Merhaba kizlar , bulamiyorum aradigimi ve pahali :(

Ya hayatini bitki gibi geciren bir insan icin asgari ucretin yeterli gelmesi utopik degil ki.
Sportif faaliyet var mi? Yok
Sinema, tiyatro, opera vs var mi? Yok
Aldigi besinlerin niteligi ne haftada en az iki kez balik ya da her gun et vs tüketimi var mi? Yok
Ayda ya da iki ayda bir konsere gidip, orijinal kitap alabiliyor mu? Yok
Tatile cikip gönlünce gezebiliyor mu? O da yok
Ha yasamaksa herkes her sekilde yasiyor zaten. Ama bari yasadiginiz hayatin ideal yasam olmadığını kabul edin, yazik akliyla alay ettiginiz insanlara...

Waowwwww o zaman yaşasin asgari ücret
Düşünsene 1600 liran yok :O
1600 lira benim ev kiram yahu :) ama sorsan gitsin ümraniye de otursun der bunlar yalnız kadın küçük çocukla :) çocuğu da sübyan mektebine versin derler ucuz ya :) şaka gibiyiz yahu oğlum hala bot giyiyor bir spor ayakkabı alamadım ama evde sucuk çok... lazım olursa mesaj at :) kuru fasulyeye param yetmiyor sucuğun içine atıyorum ancak

ülkene dön başkalarının ait oldugu yerde sen dışlanmıs kalırsın gel kendi topraklarına pasa pasa yaşa

Ben gerçekten anlamıyorum bu yediği kaba pisleyen insanları. Asgari ücretle 5 kişilik aile geçindirmeye çalışan insanların olduğunu, acillerde (kimse randevu alamadığı için) sıra beklerken mucizevi şekilde kendi kendine iyileşen insanların olduğunu, kimsenin kesilen muayene ücretlerini görmediğini düşünmek istemiyorum. Evet ücretsiz diş yapıyor, cash vermiyorsun, maaşından kesiyor. Sonra o devletin mükemmel bir doktoruna denk gelmediysen o beğenmediğin ülkede beğenmediğin doktora verdiğin paranın aynısını verip özelde devletin mahvettiği dişini düzelttirmeye çalışıyorsun. Dolgu yapacağım deyip kanal yapıyor, iltihaplanıyor temizlemediği için. 1000 dolar kazanıp TL'ye çevirmekle oh ne güzel memleketim ne zengin ne kadar da ucuz demek ne kadar aşağılık bir düşünce. Birim hesabı yapmayı öğrenin önce. Ve insanlar siz çalıştığınız için size para veriyorsa bu lütuf değildir, haktır. Şükredecekmişiz. İnsanların, iktidarların, siyasilerin yapması gereken şeyler ne ara şükürlük şeyler oldu. Dünya yerinde duruyormuş da yalnız biz gelişiyormuşuz kafasından çıkın artık, dünya aldı başını gitti, biz çok çok geride kaldık. Bilginin en büyük güç olduğu dünyada 1603 lira asgari ücreti tartışmanın acizliğini yaşıyorum şu yorumları okudukça sadece.

Vergileri ve çalışma saatlerini fazla, ucretleri az bulmanın vatanını sevmemekle ne alakası var? Vatanı sevmek için illa ot gibi yaşayıp, hak ettiğin ücretin altında para alıp köle gibi çalışmak mı gerekiyor? Biz bu kadar fedakarlık yaparken o çok sevdiğiniz siyasiler "biz de bu sene kendi maaşımıza zam yapmayalım" diyorlar mı?
Konu sahibi bizden ne istiyorsun, çalışıyor musun diyoruz yok, Türkiye'ye geri dön diyoruz yok. Para mı gönderelim, ne yapalım senin için?

Bence de para istiyor konu sahibi ya da burada herkesi birbirine düşürmek amacı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…