- 26 Ağustos 2017
- 3.546
- 10.227
- 208
- Konu Sahibi ilaydaNur87
-
Senelerce içen bir bağımlıydım. Hamile kalmadan bir sene önce bıraktım. Risklerini okudum ve almak istemedim çünkü. Rahat rahat ahkam kesebilirim bence, karnında bebek varken onun gelişmeyen ciğerine kanserojen duman göndermek yapılacak en büyük kötülük ve akılsızlıktır.Hiç İçmeyen, bir bağımlılığın ne olduğunu bilmeyen, irade düzeyi aynı olmayan herkes gelip ahkâm kesecek, gebelik sürecinde daha çok siniriniz bozulacak.
Şimdiden konuyu yoruma kapatmanızda fayda var. Dilerim bırakmanın bir yolunu bulursunuz, kimse bile isteye evladına bunu yapmak istemez..
Liseden beri içiyordum içmeyince başım ağrır 1 paket net bitiyordu. Elim ayağım titredi günlerceee hala canım çekiyor. 1 sene oldu bıraktımHiç İçmeyen, bir bağımlılığın ne olduğunu bilmeyen, irade düzeyi aynı olmayan herkes gelip ahkâm kesecek, gebelik sürecinde daha çok siniriniz bozulacak.
Şimdiden konuyu yoruma kapatmanızda fayda var. Dilerim bırakmanın bir yolunu bulursunuz, kimse bile isteye evladına bunu yapmak istemez..
Bir sonraki ‘irade düzeyi farklı’ kısmıda size gelsin o zaman.Senelerce içen bir bağımlıydım. Hamile kalmadan bir sene önce bıraktım. Risklerini okudum ve almak istemedim çünkü. Rahat rahat ahkam kesebilirim bence, karnında bebek varken onun gelişmeyen ciğerine kanserojen duman göndermek yapılacak en büyük kötülük ve akılsızlıktır.
Çocuğun bağımlı olma riski artıyor, kanser riski artıyor, engelli ve sakat doğma riski artıyor.
Astım riski artıyor.
Bunu göze alan insan anne olmasın
Ne mutlu. Darısı tüm bağımlıların başına.Liseden beri içiyordum içmeyince başım ağrır 1 paket net bitiyordu. Elim ayağım titredi günlerceee hala canım çekiyor. 1 sene oldu bıraktım
Gülüp geçmeyin hatta korkun diye yazıyorum. Son çocuk plansızdı ve ben sigarayı bırakabilecek iradede birisi değildim. (Gebelik, emzirme hariç) hem plansız, hem ihtimal vermediğim için bilmeden 3 ay fosur fosur sigara içmişim.İleri geri konuşacak olanlara gülerek cevap vermek niyetindeyim çünkü bu süreçte hatta zorlu surecimde ki planlı değildi eğer bilseydim zaten bırakırdım öncesinde 4sene boyunca bekledik olmadı korunmuyorduk da yaşım ise 38 artık olmaz diye düşünüyordum arkadaşım tesekkur ederim.
Bu hayatta bırakılmayacak hiç birşey yok 38 yaşından sonra neleri neleri biraktığımı anlatsam yol olur sadece bırakmak istememek var yeterki iste bak nasıl oluyor helede bebeğin için.Bir sonraki ‘irade düzeyi farklı’ kısmıda size gelsin o zaman.
Bu illet bu kadar kolay bırakılabilen bir şey olsaydı, kimse servet döküp, sağlını riske atmazdı.
Siz başardınız ne güzel, ama siz başardınız diye herkesi kınayıp, ahkâm kesemezsiniz.
Kimsenin iradesi bir değil, zaten bırakabilen bırakır.
Kendinizce Riskleri anlatıp çekilirsiniz, yoksa ben bıraktım sen nasıl bırakamazsın mantığı çok saçma.
Kimse bile bile evladını riske atmaz. Belli ki bir mücadele içinde zaten.
Bir sonraki ‘irade düzeyi farklı’ kısmıda size gelsin o zaman.
Bu illet bu kadar kolay bırakılabilen bir şey olsaydı, kimse servet döküp, sağlını riske atmazdı.
Siz başardınız ne güzel, ama siz başardınız diye herkesi kınayıp, ahkâm kesemezsiniz.
Kendinizce Riskleri anlatıp çekilirsiniz, yoksa ben bıraktım sen nasıl bırakamazsın mantığı çok saçma.
Bir sonraki ‘irade düzeyi farklı’ kısmıda size gelsin o zaman.
Bazen bazı konularda birilerinin silkelemesi gerekiyor. Bakın ben bilmeden yapsam bile kendimi hiç affetmedim. Annelik iç güdüsü çok farklı bir şey ve her zorluğun üstesinden bir şekilde geliyor.Bir sonraki ‘irade düzeyi farklı’ kısmıda size gelsin o zaman.
Hamileyken sigara içtiniz ve ona bağlı birşey mi gelişti? Tam anlayamadım. Çok geçmiş olsunBazen bazı konularda birilerinin silkelemesi gerekiyor. Bakın ben bilmeden yapsam bile kendimi hiç affetmedim. Annelik iç güdüsü çok farklı bir şey ve her zorluğun üstesinden bir şekilde geliyor.
Çocuğum ellerime ölüyordu aklım çıktı. Normalde sezaryen olmuştum ve normalde hastayı yürütürler ama bana kesinlikle yasaktı. Çocuğumu ambulansa aldılar ve yürümek ne kelime koşmaya çalıştım ama koyamadım tabii ki ve zorladım kendimi. Ne zaman bebeğimin sesini duydum o an ameliyat yerimde bir acı ve yanma hissettim. Sol tarafım hasar görmüştü (ondan çok çektim)
Yani nasıl içim yandıysa bedenimdeki o acıyı hissetmemiştim. Bir bıçak kesse nasıl acıyor değil mi? Benimkisi çok riskli bir ameliyattı ve sol tarafa hasar vermişim. O an etimi kesseler duymazdım.
Bakın bebeğimin radyasyonla tanınmasını ekleyeceğim gözünde bir şeyler canlansın ve bir an önce bıraksın diye. Ciğerindeki sıvıyı net görsün. Benim canım yandı ama kendisinin halen şansı var.
Ben tüp ligasyondum ve hamile kalmışım bir de o sıra şehir dışına çıkmam lazımdı ve adet geciktirici almıştım. Hamile kalmışım ve regl gecikmesini falan hapa bağladım çünkü ihtimal bile vermedim. Bilmeden fosur fosur içtim sigarayı.Hamileyken sigara içtiniz ve ona bağlı birşey mi gelişti? Tam anlayamadım. Çok geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?