Memurlar kaç yılda evini arabasını aldı ne kadar birikimi var

Kutusut

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2022
167
110
23
30
Atanınca elimin bollaşacağını ve ev araba gibi hayallerimi birkaç senede gerçekleşeceğini zannetmiştim ancak 3 Yıldır çalışıyor olmama rağmen kredisiz araba bile alamıyorum krediler zaten çok yüksek maalesef artıknsanki hiç bu hayallerim gerçek olmayacak gibi geliyor yeni atanan ya da daha kıdemli olanlar nasıl başardınız nasıl birikim yaptınız lütfen bir uol gösterin yaş 30 oldu birşeyin sahibi değilim çok üzülüyorum

Gerçek dünyaya hoşgeldiniz

Memuriyetin ne artısı kaldı ki artık? Ben özel sektördeyim öyle maaşı iyi bi yerde de çalışmıyorum, 7-8 senelik memur olan eşimden daha çok aldığım dönemler oldu. Siz memuriyeti biraz şey görmüşsünüz

Kaç yıllık memurum 2-3 yıla araba ev alınacağı hayaliyle hiç yaşamadım.

Ev alan 10 yıl kredi çekti araba alan 5 yıl o sürede de aç gezdi.Üstlerinde başlarında bişi olmadı o çokkk iyi ekonomik zamanlar denilen zamanlarda bile

Ha şimdi öyle de alınmaz da neyse.

Hayallerinizi öldürmeyin derim Malum her atananda olmuyor.

Önce hayaller ölür sonra insanlar

Ozel sirkette calisiyorum maasim 55b. Haftasonlari tatil. Memurluk artik pek bisey ifade etmiyor maalesef

kredi cekerek her şey alınıyordu kimse parayla alamaz

Ozel sirkette calisiyorum maasim 55b. Haftasonlari tatil. Memurluk artik pek bisey ifade etmiyor maalesef
ben de memurluk ve ozel sektör arasında kalıyorum hep bu yüzden. mühendis olduğum için memurluk beni koreltir kazancım sabit kalacak düşüncesi var

şu ekonomide borcun yoksa bu bile başarı
hele yalnız yaşıyorsanız kiranızı ödeyebildiğinize şükredin...
ben 10 yıllık memurum o dönemle şuanki piyasa arasında uçurum var.. kenara atabiliyorsan altın dolar bişeyler al sonra krediler düşer bişey olur fırsat kollarsınız

2008 sonrası memuriyet olmuş ztn kim sizi buna inandırdı ki
Sadece sıfır atılma dönemi bir kaç yıl düşük faiz ile bisey yapan oldu + evin değerinin tamamına kredi çıkması gibi şeyler ile biseyler yapan oldu ama biz birden fazla maaş ile almıştık çünkü yine birinin tamamı krediye gidiyordu uzunca bir süre hayattan kopmak demekti enflasyon hızlı artmiyordu bugün 3 e yarın 5 e satarım yaa yoktu ve konut stoğu iyiydi + pandemi kredileri henüz yoktu

Memur olmak için uğraşmaya değmez, Bu şekilde refah seviyem daha yüksek diyor
Biz akıl edemiyorduk sanki bunu.kaç yaşına gelmiş kişiler mesleğinin özel sektörde iş yapıp yapmayacağını, iş bulma sıkıntısı olup, olmadığını, sıkıntı yoksa bile olası maaş hesaplarını yapmıştır zaten.milyon tane sektör var.nereden biliyorsun onun mesleğinin özelini. Sırf hava olsun.sinir bozucusunuz.evet arkadaş pembe hayaller kurmuş olabilir ama bunun kamuyla da pek alakası yok.gerçek hayatla yüzleşmiş sadece.özel sektördeyken de yüzleşebilirdi.gömüp durmayın memurları.en azından 1 dakikada işsiz kalma ihtimalimiz yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…