- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.701
- 548
- 42
- Konu Sahibi Mai ve yesil
-
Expat olarak gelceğiniz için ilk 5 yıl vergiden %30 muafsınız bu mükemmel bir oran. Hollanda vergi ülkesi çünkü.
.
İngiltereye gitmeyi planlayan doktor bir arkadaşım var onun için sordum. Cevaplarınız için teşekkürlerşöyle anlatabilirim;
Türkiye de hekim olarak çok zor şartlarda da çalışabilirsiniz çok çok kolay şartlarda da ve şu an için konuşayım her halükarda kazancınız iyi olur .
Avrupa da ise şartlar çok ağır olmamakla beraber mutlak bir çalışma bekleniyor.
siz hekimliğin sadece acil kısmını kiyaslarsaniz Avrupa cennet kalır ama Türkiye de hekimliğin binbir türlü rahat hali var.
soru sorma nedeninizi tam anlayamadım ama benden çok daha fazla çalıştıklarını söyleyebilirim.
Avrupa'da çoğu yerde nöbet 12/13 saati geçmiyor yasak ,
Türkiye de hala 32+ tutanlar var ama deidgim gibi Türkiye de seçenek çok fazla
soruları olursa özelden bana iletebilirsinizİngiltereye gitmeyi planlayan doktor bir arkadaşım var onun için sordum. Cevaplarınız için teşekkürler
ücretsiz izin hakkımı kullanırdım istifa etmezdim duruma göre gerisi şekillenir zater.Merhaba hanımlar, bir süredir kararsız kaldığım bir konu hakkında sizlere danışmak istedim.Eşim mühendis yurtdisinda çalışma teklifi aldı yakın zamanda. Ben de bir kamu kurumunda memurum.Ülkenin şartlarını düşününce bu teklifi kabul etmek bizi heyecanlandırsa da kendimi, işimi düşününce biraz endişeye kapılıyorum. İşime aşık bir insan değilim ancak bu aşamaya gelebilmek için yıllarca emek verdim.Yabancı dil bilmemek, yeni bir ülkeye alışmak, hayata sıfırdan başlamak oraya gidince bir anda işsiz kalmak beni korkutan şeyler. Siz olsanız ne yapardınız?
kocana güvenmiyor musun ne insafı?Sosyal hizmetler alanında çalışıyorum. Oraya gittiğimde de eşimin insafına kalmak istemiyorum ama burada kalırsak da bu yaşadığımız hayatın ötesine geçemeyeceğiz.Bir fırsat çıkmışken hayat standardını değiştirmek istiyor insan.Bir evladım var onun daha iyi bir geleceği olsun düşüncesi de ağır basıyor. Ancak bu yaşadığım hayatın daha kötüsünü de görmek var tabi bilemiyorum hayat bu.Beni korkutan şeyler de bunlar.Belki bu konfor alanından çıkmak zor geliyor belki bu yaştan sonra yeni bir dil yeni bir meslek öğrenmek belki de kendime güvenemiyorum bu yaştan sonra bu kadar şeyi yapabilir miyim bilmiyorum.32 yaşındayım.
Gideceğiniz ülkeye daha önceden gidenlerin düşünceleri önemli,formlardan onları okuyun,onların tecrübeleri size fıkır verebilir.. iyi tarafları, kötü tarafları neler..orda ortalama bir işte çalışsanız nasıl bir hayatınız olacak, giderler nasıl ?okul,sağlık işleri nasıl? ..ya da önce eşiniz gitsin,vazgeçiremeyecek bir ülke ve hayat şartları sağlıyorsa izinlerle gidip denersiniz..çocuk planlıyorsanız ücretsiz izinlerle süreci uzatırsınız belki..Sosyal hizmetler alanında çalışıyorum. Oraya gittiğimde de eşimin insafına kalmak istemiyorum ama burada kalırsak da bu yaşadığımız hayatın ötesine geçemeyeceğiz.Bir fırsat çıkmışken hayat standardını değiştirmek istiyor insan.Bir evladım var onun daha iyi bir geleceği olsun düşüncesi de ağır basıyor. Ancak bu yaşadığım hayatın daha kötüsünü de görmek var tabi bilemiyorum hayat bu.Beni korkutan şeyler de bunlar.Belki bu konfor alanından çıkmak zor geliyor belki bu yaştan sonra yeni bir dil yeni bir meslek öğrenmek belki de kendime güvenemiyorum bu yaştan sonra bu kadar şeyi yapabilir miyim bilmiyorum.32 yaşındayım.
kararsız kalkmakta çok haklısınız ama takılmanız gereken memuriyet olmamalı, dil öğrenilir elbet fakat siz çalışan kadınsınız eğer orada ev hanımı olmayı düşünmüyorsanız önceliğniz orada ne yapmak istediğiniz olsun. önce bir kendinize sorun istiyor muyum? diye cevabınız evetse orada ne iş yapabileceginizi araştırın. artık eskilerdeki gibi memuriyetin aman aman bir özeliği kalmadı. ama kendinizi de güvence altına almalısınız neler neler okuyoruz burada, umarım olmaz fakat eşinizle anlaşmadıgınız yol ayrılıgı yaşadıgınz bir dönem olursa kendi ayaklarınızın üstünde durabilecek bir durumda olun. eşiniz orada sizin için ne diyor peki çalışıp çalışmamak bunları konuştunuz muMerhaba hanımlar, bir süredir kararsız kaldığım bir konu hakkında sizlere danışmak istedim.Eşim mühendis yurtdisinda çalışma teklifi aldı yakın zamanda. Ben de bir kamu kurumunda memurum.Ülkenin şartlarını düşününce bu teklifi kabul etmek bizi heyecanlandırsa da kendimi, işimi düşününce biraz endişeye kapılıyorum. İşime aşık bir insan değilim ancak bu aşamaya gelebilmek için yıllarca emek verdim.Yabancı dil bilmemek, yeni bir ülkeye alışmak, hayata sıfırdan başlamak oraya gidince bir anda işsiz kalmak beni korkutan şeyler. Siz olsanız ne yapardınız?
bence kimse kimseye o kadar güvenmemeli, kocasına güvense dahi ileride yol ayrılıkları olabilir güvenden öte fikir uyuşmazlıgından da kaynaklanabilir. sırf kocasına güveniyor diye kendisini hiçe sayıp gitmemeli. eğer bu şekilde yaparsa adam ne derse desin evet diyip susmak zorunda kalacakkocana güvenmiyor musun ne insafı?
ücretsiz izine ayrıl. sanırım eşi yurt dışında çalışanlar için bir süre var.
bir de kendini geliştirebilirsin orada dil öğren. takıl keyfine göre. benim de hayalim kocam vasıtasıyla miamiye gidip orada garson , cankurtaran, barmen falan olmak.
Buna katılmıyorum evlilik bir yolculuktur yani iki direksiyonu olan bir arabadır. Bilinç düzeyiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Güvenmediği insanla evlenmemeli kimswbence kimse kimseye o kadar güvenmemeli, kocasına güvense dahi ileride yol ayrılıkları olabilir güvenden öte fikir uyuşmazlıgından da kaynaklanabilir. sırf kocasına güveniyor diye kendisini hiçe sayıp gitmemeli. eğer bu şekilde yaparsa adam ne derse desin evet diyip susmak zorunda kalacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?