Merhaba çok üzülerek anlatacağım.

Senelerce içen bir bağımlıydım. Hamile kalmadan bir sene önce bıraktım. Risklerini okudum ve almak istemedim çünkü. Rahat rahat ahkam kesebilirim bence, karnında bebek varken onun gelişmeyen ciğerine kanserojen duman göndermek yapılacak en büyük kötülük ve akılsızlıktır.
Çocuğun bağımlı olma riski artıyor, kanser riski artıyor, engelli ve sakat doğma riski artıyor.
Astım riski artıyor.
Bunu göze alan insan anne olmasın

Tüm kalbimle sizi destekliyorum yapmak istemişsiniz başarabilirsiniz bu hayatta sigaradan daha çok sevilecek şeyler var mesela bebiş aklınıza geldikçe dalın koklayın bebek kıyafetlerine bakın istemişsiniz çok güzel bir yoldasınız olur neden olmasinnn

Annem bana hamileyken de kardeşime hamileyken de sigara içmeye devam etti. Hala hayatının merkezinde ne var desem evlatları demez sigara der bence
Sonuç alerjik astımlı ben. Alerjik bünye verdi bana sağolsun bir sürü şeye alerjim var. Kardeşim nerdeyse 30 yaşında hiç burnunu açık görmedim o kadar tıkanır ki bazen gözleri kıpkırmızı olur.
Ben 32 yaşındayım. Elim kolum tam doğdum üstün zekalıyım ama alerji hayatımı çok kötü etkiledi. Çocukken nefes alamadığım zamanlarım olurdu. Sigaranın en basit yan etkisi alerjidir bebeklerde. Henüz hayatımın ortasına dahi gelmedim belki ileride daha da kötü hastalıklara neden olacak.
Annemden biliyorum siz aslında desteği sigarayı bırakmayı zamana yaymak geciktirmek için istiyorsunuz… Bakın bırakacağım demek için yapıyorsunuz. Lütfen bir daha sigara içmeyin.

Liseden beri içiyordum içmeyince başım ağrır 1 paket net bitiyordu. Elim ayağım titredi günlerceee hala canım çekiyor. 1 sene oldu bıraktım

Ben sağlıkçı değilim,sigara da kullanmıyorum. size söyleyebileceğim tek bir örneğim var iş arkadaşım hamileyken sigarayı bırakmadı, azalttı. Yalvardık içen de yalvardı içmeyende, bebek doğdu, doğduğu günden itibaren sağlık sorunları ile başetti.Direnemedi 1,5 yaşında vefaat etti. Netice sigaraya bağlandı.Tekrar ediyorum dr değilim, sebep sonuç ilişkisini bilemem. Bu riske değer mi ? yardım destek o bu aşamaları geçmiş çocuk büyüyor gelişiyor. diyet grubumu bu ? bıçak gibi kesin, çocuk yapmayı bildiğinize göre bunu da başarabilirsiniz.

Bir sonraki ‘irade düzeyi farklı’ kısmıda size gelsin o zaman.
Bu illet bu kadar kolay bırakılabilen bir şey olsaydı, kimse servet döküp, sağlını riske atmazdı.
Siz başardınız ne güzel, ama siz başardınız diye herkesi kınayıp, ahkâm kesemezsiniz.
Kimsenin iradesi bir değil, zaten bırakabilen bırakır.
Kendinizce Riskleri anlatıp çekilirsiniz, yoksa ben bıraktım sen nasıl bırakamazsın mantığı çok saçma.
Kimse bile bile evladını riske atmaz. Belli ki bir mücadele içinde zaten.

İçmeyince içmiyorsunuz bence bunu çok dallandırıp budaklandırmamak lazım bende tiryakiyim ama hamileliklerimde hep bebeğimle konuştum ve içmedim şimdi ameliyat oldum karın germe iyileşmek için yine içmiyorum yani içmediğiniz zaman içmiyosunuz kafada bitirmek gerek

Gülüp geçmeyin hatta korkun diye yazıyorum. Son çocuk plansızdı ve ben sigarayı bırakabilecek iradede birisi değildim. (Gebelik, emzirme hariç) hem plansız, hem ihtimal vermediğim için bilmeden 3 ay fosur fosur sigara içmişim.

Sonra aldırmak istedim vs. Ama bir şekilde kaldı ve sigarayı bıraktım ama bilmeden içmiş bulundum. Sonucunda ne oldu biliyor musunuz?

Bebek doğar doğmaz kuveze alındı. Akciğerde sıvı vardı. 3-4 günlükken üzerini değiştirirken kusmuğunda boğuldu zor yetiştirdik. Çocuğun gırtlak gelişmemiş, gırtlak yumuşaklığı olmuş ve buna reflü eşlik etmiş.

O çocuk boğulacak diye aylarca wc. Ye bile tek bırakıp gidemedim. Şu an 4 yaşında ve bugün yine kontrolü vardı halen tam gelişmemiş. Gelişiyor ama çok yavaş ilerliyor.

Ailede böyle bir hastalık yok. Eğer bilseydim hamileyim, çocuğumu iradesizliğim yüzünden zehirlemezdim. Annelik iç güdüsü iradesizliği ezer geçer! Öğrenince bıraktım ama olan olmuştu.

Şimdi siz karar verin bir ömür boyu vicdan azabı mı? Yoksa sağlıklı bir bebek mi? Hı içmeyipte sağlıksız dünyaya gelenler var ama tıpkı benim gibi vicdan azabı çekeceksiniz benden söylemesi.

Bu hayatta bırakılmayacak hiç birşey yok 38 yaşından sonra neleri neleri biraktığımı anlatsam yol olur sadece bırakmak istememek var yeterki iste bak nasıl oluyor helede bebeğin için.

Bizim bir tanidik daha erken dogurdu , bebegin cigerleri tam gelismemisti . Bicak gibi kesemiyorum diyorsanız da bir iki cekip atin, hatta bir su dolu kavanoza atın da o iğrenc rengi görün . Belki tiksinirsiniz

Bi anda bırakacaksınız günde 1 3 5 ile olacak iş değil olmuyor kesip atmanız lazım zaten gebelikte de bence öyle aman aman sigara krizi vurmuyor yaşadım.

Sigara ve gebelik yazın bebeğe verdiği zararları okuyun zaten vicdan sahibi biriyseniz içiniz el vermicektir.
İsterseniz yaparsanız.
Kolaylıklar dilerim

Yoo atmis iste yanlis yanlistir dogmamis cocugun sagligi soz konusu gereksiz romantizme ne gerek var.

Forumda okuduğum en saçma duyar ödülünü size armağan ediyorum.
Hamileyken içilen sigaranın alkolün de duyarını kasmayın lütfen. İçemeden duramıyorsanız anne olmamak da bir seçenek kimse yargılamıyor.

Bazen bazı konularda birilerinin silkelemesi gerekiyor. Bakın ben bilmeden yapsam bile kendimi hiç affetmedim. Annelik iç güdüsü çok farklı bir şey ve her zorluğun üstesinden bir şekilde geliyor.

Çocuğum ellerime ölüyordu aklım çıktı. Normalde sezaryen olmuştum ve normalde hastayı yürütürler ama bana kesinlikle yasaktı. Çocuğumu ambulansa aldılar ve yürümek ne kelime koşmaya çalıştım ama koyamadım tabii ki ve zorladım kendimi. Ne zaman bebeğimin sesini duydum o an ameliyat yerimde bir acı ve yanma hissettim. Sol tarafım hasar görmüştü (ondan çok çektim)

Yani nasıl içim yandıysa bedenimdeki o acıyı hissetmemiştim. Bir bıçak kesse nasıl acıyor değil mi? Benimkisi çok riskli bir ameliyattı ve sol tarafa hasar vermişim. O an etimi kesseler duymazdım.

Bakın bebeğimin radyasyonla tanınmasını ekleyeceğim gözünde bir şeyler canlansın ve bir an önce bıraksın diye. Ciğerindeki sıvıyı net görsün. Benim canım yandı ama kendisinin halen şansı var.

Eklentiler

• 1000099029.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 102
Hamileyken sigara içtiniz ve ona bağlı birşey mi gelişti? Tam anlayamadım. Çok geçmiş olsun

Hamileyken sigara içtiniz ve ona bağlı birşey mi gelişti? Tam anlayamadım. Çok geçmiş olsun
Ben tüp ligasyondum ve hamile kalmışım bir de o sıra şehir dışına çıkmam lazımdı ve adet geciktirici almıştım. Hamile kalmışım ve regl gecikmesini falan hapa bağladım çünkü ihtimal bile vermedim. Bilmeden fosur fosur içtim sigarayı.

Bir de lekeleme oluyordu, normalde yemeden içmeden kesilirdim vs. Hiç biri olmadı yani hiç anlamadım. Kaşık ağrım artınca Dr. Gittim bir de regl olamıyorum lekeleme var demiştim. O an öğrendim ve şoka girdim resmen.

Bilsem bebeğimi zehirlemezdim. Öğrendim bıraktım ama temelde bebeği zehirlemiştim zaten. Sonra işte bunlar oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…