merhaba anneler,kızımın kısa gündüz uykularına felaket uykuları deniyormuş...

s_b_d

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2015
8
1
1
38
5 buçuk aylık kızım var.gündüz 4 bazen 5 kere uyutmak zorunda kalıyorum.çünkü uykuları 30 dakika en fazla 40 dakika sürüyor ve tekrar uykuya döndüremiyorum.beşiğinde ninni söyleyerek uyutuyorum,sallamadan.bir tişörtümü uyku arkadaşı edindi ve tabi bir de emzik.şuara dişi çıkıyor ama bu durum 1 aydır fln başladı.biraz araştırdım felaket uykusuymuş adı tekrar uyutmak gerekiyormuş ama gözünü açınca tekrar uyutmak çok zor hatta imkansız.yani mutlaka ağlıyor bu durumda.uyandığında en fazla 1 saat dayanabiliyor,bu dayanma da mızmızlanmalar eşliğinde.bu bir süreç mi acaba geçmesini mi beklemeliyim yoksa yapabileceğim bişey var mı?anne sütüyle besliyorum,

Ahhhh, kendimi hatırladım. İnşallah çözüm bulursunuz.

Benim ki düzene girmeden büyüdü. O yüzden size dua ettim bir an önce çözüm bulursunuz diye. . . İlk 5 yıl çok yorucuydu. Bir doktora götürün. Belki bir rahatsızlığı vardır. Ama doktor bir şey yok derse o zaman düşünürsünüz.

Canim Allah yardim etsin cok zor.. benim oglum oyleydi uzanip ayagimda sallardim gik dese sallardim tekrar uyusun diye o dekilde iki saatten fazla uyuturdum gece gunduz. Yoksa cok huysuz oluyordu biraz sabir sonra ogreniyorlar uykuya dalmayi..

Karnı tam doyuyormu
Kansizligi olabilir mi
Allah kolaylık versin

Allah kızına uzun sağlıklı uykular sana da güç kuvvet versin.

Bazı bebekler bir ya da iki saat aralıklarla yarım saat uyuyorlar. Bütün bir uykuları olmuyor ve doktorlar buna normal diyor.

Ayrıca 6. Ay bitiminde doktorunuz sizden kan ve idrar tahlili isteyecektir muhtemelen, ona göre sonuçları değerlendirirsiniz.

Belki emziriyorsanız Açlıktan ds uyuyamıyor olabilir mi? Ya da uyanmadan hemen memenize alsanız emzirip yerine koysanız?

Doktora goturduk,doktora diyorum surekli bir huysuzlugu var o sirada benim kizim doktora gulucuk atiyor,ses cikariyor,doktor da pek onemsemedi acikcasi,normaldir dedi gecti.doymadigini da dusundum ama her ay kilosunu aliyor ve geceleri emmeye kalkmak seklinde uyuyor.ama uyanik oldugu sureler ki gunduz genelde boyle huzursuzluk havasinda.sizin de dediginiz gibi hep kansizlik geliyor aklima.6. Ay doldugunda tekrar goturecegim.kizim icin yapabilecegim bisy varsa yapmak istiyorum ama sanirim tabiati bu,saglikli olsun da onu avutmak bizim isimiz.

Dualar etmissiniz Allah razi olsun.Allah hepimizin cocuklarina hayirli saglkli omurler versin.ilginiz bana cok destek oldu

benim kızımın uyku düüzenine girmesi tam 4 yıl sürdü... 3 ayrı dr'a bu yuzden gıttık ama doktorların cevabı soyle ; cocugunuz gayet sağlıklı, demekki bu uyku ona yetiyor .... bende tabi o uyku bana yetmıyo ben naapıcam deyınce gülerek eee anne olmak kolaymı geyıgı cevırdı hepsıde... cok zor uykusuz cocuk cokkk.. allah yardımcınız olsun

Cnim dis cikariyo demissin belki ondann yapiyor olabilir... Bizde dis cikariyoruz ve bunun huysuzlugu kendini cok cok beelli ediyor...

Cnim dis cikariyo demissin belki ondann yapiyor olabilir... Bizde dis cikariyoruz ve bunun huysuzlugu kendini cok cok beelli ediyor...
evet onun etkisi de çok,kendini belli ediyor.dişi 4 gündür gözüküyor ve gittikçe yükseliyor.ama uzun süreden beri huzursuzluğu var,sizde de çok öncesinden mi başladı böyle?

Amin.Allah razı olsun.Bana da bir doktor hep ağlamaklı dediğimde,canı sıkılıyodur,bol bol gezdirin,komşulara götürün demişti..gezdire gezdire hepten gezmeci oldu sonunda

Benim kizimda uyumuyor en uzun uyku 1 saatti sindi geceleri mama veriyorum 3 saat net uyku
Bazen cok daraliyorum gunduzde mama veriyorum 2 saate yakin uyuyor
Dr ver arada mamayi dedi sonucta buyumek icin deliksiz uykuyada ihtiyac var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…