merhaba hamile olupta panik atak yaşayanlar varmı?

tugyann

sehle84
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
258
3
96
41
Kocaeli
merhaba ben 6 haftalık hamileyim ve çarpıntılarım başladı. huzursuzluk mide bulantısı sıkıntı ve başağrısı hamile kalmadan önce ilaç kullanıyodum 1 sene olmuştu bıraktım ama yine tekrarladı napıcam bilmiyorum. ilaçta kullanılmıyomuş. kullanırsam birşey olurmu acaba bana yardımcı olun arkadaşlar. çok sıkıntılıyımmmm:Saruboceq:

çok geçmiş olsun canım yaa bende 4 yıldır panik atak hastasıyım son 1 yıldır iyiyim ama bende çok merak ediyorum hamileyken napıcam diye çünki ara sıra tekrarlıyo artık normalken alıştım ama hamilyelen nasıl katlanırlırbilmem inan çok kokuyorum bebekte düşünyoruz bi yazıda hamileler için ilaç olduğunu duymuştum ama yinede kendi doktoruna danış çok sakıncalı bi durum olabilr mutlaka doktara danış bence tekrara geçmiş olsun çeken bilir o hastalığı allah yardımcın olsun

sorma çok zor bir hastalık internette okudum çok ilaç var kullanan bizim akaraba kullandı çocuğa birşey olmadı. sadece elleri ve ayak parmakları biraz uzun oldu. ama çok akıllılar ben özürlü olur diye korkuyorum canım. inşallah cağresini bulurum en kısa zamanda.:1closedeyes:

boşu boşuna kendine işkence etme boşuna o ilaçları içmek için uğraşma hamilesin şuann zorda kalmadıkça o ilaçları içme derimm..Bu iyi bilki seni iyileştiren ilaçlarr değill.ınsan kendi kendini iyileştirir.ılaç fazla düşünmeni engelliyor o kadr.Boşuna kimsayalları vücuduna almakla ugrasma.Şuan seninle olan mucizeye şükür et

evet doğru söylüyon ama benim birden oldu gayet iyiydim hiç sıkıntım yoktu mide bulantısı kusmayla birlikte oldu belki geçiçidir sağol canım yine moral verdin bana allah razı olsunn.

canım öncelikle tebrik ederim ama o mide bulantıları kusmalar sıkıntı ve baş ağrısı panik atak yüzünden değil hamilelikten dolayı oluyor sadece o belirtiler panik atağa benziyor.ikisini karıştırma canım ve sanırım seninki haziran bebeği olacak.haziran anneleri bölümüne gir orada moral bulacaksın.ilaç filan da içme.zaten alttarafı 9 ay .bu süre zarfında ilaç kullanma canım bebeğe zararlı.insan kendi kendinin doktoru olmalı.bak ne güzel meleğin seninle.kıymetini bil.

canım, anlıyorum seni. çok iyi!

benzer şeyleri ben de yaşadım, halen de zaman zaman yaşıyorum. 23. haftamızdayız, nasıl geçti.. bana bi sor.
nefesim kesiliyor, arada terler basıyor, kalbim deli gibi çırpınıyor, bulantı, kusma.. rezalet... patates çuvalı gibi oluyordum atak geçince..
bende özellikle geceleri oluoyordu.
okuyorum, aklıma gelmesin diye. tv izliyorum koca gece... aralarda kendiliğimden sızıp kalıyorum resmen.
kafamı meşgul ediyorum yani, o durumları düşünmemek için.
tavsiye ederim.
ilaç milaç alma derim ben... kendi kendini sakinleştirmeye çalış lütfen.

sağol canım çok kötü birşey Allah yardımcımız olsun bende şimdi öyle yapmaya çalışıyorum kafamı dağıtmam lazım inşallah arada gelir uzun sürmez içmek işstemiyorum zaten korkuyorum birşey olur diye...

mrb canım seni en iyi anlayan benimdir eminim 6 haftalık hamileyim ve daha önce bende ilaç kullandım 9 ay oldu bırakalı ama sorma benimde buaralar çarpıntım başladı içim sıkılıyo karnım ağrıyo tuvalletten çıkamıyorum çok kötüyüm ya anlatamam bende neyapıcam bilmiyorumbide doğumda çarpıntım olur diye çok korkuyorum panik atak başladı allah hepimizin yardımcısı olsun

panik yokk hamişlerr sakinn bebeginizle konuşun ona hisettiklerinizi yazın bende bi panik ataklı olrak ve terapi görüyorum şuanda vee fdoktor sıkıntılı zamanlarımda yazmamı önerdi yide geliyo öncee bol boll duaa edinn sonrada yazın bebişlerinizee bende hamile kalmak issitiyorum 5 haftalık bi düşükten sonra bu rahatsızlıgım başladı şu anda lustural 25 mg içiyorum ama hamile kalınca kesicem ama eger çok çok kötü oluyosanız dayanılmıycak hale geliyosaa lusturali veriyolar dokotrla öncee kadın dogumcunuz ve piskiyatrinizi görüştürün derim saglık bebişlerinizi almanız dilegiyle bizlerede dua etmeyi unutmayın

Arkadaşlar hepinizi çok iyi anlıyorum zaten bu hastalığı başına gelmeyene tarif edemezsiniz Rabbim düşmanıma vermesin bende 20 haftalık hamileyim ve son bir hafta tam bir kabustu geceleri sabahlara kadar elimde su şişesiyle evin içinde dolaştım durdum uykusuzluk daha yoğun yaşamama neden oldu bu seferde hem gece hem gündüz sürekli sıkıntı çektim doktora gittim yatmadan önce ılık banyo yapmamı,melisa çayı içmemi,saat 7 den sonra yemek yemememi atak geldiği zaman kötü düşünceleri saptırmamı eğer yapamıyosam beynimi oyalamamı[kitap okumak tv izlemek örgü örmek gibi]bide kitap okumyı önerdı ben bunları denedim şimdi daha iyiyim tamamen geçmedi ama hastalığı kontrol edebiliyorum.umarım azda olsa size yardımcı olabilmişimdir çünkü panik atak hastasını en iyi hastalığı yaşayan anlar.Allah cümlemize acil şifalar versin.

evet bu hastalığı çeken bilir o kadar zorki Allah yardımcımız olsun banada doktorum passiflora verdi. kapsül olanıda çıkmış doğal kullanabilirsin dedi. kullanıyorum cok şükür iyiyim adet dönemlerimde hafif yine oluyo ama okadarda sabredicem.inşallah hamileliğimiz sorunsuz gecer arkadaşlar

Canim benim,

Panik atak burda bir cok kisinin soyledigi gibi senin kendi kendine yenebilecegin bir durum degil bir hastaliktir. Henuz kesin tedavisi bulunmasada bu hastalik beyinde bazi hormonlarin duzgun islememesinden olusuyor. Bende 5 senedir bu hastaliktan muzdaribim. Cok fazla doktora, psikologa gittim ve sonuc ilactan baska hic bir seyin beni rahatlatamayacagi duruma geldi. Simdi 5 aylik hamileyim ve hastalik geri geldi. Benim sana tavsiyem bu ilaclari ilk uc ayda icmenin iyi olmadigi yonunde. Bu ilaclari ancak 4 ayin ortalarinda baslarsan ve bir kac ay kullanip kendine gelirsen son aylarda tekrar azaltarak birakirsan sorun olmayacagini garanti ediyorum. Sadece bu iki ayi asla yanliz kalma, bol bol komedi filimleri izle, orgu or, dua et. Sunu bilki saglikli anne saglikli bebek demek. Eger surekli bu ataklari, sikintilari yasiyorsan bebegini tehlikeye sokarsin. En cabuk yoldan doktoruna danis ve senin icin uygun ilac tedavisini uc aydan sonra kararlastirin. Biliyorum zor ama korkma. Allah yardimcin olsun. Unutma yanliz degilsin. Bu durumda gececek.

Sevgiler.

aynı sorunlar bendede var ... geceleri uyuyamıyorum ...sürekli yürüyorum oturdugum yerde duramıyorum ...başımdan aşagıya kaynar sular dökülüyomuş gibi oluyo nefesim yetmiyomuş gibi geliyo ...tüm tetkikler yapıldı...ama sonuç hamilelikten dendi ...tek istedigim ....benim gibi olup dogumdan sonra bu durumdan kurtulmuş anne adaylaıyla konuşmak lütfen benim gibi olan varsa bana yardımcı olun...:CüvCüv:

bende ayni seyleri yasadim..aylardir sürdü bu....cok sükür düzeldim..bende sabahlara kadar sanki nöbet tutar gibi uyumuyordum ..en kücük sesde ürküyordum kalbim carpiyordu yerinden firlayacak gibi..uyudugum zamanda sürekli kabus görüyordum..

sende hamilemisin peki ,ne kadar sürdü eski yaşantına kavuştunmu ...korkuyorum ya hamilelik sonrasındada yaşarsam diye ...oturamıyorum sürekli dolaşıyorum yürüyorum .su içerken bogulacakmışım gibi oluyo .bogazımda sanki yutamadıgım bişi varmış gibi hissediyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…