Tek eşiniz mi çalışıyor ben de ev zaten imkansız gibi ama en azından 3 yılda araba alırım diye düşünüyordum krediler kapanınca bu da imkansızlaştı en binilenilir araba 400 bin 500 bin civarı maalesefEşim 15 senelik öğretmen 4 yıldır evliyiz birkaç ay önce düğün takılarının üzerine altın borcu alıp 19 yaşında bir araba aldık söyleyeceklerim bu kadar. Ek gelir olmadan memur maaşıyla biraz zor
Ne kadar birikiminiz var krediler çol yüksek kullansam aç kalıcam nasıl yaparım bilmiyorum ya da eski bir model alıp başlangıç mı yapsak siz nasıl bir yol izleyeceksiniz4 senedir çalışıyorum, borç harç bir araba almayı düşünüyorum. İnş altından kalkabilirim.
Aynı yerden yani katilimevinden ev aldi.Soyleki parayı onlar veriyor sen sectigin evi alıyorsun.Yani verecekleri parayla alacağımız arabanin hurda çıkıp çıkmaması bizim tercihimiz olcakDayım o dediğiniz şirketin boncuklusu olan var ya hani, Eminevim, oradan araba aldı. Birkaç yıla hurdaya çıktı.
Ben yokken yapmış ben varkende araba alıyor ancak arabaya giden 6 bin demem o ki 6 binle kim fakir olur burada ?beni yanlış anlamayın yapan yapıyor bilemedim diyorsunuz ya eşinizin aşırı cimri ve yırtık çorapla gezdiğini söylemiştiniz..
onun tercihi yargılamıyorum ama yukarıdaki yorumunuzu okuyan 'vay be millet nasıl yapıyor bende bi sorun var' diye düşünür...
Evde aynı şekilde 4 senede alınmış yine 2 ci senesinde parayı alip evi almislar o evde oturuyorum şu an borcu harcı yok.Evden bahsediyorum. Araba daha elinizde değiş. 2 yıl sonra 600 bin ile sadece Şahin alabilirsiniz üzgünüm. Daha araba alabilmiş saymayın kendinizi.
Eşin eve bi tane dondurma alıyor kendisi yiyor canın çektiğinde yediğinde sana kızıyor..Ben yokken yapmış ben varkende araba alıyor ancak arabaya giden 6 bin demem o ki 6 binle kim fakir olur burada ?
Benimki ekstra cimri para arttığı halde oda sorun ki bende sorun olarak görüp buraya yazıyorum.Ekstra borsaya girer para biriktirir vs vs.
2020 yılında bodoslama ev borcuna giren insanlar şuan kahve makinası borcuna o kadar rahat giremiyor söyleyeceklerim bu kadar :)Artık memur da olsanız,özel sektör çslışanı da olsanız öyle babadan, atadan miras kalmadan çok zor ev alırsınız.Şurada 2020 yılına kadar bir şekilde alınıyordu ve o yıla kadar alanlar rahatça aldı.Şu anda çok astronomik bir maaşınız ve birikimimizin yoksa çok zor.
Özel sektörde çalışarak, aynı mesleğin memurluğundan daha fazla kazanabilen kaç kişi vardır allah aşkına.alttan alttan bir hava atma vardı mesajda.10 sektörden 8'i asgari ücretten hallice yani.hatta asgari ücret yatırıp da elden geri alanlar var ya.neyse sinrilendim o mesaja ki hâlâ da haklı olduğumu düşünüyorum.fakir ve imkanları kısıtlı bir ülkedeyiz işte.çok büyük bir çoğunluğunuzun adam gibi hiçbir kalıcı yatırımı olmadan öleceğiz işte.kabullenmek bu kadar zor değil.ömür boyu bunun moral bozukluğuyla yaşayamam valla.geziyorum tozuyorum kendime yetecek kadar tamamdır.olmayıversin amnn yaa.güzel güzel yaşayıp gidiyorum işte.bu tarz şeyleri bu kadar konuşup tartışmak moral bozmaktan başka bir işe yaramıyor.eee alamıyoruz işte o tarz büyük şeyler.somalide doğup temiz suya da muhtaç ömür tüketebilirdik yani.
Burada “yapan yapıyor bilemedim”lik bir durum yok öyleyse. Korkusundan s.çamayan pinti insanların yığdığı mal mülk ayrı bir konu. Burada normal standartlarda yaşayan insanlar olarak ne zaman nasıl ev araba alınır, onu konuşuyoruz.Ben yokken yapmış ben varkende araba alıyor ancak arabaya giden 6 bin demem o ki 6 binle kim fakir olur burada ?
Benimki ekstra cimri para arttığı halde oda sorun ki bende sorun olarak görüp buraya yazıyorum.Ekstra borsaya girer para biriktirir vs vs.
Evde aynı şekilde 4 senede alınmış yine 2 ci senesinde parayı alip evi almislar o evde oturuyorum şu an borcu harcı yok.
Pinti ama memurun aldığının yarısıyla yapabiliyorsa sizin hayli hayli yapmanız gerekmez mi sonuçta kaç katiBurada “yapan yapıyor bilemedim”lik bir durum yok öyleyse. Korkusundan s.çamayan pinti insanların yığdığı mal mülk ayrı bir konu. Burada normal standartlarda yaşayan insanlar olarak ne zaman nasıl ev araba alınır, onu konuşuyoruz.
Nasıl yapıyor ki oraya da peşinat verilmiyor mu?Pinti ama memurun aldığının yarısıyla yapabiliyorsa sizin hayli hayli yapmanız gerekmez mi sonuçta kaç kati
Nasıl yapıyor ki oraya da peşinat verilmiyor mu?
Haşr ben giriyorum diyor ge sadece sırası gelene kadar aylık bir miktar para mı veriyor?
Sırası gelince verilen miktar istediği kafasında olan evi almaya yetiyor mu?
Öyle bir anlatmışsınız ki sanki sıfırdan küçücük aylıklar ödeyerek girmiş sırası gelene kadar da piyasa hep aynı kalmış gibi.
Baya da takdir ediyorsunuz ee ne diye cimriliğinden yakınıyorsunuz ev almış adam işte öyle birden değişecek değil ya.
Kolay gelsin
BelkiPinti ama memurun aldığının yarısıyla yapabiliyorsa sizin hayli hayli yapmanız gerekmez mi sonuçta kaç kati
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?