Merak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"o eğitimi sen veremezsn kimseye malesef"
Oyle bir dusuncem yok.

Siber zorbalikla ilgili bir arastirma yapiyorum da, burdaki yorumlar aklima geldi, konu actim.
Hukuki bilgisi olan arkadaslar da belki bakis acisi katabilirler.

Buldugum bir link:

"
- Hukuksal anlamda bir yaptırımı var mıdır?

Türkiye’de siber zorbalığa özel maddeler olmasa da birçok madde bu konuya uyarlanabilmekte ve siber zorbalık yapan kişi ceza alabilmektedir. Siber zorbalığın diğer suçlardan farkı internet üzerinden yapılıyor olmasıdır, bu yüzden de yaptırımı diğer suçlarla aynıdır. Siber zorbalığa maruz kalan kişi ya da ailesi, paylaşımın niteliğine bağlı olarak tehdit, hakaret, kişilik haklarına saldırı, rahatsızlık vermek gibi nedenlerle savcılığa başvurabilir.​
"
Burada yapılan geyikler siber zorbalik kapsamina girmeyebilir hem adminlerimiz Mune ve Kazen de buna izin vermez zaten o yuzden konuyu ve konu sahibini dalgaya alip yorum yapanlarla siber zorbalik farkli şeyler. Sonuçta ağır hakaretler edilmiyor, en fazla bosanmayip eziyeti cekene "onurun/gururun yok mu" deniyordur o da kisiyi kendine getirmek için oluyor daha cok. Ya da ruhen iyi olmayan birine "ruh sağlığın kotu git tedavi ol" deniyor yani bunlarin hepsi tavsiye/konuya yorum niteliğinde.

Açılan konu mantıklıysa ve konu sahibi de gelen yorumları, önerileri hayatında uygulamaya çalışıyorsa üyeler zorbalık yapmıyor, şahsi fikrim... Eğer konu tırtsa, konu sahibi de bildiğini okuyorsa olay goygoya dönüyor. Bazı konu sahipleri birden alevlenip tartışma yaratabiliyor mesela. Afedersin benim de bu sitede ağzıma mıkıldığı zaman oldu, sonra zaman geçince ulan ne haklılarmış dedim. Kk dan çok şey öğrendim, dediğiniz gibi bir yer değil aslında.

Size nacizane önerim herkesi önemsemeyin.
Bırakın gruplasan gruplassin.
Herkes kendine yakışanı yapıyor mantığı en çok sevdiğim mantıktır.
Siz size yardımcı olacak gerçekten sizi anlayan yorumları ciddiye alın. Gerisini görmezden gelin.

Kurallar dahilinde herkes istediği yorumu yapmakta istediği konuyu açmakta serbest. Üye olduğunuz platformun kurallarına daha hakim olmanızı öneririm, yorumları üzerinde konu açacak ciddiye alacak kadar platformu önemsiyorsunuz demek ki.

Ben çok kişiyi üslup sebebiyle şikayet ettim. Çoğu da banlandı çünkü üsluptan kastım hakaret beddua oluyor çoğunlukla. Benim de polemikten banlandığım çok oldu. Konu dışı yorum, dini yorum gördüm mü butona basıp gerekçemi açıklarım. “X kişisi şunu dedi banlanmadı” diyorsanız kimse şikayet etmediği içindir. Dediğim gibi herkes kuralları öğrenip ona göre yorum yapar ya da ona göre yorum yapmayanları şikayet ederse bu forum daha sağlıklı bir yer olur.

Defalarca benzer içerikte konu açanlara, gaynatam bana yüzük alacaktı gaynanam kıskandı izin vermedi diyenlere, hiç olmayacak şeyleri normal bir şekilde yazanlara, aklı selim cevaplar yazılmasını beklemek gerçekci değil bence.
Burası dost meclisi, herkesin sırtının sıvazlanacağı bir yer değil. Konu mantık sınırlarını zorluyorsa goygoya döner kolaylıkla.

Kocam bana surekli hakaret ediyor, siddet uyguluyor, ailemde arkamda ama cok seviyorum diyenlerin bizimle dalga gectigini dusunuyorum.

Sizin gibilerin de duyar kastigini dusunuyorum.
Kendine saygı göstermeyene saygı göstermek kendini sevmeyene sevgi göstermek güç bir şey. Bazı konu sahipleri bir çözüm bulmaya değil içlerini rahatlatmaya geliyorlar sadece.

Ben gerçek hayatta da böyleyim. 6 aylık sevgilisinden şiddet gören ama devam eden arkadaşımı sildim. Çok da iyi anlaşıyorduk. Hiçbir sıkıntı yoktu aramızda. 2. aydan beri adam evlenelim diye tutturuyor, 6. aydan beri şiddet uyguluyor. Geçende sosyal medyada gördüm yıl dönümü kutluyorlardı 🤦🏼‍♀️. İletişimi kesene kadar arkadaşım gelir gelir ilişkisini anlatır “bu sefer son, artık ben de bu ilişkiye inanmıyorum, evlilik düşünmüyorum” derdi. Ben de uzun uzun analizler yorumlar yapardım. Adam cepte görüyor, benim vereceğim ilgi kırıntısıyla yetin diyor falan resmen. Şiddetin olduğu yerde benim için hiçbir şeyin bahanesi yok. Şiddetin olduğu yerde de bir aile, yuva yok. Bunları savunduğum için sevilmeyeceksem sevilmeyeyim çok da umurumda değil.

Sert yorumların konu sahiplerini kendilerine getirmek için yapıldığına inanıyorum. Gerçek hayatta da gördüğüm destekleyici sağlıklı yönlendirmeler hiçbir işe yaramıyor. Biz kötü gösteriliyoruz, psikolojik şiddet uygulamakla suçlanıyoruz ama o konu sahipleri bizlere gösterdiği tepkinin çeyreğini onları asıl aşağılayan, onlara asıl her türlü şiddeti uygulayan kişilere gösterseler hayatlarını düzeltirler.

"o eğitimi sen veremezsn kimseye malesef"
Oyle bir dusuncem yok.

Siber zorbalikla ilgili bir arastirma yapiyorum da, burdaki yorumlar aklima geldi, konu actim.
Hukuki bilgisi olan arkadaslar da belki bakis acisi katabilirler.

Buldugum bir link:

"
- Hukuksal anlamda bir yaptırımı var mıdır?

Türkiye’de siber zorbalığa özel maddeler olmasa da birçok madde bu konuya uyarlanabilmekte ve siber zorbalık yapan kişi ceza alabilmektedir. Siber zorbalığın diğer suçlardan farkı internet üzerinden yapılıyor olmasıdır, bu yüzden de yaptırımı diğer suçlarla aynıdır. Siber zorbalığa maruz kalan kişi ya da ailesi, paylaşımın niteliğine bağlı olarak tehdit, hakaret, kişilik haklarına saldırı, rahatsızlık vermek gibi nedenlerle savcılığa başvurabilir.​
"

Peki şimdi kocasından ayrılıp eski kocası için bu adamla evlenecek biri çıkar mı diye 7272828 kere piyasa araştırması yapan üye bize siber zorbalık mı yapmış oluyor?

Konuya aklı başında yazan kişilerin yorumlarıyla iktifa edeceksin. Burayı çok da ciddiye almamak lazım. Bazıları var goygoy peşinde. Dalga geçer aşağılar. Bir de sanırım epey boş zamanları var çoğu konunun ilk yorumlarını da bahsettiğiniz takım yapıyor. Beğeni sayısını ve görünürlüğü arttırıyor sanırım. Altı üstü birer nickten ibaret sanal varlıklarız birbirimiz için. Konu açacak kadar dert edinmeyi hak etmiyor bence. He de geç bacım.

Niye beğeni sayısı ve görünürlük artsın diye uğraşsın ki insanlar?
Maaş yatmıyor.
Veya youtube gibi değil, beğeni sayısı ile orantılı para versinler.

Kocam bana surekli hakaret ediyor, siddet uyguluyor, ailemde arkamda ama cok seviyorum diyenlerin bizimle dalga gectigini dusunuyorum.

Sizin gibilerin de duyar kastigini dusunuyorum.

Aynı şekilde nişanlım annemin kafasına tükürükle head shot attı ama ben çok seviyorum diyenler....

Aynı şekilde nişanlım annemin kafasına tükürükle head shot attı ama ben çok seviyorum diyenler....
Sevgilim karısını hem benle hem de 299394949488585885 kadınla aldatmış ama kopamıyorum diyenler...

Sevgilim karısını hem benle hem de 299394949488585885 kadınla aldatmış ama kopamıyorum diyenler...

Bak şimdi konu goygoya dönecek ama yine de yazacağım

Bazen ben de goygoy yapıyorum. Ama hangi konularda?
Hem ailesi arkasında hem de memur vs olup maddi durumu cillop gibi olan kadınlar eşim 3.kez aldattı, eşim dövdü, maaş kartımı aldı ama kopamıyorum ÖZÜNDE İYİ BİRİ gibi konu açıyor ya..

Bu ezik tayfaya tahammül edemiyorum.
Şimdi bu ezik kelimesini kimse sağa sola çekmesin.

Kadının işi yoktur. Veya işi vardır ama çocuğu miniktir anne babası bakmak istemiyordur mecburdur veya anne babası asla arkasında değildir. Bir şekilde adama mecburdur. Bu kadınları ayrı tutuyorum.

Benim kastettiğim istese 50 kez boşanır ama kocasızlıktan duramam ben diyen tipler. Valla dalga geçiyorum. Hiç de umurunda değil. Bu şekilde konu açacak olan varsa beni en başından görmezden gelsin.

Herkese merhaba,

Siteyi ilgiyle takip ediyorum.
Gordugum kadariyla acilan konularla, konu sahibiyle dalga gecmek ve bunu bir takim halinde yapmak cok yaygin ve bu cok normal goruluyor. Acikcasi konu acmaya korkardim konu acacak olsam.

Siz ne dusunuyorsunuz?

@Mune Aslinda bu sorum en cok size. Dusuncenizi yazarsaniz cok sevinirim.
Mabadını atan birine nasıl cevap vermeyi bekliyorsunuz

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X