neye göre kime göre?
herkesin çevresinde özelde ekip lideri olan, süpervizör olan, yönetici olan, ya da ticaret yapan ayda 30 40 bin kazanan insanlar yok ki 100 bin üstü kazanan zaten yok.
memur olunca
hele de öğretmen olunca yarım gün işie gidip 7-8 bin kazanıyorlar, kurs mursa açarca ek dersi çok olursa 9-10 alıyorlar. e daha ne? hem evi çekip çevirir hem bebeğe bakar hem maaşı var.
özelde bankadaki düz memurlar mesela öğretmen kadar almıyor üstelik de 7-8den önce işten çıkmıyor. onlar da üniversite mezunu ama durum bu.
en önemlisi izinlerini kullanabiliyor devlette insanlar.
rapor alıyor, nöbetleri birleştiriyor sonrasına izin alıyor (hemşireler özellikle), herkes bir şekilde yolunu buluyor.
bebeği 6 aylık olana kadar çalışan memur ben hiç görmedim çoğu yaşına kadar çalışmadı
şunu da biliyorum ki devlette aynı işi yapıp farklı kadrolarda olup farklı farklı maaş alanlar da var.
torpili olayıp her işe yetişmeye çaışan çakılı kadro senerlce ailesinden ayrı yaşayanlar da var
var da var...ben yok demiyorum. ama hiç çalışmadan maaş alanı da çoooooook var.
inanın insanlar tüm bunları biliyor. ölçüyor biçiyor. onlar için "kebap" ideal olan: devlette çalışsın. "çok da çalışmasın"