menemen olayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
normalde istemiyor sürekli tavuk yemekten gına geldi sırf menemen var diye inat başka bişey isteyecek
her ailenin dinamiği farklıdır elbette ama menemeni tek yemek yerine yanına bir makarna yapmak çok da zor değil aslında.

tarafsiz bakıldığında buradaki tek inat eşiniz değil, köfte kızartayim demişsiniz, e istememiş, köfteye verdiğiniz emekle makarnaya vereceğiniz emek aynı, niye illa ısrar ettiniz ki. sudan sebep bana göre. hatta siz inat konusunda bir tık daha ileridesiniz bu olayda.

Hele şükür çalışan eşin çalışmayandan beklentisini normal karşılayanlar çıkmış belki birazdan ben de ev hanımıyım ama kocişkom yapar bütün yemekleri ekibi gelir
valla beklenti bana göre çok normal, ikimiz de çalışıyoruz bazen o benden önce gelir eve, yemek yapmamışsa tavır da yaparım. nöbet günümde yorgun olurum, ondan beklerim, ben de boş günümde az dersim olduğunda ona iş bırakmamaya çalışırım. bizde karşılıklı.

hafta sonu toplantı olur, saat 5 gibi eve geçtiğimde yemek olsun isterim, ayni durumda eşim de ister. canımız tembellik yapmak isterse de dışarıdan söyleriz ama yine de evdeki düşünür, organizasyon evdeki eşe aittir.

yemek kirmizi çizgimiz ailecek, gerçi üç çocuğun da bu duruma katkısı kaçınılmaz

olur mu ya oyle ? ne bu adam mahkum mu yemeği kendi yapmıyor diye fikir belittmeye secenek sunmaya hakkı yok mu ?
ben mesela bir çeşit et veya sebze yanına pilav veya makarna ve salata yaparım hergün yanında da 1 cesit mezem olur malzemelerım varsa tabii , bazı zamanlar yemek ölçü itibariyle fazla cıkar ertesi günde yeriz. ama eşim bnden bir yemk istemişsse evdeki malzemelerim var ve hasta değilsem mutlaka yaparım . bu düşünce bana fazla sert geldi . haa o gün fikir ayrılıgına düşmüşsek ona istediğini kendime istediğimi yaparım yeriz güzelce , vaktim var evdeyim çok şükür malzemeelrı alacak gücüm var Allah başka skntı vermesin. bu tiğ şeylerle evin huzurunu kacıramam ziraa dha önmli skntılarla uğrasıyor gn geliyor insan :)

birde diğer mesele kadının adamın istediği şeyi inatla reddedp kafasına göre takılması, şahsen bana bu sekılde yaklasılsa bende trıp atarım yanii

Ne menemen birşey bu da.
Siz evde olduğunuz için yemek konusu hep sorun olacak çünkü sizin yemek yapasiniz pek yok.
Eşinizin de var aksi taraflari sizin de.
Sucuklu tosttan başladı sonra abur cuburla devam etti sonra kusmeler kizmalar.
Açıkçası evde olduğum günler yemek yapmak çok zor gelmiyor bana.
Çok beceremesem de.
Çorba pilav etli yemek yapilir.
En basitinden Makarna salata çorba da olur.
Mesela sürekli evde olan birisiniz buzluğa köfte balık garnitür gibi şeyler hazırlayarak çok kolay bu işi kotarabilirsiniz ama sizde de var bir uyuşukluk.
Açıkçası evde oturan kadın olsam yemek yapmasam ben rahatsız olurum iş bölümü açısından görevimi yerine getiremedim diye bakarim.
24 saatiniz var çünkü.
O yüzden aranızda konusun halledin.

Menemen öğlen için geçiştirmelik yapılır bizde de ya da kahvaltıya yani akşam yemeğine ilk kez duyuyorum
oglende yenır sabahta yenır ama aksam gercekten ınsan bı dusunur yanı yesem mı yemesem mı sonra karar verır en ıyısı makarna yıyeyım der :)
eger kofte yapacam dıye ısrar eden esıde olursa ac kalır
en ıyısı aksam menemen yenmesın

Melemen değilmi onun adı?
Akşamda çok severim, bol kaşarlı yanında çay
kahvaltılık simit vs
Bazen yemek olmayınca akşam öyle yeriz bizde
Ama makarna daha kolayıma gelir
Kavanozu açtıysamda kapağını kapatır dolaba koyarım
Şehriye çorbası, yada domatesi çorbasına kullanırım daha sonra
İçine bol sarımsak ve zeytinyağ ekleyerek makarnaya sosda yapilabilir
Insanın gönlü olsun yeterki

Diger konularinda adam sabahtan aksama kadar calisip market alisverisi yapip eve gelince de tavuk yapip yiyormus sanirim konu sahibi de annesinde yiyormus. Evde biri oldugu halde aksam ac gelince bir de yemek yapmakla uğraşsam patlarım bir gün. Eşi de patlamış zaten konusu vardı. Heralde ondan sonra aksam yemek yapmaya baslamis ama ne biliyim cok basit makarna istemis 10 dk tek tencere de salcali makarna yapilir yapsa ne olacak.

Sürekli sebze yemedigini sadece tavuk yedigini soyluyorsunuz da dogru duzgun adama yemek yapmamissiniz ki. Haftanin 3 günü bari 2 cesit yemek yapin. Çorba yapın. Bol limonlu yagli guzel salata yapin. Sebze yemeklerini cok sevmiyorsa kavurun brokoli soganla kavruluyormus önce guzel olmaz dedim ama gayet güzeldi. Karnabahar yapin firinda uzerine kiyma sosu dökün. Domatesli salcali yesil fasülye yapın. Yoğurt mezeleri oluyor onu yapın. Yani bir sürü çeşit var. Eliniz lezzetli degilse yaptikca yaptikca alisirsiniz. Baharatlar cok tat katiyor. Eminim yer. Evde yemek olmadigi icin kendiside pratik olarak tavuk yaptigi icin tavuk yiyor. Tavuk yapiyormusunuz yanina da bir pilav yapin.. Domatesli sulu bulgur pilavi yapin. Yapin yani ne olacak.
Bir de yazmisiniz ki soslu makarna istemiyor salcali istiyor ee salcali daha basit.
Bence esiniz size karsi doluyor ki ben de dolardim. Böyle kucuk seylere trip atiyor asil sebep hepsinin birlesimi. Menemeni de haftasonu kahvaltida yapin

Niye yahu ben ayranı acayip severim. Her şeyin yanında içebilirim :) çay yerine kesinlikle tercih ederim.
Menemen de güzel bir şey bol domatesli taze ekmekle mis olmaz mı? :)
Menemeni ve ayranı ayrı ayrı bende çok severim,sadece ikisinin uyumunu şaapamadim

Size daha az inatçısı, daha uyumlusu gelmiş. Yemeyen yemiyor. Kendini de parçalasan yemiyor.

Eşim sebze yemiyor diye yazıyor her seferinde ama gerçekten özenerek, eşinin sevdiği şeylerde katarak kaç sebze yemeği yapmış acaba bu zamana kadar? Cevabını az çok tahmin edebiliyorum.
Makarnayı da sosuyla uğraşmak zor geldiği için yapmak istemedi muhtemelen konu sahibi.
Eşinde de var biraz huysuzluk ama kendisine özensiz davranıldığını düşündüğünüz için aşırı tepki veriyor bana kalırsa.

Kiz ne guzel yazmisin, kalkip yemek yapasım geldi

Menemene neden bu kadar yüklenilmiş,hiç aksam kahvaltısı yapmaz mısınız? Ben bayılırım.

İşe gidilecek bir gün yeniyorsa soğansız, yemek sonrasi evdeysen soğanlı yapılır derler. Masterchefte konuşulmuştu bu sekilde.

Makarna istemiyor olsaydi zahmetli bir sey olsaydi konusurdum ama adami haksiz bulmadim.

Gercekten menemen+ayran nedir ama?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…