Merhaba herkese öncelikle :) Gebelikte neler tüketiyorsunuz bebek gelişimi için ye ya da yeme dediğiniz besinler var mı? Hadi yemek konuşalımm

• Konu Sahibi Konu Sahibi Etaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Etaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2024
909
1.050
33
35
Tüketmemiz ya da tüketmemiz gereken besinler neler? Ne yiyelim mesela? 2 kişilik mi yiyiyorsunuz yoksa rutine devam mı ediyorsunuz? Hadi biraz bilgilerimizi paylaşalımm

Tüketmemiz ya da tüketmemiz gereken besinler neler? Ne yiyelim mesela? 2 kişilik mi yiyiyorsunuz yoksa rutine devam mı ediyorsunuz? Hadi biraz bilgilerimizi paylaşalımm
2 kisilik mi bilmiyorum ama 12. Haftadan onceki istahsizligim olmadigi icin en az 1.5 kisilik yiyorum🙄 bazi gunler meyve, ozellikle muz tuketiyorum. Birkac gundur aksamis olsa da cig kuruyemis yiyorum bir avuc kadar. Sabah kahvaltida kesin 2 haslanmis veya cirpilmis yumurta var. Kahve ve cay tuketmiyorum ama demirim dusuk oldugu icin. Olmasa tuketirdim birer bardak… cok ozledim🥹 sabahlari taze portakal suyu yapiyorum. Cips vs bayilirim ama haftada bir cok az yemekten oteye gecmiyorum. O da kocam yuzunden🤦🏻‍♀️ cikolata abartmadan her gun yiyorum. Bazen 1-2 kareden fazla yemiyorum. Bakliyat cok tuketiyorum, her gun ogle yemeklerinde corba yapip iciyorum. Et ve tavuk yiyorum ama balikla pek aram yok🙄 ozellikle yasadigimiz yerde taze balik bulmak zor. İstavrit hamsi falan olsa bayila bayila yerdim… salam sosis hic tuketmiyorum. Sucuk da canim cektigi zaman 1-2 dilim yiyorum. Gazli icecek icmiyorum. Yani kendimi cok kisitlamadim ama zararli seyleri canim cekerse de cok cok az tuketiyorum. Mesele cok kola icmek istersem 2-3 yudum icip birakiyorum gibi🙄

Ya benim hamilelik öncesi daha düzgün bir yeme düzenim vardı gerçekten... şimdi mahvolmuş durumdayım. çalışıyorum. her gün kahvaltı getirmeye çalışıyorum kahvaltıdan soğudum. en sevdiğim yemek hep tavuk yemekleriydi asla ağzıma süremiyorum. çalıştığım günler enerjim bittiği için eve gidip yemek yapamıyorum makarnayla gün geçirdiğim oluyor. eşim bir şeyler yapmaya çalışıyor ama onunda elinde çok fazla bir şey gelmiyor. meyve soyuyor zorla yediriyor ama benim canım hiçbir şey çekmiyor. kuruyemiş sadece ceviz yiyorum şu an. bu durum umarım geçicidir yoksa yakında hastanede devam edeceğim hayatıma :kahve:

Benim ilk gebeliğim o yüzden bi şey yemeden önce bakıp araştırıp öyle yiyiyorum. Daha 6 haftalık ama çekiniyorum ister istemez bi zararı olur diye. Normalde kahvaltı yapmıyordum 2 öğün yiyiyordum ama artık sabahları organik yumurta aldım onu sadece yumurta yiyiyorum. Beyaz ekmeği bıraktım evde mercimekli ekmek yapıyorum glutensiz onu tüketiyorum. Haftada bir et, balık, tavuk yemeye dikkat ediyorum. Sebze yeşillik salata yemeye çalışıyorum. meyve olarak muz, çilek, portakal, mandalina tüketiyorum. ama sürekli değil her gün canım istemiyor. avakado çok seviyorum onu sık yemeye çalışıyorum hem de folik asit açısından zengin diye. kuruyemiş olarak da ceviz, badem ve fındık.

asitli içecekleri hiç tüketmiyorum. paketli gıdaları tamamen kestim. çikolata, cips vs komple bıraktım. canım tatlı bi şey isterse meyve tüketmeye çalışıyorum. bol su içmeye çalışıyorum günde 2lt. 2,5 olsa iyi ama daha oralara çıkamadım. bir de akşam 7 den sonra hiç bi şey yemiyorum. o yüzden bu beslenme konusu kafama takıldı çok dikkat ediyorum acaba bebek sağlıklı olmaz mı? istediği besinleri alamaz mı? gelişimi yavaşlar mı vs diye tedirgin oldum

Back
X