• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memurlar kaç yılda evini arabasını aldı ne kadar birikimi var

Hangi eski memurmuş öyle evleri, tarlaları, arabaları alan :))) Ha ilk evini alan memurlar şanslılar tabiki faziler düşük evler ucuzken aldılar ama öyle düz memurun böyle mal mülk edinmesi eskiden de çok zordu şimdi artık neredeyse imkansız.
Bizim sektörde 10+ senesi olan çoğu kisi bu sekilde belirtmistim alanı sağlik sektörü diye. Kaldi ki 2018de 250bine topraktan eve giriliyordu bulundugum yerde ben değerlendiremedim orasi ayri ama alanlar vardi yine. Genelde kari koca çalisanlar bu sekilde tek maas memurlarinda (eskilerin) cogunun evi arabasi var birikmisleride var yeni atanan biri icin bunlar hayal şuanda. Alim gücünü maaş/çeyrek altin olarak bile baktiginizda ne kadar düstüğü belli. Ben ilk atandigimda eskiler ev borcuna gir diyodu amaan ev alinir sonra diyodum mesela suan bunu bile diyemiyoruz anca parani dövizde altinda tut diyoruz. Tavsiyelerimiz bile fakirleşti.

Biz evlenirken durumlar farklıydı bundan 10 yıl önce. Ben de eşim de memuruz ama evlendigimizde yeni atanmıştık. 6 aylik evliyken. Arabamızı aldık, 5 yıl sonra 2 ev, ondan 2 yıl sonra da 1 ev daha aldık. Şimdi olsa bu kadarını yapamazdık.

Atanınca elimin bollaşacağını ve ev araba gibi hayallerimi birkaç senede gerçekleşeceğini zannetmiştim ancak 3 Yıldır çalışıyor olmama rağmen kredisiz araba bile alamıyorum krediler zaten çok yüksek maalesef artıknsanki hiç bu hayallerim gerçek olmayacak gibi geliyor yeni atanan ya da daha kıdemli olanlar nasıl başardınız nasıl birikim yaptınız lütfen bir uol gösterin yaş 30 oldu birşeyin sahibi değilim çok üzülüyorum
Şuan bir ev almak hayal bence yaa gunumuzde bunun sebebi bizden kaynaklı değil ekonomiden malesef bütün hayallerimizi elimizden aldılar şuan ay sonunu düşünmeden edemiyorsun malesef bizi bu hallere sürenler utansın onceden en kötü emekli parasıyla ev alırdı insanlar şuan o bile mümkün değil artık

Ev almak zorunda değilsiniz bence. Yatırım yapın, birikim yapın. Zamanı gelince fırsat oluşursa alırsınız. Ben de 7 yıllık memurum benim de evim yok. 4 senedir de aynı arabaya biniyorum değişemiyorum arabayı şu an mesela. Ekonomi kötü. 3 senede desteksiz ev almanız imkansız zaten. Karı koca memur olsa krediyle ev alsa bile bi kişinin maaşı direkt krediye gidiyor. Kalan da insan gibi yaşamaya yetmiyor. Hele çocuk varsa vay halimize. O yüzden takılmayın bu kadar sağlam yatırım araçlarına yönelin kalanıyla da hayatınızı yaşayın.

11 yıllık memurum. Eşimde 15 yıllık. Bundan 7 yıl önce ev aldık.3 yıllık borcu kaldı. Yaptığımız tek ve en iyi yatırım oldu. Bunda bile babam arka çıktı yoksa mümkün değildi almamız. Evlenirken benim arabam vardı onu da babam almıştı 2008model hala onu kullaniyoruz. Araba almayı düşünüyoruz şu an ama nasıl olacak bilmiyoruz 😅 borsa morsa klasik memur işleri işte bakiyoruz 🤣
Elinizde az biraz birikmişiniz varsa Otokoc 2. El araçlar için 200 bin TL'ye 12 ay düşük faizli araç kredisi veriyor, düşünebilirsiniz. Bende arabamı yükseltmek istiyorum banka faizleri korkunç, güzel bir fırsat diye düşündüm.

Biz evlenirken durumlar farklıydı bundan 10 yıl önce. Ben de eşim de memuruz ama evlendigimizde yeni atanmıştık. 6 aylik evliyken. Arabamızı aldık, 5 yıl sonra 2 ev, ondan 2 yıl sonra da 1 ev daha aldık. Şimdi olsa bu kadarını yapamazdık.
10 senelik mi memursunuz acaba ? 3 ev almak çok iyi olmus 😊

10 senelik mi memursunuz acaba ? 3 ev almak çok iyi olmus 😊
Evet 2012 de atandım. Biz de bu kadarını beklemiyorduk açıkçası. Karşımıza çıkan birkaç fırsatı değerlendirdik diyelim. Emlak konuttan devirli olarak aldık evleri şuan ödediğimiz taksit maaşımızin çok cüzi miktarı ki kira getirisi fazlasıyla karşılıyor zaten.

Evet 2012 de atandım. Biz de bu kadarını beklemiyorduk açıkçası. Karşımıza çıkan birkaç fırsatı değerlendirdik diyelim. Emlak konuttan devirli olarak aldık evleri şuan ödediğimiz taksit maaşımızin çok cüzi miktarı ki kira getirisi fazlasıyla karşılıyor zaten.
Allah isteyen herkese nasip etsin, bende pasif gelir getirmesi acisindan 1+1 apart almak istiyorum önümüzdeki 10senelik süreçte alabilirsek😄

Tek eşiniz mi çalışıyor ben de ev zaten imkansız gibi ama en azından 3 yılda araba alırım diye düşünüyordum krediler kapanınca bu da imkansızlaştı en binilenilir araba 400 bin 500 bin civarı maalesef
Evet eşim tek çalışıyor şu an. Ben de öğretmenim ama atanamadım. Şimdi bebeğimi büyütüyorum. Ücretli öğretmenlik yapıyordum öncesinde. Eşim ilk atandiginda girisseydi bu işlere muhtemelen bu kadar zor olmazdı. Artık Türkiye şartları çok zorlayıcı

Yav benim annem babam memur. Babam ben doğduğum sene yani 93de şark görevinde lojmandalarmış. Sonra Muğla’da uzun yıllar lojmanda kaldılar borç harç kredi ile ev aldılar. Yıllarca da borcunu ödediler annemin maaşı olduğu gibi krediye giderdi. O dönem kardeşim doğdu çok uzun yıllar borç bitene kadar maddi zorluk yaşadık bu sebepten. Ama sonrasında babam hep üstüne koydu eskisini satıp daha iyisini aldı vs. 3 yılda memursun diye mal mülk sahibi olma hayalleri kurma. Ki benim anlattığım dönemlerde memurlar cidden özel sektörden daha iyi kazanıyordu diye biliyorum. Şu ekonomide sen 3 senede mal edinmeyi mi hayal ediyorsun hem de nakit para ile. Para olmuş pul millet market alışverişine yetişemezken.
Oysa o yıllarda ev sahibi olmak çok daha kolaydı ona rağmen zorlanmış aileniz bu devirde hayal. O yıllarda sadece babam çalışıyordu üstelik memur falan da değil özel şoförlük yapıyordu 2 adet ev aldı bir de arabası var şu an. Emekli parasıyla araba aldı çok az bir borçla. Önceden kaba daire al hemen içine cam kapı taktır sıvasını boyasını yaptır yerleş yavaş yavaş içini tamamlarsın mantığı vardı insanlar kredi ödeyeceğine 1-2 yılda tüm eksiklerini tamamlıyordu.

Şimdi bir emekli toplu parasıyla bir arabanın çeyreği alınmaz. Benim 5-6 yıl önce aldığım ilk arabam 12ye katlamış. 65bine almıştım o arabayı şimdi 850 bin olmuş. Para resmen pul oldu. Bir şeyin var diye de sevinemiyorsun isterse 3 milyon olsun araban satsan o fiyata daha iyi bir şey alamıyorsun sonuçta hiçbir anlamı yok.

Ayyyy memur tü kaka. Ayyy memur huzurlu olur, rekabete gerek yok, kendisini de gelistirmesine hic lüzum yok, dişli olmasına gerek yoook saf olsun yeter. Ayyy ben cok biliyorum çünkü memur diyince hepsi aynı maaşı alıyor diye düşünüyorum. Yaptıkları işin niteliği de aynı sanıyorum. Memursun ne diye onun bunlarin hayalini kuruyorsun Allah askinaaa.

Ayyyy memur tü kaka. Ayyy memur huzurlu olur, rekabete gerek yok, kendisini de gelistirmesine hic lüzum yok, dişli olmasına gerek yoook saf olsun yeter. Ayyy ben cok biliyorum çünkü memur diyince hepsi aynı maaşı alıyor diye düşünüyorum. Yaptıkları işin niteliği de aynı sanıyorum. Memursun ne diye onun bunlarin hayalini kuruyorsun Allah askinaaa.
Biz de öğretmeniz,sadece kendi imkanlarımızla 3 ev 2 araç sahibi olduk.Bu arada yedik,içtik ve gezdik üç çocukla.Şimdi tabiki zor,çocukların eğitimleri için gayret ediyoruz artık.
Pandemiye kadar kolaydı ev araba almak.Hele pandeminin yeni başladığı sıralarda çok düşmüştü faizler, peynir ekmek gibi ev almıştı insanlar.Biz de ev değişimi için bakıyorduk,emlakçı satacak ev bulamıyoruz demişti. Bir iki sene zor olurdu belki ama sonra kredi devede kulak kalıyordu.
O zaman alamayan şimdi zannetmiyorum ki ev sahibi olsun.Konu sahibi de çok yeni iş alanında.Ciddi beklemesi lazım ev alabilmek için.

Herkes konu sahibinin hayalini abartı bulmuş. Ama cidden üc yıllık memurun araba alamıyor olmadı ev pesinatı en azından biriktiremiyir olması üzücü. İnsan en azından otuzücümde falan bir ev sahibi olmak istiyor. Ülkede orta kesim bitti . Memur bile fakir. Benim tavsiyem kredi ya da borçla da olsa orta halli bir araba alın. Onu yükseltirsiniz vs. İlerde satar ev alırsınız. Kendinizi dara sokmadan yapın bunu. Hayat gelip geçiyor. Giyin gezin yiyin mümkün mertebe.
Atanınca elimin bollaşacağını ve ev araba gibi hayallerimi birkaç senede gerçekleşeceğini zannetmiştim ancak 3 Yıldır çalışıyor olmama rağmen kredisiz araba bile alamıyorum krediler zaten çok yüksek maalesef artıknsanki hiç bu hayallerim gerçek olmayacak gibi geliyor yeni atanan ya da daha kıdemli olanlar nasıl başardınız nasıl birikim yaptınız lütfen bir uol gösterin yaş 30 oldu birşeyin sahibi değilim çok üzülüyorum

Back
X