menemenim güzel olur diyenler....

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
3 yıllık evliyim zor yemekleride yapabiliyorum ama menemeni beceremiyorum.
daha doğrusu yağını ayarlayamıyorum. çok koyduğumda domatesin ekşiliğini tadını alamıyorum az koyduğumda biberler kavrulurken yanıyor.
Biri lütfen detaylı yazsın, çok seviyorum eşim güzel yapıyor ama ben tuttuamıyorum.

valla kendimi övmüyorum ama güzel yaptığımı kaynanamdan bile işitmişimdir:))
ben hiç bir zaman ölçülü yapmam, göz kararı, mesela koyacağım malzemeye göre ayarlarım yağını , eğer malzeme çok ise yada az ise ona göre ayarlarım, birde yaptığın tava yada tencere ince tabanlı ise ondan yanıyordur biberlerin bunuda göz önüne al.. kolay gelsin :1:

benimde menemenim herkes tarafından çok beğenilir. ama bende ölçü kullanmıyorum. kaç yumurta kıracağıma göre ayarlıyorum malzemeyi. ancak ben mutlaka soğanda koyarım menemene. kesinlikle çok güzel bir lezzet katıyor..

ben menemen yaparken zeytinyağ değilde terayağ kullanıyorum daha lezzetli oluyo.ayrıca ocaktan indirmeye yakında kaşar rendeliyorum içine.hoş bir lezzet oluyo.tavsiye ederim.

canım övmek gibi olmasın ama benim menemenimde güzel oluyor :kedi:
Şöyle yapıyorum;
domatesleri rendeleyebilirsin veya çok küçücük küp küp doğrayabilirsin ben iki şekilde de yaparım. farzetki 3 büyük boy domatesin var. tavaya göz kararı biraz sıvı yağ koy(herhalde yarım çay bardagı kadardır), ortaboy 1 soğanı yemeklik şeklinde küp küp doğra. (soğan dehşet lezzet veriyor) soğanları kavur biraz..birazda yeşil biber doğra 1-2 tane kadar.. kavrulsun bunlar. daha sonra domatesi üzerine ekle. 1 çay kaşığı kadar domates salçası ekle. 1 dişde sarımsak rendele. karıştır ve kapağını kapat. 5-10 dak kısık ateşte kaynasın bunlar.. ben çok yumurtalı menemenı sevmem kırmızı olsun isterim beyaz değil zemuszemus bu yüzden her zaman 1 tane yumurta kullanırım. 1 yumurtayı kaseye koyup çırp sonra ekle üzerine domateslerin karıştır güzelce tekrar daha karıştırırken pişiyor zaten yumurta. kapat sonra altını. üzerine karabiber serpiştir biraz... eğer acı seviyorsanız salça ve sarımsağı eklediğin sırada yarım yada 1 çay kaşığı kadarda pul biber ekle..

aslında menemen denen şey yumurta domates ve biberden ibarettir. fakat anlattığım şu tarif çok lezzetli oluyor. opuyorumnanaktan
Dene canım a.s.

ben menemeni kapaklı tavada yapıyorum kapak olunca buharlaşıyo hem çabuk pişiyo hemde fazla yağ istemiyor.

Ben soğanlı yapıyorum menemeni. Soğanı yemeklerde zaten çok severim. Zeytinyağı-sıvıyağ karışımında soğanı kavururum. 2-3 domatese kadar yarım soğan kullanırım. Soğan rengi değişmeden üstüne miktara göre 1-2 sivri biber koyarım. Onlar da fazla kavrulmadan soyulmuş doğranmış domatesleri eklerim. Suyunu salıp fokurdamaya başlamadan az beyaz peynir koyarım. Tam fokurdarken 1 yumurta kırarım. az bekledikten sonra kapatırım. Ben yumurtayı karıştırmayı seviyorum, üstüne direkt kırıp bırakmam. O anki arzuma göre hafif karabiber koyarım yumurtayı koymadan evvel. Eğer domatesin çok tatsızsa hafif domates salçası koyabilirsin. Ben normalde koyma tarftarı değilim. Yiyen herkes menemenimi beğenir.

3 yıllık evliyim zor yemekleride yapabiliyorum ama menemeni beceremiyorum.
daha doğrusu yağını ayarlayamıyorum. çok koyduğumda domatesin ekşiliğini tadını alamıyorum az koyduğumda biberler kavrulurken yanıyor.
Biri lütfen detaylı yazsın, çok seviyorum eşim güzel yapıyor ama ben tuttuamıyorum.

Acaba çok mu tek kavuruyorsun biberi?
Ben çok kişi tarafından beğenilen tarifi yazayım.
Biberleri doğradık.
Sıvıyağ ile tavada öldürdük ama diriliği gitsin yeter.
Üzerine küp küp domatesler gelince hemen yanmazlar zaten.
Ben soğan kullanmam.Tuzunıda burda eklerim.İstersen baharatlarıda(biberin acı değilse kırmızı biber mesela)
Harç domatesin suyunu çekmeye başlayınca hoop yumurtalar...hafifte sulu bırak çok pişirme yumurta ile.
Afiyet olsun.

ben sivri biiiberi ilk koyup 1 dak sonra falan soğan koyuyorum, ikisi aynı anda pilmiyorlar yoksa.
sanırım ben biberleri fazla kavuruyorum ondan oluyor.
salça hiç koymadım ama denemek istiyorum sarmısağıda çok severim yemeklerin içinde.
ymurtayı bende karıştırmam, sevmiyorum bulamaç gibi. direk üstüne gezdirirm.
teşekkür ediyorum arkadaşlar

soğansız menemenmi olur :lepi: ben ikisinide aynı anda koyuyorum tavaya, birde salçayı ilk defa duydum, ama tercih meselesi.
kışın domateslerin ne tadı olur nede rengi, ama ben yazdan yaptıığım domatesle yapıyorum, akşama yemeğim olmasaydı kalkar yapardım:jeyyar:

nuruayn aynen ya soğansız menemen olmaz ya menemeni yapan soğanı yani salçada koymam ben gerek duymam yani.

menemenin püf noktası; bol soğanlı olmasıdır. ama soğanlar rondodan gecirilmeyecek, elde biraz iri doğranacak.... benim eşimde yaptığım menemeni çok sever...

bENİM VAR ŞAHANE BİR TARİFİM AMA
Söylemiceme söz verdim sır yani
Hee birde köftede var öyle bir sırrım :)

yaa salcada neymis kisin domates kullanmayin ben simdi yaptim difrize attim cok saglikliymis kisin domatesinden iyi yine serada yetisiyor kisin bende rndeliyorum bazan sulu oluyor bilmiyorumki

Back
X