Memuriyeti bırakırmıydınız?

Expat olarak gelceğiniz için ilk 5 yıl vergiden %30 muafsınız bu mükemmel bir oran. Hollanda vergi ülkesi çünkü.
.

bildiğim kadarıyla herkese otomatik vermiyorlar %30 muafiyetini
insanlar gidiyor epey zaman sonra onay geliyor. daha net bilenler vardır.

ha ama hollanda en azından vize veriyor
Almanya şu anda 4 aydan önce vize vermiyor işle güçle giden insanlara bile

konu sahibi bunu da unutma: Avrupa demek bol bol bürokrasi bir sürü kağıt kürek işi demek.

Ücretsiz izin hakkınız varsa olduğu kadar onu kullanıp öyle gidin yurt dışına memuriyetten hemen istifa etmeyin. İzin hakkınız bittiğinde de baktınız ki oradaki düzeniniz tıkırında bunu gördükten sonra istifa edersiniz.

İngiltereye gitmeyi planlayan doktor bir arkadaşım var onun için sordum. Cevaplarınız için teşekkürler

ücretsiz izin hakkımı kullanırdım istifa etmezdim duruma göre gerisi şekillenir zater.

Benim teyzem almanyada yaşayan bir türkle evlenip almanyaya gitti 22 yaşında. Türkiyede bankada çalışıyordu. Almancası çok az (hala az 55 yaşına geldi) orada Türk bankasına girdi çalıştı. Eşi çalışmayı sevmiyordu çalışmadı. Tek maaşla zordu. Ama zor dediğim de kirasını, faturalarını rahat ödüyordu. İstediklerini evde yiyorlardı ama restoranta gitmek zordu. Tatile türkiyeye grlip rahat tatil yapıyorlardı ama yardımcıları yoktu (almanyada emek çok pahalı) yine de mutlu :)

Diğer teyzem almanyada bir almanla evlendi. Matematik öğretmeniydi. O dönemlerde öğretmen maaşları türkiyede çok kötüydü. Orada işsizlik kurumuna başvurunca iş veriliyordu. Yaşlıların bakımı işini verdiler. İş çok zordu ama parası her iş gibi ortalama bir paraydı yani maaş farkı çok yokmuş almanyada. Kocası kaptandı. O da çok çalışmayı seven biri değildi, işi bıraktı. O zaman çok zorlandılar ve türkiyeye döndüler. 10 yıldır buradalar almanyadan iyi geçiniyorlar :) (kira yok, evleri var)

Kuzenimin birinin 2 çocuğu vardı küçük. Kendisi alademi istiyordu ama olmadı türkiyede. İstanbulda kira, çocukları özel okula vermek iki maaşla imkansız, devlet okulları da imam hatipten hallice diye İngiltereye gittiler 2 yıl önce. Çocuklar orada okuldan çok çok memnun. Kuzen şimdilik doktorasını veriyor, kocası çalışıyor. İyi geçiniyorlar memnunlar. Dönmemek için çok uğraşıyorlar :) (koca işletme mezunu firmalarda yönetimsel görevler alıyor, daha önce yurtdışı deneyimi var)

Diğer kuzenim aselsanda mühendisti. Eşi de hamileyken almanyadan iş buldu (o da mühendis) apar topar gittiler 1 yıl anca olmuştur. Kız doğum iznine ayrıldı tekrar başladı işe, kuzen şimdi bebek bakıyor, o sırada iş bakıyor. Bulunca girecek ve çok memnunlar. Dönmeyi düşünmüyorlar.

Yani bu işler çok farklı kişiye göre. Küçük çocuğu olan için bence mutlaka zorlanmalı. Türkiyede eğitim de her şey de mezun olunca iş de hayat da çok zor oldu ortalama insan için. Ama en iyi özellerde okutup üni için yurt dışına yollayacak param var diyorsanız çok maceraya gerek yok gibi.

Benim nöroloji uzmanı arkadaşlarım almanyaya gitti. Türkiyede gördüğü hastanın 5te 1 ini ya görüyor ya görmüyor. Çalışma süresi yarıdan aza düştü. İcap diye tüm ay nöbetçisin diyen bir sistem yok, döven hasta yok :) maaş iyi. Çok iyi değil ama iyi işte. Türkiyeden çok iyiler, mutlular.

Eşim bana sormuştu ABD ye gidebilirim iş için, gidelim mi ne dersin diye. Ben de tabi ayol demiştim o zaman uzman doktor olarak çalışıyordum ve intiharın eşiğindeydim. Amerikada ne gğzel dinlenirim diyordum :) sonra da pompacılık gibi bir işe girerim yarı zamanlı oooooh diye hayal kurmuştum olmadı ama eşim bana afganistana gidiyorum mecburi gelir misin dese giderim ben. Eski moda çok romantik bir insanım :) iş, para bunlar benim için sosyal hayatımı finanse etmek için yaptığım araçlar. Amaç değil. Bazıları için iş amaç. O yüzden herkes için çok farklıdır bu işler. Siz kendi karakterinize, aile dinamiklerinize, maddi, manevi durumunuza ve en önemlisi çocuğunuz varsa onun yüksek çıkarlarına göre karar verin. İnşallah en mutlu olacağınız karar olur

kocana güvenmiyor musun ne insafı?

ücretsiz izine ayrıl. sanırım eşi yurt dışında çalışanlar için bir süre var.

bir de kendini geliştirebilirsin orada dil öğren. takıl keyfine göre. benim de hayalim kocam vasıtasıyla miamiye gidip orada garson , cankurtaran, barmen falan olmak.

Gideceğiniz ülkeye daha önceden gidenlerin düşünceleri önemli,formlardan onları okuyun,onların tecrübeleri size fıkır verebilir.. iyi tarafları, kötü tarafları neler..orda ortalama bir işte çalışsanız nasıl bir hayatınız olacak, giderler nasıl ?okul,sağlık işleri nasıl? ..ya da önce eşiniz gitsin,vazgeçiremeyecek bir ülke ve hayat şartları sağlıyorsa izinlerle gidip denersiniz..çocuk planlıyorsanız ücretsiz izinlerle süreci uzatırsınız belki..

kararsız kalkmakta çok haklısınız ama takılmanız gereken memuriyet olmamalı, dil öğrenilir elbet fakat siz çalışan kadınsınız eğer orada ev hanımı olmayı düşünmüyorsanız önceliğniz orada ne yapmak istediğiniz olsun. önce bir kendinize sorun istiyor muyum? diye cevabınız evetse orada ne iş yapabileceginizi araştırın. artık eskilerdeki gibi memuriyetin aman aman bir özeliği kalmadı. ama kendinizi de güvence altına almalısınız neler neler okuyoruz burada, umarım olmaz fakat eşinizle anlaşmadıgınız yol ayrılıgı yaşadıgınz bir dönem olursa kendi ayaklarınızın üstünde durabilecek bir durumda olun. eşiniz orada sizin için ne diyor peki çalışıp çalışmamak bunları konuştunuz mu

bence kimse kimseye o kadar güvenmemeli, kocasına güvense dahi ileride yol ayrılıkları olabilir güvenden öte fikir uyuşmazlıgından da kaynaklanabilir. sırf kocasına güveniyor diye kendisini hiçe sayıp gitmemeli. eğer bu şekilde yaparsa adam ne derse desin evet diyip susmak zorunda kalacak

Daha çok gençsiniz yeni bir dil öğrenebilirsiniz. Annem bile ingilizce kursuna gidiyor benim . Kaç yıllık memursunuz? 10 yılda 1 yıl ücretsiz izin hakkınız da var. onu kullansanız. Ya da ilk yıl eşiniz gitse. Ev çocuğun okulu vs ayarlasa sonra ardından siz kurulu bir düzene gitseniz izninizde baksanız. Bu süreçte bir dil kursuna yazılırsınız.

Ben bıraktım. Hayalimde baska is yapmak vardi, ama o isi yapabilmek icin daha katetmem gereken yol vardi. O esnada calismaya devam etmek iyi olabilirdi ama evlenirken esimle tayin yeri ayarlama konusunda sorunlar olacak diye en bastan biraktim. Kendimi hayalimdeki işe odaklamayi tercih ettim. Birakilir yani atla deve degil

Buradaki hayat standartlarınızı, orada size sunulan şartları bilmeden yorum yapmak zor. ben de 32 yaşındayım ve kamudayım. Şu an buradaki standartlarımın altına düşeceksem istemezdim. sonuçta gideceğiniz ülke yabancı ve zaten ilk zamanlar psikolojik açıdan zorlanacağınız, adaptasyon süreciniz olacağı bir gerçek. bu süreçte bir de ev sorunu, maddi sıkıntı çekmek istemem açıkçası. sizin karakter yapınız da çok önemli. kolay uyum sağlar mısınız, dil öğrenme beceriniz nasıl, sosyal biri misiniz? Bunlar önemli değişkenler. riskler var, b planı ile denenebilir. ücretsiz izin alarak ailecek bir test sürüşü yapabilirsiniz. hem kafanız rahat olur hem de içinizde de kalmamış olur.

20'li yaşlarımda üniversiteden yeni mezun olsaydım, böyle bir fırsatı değerlendirip giderdim... ama 38 yaşımdayım. evim barkım kurulu düzenim var, cesaret edip gidemem, memuriyeti bırakamazdım...

eşinizin iş durumları, eviniz arabanız vs var mı?

Yorumların tamamını okumadım ama yurt dışına gidince mükemmel bir hayat yaşayıp milyoner olacağı sanılıyor galiba. Dolar veya euro türk lirası karşısında değerli ama oraya gittiğinizde euro kazanıp tl harcamayacaksınız. Gittiğiniz ülkede vatandaşlığınız yoksa zaten bir çok kamu hizmetinden de yararlanamayacaksınız. Yurtdışına aynı umutla gidip geri dönen o kadar çok insan var ki. Burada hepimiz hayatımızı idame ettirmek için çalışıyoruz ama ben sanırım kaderimi eşimin ellerine bırakmazdım. Ücretsiz izin veya istifa sonrası geri dönebilme haklarınızı öğrenip bence ona göre karar verin.

misal eşiniz 25bin siz 15 binin üzerinde maaş alıyorsanız, yurt dışına gerek yok. Türkiyede gayet iyi şartlarda yaşarsınız.

Buna katılmıyorum evlilik bir yolculuktur yani iki direksiyonu olan bir arabadır. Bilinç düzeyiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Güvenmediği insanla evlenmemeli kimsw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…