• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba, eşimle fikir çatışmasına girmek istemiyorum

Anti-Bakteriyel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2017
873
846
103
Her konuda fikirlerimiz uyuşmadığı gibi bir de üstüne kavga sebebi oluyor ve boşuna zamanı geldiginde benim dediğime geliyoruz o zamanda kaale alinmiyorum sindiriliyorum gibi hissediyorum. Yapmamamiz gereken ve bize maddi olarak zarar veren memleket ziyaretlerimiz var ne yazikki onun tarafına gittimizde çok para harcanıyor koca yaz biriktirdiğimiz bir haftada eriyor. Bizim taraf doğulu ve aşırı misafirperver beş kuruş harcamadigimiz gibi üstüne para bile veriyorlar hadi buna da eyvallah diyorum ama ilgisiz tavırları da cabası ona göre yanımda olması başlı başına bir ilgi bu para kayıpları ise tüm sene bizi birbirimizden uzaklaştırır oldu ve para hırsı yüzünden gözü beni de görmüyor artık ona göre her şey biz rahat edelim diye ama sevgi bir taraftan eksilirken para artsa ne olur. . Ben esime artık akıl vermek istemiyorum onu mutlu edicem evin nesesini yüksek tutacağım diye çok yoruldum artık tek taraflı olmuyor susup kenarda durmak ama ona bunu farkettirmeden yapmak istiyorum ama her şeyine tamam diyerek de hayır diyerekten olmamalı bu ve surat aşarak da olmuyor yanlış anlıyor gülümsemedigim zaman ne oldu diye soruyor kavga çıkıyor ben kendi o kendi hayal dünyasında bu evde birlikteymisiz gibi rol yapmak kısaca demek istediğim bu nasıl başarabilirim eşimin üstüne gitmek istemiyorum o da benim üstüme gelmesin mutlu mesut duralım...

Biriktirdiğiniz parayla altın alın da harcayacamasın

O da olmuyor onu da denedim ama onun için her sıkıştığında bana ait birikimleri bile alıp kullanıyor gözümde yok maddi şeyler ama sonuçlarının cefasi dönüp dolaşıp beni buluyor yavrumuz için kumbara yaptım onu da patlattı hala yerine koymadi mesela keşke maddi şeyler anlık değil ömürlük mutluluk verseydi. Aslan karım nasıl biriktirmiş diye bakan gözleri sadece o günlük diğer gün tissss..

O da olmuyor onu da denedim ama onun için her sıkıştığında bana ait birikimleri bile alıp kullanıyor gözümde yok maddi şeyler ama sonuçlarının cefasi dönüp dolaşıp beni buluyor yavrumuz için kumbara yaptım onu da patlattı hala yerine koymadi mesela keşke maddi şeyler anlık değil ömürlük mutluluk verseydi. Aslan karım nasıl biriktirmiş diye bakan gözleri sadece o günlük diğer gün tissss..
Bizim bi komuşumuzun kocası aynı sizinki gibiydi kendi parası bittikçe karısından para istiyodu kadıncağız da en son kocası istemesin diye kendine sürekli altın pırlanta almaya başladı adama da çakma bunlar diyodu :D ama adam 2 yıl sonra falan fark etti gitti onları da bozdurup harcadı :KK53::KK53:

Bizim bi komuşumuzun kocası aynı sizinki gibiydi kendi parası bittikçe karısından para istiyodu kadıncağız da en son kocası istemesin diye kendine sürekli altın pırlanta almaya başladı adama da çakma bunlar diyodu :KK70: ama adam 2 yıl sonra falan fark etti gitti onları da bozdurup harcadı :KK53::KK53:

Annemler altın takacak çocuğa dört gözle bekliyor kendi tarafı ise düğünde taktiklerini geri istiyor bu nasıl dünya Allah'ım diyorum. Ya henüz atanmadim ben kocamın bana annemin abilerimin bana verdiklerini biriktiriyorum hani bir gün hastalık acil durum olur diye. Daha düğün borçları duruyor annesi kız tarafı ne yaptı diye arkamdan konuşmuş kaldıki dişe dokunur masraf yaptık zengin bir ailenin gelin geldim yokluğa.. ve atanınca kocamın düğün için yaptığı masraflari odemem için atanmami dört gözle bekliyorlar kendimi evermis olacağım farkı da değiller.. ama odemicem o borcu inat degilmi

siz çalışıyor musunuz?

çalışıyorsanız kendi paranızdan ayrı biriktirin. çalışmıyorsanız da birikim yapmak gibi bi dersiniz olmasın onun maaşından. nasıl ola harcanıp gidiyomuş.

can çıkar huy çıkmaz demişler.

Ben çalışmıyorum şu an hamileyim. Annemin abilerimin verdiği eşimden üç beş artanlari biriktiriyorum . Eşimden artirmam yanlış değil bence ben dışarıda bir simit almaktan kendimi mahrum edip o parayı biriktiriyorum bir tişört almıyorum üstte yok başta yok aman para olsun lazım olur diye tutuyorum . Yine bizim icin tabi ama suistimal durumları var eşimin ve parasiKen benle ilgisiz olması can yakıyor.

Ev araba falan bir şey alın borca girin. Borç olunca gereksiz harcamalari da yapmaz hem de paranızı değerlendirmiş olursunuz.

Evet hem de çok hiçbir fikrimiz uymuyor birbirimizi tamamlıyor bu ama ortak yaşantıda paylaşımda çatışmaya donusuyor
Neden bu kadar zıtlığa rağmen evlendiniz ? Insan evliliğinde huzur ister güven ister . Karakter çatışmaları farklı yasam tarzları genelde huzursuzluk getirir .

Herkesin fikri aynı doğrultuda olmak zorunda değil elbet ama evlilikte mutlaka orta yol bulunmalı işte.bana göre koca maddi konuda dikkatli değilse ben kadının sıkmasının anlamsız olduğunu düşünüyorum yani bi tarafın kürek çekmesi ile işler yürümez sessiz kalmak pasifliği götürür sürekli itiraz etmek bıktırır işte en zoru ortasını bulmak.eşinizi borçlandırın yani binmal mülk alın onun borcuna odaklansın

Neden bu kadar zıtlığa rağmen evlendiniz ? Insan evliliğinde huzur ister güven ister . Karakter çatışmaları farklı yasam tarzları genelde huzursuzluk getirir .

7 yıllık bir sevgili donemimiz oldu bu durumu farkettim ve defalarca ayrılmamız gerektiğini belirttim ama hep bu durumun önüne geçti ailemle tehdit etti falan sonra düzeldi her şey hayat o kadarda zor olmamalı dedim kendimce ve ona tekrar bağlandım koşulsuz tehditsiz mutluyduk onsuz yarım hissediyordum bir yıl uzak kaldığınızda bunu anliyorsunuz

Herkesin fikri aynı doğrultuda olmak zorunda değil elbet ama evlilikte mutlaka orta yol bulunmalı işte.bana göre koca maddi konuda dikkatli değilse ben kadının sıkmasının anlamsız olduğunu düşünüyorum yani bi tarafın kürek çekmesi ile işler yürümez sessiz kalmak pasifliği götürür sürekli itiraz etmek bıktırır işte en zoru ortasını bulmak.eşinizi borçlandırın yani binmal mülk alın onun borcuna odaklansın
Değerli bir yatırım içine girecek durumumuz yok henüz aldığı para ayı anca çıkarıyor ilerde bende çalışırsam ancak öyle olur ama zaten eşim icralık durumda borçları kafaya takmıyor takıyor ama ödeyecek durum olmayınca napsin

7 yıllık bir sevgili donemimiz oldu bu durumu farkettim ve defalarca ayrılmamız gerektiğini belirttim ama hep bu durumun önüne geçti ailemle tehdit etti falan sonra düzeldi her şey hayat o kadarda zor olmamalı dedim kendimce ve ona tekrar bağlandım koşulsuz tehditsiz mutluyduk onsuz yarım hissediyordum bir yıl uzak kaldığınızda bunu anliyorsunuz
Tehditle vs evlilik olmaz ki ... Bence Hatalı bir seçim olmuş . Bundan sonrası için birbirimize saygı duymayı öğrenirseniz ancak mutlu okursunuz .

Ben çalışmıyorum şu an hamileyim. Annemin abilerimin verdiği eşimden üç beş artanlari biriktiriyorum . Eşimden artirmam yanlış değil bence ben dışarıda bir simit almaktan kendimi mahrum edip o parayı biriktiriyorum bir tişört almıyorum üstte yok başta yok aman para olsun lazım olur diye tutuyorum . Yine bizim icin tabi ama suistimal durumları var eşimin ve parasiKen benle ilgisiz olması can yakıyor.

abinizin annenizin verdiğinden biriktirip koca ailesine mi yediriyosunuz? sizinki de mantıksızmış.

Tehditle vs evlilik olmaz ki ... Bence Hatalı bir seçim olmuş . Bundan sonrası için birbirimize saygı duymayı öğrenirseniz ancak mutlu okursunuz .
O tehdit olayları falan geçmişte kaldı o durumu aştık sevgiliyken zor oldu okulumun uzamasına bir çok psikolojik soruna sebep oldu vs. Ama yalın bir birlikteliği başarmıştır yani kalben bir sorunumuz yok it gibi seviyoruz birbirimizi . Ama yanlış seçim yine de biliyorum . Bunu eşim diye söylemek zor da olsa öyle. Zaten evlenmeden önce beni defalarcA aldattı en sonuncu da yatakta bastım çok emek çok aptallık ve çok fedakarlık gösterdim niye bilmiyorum ama sanırım tüm erkekler aynı başkası da yapardı o da diyerek kendimi kendimi teselli ettim şimdi durum çok karışık ya inanılmaz iyi bir insan inanılmaz merhamet dolu ve inanılmaz fedakardir ama bir yanıda erkek işte arkadaş çevreye ozendi şimdi bile pişman geçmişinden ama erkek iste ne kadar güvenilir ki ya o kadar çok şey varki alt yapıda onları görmek istemiyorum ben bundan sonrası için ne yapılabilir diye bakıyorum . Ben neşe dolu biriyim bir dk suaunca noldu niye sustun kesin bir şey var diyo yanlış anlaşılıyorum sessiz kalmayı nasıl becerebilirim kaynana kayınbaba ve eş durumlarında yanlış anlasilmadan

Back
X