Memurlar kaç yılda evini arabasını aldı ne kadar birikimi var

Tek eşiniz mi çalışıyor ben de ev zaten imkansız gibi ama en azından 3 yılda araba alırım diye düşünüyordum krediler kapanınca bu da imkansızlaştı en binilenilir araba 400 bin 500 bin civarı maalesef

3 yıl önce ev, 3 ay önce de araba aldık kredi çekmeden. Eşim de ben de memuruz. 8 yıllık da evliyiz.

10 yil önce 2 yıllık evliyken tek maaşla ikinci el araba almistik. Sonra ben atandım. Arabayı yükselttik. Düğün takılariyla 2 memur maaşıyla +kredi ve elden borçla ev aldık. Kredi borcu bitmek üzere. Yine birikim yapıyoruz ama birikimle falan olacak iş değil.
Esnaf komşularımız habire araba değiştiriyor. Müteahhit komsularimiz site yapıyor daire satıyor.
Memur uzamiyor kısalmiyor. O yüzden ek olarak yapacak başka işler bulmak lazım.

Dayım o dediğiniz şirketin boncuklusu olan var ya hani, Eminevim, oradan araba aldı. Birkaç yıla hurdaya çıktı.
Aynı yerden yani katilimevinden ev aldi.Soyleki parayı onlar veriyor sen sectigin evi alıyorsun.Yani verecekleri parayla alacağımız arabanin hurda çıkıp çıkmaması bizim tercihimiz olcak

Son düzenleme:
Ben yokken yapmış ben varkende araba alıyor ancak arabaya giden 6 bin demem o ki 6 binle kim fakir olur burada ?
Benimki ekstra cimri para arttığı halde oda sorun ki bende sorun olarak görüp buraya yazıyorum.Ekstra borsaya girer para biriktirir vs vs.

benim annem normal çalışan babam da kamuda işçiyken(maaşı öğretmenden azıcık yüksekti. kurumda çalışan memurlardan çok az yüksek maaş alıyormuş) ev de araba da almışlar bundan 25-30 yıl önce. babam ilk evin peşinatı için bile kredi çekmiş. sonra araba almışlar hiçbir destek görmeden. annem işe girmiş. fabrika işçisi. 2 asgari ücret maaş alıyormuş. ilk ev zemjn katta diye 2. evi almışlar o ev o zaman sıfırmış. ben o evde doğdum. ailemin kötü arabası olduğunu hiç hatırlamıyorum. hep kredi çektiler öyle yokluk içinde de büyümedik. babam ek iş yapıyordu sadece fayans düşüyordu. ayda yılda bir. ben büyüdüm ve ortaokuldan itibaren özel okulda okudum. üniversite kazandım ailem İstanbul'da bana ev tutup okuttu. abimi evlendirdi. ben araba aldım kredimi ödedi. en son 2017de ev aldılar şuan 1-2 sene kaldı borçları bitecek 1700 tl ödemesi. 2 evleri 2 arabaları var. tazminatlarla arsa aldılar. bunları da hep Borçla hallettiiler. birinin maaşı borca birinin maaşı eve. şimdi imkansız isteseler de yapamazlar

Evden bahsediyorum. Araba daha elinizde değiş. 2 yıl sonra 600 bin ile sadece Şahin alabilirsiniz üzgünüm. Daha araba alabilmiş saymayın kendinizi.
Evde aynı şekilde 4 senede alınmış yine 2 ci senesinde parayı alip evi almislar o evde oturuyorum şu an borcu harcı yok.

Artık memur da olsanız,özel sektör çslışanı da olsanız öyle babadan, atadan miras kalmadan çok zor ev alırsınız.Şurada 2020 yılına kadar bir şekilde alınıyordu ve o yıla kadar alanlar rahatça aldı.Şu anda çok astronomik bir maaşınız ve birikimimizin yoksa çok zor.

Eşin eve bi tane dondurma alıyor kendisi yiyor canın çektiğinde yediğinde sana kızıyor..
6 bin lirayla en azından aburcuburu ikişer tane alabilir..
he sen mutlusundur eşin mutludur bize ne.. ama yapan yapıyor derseniz normalde olması gereken şeyler yapılırken ev araba da alınabiliyor anlamı çıkar.. aşırı sıkıyoruz yeter ki bi aramız olsun diyoruz o çikolatayı yerken ben bakıyorum ancak bu şekilde alabiliyoruz derseniz anlarım..

2020 yılında bodoslama ev borcuna giren insanlar şuan kahve makinası borcuna o kadar rahat giremiyor söyleyeceklerim bu kadar :)

Valla kanka anahtar kelime Türkiyede - aynen öyle. Özel sektörden herkes çok şikayetçi, onu da geçtim ne kazanırsan kazan TL kazanıyorsan hayatta kalmak imkansız. Yazın tatile geldim şaştım kaldım, 1 tane peynir birkaç parça ıvır zıvır aldım 300TL mi ne vermiştim, ben veririm ama elinde TL olanlar nasıl geçiniyor ne yiyor ne içiyor arkadaş Gerçekten merak ediyorum.

Burada “yapan yapıyor bilemedim”lik bir durum yok öyleyse. Korkusundan s.çamayan pinti insanların yığdığı mal mülk ayrı bir konu. Burada normal standartlarda yaşayan insanlar olarak ne zaman nasıl ev araba alınır, onu konuşuyoruz.

Üniveriste de öğretmenlik okurken son senede okuldan çıkmıştım daha önceden karar vermiştim aslında bu yolun sonu iyi değildi 1 senede arabami 3 sene sonrada kendi evimi aldım tabi eşimle beraber aldık diyelim ama baya param vardı ticaret yapıyordum ben

Pinti ama memurun aldığının yarısıyla yapabiliyorsa sizin hayli hayli yapmanız gerekmez mi sonuçta kaç kati

Eski memurların çokta yeni memurların pek mal mülk edinebileceğini sanmıyorum sıfırdan çift maaşla belki olur.tabi hakim,savcı,doktor gibi yüksek maaşlı memurları bilmem.

Pinti ama memurun aldığının yarısıyla yapabiliyorsa sizin hayli hayli yapmanız gerekmez mi sonuçta kaç kati
Nasıl yapıyor ki oraya da peşinat verilmiyor mu?
Haşr ben giriyorum diyor ge sadece sırası gelene kadar aylık bir miktar para mı veriyor?
Sırası gelince verilen miktar istediği kafasında olan evi almaya yetiyor mu?
Öyle bir anlatmışsınız ki sanki sıfırdan küçücük aylıklar ödeyerek girmiş sırası gelene kadar da piyasa hep aynı kalmış gibi.
Baya da takdir ediyorsunuz ee ne diye cimriliğinden yakınıyorsunuz ev almış adam işte öyle birden değişecek değil ya.
Kolay gelsin

Şuan sadece taksit ödüyor. Onu her memur yapar zaten. Taksit ödemesini bir şey yapmış sayıyor.
Evi ise zaten 4-5 yıl önce hemen hemen birikim yapabilen az peşinatı olan herkes bir şekilde alabiliyordu. Hanımefendi anlamıyor. Zannediyor ki Şuan kocası bir şey yapıyor memurun yapamadığını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…