Memur olmayanlar evlenmesin mi?

Ayni okuldan, ayni ortamdan insanlarin evlenmesi çok normal yani cogumuz benzer hayatlar yasadigimiz insanlari tercih etmek isteyebiliriz ama okula gitmenin amaci koca kriteri de olmaz diye dusunuyorum. 😁 Calisir calişmaz o da kendi bilecegi iş ogrendigimiz her şey para kazandirmak zorunda değil.
işte daha liseden "istediğim gibi biriyle evlenmem için üniversiteyi okumam gerekiyor" diye okula geliyorlar :D

Sadece öğretmenlik değil ki çoğu memurlarda tecrübe maaşı çok az etkiliyor.
ünvan değişmiyorsa maaş değişmez
bu her yerde böyle, çok nadir istisnası var bunun.

milli eğitimde ise ünvan yok -sorun o zaten
herkes öğretmen.
5 yıllık da öğretmen 15 yıllık da öğretmen....

Çevremdeki kimseden böyle bir talep duymadım. Yok artık. Eve garanti kiracı arar gibi, mayışı zamanında kesin yatıyor diye. Memurlar ahım şahım kazanmıyor ki ayrıca?
memur olsun garanti olsun diye bakanların hayat şartlarına gelir durumlarına göre iyi kazanıyor...

benim görüp duyduğum en uçuk olanı şuydu:
(arkadaşın arkadaşı ekolünden)

benim bir arkadaşım ticaretle uğraşıyor, durumu iyi ama kadının mesleği şu olsun gibi bir beklentisi hiç olmadı (zaten olaya durum olmuş ondan anlatmıştı)

bunun özelde, pazarlamada çalışan bir arkadaşı nişanlanmış, nişanlısı fizik öğretmeni bir kız. kızın hiç ismini,memleketini, bilmem neyini bahsetmiyormuş sadece "öğretmen" tek olay bu.
sonra bir şekilde fotografını görmüş ortamdaki kişiler, "maymundan hallice abi, ama atanmış öğretmen" demiş bu arkadaş...
zirve budur benim için.

günümüzde erkek gözünden evlenilecek kadınn:memur olcekk atanmış olcekkk kyk borcu olmiycekkk mümkünde birikmişi olcek ailesinden miras kalacaksa çok daha iyi olcekkk ha bir de ailesine 5 kuruş vermiycekkkkkkk eccik de eli yüzü düzgün olursa vayy vayyyy :KK45: :KK53:
neye göre kime göre?

herkesin çevresinde özelde ekip lideri olan, süpervizör olan, yönetici olan, ya da ticaret yapan ayda 30 40 bin kazanan insanlar yok ki 100 bin üstü kazanan zaten yok.

memur olunca
hele de öğretmen olunca yarım gün işie gidip 7-8 bin kazanıyorlar, kurs mursa açarca ek dersi çok olursa 9-10 alıyorlar. e daha ne? hem evi çekip çevirir hem bebeğe bakar hem maaşı var.

özelde bankadaki düz memurlar mesela öğretmen kadar almıyor üstelik de 7-8den önce işten çıkmıyor. onlar da üniversite mezunu ama durum bu.

en önemlisi izinlerini kullanabiliyor devlette insanlar.
rapor alıyor, nöbetleri birleştiriyor sonrasına izin alıyor (hemşireler özellikle), herkes bir şekilde yolunu buluyor.
bebeği 6 aylık olana kadar çalışan memur ben hiç görmedim çoğu yaşına kadar çalışmadı

şunu da biliyorum ki devlette aynı işi yapıp farklı kadrolarda olup farklı farklı maaş alanlar da var.
torpili olayıp her işe yetişmeye çaışan çakılı kadro senerlce ailesinden ayrı yaşayanlar da var

var da var...ben yok demiyorum. ama hiç çalışmadan maaş alanı da çoooooook var.

inanın insanlar tüm bunları biliyor. ölçüyor biçiyor. onlar için "kebap" ideal olan: devlette çalışsın. "çok da çalışmasın" :KK70:
Öğretmenler için yazın da 3 ay bebeleri alsın köye yardıma annemlere gitsin 😊🤭ben de evde kafa dinleyeyim 🤪

arkadasin tespiti geneli kapsamasa da var böyle bir sey, yakin zamanda cevremde kiz sirf memur diye yapilmis bir evlilik var. var yani böyle seyler, herkesin aradigi bir sey var iste.

Memurlar çok para kazanan çok mutlu insanlar. Asla başlarına kötü bir olay gelmiyor hastalık vb. Ömürlerinin sonuna kadar mutlu reklam karakterleri gibi yaşayıp gidiyorlar. Umarım bütün dünya memur olurda herkes bunu tadar.

neye göre kime göre?
herkesin çevresinde özelde ekip lideri olan, süpervizör olan, yönetici olan, ya da ticaret yapan ayda 30 40 bin kazanan insanlar yok ki 100 bin üstü kazanan zaten yok.

memur olunca
hele de öğretmen olunca yarım gün işie gidip 7-8 bin kazanıyorlar, kurs mursa açarca ek dersi çok olursa 9-10 alıyorlar. e daha ne? hem evi çekip çevirir hem bebeğe bakar hem maaşı var.

özelde bankadaki düz memurlar mesela öğretmen kadar almıyor üstelik de 7-8den önce işten çıkmıyor. onlar da üniversite mezunu ama durum bu.

en önemlisi izinlerini kullanabiliyor devlette insanlar.
rapor alıyor, nöbetleri birleştiriyor sonrasına izin alıyor (hemşireler özellikle), herkes bir şekilde yolunu buluyor.
bebeği 6 aylık olana kadar çalışan memur ben hiç görmedim çoğu yaşına kadar çalışmadı

şunu da biliyorum ki devlette aynı işi yapıp farklı kadrolarda olup farklı farklı maaş alanlar da var.
torpili olayıp her işe yetişmeye çaışan çakılı kadro senerlce ailesinden ayrı yaşayanlar da var

var da var...ben yok demiyorum. ama hiç çalışmadan maaş alanı da çoooooook var.

inanın insanlar tüm bunları biliyor. ölçüyor biçiyor. onlar için "kebap" ideal olan: devlette çalışsın. "çok da çalışmasın" :KK70:
valla siz bu ülkede 7-8 bin maaşa daha ne olsun diyorsanız ne diyebilirmki evet az değil ama yeterlide değil.. benim orada bunu dememin sebebi eş seçerken illa memur olsun kafasında olanlar içindi. ama bu söylediğinize " devlette çalışsın çok da çalışmasına" katılıyorum :))

valla siz bu ülkede 7-8 bin maaşa daha ne olsun diyorsanız ne diyebilirmki evet az değil ama yeterlide değil.. benim orada bunu dememin sebebi eş seçerken illa memur olsun kafasında olanlar içindi. ama bu söylediğinize " devlette çalışsın çok da çalışmasına" katılıyorum :))
daha ne olsun dediğim kendi görüşüm değil, ben memur da değilim evli de değilim...
ama bu kafadaki insanların görüşü bu neticede.

ayrıca özelde çok iyi bir yerde çalışıp çok güzel para alan kadın zaten o adamı ne yapsın :) bir de o var.
bunlar genelde daha küçük dünyalar.
annesi gibi evi çeksin çevirsin, çocuğa baksın ama para da kazansın isteyen tayfa.
e özelde olup çoook uzun saatler de çalışmasın, kariyer yapcam diye evi filan ihmal etmesin, "ben" demesin, maaş kartını da verse hatta daha da süper olur.

Kiralık ev ilanlarında bile kamu çalışanı veya memur kefil diye yazıyor o kadar sinir bozucu ki…
yoo değil.memur kefil olmadan ben de vermem kolay kolay.kirayı ödemiyorlar elektrik su borç bırakıyorlar.isteyince de neredeyse bizi öldürecekler bazı kiracılar.memur kefilden çatır çatır alıyorsun ama parasını ya da memurdan.biz de memuruz ev sahibimiz çok memnun.her ay düzenli kirasını otomatik alıyor

Yazan oldumu bilmiyorum ama öğretmenler ogretmenlerle evlenmek icin sosyal medyada sayfa açmışlar 😁
Benim cevremde de (özellikle akraba) memur eş olsun derdinde. Çoğu sevmediği halde sırf memur olsun diye evlendi ve çok mutsuzlar. Yahu herkes memur olacak diye şartımı var iki kişi çalışınca geçinilir işte

Yazan oldumu bilmiyorum ama öğretmenler ogretmenlerle evlenmek icin sosyal medyada sayfa açmışlar 😁
Benim cevremde de (özellikle akraba) memur eş olsun derdinde. Çoğu sevmediği halde sırf memur olsun diye evlendi ve çok mutsuzlar. Yahu herkes memur olacak diye şartımı var iki kişi çalışınca geçinilir işte
çalışan kadın arasalar yeterli .memur hatta mümkünse iş saatleri az diye öğretmen arıyorlar özellikle

Back
X