pco için neee kadar çok konu açılmışşş.en güncel konu bu sanırım.
merhabalar. başka yerlere de yazdım ama tekrarlayayım. kendimi bildim bileli pco'luyum. kendiliğimden hiç hastalanmadım. ilk olarak öle doktora gittim ve o zaman bu zamandır ilaç kullanıyorum. 1 senedir bebek uğraşına girdim. günde 2 sonra 3 klomenle başladım ama en ufak bi gelişme olmadı. bu süreç 3 doktor değişikliği, yaklaşık 8 kilo alımıyla geçti.
yeni doktorumdan memnunum ama kendimden umutsuzum. hiç bir ilaç bana çare olmayacakmış gibi geliyor. doktorum "gördüğüm en ileri pco hastasısın" dedi. hem kistim çok hemde hormonal olarak ilaçlara hiç tepki vermiyorum
bu ay gonal f' e başladım. ilk kutuyu 50ml, ikinci kutuyu 75 ml, ve üçüncü kutuyu 150 ml ile bitirdim. muhtemelen çarşamba çatlama iğnesi olucam ama pek umut yok gibi. bu kadar ilaca rağmen 2 tane yumurta gelişmekle gelişmemek arasında kaldı.
bu ay hamilelik olmazsa gelecek ay tüp bebeğe geçilcek. ne vücudum ne bütçem bu tedavileri kaldıramıyor artık.
bir kaç sayfa geriye gittiğimde hamile olanları gördüm ama bütün sayfaları okuyamadım. hamile kalanlardan gonal f le hamile kalan oldu mu? ya da nasıl bir tedavi uygulayarak hamile kaldılar.