Merhaba kizlar , bulamiyorum aradigimi ve pahali :(

Iste tamda bu yüzden kimse genelleme yapıp demesin turkiyede yaşanmaz diye herkezde gayet güzel yaşıyor.bu yurt disini övenler gidipte calissinlar bakalim ne sosyal hayat var ne yaşam var. insanlar gece 3te 4te ise gidiyor taa 16.00 ya kadar calisiyor. Şartlar el verse kimse elbet vatanindan ayri yaşamaz...kafayı değişmek gerek kafayı....

ben konu sahıbıne katılıyorum bıraz .hem ordakı ınsanları begenmedıgınden degılde esyalar vs cok pahalı dıyo. gelme ımkanı olsazaten doner turkıyeye ama bellıkı hayatını orda kurmak zorunda kalmıs.
Türkiye'de asgari ücret 1600 lira. Haftada 5-6 gün, en az 8 saat çalışıyor insanlar bu para için. Tabi ki herşey ucuz olacak. Siz gunde ne kadar calisip ne kadar kazanıyorsunuz?
valla kac yıldır calsııyorum asgarı ucret 800 tlykende affedersınız haftanın 6 gunu köpek gibi sabah 8 aksam 19.30 calısıyordum sımdıkı turkıyeye can kurban sukurler olsunkı aldıgım asgarı ucret artıyor bıle neye harcıyacagımı sasıyorum bende bırıkim yapıyorum. asgarı ucret artmasıyla belkı bırcok seye zam gelıyor ama canları sagolsun nasılsa alınan vergıler askerı ve savunma sananyıye gıdıyor. geliişimde ve savunmada katkımız oluyorsa ne mutlu. arkadas sanırım yutdısında kalmak zorunda yoksa emınım turkıyeye donmeyi çok istiyordur . ben anlamıyorum farklı bır ulkede nasıl uyum saglıyolar hiç dıslanıyor gibi hissetmiyolarmı. hele amerıka gıbı ıslam dusmanı bır ulke

katılıyorum sana u ulkenın ekmegınden suyundan topragınden elektrıgınden yararlanıpta ısyan edenlerı sınırdısı etmelıler yaa. bu ne nankörluk bu ne ısyan. herseye pahalı dıyolar bır zmnlar asgarı ucret ne akdrdı. hatta hatırlarlarmı bılmem ama pari ismi vermek yasakmı onuda bılmıyorum bır zamanlar cumhurıyet aprtısı ıktıdardayken hastanelerden cenazelerımızı parayla cıkarıyorduk. paran varsa cenazenı alabılırsın yoksacenazen orda kokar yıne vermezlerdı. o zmanları gormeyenler sımdıkı turkıyeye dıl uzatıyor ya sureceksın ulkeedn hepsını.

Zaten yapılması gerekenleri lütuf olarak görmeyi bıraksak mı acaba . Yıl olmuş 2018

Madem burada hal böyle neden dönmek istiyorsun? Sürekli aynı konuyu açıp duruyorsun.

Ben basit ofis isleri yapiyordum. Saatligine 90 lira aliyordum. Asgari ucret benim yasadigim ulkede bu sekilde. Turkiyede 1 gunluk ucret bu kadar. Yani bu kazanclara hizmet sektorunun de pahali olmasi cok dogal. Calisan insana zor gelmiyor. Konu sahibi calismiyormus, neden calismayip surekli sikayet ediyor bilmiyorum.
Hintli ya da Cinli birine de Turkiye cok pahali gelebilir. Ogrenciyken Bulgar gocmeni bir adamin yaninda calismistim. Adam kurbanini Bulgaristanda kesiyordu ucuz diye. Alisverisini yapip, arabaya doldurup geliyordu.Bulgaristanin cok daha ucuz oldugunu soyluyordu. Ama onlari aldigi ucret de Turkiyeden daha dusuk. Ulkelerin fiyatlarini birbiriyle karsilastiramazsiniz. Her ulkenin ekonomik dengeleri, saglik ve refah duzeyleri farkli. Cok sikayet ediyorsa Turkiyede yasayabilir. Anlatmak istedigimiz o.

Siyaset yapamazsiniz hele hele a partisi mikemmmmeeeell b partisi tu kaka olmaz ...
Asgari ücret 1600 liraymış ta nereye harcayacağını şaşırıyormuş..
Şimdi bi si dicem de..
Tövbe ya rabbi.
Mune
Kib

Aynen hepsini o çok beğendikleri ovdukleri ulkelere yollayacaksin anlayacaklar ırkçılığı dayatmayi zorluğu.örnek almanya can fena filmini yasaklamış neden acaba bir düşünmeli ama bizimkiler "almanlara"özensin. Bende onlara diyorum madem turkiyeyi bukadar sevmiyorsun neden sen gitmiyorsun ben sana bir bilet parasi vereyimde git ozaman. Ama lafta kolay "git" demek

Siyaset yapamazsiniz hele hele a partisi mikemmmmeeeell b partisi tu kaka olmaz ...
Asgari ücret 1600 liraymış ta nereye harcayacağını şaşırıyormuş..
Şimdi bi si dicem de..
Tövbe ya rabbi.
Mune
Kib
Ozaman git asgari ucreti daha yuksek bir ulkeye seni tutanmi var niye duruyorsun diye bi sorarlar adama dimi ama

Cenazeleri şimdi babalarının hayrına çıkartıyorlar dimi hastaneden ?
Ödediğiniz vergiden de haberiniz yoktur şimdi sizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…