• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif menengiç kahvesi???

Yöresel Yemekler

gunesay

24 eylül E <3 G
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
294
2
118
37
İstanbul
arkadaşlar oruçtanmıdır canım çok fena menengiç kahvesi istiyor ama nerde bulabilirim bilmiyorum bilen varmıı??? cokacimcoook çok fenayım yaa bulursam eve gider gitmez orucumu onunla açacagımmaklinialirimsmile

Son düzenleme:
evet zaten dün tophanede içemedim çok şişmiştim 1 yudum aldım şimdi aklıma düştü o yüzden ama ben evimde söle ayaklarımı uzatarak içmek istiyorum=))) büyük marketlerde bulunurmu? bugun eminönüne gitme şansım yok ve canım çook istiyorr:S

ayy bende sadece 1 kez içmiştim ama tadı damağımda kalan lezzetlerdedi, tophanede içtiydim bende .. aktarlardai yada bu malatya pazarı tarzı yerlerde olabilirmi ki acaba bilmiyorumkismile

ben internetten baktım antepdeki yöresel ürünler satan yerde buldum onuda buraya getirttirene kadar ölürüm ben yaa :( tek umudum yakınlardaki büyük marketler

canım sanırım metroda var..bende çok severim menengiç kahvesini hatta 1 hafta önce kardeşime urfadan getirttim 2 kavanoz :)

geçen sene bir arkadaşım migrostan almışt, kavanozda öğütülmüş halde, süper bişeydi.
sonra hiç aklıma gelmedi migrosa bakmak? bugün bakarım inş.

bende ilk tophanede içmiştim.sadece mısır çarşısında satılıyordu ozamanlar artık çoğu markette var.
ben evden hiç eksik etmiyorum.carreforur,migros.... çoğu markette bulabilirsin...

Bana da urfa dan hediye geldi. Aylardır buzdolabında durur. Nasıl içileceğini bana bi anlatırmısınız?boshayallersmile

Bana da urfa dan hediye geldi. Aylardır buzdolabında durur. Nasıl içileceğini bana bi anlatırmısınız?boshayallersmile

canım sütle içiliyor genelde..ben 1 fincan sütü cezveye alıp damak tadıma göre şeker ve bir tatlı kaşığına yakın menengiç kahvesi koyuyorum ve ısıtıyorum çok güzel oluyor

nasıl bişeyki bu kahve normal kahveden farklımı kahveyi çok severim çok merak ettim inanın

evet canım normal kahveden tamamen faklı bu ayrı bir tiryakilik yapıyo:kahve:

Menengic Kahvesi
Menengic Agacı Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinin dağlık kırsal kesimlerinde Ekimi yapılmadan ekolojik olarak yetişir. Ülkemizin doğal bitki örtüsünün bir parçasıdır. Latincede pictacia perebinthus diye anılan Menengic ; yörelere göre Çitlembik, Çıtlık, Çedene, Çitemik, Bıttım gibi farklı isimler almıştır. Menengic kahvesi bu agacın meyvesinden üretilmektedir. Menengic Kavesinin içinde kimyasal madde yoktur %100 doğaldır.

Menengic Kahvesinin Faydaları
Öksürügü Keser
Balgam Söktürür
Nefes Açıcıdır
Nefes Darlığına İyi Gelir
Antiseptik Özelliği vardır
Göğsü Yumuşatır
Solunum Yollarına faydası vardır
Ayak terlemelerini önler
Yaraları tedavi eder
Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur
Ses tellerine iyi gelir
Mide ağrılarını dindirir
(alıntıdır)

nasıl bişeyki bu kahve normal kahveden farklımı kahveyi çok severim çok merak ettim inanın
Normal kahve gibi kuru değil. Koyu macun kıvamında ,yağlı bir kahve.
İster sütlü ,ister sade içebilirsiniz.
İçeceğiniz fincan kadar cezveye süt veya su koyuyorsunuz ,şeker ,bir tatlı kaşığı menengiç kahvesi koyup ,karıştırıyorsunuz.
Kaynayıp köpürürken fincana doldurup afiyetle içiyorsunuz.

Menengiç kahvesi güzel bir tat keyfi içebilirsiniz.
Özellikle tecrübe ettiğim bir yönünü paylaşmak istiyorum.
Geçtiğimiz kış içerisinde çok kötü üşütmüştüm ,boğazım , göğüs kafesim ,sırtım tamaen ağrıyordu.Öksüremiyordum,öksürdükçe her yanım şiddetli ağrıyordu.
Arkadaşım aramıştı baktı ki sesim falan çok kötü konuşamıyorum hemen eşin gitsin marketten menengiç kahvesi alsın , iç dedi.
Eşim hemen gitti ,aldı ,yaptık ,içtim ,inanın gece rahat nefes almaya başladım .
Ertesi günler içmeye devam ettim ,çok iyi geldi.
Şimdi bu şifayı herkesle paylaşıyorum.

Back
X