ben ayip saymiyorum genel olarak konusursam.

Kisisel olarak konusursam, iki gonul bir olunca samanlik seyran olur diyen birisiyim. Ama bu iki taraf icin de gecerli. Ben erkegin de kadinin da iyi kazanip kazanmamasina bakmam o sebeple. Calisiyor mu, ya da calismaya niyeti var mi o onemli benim icin.

Ama kadinlar kendileri icin partner secerken gelirine bakiyorsa bir erkek de gayet bakabilir. Simdi kim durustce diyebilir ki benim esim suanki kadar kazanmiyor olsaydi evlenirdim diye. (Ben derim:KK48:)
Ama genel olarak tarafsiz yorum yazilmadigini dusunuyorum bu tarz konulara.

Konu sahibi bence siz de memur veya garanti is sahibi bir partner ariyorsunuz, karsinizdaki kisi de o taleple gelince kiziyorsunuz. Benim konudan aldigim hissiyat bu yonde acikcasi.

Kamuda çalışıyorum. Kamuda 5-6 bin maaş alan yok. En az 8-9 bin arası alınıyordur. Tabi bu gelir de geçinmek için çok ideal değil. Ama kötünün iyisi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca memuriyette atılmak için yüz kızartıcı suç işlemek gerekiyor. Ben bu işi yapmak istemiyorum diyeni bile işten çıkaramıyorlar. En fazla birimini, çalıştığı yeri değiştirirler. (Bahsettiğiniz olaylarda da suçsuz olup davalarını kazananlar çalıştığım kurumda işlerine iade edildi. Uzak kaldıkları süreçte alamadıkları maaşları verildi). Ayrıca memuriyette lojman imkanları ve çocuklar olduğunda izinler olur. Aileye ve çocukların eğitimlerine daha fazla vakit ayırma şansı olur. Orta ve orta sınıf altında çalışanlar için memuriyet idealdir. Ama tabi özel sektörde çok iyi iş imkanı olur. Meslek de özel sektöre uygun olur. İyi bir gelir ve severek yapılan bir iş varken neden memuriyet seçilsin. Karşı taraf da bunun bilinciyle hareket eder. O zaman eşler arasında denge kurulur. Karşı taraf bu durumun farkında değilse, sabit fikirliyse zaten öyle biriyle devam etmeye de gerek yok. Yaşınızı bilmiyorum ama sadece aşk, sevgi genç yaşlarda oluyor. Belli yaştan sonra insanlar mantıkları ile de hareket etmeye başlıyorlar. Mantık ve sevgi bir arada olmalı.

ya iste memurun, kamuda işcinin adi çikmiş dokuza inmez sekize hesabi 😁
esimde kamuda daimi işci kamuda isci oldugunu duyanlar ooo iyi maas aliyodur o diyo. ha bir asgari ucrete emekli maasina gore evet iyi tabiki ama sey gibi dusunuyolar sanki aylik onbes yirmi bin kazaniyorlar gibi bir algı var.
ama sunu hep soyluyorum son iki senedir kamu personeli olmanin artilarini özellikle pandemide gördük en azindan yarin beni isten cikarirlarmi acaba diye dusunulmedi.
az veya çok maaşlar hep geldi iş yeri kapandi primim kesildi vs derdi olmadi.
bir cok konuda evet kamu personeli olmak iyi ama maaş konusunda degil
kamu işçileri memurdan fazla alıyor toplu paraları olsun ikramıyeleri olsun sendikaları iyi çalışıyor onların

Arkadaşın konusunun başlığı "memur olmayan evlenmesin mi" olduğuna göre arkadaş gayet de evlenmek istiyor ve memur olmadığı için bunun gerçekleşmeyeceğini düşüneceği deneyimler yaşamış .Yalnız arkadaşın bize anlatmadığı kendisinin evleneceği kişide aradığı şartlar 😉 Ben konu sahibinin de "insan olsun yeter" dediğini sanmıyorum .Kendisi de en azından maddi olarak sıkıntı yaşamayacağı gelir durumunda adaylar istiyordur

Siz maaş karşılığı (haftada 15 saat) giriyorsunuz herhalde. Bizim okulda ek ders çizelgesine göre ek dersler 1000-4000 arasında, düşük olanlar da haftalık ders saati çok az olanlar 🤷🏼‍♀️ Daha önce de buraya atmıştım yok öyle bir şey diyenlere. Ders saatiniz ne kadar ki 7.500 alıyorsunuz sadece? Benim ham maaşım sadece 7.000. Annem 30 senelik öğretmen sadece ham maaşı 8.700 falan. Üzüldüm adınıza neden ek dersiniz bu kadar az anlamadım.
10 yıllık öğretmenim şu an ücretsiz izindeyim. Zamdan önce yazın ağustosta yatan son maaşım 5100 liraydı. Şimdi de hesaplama robotları 7400 civarı yazıyor.

Verdiğiniz tablodaki 4000li ek dersler için 30 saat ders üzerine 10 saat dyk artı sınav görevleri vs almak lazım ki onun da olabildiği okullar sınırlı. Mesela benim okulumda 14 tane zümreyiz 20şer saat ders var ortalama. 30 saat derse giren yok merkez ve kalabalık bir okul.

Kuzenin eşi merkeze bağlı köyde. Sadece 4 sınıf var. O okulda maaş karşılığını bile dolduramayan branş öğretmenleri var.

Eşim okul idarecisi ful ek ders alıyor. Bubay aldığı 2500.

Yani söylediğiniz ve fotoğrafını gönderdiğiniz miktarlar geneli kapsayan yorumlama yapılacak değil istisna miktarlar.

Bu ülkede geliri 10 bini bulan öğretmen sayısı azınlıkta.

Kamuda çalışıyorum. Kamuda 5-6 bin maaş alan yok. En az 8-9 bin arası alınıyordur. Tabi bu gelir de geçinmek için çok ideal değil. Ama kötünün iyisi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca memuriyette atılmak için yüz kızartıcı suç işlemek gerekiyor. Ben bu işi yapmak istemiyorum diyeni bile işten çıkaramıyorlar. En fazla birimini, çalıştığı yeri değiştirirler. (Bahsettiğiniz olaylarda da suçsuz olup davalarını kazananlar çalıştığım kurumda işlerine iade edildi. Uzak kaldıkları süreçte alamadıkları maaşları verildi). Ayrıca memuriyette lojman imkanları ve çocuklar olduğunda izinler olur. Aileye ve çocukların eğitimlerine daha fazla vakit ayırma şansı olur. Orta ve orta sınıf altında çalışanlar için memuriyet idealdir. Ama tabi özel sektörde çok iyi iş imkanı olur. Meslek de özel sektöre uygun olur. İyi bir gelir ve severek yapılan bir iş varken neden memuriyet seçilsin. Karşı taraf da bunun bilinciyle hareket eder. O zaman eşler arasında denge kurulur. Karşı taraf bu durumun farkında değilse, sabit fikirliyse zaten öyle biriyle devam etmeye de gerek yok. Yaşınızı bilmiyorum ama sadece aşk, sevgi genç yaşlarda oluyor. Belli yaştan sonra insanlar mantıkları ile de hareket etmeye başlıyorlar. Mantık ve sevgi bir arada olmalı.
Lisans mezunu düz memur maaşı 6900 civarı. 10 yıllık öğretmen olarak ek derssiz maaşım 7400 lira.

Görücü usulü bir evlilik yapacak olan erkeğin kriter olarak eşin çalışmasını istemesi çok abes değil. Yani çalışmayan kişiyle tanışmak bile istemiyor olabilir adam. Aynı şey kadınlar için de geçerli. Sonuçta görücü usulü tanışıyorsa insanlar önce kendi mantığına uyuyorsa karşısındakini tanıma safhasına geçiyor. Kafalar uyuşup elektriklenme olursa da evleniyorlar.

Ama tutup da yıllardır sevdiği insanı sırf atanamadı diye bırakan kadınlar da erkekler de var.

Bir kadın işi gücü yoksa evlenmesin zaten aksi takdirde kocalarından şiddet, aldatma her türlü kötü muamele görseler de boşanacak cesaretleri olmuyor.
Ben de bundan başka yol bilmem. Ekonomik özgürlikten daha önemli bir şey yok. Kendinize değer veriyorsanız, etraftan değer görmek istiyorsanız ne olursa olsun bir işiniz olsun hiç değilse asgari ücretiniz olsun.

Ben de görüyorum son zamanlarda bu erkekleri iş görüşmesi mi yapıyorlar evlenemek mi istiyorlar belli değil. Bu devirde tek maaşla zor, herkesin ekonomik özgürlüğü olmalı zaten ama içinde sevgi olmayan tamamen mantık çerçeveli ilişkiler de bana göre değil hiç.

Back
X