Çorbalar mercimek çorbası nasıl yapılır?

olimpik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2012
122
2
68
Eskişehir
merhaba kızlar, benim yemeklerle aram iyi değildir. Mercimek çorbasını çok severim ama hiç kendim yapmadım bugüne kadar. Gribim her yerim ağrıyor sıcak sıcak en iyi çorba gidecek ama internetteki tariflerden bir şey anlamadım :( tariflerde un yazmışlar ama un yok evde unsuz olmaz mı biriniz bana hemencecik tarif edin lütfen :(

merhaba kızlar, benim yemeklerle aram iyi değildir. Mercimek çorbasını çok severim ama hiç kendim yapmadım bugüne kadar. Gribim her yerim ağrıyor sıcak sıcak en iyi çorba gidecek ama internetteki tariflerden bir şey anlamadım :( tariflerde un yazmışlar ama un yok evde unsuz olmaz mı biriniz bana hemencecik tarif edin lütfen :(

geçmiş olsun.tereyağı koyun yarı kaşık un ekleyin eritin iyice.kavurun.rendelenmiş yada rondodan geçirilmiş patates havucu ekleyin.az kavurun.arzuya göre salça koyun.yıkanmış mercimekleri katın üzerine su ekleyin tuzunu atın karıştırın.içine mutlaka 1tane tüm soğan atın çorba pişince soğanı atın.nane ekleyin pişince.ben enson blendırdan geçiriyorum sizin kendi tercihiz.(isterseniz içine mercimekle az pirinçde koyabilirsiniz) afiyet olsun

Un koymadanda yapabilirsin. Mercimek,havuç,patates,soğan tencereye çiğden koy. Üstünü geçecek kadar su koy iyice haşlansın arzuya göre tuzunu ekle. En son blendırdan geçir. Ayrı bi tavada kızdırdıgın yağın içine nane koy pulbiber koy onuda çorbaya ekle, karıştır çorba hazırdır. :56:

Canım, ben yağı göz kararı koyuyorum,içine 1 soğan 1 patates 1 havuç doğruyorum ve kızartıyorum bi güzel, sonra içine mercimeği koyup 1 dakika kavuruyorum, sonrasında suyunu ve tuzunu koyup kaynama bırakıyorum en son blender dan geçiriyorum afiyet olsun :)

ilk önce corbayı celik tencırede yap soğanı kup kup dogra bı yemek kasıgı salca ve yağ at kavur sonra bi çay bardağı pirinç bi su bardağından az kırmızı mercimek at kavrulsun sonra kucuk bir patates at içine gelişi güzel kes önemli değil sonra havuc 1 adet onuda öyle kes sonra kaynar su at agzına kadar cok doldurma ama az tuzunu att birde biraz karabiber kaynasınn sonra iyice yumusayıncaya kadar kaynası all tencerenı çelik seçmenın sebebıdee el blenderdan geçiricen yaa ıyıce gecır al sana mis gibi çorba :)

mercimek çorbasını bende severim. sık sık yaparım.Ben kırmızı mercimeği pişiriyorum. Sonra yarım kaşıkdan az unu tereyağında kavuruyorum. Salça koyup pişirip çorbanın içine döküyorum. Tel karıştırıcı ile iyice karıştırıp bir taşım kaynatıyorum.

yeşil mercimeği pişirirken tuz koyarsanız, mercimek kararır. Tuzu piştikten sonra koyun

unsuzda olur düdüklünün içime biraz tereyag ve sıvıyağ koy yag kızarınca salçasını at mercimeyi yıka onuda kat 1tatlı kaşığı pul biber nane tuzunuda koy sıcak suyunuda kat ve pişir düdüklün iyiyse 20 dk yeterli olacak afiyet olsun benim çorbamı beğenerek içerler

Mercimek çorbasını bende şöyle yapıyorum.

Kırmızı mercimek,patates,soğan,domates,sarımsak,maydanoz,havuç ve et suyla haşlıyorum daha sonra blenderdan geçirerek içine biraz tereyağ ve sıvıyağ,nane,pul biber,karabiber ve birazda salça ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum.Bir için 3 kase içiyor.
:27::27::9::9:

Back
X