merakımdan soruyorum cvp verirmisiniz ?

2 kez evlenmişsin ikisinde de işler yolunda gitmemiş , canım
adına çok üzüldüm .
Çocukların seni anlayışla karşılayacaktır.
bas degişmeyle kader degişmezmiş ama birinciden boşandıma hiç pişman deilim bir numaralı kalbi kara sahtekar bi insandı benim hayatımı mahvetti

ailesi beni benim ikinci evlilim olacagı için istemedi ve çocum oldugu için ama ogullarıda boşanmış ve bi çocugu var ogulları bekara layıkmış bende yaşlı bir insana layıkmışım boşandıgım için çok yerdiler beni geldim gittim istemediklerini çok belli ettiler en sonda hakaret etmeleri çogaldı insan içinde küçük düşürüp gülüşmeye basladılar rest çektim ailemi araya kattım şimdi konuşmuoyruz eşimde beni çocuklarını seçti ben haksız olsam ailesini seçerdi

adam durmadan beddua edior derken boşandım süreler dedikleri laflar bunlar öyle saglıksız bi evliliktiki benim düşüncem hem ona hem çocuma hem kendime çok büyük iyilik ettim boşanmakla yoksa düzelecegi yoktu çok denedim olmadı kimse boşanmak için evlenmez

kızlar boşanmak günahmı sevmedigim iiçin yuva dagıtmak günahmı boşadıgım kişi öbür dünyada hesap sorarmı benden...
diyanetin sayfası var oraya yazarsan daha sağlıklı bilgi alırsın... boşanmanında şartları ve gerekçeleri var dinen...evlenmek sünnet boşanmak farzdır ama sırf sevmediğin için boşanıyormuşsun...hakkında hayırlısı olsun

Çok yanlış bir ifade.Farz,Allah'ın kesin emridir.İnsana sorumluluk yükler ve yapılmadığında bir cezası vardır.Namaz farzdır ve yapılmazsa cezası vardır.Sadece gerekli hallerde şartları oluşmuşsa haktır ama bu da yanlış anlaşılmasın.Bu hak , gerekli şartlar oluşmuşsa kullanılabilir ancak

O sizin vicdanınıza kalmış bir mevzudur.Neden bu kadar rahatsız vicdanınız peki ?

lütfen ilk evlilkteki oğlunuzu yanınıza alın
eski şartlar ne olursa olsun
eski eşin bedduası tutar mı bilmem ama
önemli olan o en azından anne ile büyüsün

bende aynen onu söylüyorum zaten diyanetin sayfasına girip baksın hangi hallerde boşanmak farz oluyor öğrenebilir...

Kuran da '' namaz kılmayın diye '' geçiyor...ama siz benim yazımdaki gibi başını okumayıp sonuna odaklanırsanız '' sarhoşken namaz kılmayın ''yazdığını göremezsiniz...

arkadaşımız dinle alakalı bir soru sormuş...burada fetva veremiyeceğimize göre ,yok günahtır ,yok hesap soraralar ,yok sevaptır diye ....yönlendirmek istedim o kadar

Son düzenleme:
hadis-i Şerif ''"Herhangi bir kadın, mühim bir geçimsizlik olmadan kocasından kendisini boşamasını isterse, ona cennetin kokusu dahi haramdır."''

Ayrıca şartları oluşmuşsa hakkınızdır.Farz ise şu mevzularda olur '' Allah'a isyana götüren şeylerde ve Allah'ın emirlerini uygulamaktan men ediliyorsanız o zaman farz olur.Ki bu durumda ana babaya bile itaat edilmez.Lakin çeşitli anlaşmazlıklarda hemen farz hükmüne sarılamazsınız.''

Ben sadece sizin genelleme yapmanıza karşın yazdım.Farz gibi anlaşılmasın.Ayrıca farz kısmı ise tartışmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…