Memurluğa kirmizi recete engel olur mu ?

Katiplik ve gardiyanlik için başvuru yapacaktım seneye :KK43: diğer memurluklar da olabilir de dikkat dağınıklığı için verilen bir ilaç sadece

ben de baktım şimdi
neden o ilaçların kırmızı reçeteye girdiğini de anlamadım
kamuyu hiç bilmiyorum inanın ama özel sektörde sıkıntı olmaz.

Benim anlamadığım kırmızı reçete çok ağır değil mi?dikkat dağınıklığı için bu kadar ağır ilaç yazıyorlar mı?

Öğretmen tanıdığım anksiyete tedavisi görmüştü sorun olmadı onun.

Kırmızı reçete demek illa ağır ilaç demek değil ki
Suistimali tehlikeli olabilecek ilaçlara direkt eczaneden ulaşım kolaylaşmasın diye de olabilir.

Ağrı kesicilerin bazıları kırmızı reçete ile satılıyor mesela. Farz edelim eklemimde ameliyat sonrası geçmeyen ağrı var ve kırmızı reçeteli ağrı kesici kullanıyorum. Bunun memuriyetimle ilgisi ne?

Agir olup olmadığına siz değil recete karar vermiş verilen karar malum.
Dikkat dağınıklığı yaninda ilac yan etkileri vs de olabilir.
Darilmayin lakin agir psikolojik ilac kullanan hastaların çok insanla hasır nesir meslek secmesinden yana değilim
Zaten bu tarz memurluk gibi hizmet yapılan sektorde hatta bir çoğunda psikojik yeterlilik sınavı yapilmali diye düşünüyorum

Umarım dikkat dağınıklığı hastalığını biliyorsunuzdur gerçekten psikolojik yeterlilik unsuru değil bu . Ayrıca ben bir ruhsal çöküntüde olup da daha farklı bir ilaç kullanabilirdim nasıl başım karnım dişim ağrıdığında doktora gidip ilaç kullanıyorsam psikiyatri ye gidip ilaç da kullanabilirdim . Bunda da kimse sen yeterli değilsin diyemezdi bana .

Bazen ne geliyorsa başımıza psikiyatri ye deli doktoru diyen insanlar yüzünden geliyor .

Umarım tüm bu acımasız yorumunuz bir gün size karşı gelmez ne diyeyim.

Bu arada herkese yorumu için çok teşekkür ederim ama resmen tüm gece kabusum oldu bu durum

Suistimali tehlikeli olabilecek ilaçlara direkt eczaneden ulaşım kolaylaşmasın diye de olabilir.

Ağrı kesicilerin bazıları kırmızı reçete ile satılıyor mesela. Farz edelim eklemimde ameliyat sonrası geçmeyen ağrı var ve kırmızı reçeteli ağrı kesici kullanıyorum. Bunun memuriyetimle ilgisi ne?

Sanırım polislik askeriye için sorun oluyormuş psikatrik ilaçlar. Gerçi ben düz memurluk için düşünmüştüm ama özel sektörde bile sorun yaşarsın diyorlar

Ne yani mesela cocugumuz hiperaktivite veya dikkat daginiklogi icin ilac kullanirsa ilerde sorun mu yasayacak memurluga girmek isterse:KK43:
Bende bunu merak ettim. Benim kızımda dikkat eksikliği tedavisi için ilaç kullanıyor. Bu ilaçların ileride sorun olarak karşımıza çıkabileceğini bilmiyordum hiç. Üzüldüm şimdi

Sanırım polislik askeriye için sorun oluyormuş psikatrik ilaçlar. Gerçi ben düz memurluk için düşünmüştüm ama özel sektörde bile sorun yaşarsın diyorlar

Ya dikkat eksikliği psikiyatrik ilaç sayılmaz ki
Bugün 100 öğrencinin 40’ında var neredeyse dikkat eksikliği
Öğrencilerin yarısı ilaç kullanıyor

Özellikle dikkat eksikliği için olanı bu tanıya sahip olmasalar bile sınava hazırlanan herkes kafasına göre kullanmaya başlayınca kırmızı reçete kapsamına aldılar.

devlet memuru olma sartlari ilgili yasada belli zaten. bunun disinda ozel sinavla veya ozel sartla alanlarin da ilgili ilanda sartlari bellidir. hic kendinizi sıkmayın. hazirlanin. engel degil memurluga. polislik falan icin bilmiyorim ona da ilgili ilana bakmak lazim. onun bunun lafiyla hedefinizden sasmayin. ozel sektörde de sorun olmaz.

Ya dikkat eksikliği psikiyatrik ilaç sayılmaz ki
Bugün 100 öğrencinin 40’ında var neredeyse dikkat eksikliği
Öğrencilerin yarısı ilaç kullanıyor

Özellikle dikkat eksikliği için olanı bu tanıya sahip olmasalar bile sınava hazırlanan herkes kafasına göre kullanmaya başlayınca kırmızı reçete kapsamına aldılar.

Bende ona çok üzüldüm 24 yaşıma kadar ilaç kullanmadım ama önümde bir sınav var ve artık ders çalışmam imkansızlasti insanları dinlerken yarıda kopup aklıma başka şeyler gelip o kişilerin istemeden lafını böldüğüm için doktora gittim ben bu ilaci kullanmadan önce daha hafif ilaçlar denedik doktorumla birkac ay ama işe yaramayınca doktorum da yazdi . Ben istemeyerek kullanacağım ama insanlar nasil bunu isteyerek aliyor anlamıyorum

devlet memuru olma sartlari ilgili yasada belli zaten. bunun disinda ozel sinavla veya ozel sartla alanlarin da ilgili ilanda sartlari bellidir. hic kendinizi sıkmayın. hazirlanin. engel degil memurluga. polislik falan icin bilmiyorim ona da ilgili ilana bakmak lazim. onun bunun lafiyla hedefinizden sasmayin. ozel sektörde de sorun olmaz.

Dünden beri o kadar çok kişi neden yaptın bunu dedi ki sanki doktora ben yaz demişim gibi çok kötü hissetmeye başladım. Insanlar psikatyri bölümünü hâlâ deli doktoru olarak görüyor ya en çok da o yaralıyor beni . Özel sektörde de sağlık raporu isteniyor ya o raporu alırken bir form var şu ilaçları kullandınız mi filan diye o sorun yaratır diye korktum

Bunu bana neden soruyosunuz ben mi karar veriyorum :)

Umarım dikkat dağınıklığı hastalığını biliyorsunuzdur gerçekten psikolojik yeterlilik unsuru değil bu . Ayrıca ben bir ruhsal çöküntüde olup da daha farklı bir ilaç kullanabilirdim nasıl başım karnım dişim ağrıdığında doktora gidip ilaç kullanıyorsam psikiyatri ye gidip ilaç da kullanabilirdim . Bunda da kimse sen yeterli değilsin diyemezdi bana .

Bazen ne geliyorsa başımıza psikiyatri ye deli doktoru diyen insanlar yüzünden geliyor .

yaşamadan anlayamayanların yaşayıp anlamaları gerektiğini düşünüyorum, sizin kadar iyi dilek dileyemiyorum o yüzden hanımefendi için.

Pardon acimasiz derken?
Bir çok kavga görüyoruz hizmet sektorunde aşırı sinirli veya egolu biri calisinca sonucu görüyoruz.
Psikiyatriye bende gittim deli doktoru değil lakin psikojik sorunlarim var ki kendimiz cozemedigimiz yardim aliyoruz. Grip gibi bir şey değil psikojik sorunlar. İnsani nelere surukluyor bazen neler yaptiriyor. Dis agrisiyla intiharin esigine yada cinayet esigine getirebilcek sorunları nasıl bor tuttunuz anlamadim.
Sizinki dikkat eksikligimis ama baska bi hastanin aşırı saplanti olabilir misal onada ya olsun hizmette çalışsın artık birine saplanti duyarsa bakariz mi diyecegiz.
Sürekli olumlu yanit almak istedginizi belirtseydiniz yazmazdim. Ayrica sondaki vurgu hissettiriyor ki böyle konuştun başına gelir umarim gelmez de.
Başıma gelir tehtiti ile özgürce yorum yapmayacak miyim? Neden bu kadar kirildiniz hala anlamadım. Psikojik test gerçekten çok önemli anne baba olmadan once bile yapilmali çocuğunu bogan baba var ya geçen gün çıktı tvye

yaşamadan anlayamayanların yaşayıp anlamaları gerektiğini düşünüyorum, sizin kadar iyi dilek dileyemiyorum o yüzden hanımefendi için.
Herkes için çalışma sektorleri farklidir. Sinirli biri öğretmen olmamali misal ilac kullanmiyorsa da kullaniyorsa da.
Çocuk sevmeyen biri anasinifi ogretmeni olmamali misal.
İnsanlarla muhatap olmayi sevmeyen biri hizmette calismamali.
Sinirlerine hakim olamayan birden cok kötü kizginlasan bir çok hizmet sek. Calismamali gibi.
Bunlari çok görüyoruz hanimefendi, polis silahini biraktigi halde sucluyu vurdu, baba çocuğunu bogdu, ogretmen cocuklara dayak atti gibi. Bunlar basiniza gelirse ne olcak. Bende size iyi dilek dileyemiyorum o zaman. Soforun Dalginlligi ile olen kac cocuk var okul otobusunde dimii? Bende size dilemiyorum o halde.

bence elenmesi lazım. c..ta alarak kafayı yiyen psikiyatr tanıyorum en son diyet yapıyordu ve nasıl başarılı olduğunu sorduğumda eğer bu cipsi yersem oğlum kanser olsun diyip engelliyorum kendimi demişti. :deli:

ayrıca biliyoruz ki r..n ve c..ta gibi ilaçları kullananların yüzde doksan dokuzu sınava hazırlanırken odaklanma amacıyla kullanıyor. faydasından çok zararı var.

Back
X