Kendiniz ayarlıyorsunuz diye biliyorum. Türkiye'ye dönüş yapacak olanlarla görüşüp onların kaldığı yeri tutabilirsiniz.Bu sınavla gidince ev yer yurt ayarlanıyor mu bilginiz var mı
Bizim de Almanyadan dönüş yapmış gurbetçi bir akrabamız var. Sorsak Almanya kötü, ama servetini orası sayesinde yaptı. Bence de sağa sola kulak tıkayın. O abinin şu an yaklaşık 200 milyon kadar bir mal varlığı var.Peki hayat ve iş bulma olarak Belçika İsveç Norveç Almanya neresini tavsiye ediyorum dersiniz ,yazın konuştuğum çoğu gurbetçiler de kötü gelmeyin diyor
Nerelisisiniz hangi AB ülkesi vatandaşı? Cocuklar küçükken gitmek çok daha mantıklı okula orda başlarlar. Gercekren şartları çok daha iyi eşinizde istiyorsa bencede gidin. Bende AB vatandaşıyım çocuklarda benden ötürü av vatandaşı yaptık. Ama eşim değil ve mesleği iside burda güzel. Gelirimiz fena sayılmaz. Eşimde gidebilse ben cok isterdim gercekren. Varsa fırsatınız değerlendirin ozellkle çocuklarin geleceği için.657li kadrolu öğretmenliği birakip yurtdışına gitmeyi düşünüyorum ama ne kadar iyi olur bilmiyorum. AB ülkesi vatandaşıyım.Evliyim iki çocuğum var, genel anlamda TR den gitme isteği daha iyi yaşam standartlarını elde etmek,çocuklar küçük kafam çok dağınık ne dersiniz?
Onlar hep öyle .. Onları memnun etmek zor..Peki hayat ve iş bulma olarak Belçika İsveç Norveç Almanya neresini tavsiye ediyorum dersiniz ,yazın konuştuğum çoğu gurbetçiler de kötü gelmeyin diyor
Peki ücretsiz 1 yıl izin alıp orada yaşasanız baktınız olmuyor geri gelirsiniz öyle bi durum oluyor mu 10 yıllık memursanız ücretsiz izin verilebilinşyorİngilizce biliyorum, Belçika olarak düşündük ama ülke seçmedik tamamen işe bağlı aslında ,eşim dil olarak İngilizce biliyor ama biraz daha geliştirmeli şoför olarak düşündük maddi olarak belli bir birikim var benim ne iş yapıyor olacağım belirsiz aklımda
Amerika icin mi soyluyor, iyi diye.Ama arkadaşım var orada bayılıyor oraya ...ben bu dediğiniz sağlık sorununu dedim ona çünkü arkadaşın da başına gelmişti. Yok öyle şeyler diyor ısrarla Türkiye ve Avrupa'dan kat kat iyi sağlık sistemi var diyor.
Kendisi öğretmen eşinin işi yüzünden bir yıl orada sonra dönecek ...belkide şu an yaşaması imkansız göründüğü için hoş gözüküyor ona...Amerika icin mi soyluyor, iyi diye.
NY dogumlu Afgan kokenli Avrupa‘ aya sirf bu sebeple donmus arkadasim var. Egitim ve saglik harcamalari Amerika‘ da disaridan dusunulen gibi degil diyor hep. Liseden sonra kredi cekmezsen universite okumak hayal, eger tabii varlikli ve seni destekleyen bi ailen yoksa.
tabii aksi de mumkundur beklentilerle de ilgili olabiliyor cogu sey.
Tüm Almanya da yaşayanlar neredeyse böyle. Bence psikolojik olarak mutsuzluktan böyle konuşuyorlar. Şöyleki aşk evliliği yapıp parasız kalanın , paralı aileleri kıskanması gibi.Ama o paralı da,aşk istiyor misal...Bizim de Almanyadan dönüş yapmış gurbetçi bir akrabamız var. Sorsak Almanya kötü, ama servetini orası sayesinde yaptı. Bence de sağa sola kulak tıkayın. O abinin şu an yaklaşık 200 milyon kadar bir mal varlığı var.
maddi olanaklari iyi olanlar icin dunyanin her yeri aslinda yasanabilir cunku kendi cevrelerini ona gore olusturuyorlar.Kendisi öğretmen eşinin işi yüzünden bir yıl orada sonra dönecek ...belkide şu an yaşaması imkansız göründüğü için hoş gözüküyor ona...
Bende ABD değil ama Avrupa'nin hoş göründüğünü düşünüyorum özellikle Kuzey ülkeler. Ama bilemiyorum genel bir bozulma var dünya üzerinde tabii bizim ülkede bariz gözüküyor. Ben burası kadar oralarinda geleceğini kestiremiyorum.
Malum bir virüs dünyayı ne hale soktu ileride neler olacağı namalum. Saygılar
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum size .... Sonun başlangıcı gibi birşeyi yaşıyoruz. Avrupa'daki yakınlarda tamda bu dediğinizi söylüyorlar en ufak bir kirilmada bizi harcarlar ne makam, ne de statü görmezmis gözleri. Sonumuz hayır olsun....maddi olanaklari iyi olanlar icin dunyanin her yeri aslinda yasanabilir cunku kendi cevrelerini ona gore olusturuyorlar.
Asil sorun olan orta gelir grubu insanlarin yasam standartlarindaki kalite. Gerci diyorum titanlari da paralari kurtaramayacak oyle bi donem geliyor ki, Avrupa' da yukselen sag, tahammulsuz insanlar, yetki isteyen ama sorumluluk kabul etmeyen liderler, pandeminin getirdigi kisitlamalar, bunlarin yasam uzerindeki negatif etkisi, iklim degisikliginin yarattigi ve dahi yaratacagi sikintilar temiz su sorunu, gida meselesi giderek daha fazla sey icin endise eden insanlar.
Herkes kendi kaynagini korumaya calisiyor, kimse kendi guvenli bolgesine bir baskasi gelsin istemiyor.
Dunya bundan daha iyi hale gelmez, umarim varolani koruyup iyi yasamak herkes icin mumkun olur, saygilar.
Öyle öyle kesinlikle :) Keşke biz de görebilsek de ufak mutsuzlansakTüm Almanya da yaşayanlar neredeyse böyle. Bence psikolojik olarak mutsuzluktan böyle konuşuyorlar. Şöyleki aşk evliliği yapıp parasız kalanın , paralı aileleri kıskanması gibi.Ama o paralı da,aşk istiyor misal...
Duyar machine is here.Lutfen gidin, sizin yerinize atanmayi bekleyen ve ulkesini gercekten seven biri ogretmenlik yapsin.
“Bu ulkede gelecek goremiyorum” diyerek kilini oynatmasaydi keske Atamiz. Bir de yeni nesli emanet ettigi ogretmen olacaksiniz.
Ustelik planinizi da gayet sinsi buluyorum. Once kendinizi garantiye alacak, izin alip gidecek, gittiginiz yerde tutunabilirseniz istifa edeceksiniz. Aksi taktirde begenmediginiz ulkenin memurluguna devam!
Dunyanin yarisindan cogunu gezen, omrunun yarisi farkli ulkelerde gecen biri olarak diyorum ki; gideceginiz ulke de kollarini acmis sizi bekliyor.
Ben artik bu konularin provokasyon amacli oldugunu dusunuyorum.
Lutfen gidin. Zira oglumun yarin sizin gibi bir ogretmeni olmasini istemiyorum.
Ücretsiz izin hakkınız yok mu? Eğitim için gidecgnzi resmilestrp ingilizcenizi daha iyi yapmak adına kursa kayıt yaptırın ve bu şekilde ücretsiz izin.ne kadar alabilyrsnz alın.657li kadrolu öğretmenliği birakip yurtdışına gitmeyi düşünüyorum ama ne kadar iyi olur bilmiyorum. AB ülkesi vatandaşıyım.Evliyim iki çocuğum var, genel anlamda TR den gitme isteği daha iyi yaşam standartlarını elde etmek,çocuklar küçük kafam çok dağınık ne dersiniz?
Ne yapsın, kalıp suriye, afkan çeteleriyle mi savaşsın kadın?Lutfen gidin, sizin yerinize atanmayi bekleyen ve ulkesini gercekten seven biri ogretmenlik yapsin.
“Bu ulkede gelecek goremiyorum” diyerek kilini oynatmasaydi keske Atamiz. Bir de yeni nesli emanet ettigi ogretmen olacaksiniz.
Ustelik planinizi da gayet sinsi buluyorum. Once kendinizi garantiye alacak, izin alip gidecek, gittiginiz yerde tutunabilirseniz istifa edeceksiniz. Aksi taktirde begenmediginiz ulkenin memurluguna devam!
Dunyanin yarisindan cogunu gezen, omrunun yarisi farkli ulkelerde gecen biri olarak diyorum ki; gideceginiz ulke de kollarini acmis sizi bekliyor.
Ben artik bu konularin provokasyon amacli oldugunu dusunuyorum.
Lutfen gidin. Zira oglumun yarin sizin gibi bir ogretmeni olmasini istemiyorum.
Arkadaşım bir yıl ücretsiz izin alıp gitti ABD ye sizin şartlarınızda olduğu için. İlk 6 ay çok zorlandı dönmeyi düşündü ama şu an 2 seneyi geçti düzeni kurdu. Çocukları okullara uyum sağladı bile. Siz de ücretsiz izin alın gidin olmazsa dönersiniz aklınızda kalmamış olur657li kadrolu öğretmenliği birakip yurtdışına gitmeyi düşünüyorum ama ne kadar iyi olur bilmiyorum. AB ülkesi vatandaşıyım.Evliyim iki çocuğum var, genel anlamda TR den gitme isteği daha iyi yaşam standartlarını elde etmek,çocuklar küçük kafam çok dağınık ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?