Memurluk

knickerbockerbande

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
2.877
5.040
358
Merhaba bayanlar,
Temmuz ayı içinde açılan kadrolara başvuru yaptım. Puanım düşük değil büyük ihtimalle bir yer gelecek. Sorunum da şu ki eğer bir yer gelirse 3 yıl tayin isteyemeyeceğim. Eşim İstanbul da çalışıyor ve burada oturuyoruz. Bir yer gelirse yeni yerden ev tutup düzen kurmak gerekecek ama eşim burada kalacak. Ben gitmeyi istiyorum çünkü özel sektörde çocuklu ve evli bir kadın olarak çok yıpranıyorum. Eşim kesinlikle gitmemi istemiyor, bense gitmek istiyorum.
Sizler benim yerimde olsanız ne yapardınız eşiniz izin vermese de sorun yaşayacağınızı bile bile gidermiydiniz, yoksa özel sektörde iş bulup olduğunuz şehirde mi çalışırdınız. Özel sektörde maaşım devletten daha fazla bu arada.

Giderdim ,az olsun ama iş garantim olsun derdim ..

Özel sektör her zaman maaş açısından iyidir ama daha zordur çalışma şartları. Şehir değiştirip düzeninizi bozmak için değer mi değmez mi bunu değerlendirmeniz gerekli. Sonuçta hiç birşey göründüğü gibi değil. Herşeyin zorlukları var sizi ne mutlu edecekse onu yapın

Ben özel sektörde çalıştığım halde 3 sene ayrı yaşadım işim farklı şehirdrydi çünkü. Benim de eşim istememişti ama bişi diyemedi. Çocuk yoktu ama benim.

Hem özel sektördeki işinizin geleceğinden hem de eşinizle olan evliliğinizin sürekliliğinden emin olamayacağınız için bence memur olma şansından vazgeçmemelisiniz. Çocukları ne yapacaksınız onu merak ettim yaşları nedir okul durumları falan ona göre bi yol çizmek gerek yani. Arada eşiniz gelir siz gidersiniz 3 yıl idare edilir yani size destek olmalı eşiniz çünkü özel sektörde çok yıprandığınızı söylüyorsunuz

Eşim bu konuda destek olsa hiç düşünmem giderim ama böyle olunca çok arada kalıyorum. Kasım ayında sözleşmeli olarak ailemin olduğu şehire atandım ama kesinlikle olmaz dedi orada da 3 yıl tayin yoktu, eşimi dinledim gitmedim ama şimdi çok pişmanım.
Bu defa gelirse gitmek istiyorum ama eşim konusu beni çok düşündürüyor.

Daha önceden eşinizin dediğini yapmış ve pişman olmuşsunuz. Bunu ikinci bir şans olarak görün o zaman. Eşinizle ciddi ciddi konuşun. Bir orta yol bulunur mutlaka.

Annem gelirse ben arkandayım git diyor, gelip kızıma bakacak (3 yasında) zaten kreşe de gider.
Ben de gitmeyi nerdeyse kafama koydum ama eşime vefasızlık yapıyor gibi de hissediyorum ama yorumlarda her kadın benimle aynı fikirde eşim kararını sorgulamalı sanırım.

Ayni seyi esiniz yapsa onu destekler misiniz? Zorunlu durumlarda gerekirse ayri yasamayi ben kabul ederim ama hali hazirda bir isi olan esim daha az maasli bir yere gidecekse ve tek basima kalacaksam sahsen bozulurum. Izin verip vermemek degil bu,bu tarz durumlarda beraber karar almak gerekir o yuzden.
Ozel sektorde neden yipraniyorsunuz? 11 yil calistim ben hic devlet kadrosu aklima bile gelmedi tabi sizin ne yasadiginizi bilemem. Herkesin kosullari farkli. Duzgun calisana,becerikli ve zeki olana ozel sektorun sonsuz imkanlari var. devlet oyle degil.

Zor bir durum yaşadığınız. Karşılıklı orta yol bulup anlaşmadan giderseniz bu evliliğinizin sonu olur. Kimse rızası olmadan eşinin başka bir şehirde 3 sene yaşamasını normal karşılamaz dahası çocuğunuz varmış. Babalarından ayrı yaşamaları için 3 sene çok uzun. Eşiniz ne iş yapıyor o sizin yaşayacağınız ile gelemez mi acaba? Eğer orda iş bulabilme imkanı varsa bence en makulü bu. istanbuldan hiç hoşlanmayan bir insan olduğum için belki taraflı bakıyorum ama bakarsınız dönmezsiniz ailecek hep orda bile yaşayabilirsiniz.

O da mevcut düzen bozulmasın rahatı kaçmasın diye istemiyordur belki. Başlarda zorlanacaksınızdır ama şu hayatta ne kolay ki. Fırsat elinize geçmişken değerlendirin madem anneniz de destek olacak size. Eşiniz de zamanla hak verecektir size hem yıl içerisinde izinleriniz olur görüşürsünüz Allah 'ın izniyle. Bu vefasızlık değil bu daha iyisi olsun diye çabalamanız hiç öyle hissetmeyin yani. Hakkınızda hayırlısı olsun

Ben yazılım uzmanı olarak çalışıyorum maaşım ve koşullarım çok iyi ama yol çok zaman alıyor. Sabah 5:30 da uyanıp 6 da evden çıkıyorum, akşam kızımı kreşden alıp eve varmam 19:40. Yemek ve çamaşır falan derken saat 10 oluyor. Kızımı uyutur uyutmaz çalışmam gerekiyor çünkü sürekli kendimi geliştirmem gerekli hem kodlarım temiz olmalı hem de güncel teknolojilere aşina olmalıyım. Her akşam 2 saat en az çalışıyorum. Ertesi gün yine aynı tempo inanın çok yorumluyorum.

Anliyorum. Esiniz hic size destek olmuyor mu? Onun calisma saatleri nasil? Daha onceki firsatlari degerlendirmediginiz icin pisman oldugunuza gore esinizden memnun degilsiniz gibi anladim ben. Eger bir memnuniyetsizliginiz varsa ben sizin yerinizde olsam ipleri koparir oyle giderdim sanirim. Calisma saatleri ne olursa olsun,esine destek olmayan bir adamla evlilik cok zor , anca ittire ittire gider

Keşke İstanbul dan gitme şansımız olsa ama eşim siber güvenlik uzmanı ya Ankara ya İstanbul çalışma yeri başka şehir de iş yok bizlere :)
Evet 3 sene çok uzun, ne yaparım bilmiyorum eşim orta yola razı olsa keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…