MEnfaatçi akrabayı nasıl ekebilirim?

kızlar merhaba fikirlerinize ihtiyacım var dün bir akrabam beni aradı yarın bana oturmaya geleceğini soyledi ,bende olur beklerim dedim .. ( bu kişi bir çıkarı olmadan hayatta gelmez merak ettim bu sefer ne için gelcek diye)
Neyse işte geldi bugün sonra lavoboya gitti sonra benim kızın odasına girmiş 6 balonu vardı büyük kınasında kullanmıstım (6ay kınası) sonra salona geldi daha duruyormus iyi patlamamıs dedi sonra benim kızın dogum günümde giydiğim kıyafet bana olur mu dedi onla resim çeklsem şimdi (hamile) 6 yıda tutarım yanımda dedi (ne için geldiği belli oldu) sonra neyse giydi çektik fotograf .. sonra bana sende haftaya bana kahvaltıya gel dedi , tamam sorun yok ama sonra dediki elbiseyide getir sahile gderız ordada çekilirim dedi:))) Resmen beni kullanıcak şimdi ben onu ekmek istıyorum napabilirim sizce ??? ( ha bide eve varınca beni aradı 9 aylık olunca 6 yı ters çevirip çekeriz dior)
Başkası olsa kıyafettir veririm al seninde olsun derim ama menfeatçi oldugu için huyunu bildiğim için vermek istemıyorum bişey kendisine
Eşini bahane et sana vermemi istemiyo falan de verme canım

Görüşmeyin bu kadar kötüyse.
Tamam vermek istemeyebilirsiniz ama anında söylemek gerekmiyor mu sizce de?
Elbise mi istedi,hadi evde giydi fotoğraf işini halletti,getir dedi,sizde orada dersiniz "beni bunun için mi çağırıyorsun? Kusura bakma ama uğraşamam elbise vs taşıyamam"diye.
Başka birşey mi istiyor,kusura bakma veremem bana lazım der geçersiniz.
Baktınız hala devam ediyor. Evinize gelmek istediğinde "müsait değilim"der geçersiniz.
Sanki kafanıza silah dayıyor gibi davranmanın lafı dolandırmanin anlamı var mı?
Çok mu önemli ve olmazsa olmaz bu kişi sizin için? Değil dimi? O zaman net olun.
Bundan sonra nett hiç bişeyimi vemicem ona ben kıramıyordum ama tepeme çıkmaya basladı

direk tlf dan engeller
sosyal medyadan silerim.
ne tuaf bir tipmiş
görüşmeyi kesmeniz için ulaşılmaz olmanız lazım

Onuda nasıl soledim whatssapp duruma sadece ona açık onun daha önce görmediği bir elbisemi paylastım giyerek zevkli eşim süpriz yapmıs die anında yazdı ooo bitaaaneeemm çok guzl falan filan yağ çekiyor onuda istesin die bende saol canım dedim sonrada dedim ki buaarada eşim izin vermiyor elbiselerimi vermeye haberin olsun kusura bakma dedim sonrada dedim teklifin geçerliyse kahvaltıya gelirim ona bişe demedi dedim tabi gelceksin dedi olay bu şimdi bana nasıl davrancak ona bakıcam:)

Onuda nasıl soledim whatssapp duruma sadece ona açık onun daha önce görmediği bir elbisemi paylastım giyerek zevkli eşim süpriz yapmıs die anında yazdı ooo bitaaaneeemm çok guzl falan filan yağ çekiyor onuda istesin die bende saol canım dedim sonrada dedim ki buaarada eşim izin vermiyor elbiselerimi vermeye haberin olsun kusura bakma dedim sonrada dedim teklifin geçerliyse kahvaltıya gelirim ona bişe demedi dedim tabi gelceksin dedi olay bu şimdi bana nasıl davrancak ona bakıcam:)
Ya harikasın çok güzel yapmışsın:)

Bacım hamile degılkende benim kıyafetlerimi istıyordu yılbasında kadife elbise aldım bordo ne yaptı etti aldı onu benden kocasının dogum gününde giydi memelekeye gitti balık etegimi aldı benden bukadrda olmaz alsın kocası madem ona biz okadr para verip alıyoruz o giysin diyemi inanın iyi biri olsa verirdim ama değil

Ya diğer zamanları bilmem de ben hamile olması hasebiyle dedim kırmayın diye..

Bu kadın ileride çocuğu için de bir şeyler ister. O zaman veto edersiniz anısı var veremem diye..

Okadar değişik bir insanki anlatamıyorum :)) çok cimri 5 kurusun hesabını yapar bak kendi hamile hamile pantolu tişörtü letgodan 5 er liraya almıs kadın 10 tlye giyiniyor durumu yok desen inanın benim borçlarım daha çok ama genede ihtiyaçlarımı alırım kendisi çöpün yanından sıfr kıyafet buluyor Biraz zengin kesimde oturuyor onlarıda letgodan sayıyor dün bana uç tane elbise sattım 100 liraya diyor e dedim ordan sattıgınla alsana kendne elbise taş çatlasın 60 lira dedim yok almazmıs yuksekmiş o parayla bebeğime bişeyler alırım dedi halbuki bebeginde almıyor onuda letgodan düzücek küvet araba letgodan almıs bile memleketten de ablaları kıyafet vermiş bebeklerinin kıyafetden daha sonra bu insan dediğim birine işi düşmese gitmez aramaz o verdiği dolmus parasının hakkını mutlaka çıkarır evine gittiği birinin gecende kocasıyla denize gitmişler ben kendi kendime dedim ki 50 lira bile harcamamıstır kesin oylede olmus metroyla gtmişler aktarmalı bir seklde yanınada sarma götürmüş tahminim 10 liraya gidip geldiler :) madem oyle hiç gitme daha iyi değilmi inanın parası yok degıl var sizden benden çok parası yakında dilenmeye kalkarsa hiç şaşırmam

İkide bir letgo demişsiniz ama, letgodan 2. el eşya alıp kullanmak bir insanı alçaltmaz. Utanılacak bir şey de değil. Ben Amerikada yaşıyorum, burada maddi durumu iyi olan da olmayan da 2. el eşya kullanıyor yeri geldi mi. Letgo falan gayet popüler. Bebek küveti, eşyası falan eskimiyor ki yani, gerçekten akıllı kadınmış, yeni alacam takıntısı yapmayıp ucuza her şeyini alıyor, helal olsun. Kaldı ki koca koca insanlar bile kendine olmayan kıyafeti bişeyi başkasına verir, kimse de gocunmaz, ihtiyacı olan alır giyer. Maddi durumu olan da alır. Tabii sizlere çok uzak şeyler bunlar. Bizim millette herkeste ego tavan tabii, biri elini bile sürse kullanılmaz o eşya, aman pistir, kullanılmıştır. Bizim millette insanlar pahalıya aldığıyla övünür, yurtdışında ise insanlar bir malı ucuza getirebilmesiyle övünür. Kültür farkı uçurum... Yani aşağıladığınız letgo ve benzerleri pek kıymetlidir. Bu kadar yazmışsınız diye anlattım bunları. Sizin letgodan dem vurup durmanız sizi haklı çıkarmıyor yani.

Bir yere giderken ister yemek yapıp götürsün, ister taksiyle gitsin, ister metroyla, eee? Bunların size bir zararı mı var? Kişisel tercih.

O kadını bilmem de siz de az değilsiniz bence. Bu kadar dilinize doladığınıza göre takmışsınız kadına siz de. Kıyafetinizi istemiş, vermek istememişsiniz, vermeyeceksiniz. Bu kadar. Bitti. Kadın da diretmemiş, tamam demiş. Sorun yok.
Size ne kadının kendi hayatındaki ekonomik tercihlerinden...

İkide bir letgo demişsiniz ama, letgodan 2. el eşya alıp kullanmak bir insanı alçaltmaz. Utanılacak bir şey de değil. Ben Amerikada yaşıyorum, burada maddi durumu iyi olan da olmayan da 2. el eşya kullanıyor yeri geldi mi. Letgo falan gayet popüler. Bebek küveti, eşyası falan eskimiyor ki yani, gerçekten akıllı kadınmış, yeni alacam takıntısı yapmayıp ucuza her şeyini alıyor, helal olsun. Kaldı ki koca koca insanlar bile kendine olmayan kıyafeti bişeyi başkasına verir, kimse de gocunmaz, ihtiyacı olan alır giyer. Maddi durumu olan da alır. Tabii sizlere çok uzak şeyler bunlar. Bizim millette herkeste ego tavan tabii, biri elini bile sürse kullanılmaz o eşya, aman pistir, kullanılmıştır. Bizim millette insanlar pahalıya aldığıyla övünür, yurtdışında ise insanlar bir malı ucuza getirebilmesiyle övünür. Kültür farkı uçurum... Yani aşağıladığınız letgo ve benzerleri pek kıymetlidir. Bu kadar yazmışsınız diye anlattım bunları. Sizin letgodan dem vurup durmanız sizi haklı çıkarmıyor yani.

Bir yere giderken ister yemek yapıp götürsün, ister taksiyle gitsin, ister metroyla, eee? Bunların size bir zararı mı var? Kişisel tercih.

O kadını bilmem de siz de az değilsiniz bence. Bu kadar dilinize doladığınıza göre takmışsınız kadına siz de. Kıyafetinizi istemiş, vermek istememişsiniz, vermeyeceksiniz. Bu kadar. Bitti. Kadın da diretmemiş, tamam demiş. Sorun yok.
Size ne kadının kendi hayatındaki ekonomik tercihlerinden...
Ben kimseyi alçatmadım nasıl biri diye sordular bende anlattım böyle biri diye her işi düştüğünde gelmesine kızıyorum siz çok yanlıs anladınız heralde beni yeri geliyor bende letgodan ürün alıyorum ama 10 liralık kıyafet içinde gidip ordan 5 liraya kullanılmıs kıyafet almam kıyafet harici baska şeyler aldığım olmustur zaten amenna ona lafım yokk sadece insanları kullandıgı için kendini akıllı görüp arkamızdan gülmesine konusmasına kızıyorum hepsi buu ben defalarca dedim baska biri olsa verirdim ama o beni sadece birşeyler almak için arıyıp soruyorsa kusura bakmasın benim bir kuzenim var mesela her daim gelir yanıma çıkarsız bişey beklmeden o istesin ona seve seve veririm aradaki farkı anlayabiliormusunuz benim niyetim asla onu küçük görmek değil boyle birşey mümkün olamaz çünkü benden iyi durumu zaten

Ben kimseyi alçatmadım nasıl biri diye sordular bende anlattım böyle biri diye her işi düştüğünde gelmesine kızıyorum siz çok yanlıs anladınız heralde beni yeri geliyor bende letgodan ürün alıyorum ama 10 liralık kıyafet içinde gidip ordan 5 liraya kullanılmıs kıyafet almam kıyafet harici baska şeyler aldığım olmustur zaten amenna ona lafım yokk sadece insanları kullandıgı için kendini akıllı görüp arkamızdan gülmesine konusmasına kızıyorum hepsi buu ben defalarca dedim baska biri olsa verirdim ama o beni sadece birşeyler almak için arıyıp soruyorsa kusura bakmasın benim bir kuzenim var mesela her daim gelir yanıma çıkarsız bişey beklmeden o istesin ona seve seve veririm aradaki farkı anlayabiliormusunuz benim niyetim asla onu küçük görmek değil boyle birşey mümkün olamaz çünkü benden iyi durumu zaten

Anladım şimdi.
Çok sık tekrarlayınca küçümsemişsiniz gibi anlamıştım.

direk hayır demek bu kadar zor olmamalı
bana demiş olsa kusura bakma kıyafetlerimi paylaşmayı sevmem der kapatırım konuyu :kahve:

Back
X