Merhaba çok üzülerek anlatacağım.

ilaydaNur87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2022
419
-133
28
Acik ve net anlatmaya çalışacağım ama bunu suçlama ve yargılama mesajları olarak sizlerden gelen yanıtlar istemiyorum. Adetta sizlerden bu yolda benimle bu gebelik sürecinde de aynı desteği verrerek birlik beraberlikte bu sigarayı bırakmak adına yardım istiyorum. Katılmak isteyen var mı benimle bu yolda yürümek isteyen birbirimize destek vermek için. Çevremde kimse yok arkadaş dahi olsa bile yardım alacağım. Bu konuda çok mutsuzum.

Ne kadarlık gebesiniz?
Günde kaç tane içiyorsunuz?

Ben de gebelik öncesi içiyordum. Gebelikte nasıl bırakacağım derken psikolojik olarak öğrendiğim an ağzıma süremedim bir şey oldu.
Ama herkeste böyle olmuyor maalesef özellikle çok bağımlıysanız çok içiyorsanız zorlayabilir.

Keşke gebelikten önce bu soruna çözüm bulup öyle hamile kalsaydınız. İçinizde bir canlı varken kendi iradenizi kontrol edememek gibi bir seçeneğiniz yok, yok diyorum çünkü bu seçenek değil zorunluluk. Lütfen arada bi taneden günde yarım yarım içilen sigaradan bi şey olmaz zırvalıklarına itimat etmeyin.( bunları çok duyuyorum)

Evde bulundurmayın . Sigara içilen ortama girmeyin.. sakız ,cıbık kiraker istek geldiğinde böyle giderin.. icmediginiz hergunu bir kağıda yazın ,kağıdı sürekli gördüğünüz bir yere asın.. üç gün icmediyseniz kendinize hediye alın.. birde normal zamanda pakete verdiğiniz ücret ile bunu yapın.. sonra her üç gün böyle devam edin..
Benim aklıma gelenler bunlar.. ins güzelce tiksinirsinizde bir daha hiç icmezsiniz..

Alakası yok ya valla biz bi oturuyoruz 2 güne bir kayınaile ile kaynana kayınbaba 3 görümce kaynım eltim eşim hepsi içiyor
Ben direk dumandan etkilenmeyim diyip içeri geçiyorum gözüm bakmıyor yani . Herkese de söylüyorum doğumdan sonra kimse böyle içip çocukların odasına girmeyecek bize gelmeden önce üstünüzü değiştirip duş alıp geleceksınız bebekleri görüp bidaha o odaya girmeyeceksınız balkondan çekip gideceksınız die .

benım gosterdıgım özeni göstermezseniz emzirirken içerim vebali size kalır die de korkutuom ayaklarından öperler zaten ama yine de olsundu giremezler kokusuyla geldiler mi koklar alırım valla

tecrübelerime göre planla, programla, taktikle olmuyor bu iş. bıçak gibi kesmeniz lazım. hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım sigarayı. bir yıl olacak önümüzdeki ay. bir kez bile bi tane içsem mi diye düsünmedim. sağlıklı bir bebek doğurmaya odaklıydım cünkü.

İleri geri konuşacak olanlara gülerek cevap vermek niyetindeyim çünkü bu süreçte hatta zorlu surecimde ki planlı değildi eğer bilseydim zaten bırakırdım öncesinde 4sene boyunca bekledik olmadı korunmuyorduk da yaşım ise 38 artık olmaz diye düşünüyordum arkadaşım tesekkur ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…