merhaba pkolular burda toplanalım mı??

çok uzuldum canım ama drun dediğini bende cok duydum. bu tur hamılelıklerın arkası çabuk gelırmış. hayırlısıyla sağlıklısı gelsınde...sıkma canını hayatta herşey başımıza gelebılır. Rabbım beterınden korusun

canım malesef haber değişmedi pazartesi kürtaja giricem ama doktor bunun üzerine hemen hamile kalırsın üzülme falan die moral verdi biraz bana hayırlısı herşeyin

üzüldüm canım :43: Moralını yüksek tut herseyde bır hayır vardır.
elbet bırgun bızlerde anne olacagız er yada geç:31:

kızlar merhaba kimse yokmu ben kırmızıları gordum bugun :50: pazartesi dr a gideceğim hormonlarıma bakıcak ona gore ilaç yada iğne tedavisine başlayacagım hayırlısıyla :51: artık takmayacagım kafama ( inşallah ) :31: adet oldum bugun ama içimde garip bi mutluluk var en azından adet gördüm ilaçlada olsa diye seviniyorum galiba :27: :27: yine dışarı atmısız topu ya o kadarda çalişmıştık halbuki :17::17:

canım malesef haber değişmedi pazartesi kürtaja giricem ama doktor bunun üzerine hemen hamile kalırsın üzülme falan die moral verdi biraz bana hayırlısı herşeyin
sibelcim çok üzüldüm,çok geçmis olsun.doktorun dediğini bende çok duydum ve okudum.inş en kısa zamanda hayırlı haberlerini verirsin tekrardan canım üzülme
kızlar merhaba kimse yokmu ben kırmızıları gordum bugun :50: pazartesi dr a gideceğim hormonlarıma bakıcak ona gore ilaç yada iğne tedavisine başlayacagım hayırlısıyla :51: artık takmayacagım kafama ( inşallah ) :31: adet oldum bugun ama içimde garip bi mutluluk var en azından adet gördüm ilaçlada olsa diye seviniyorum galiba :27: :27: yine dışarı atmısız topu ya o kadarda çalişmıştık halbuki :17::17:

dediğin gibi en azından adet görmüssün oda bizler için çok önemli.kafana takmazsan gidisatın daha farklı olacağını göreceksin.bebeğin bekletmez inş.seni

hormon degerlerım kızlar dr normal oldugunu soyledı adetın 3, gunu bakıldı :34:

estradiol (e2) sonuc 54 24-114 kadın folker faz

fsh sonuc 4,02

lh sonuc 4,16

prolaktin 11,98

tsh sonuc 2,19

bundan 1 yıl once bu degerlerım neredeyse 2 3 katıydı dıger gıttıgım dr hormonların cok kotu cok zor gebe kalırsın demıstı
buda normal dedı

100tl ödedim canım özel bir hastanede ankarada sgklıyım ve anestezi almadan yaptırdım

benim bulunduğum ilçe ufak bi yer, büyük şehirdeki gibi imkanlar yok ki burda

cnm aşılama için özele gitmene gerek yok diye düşünüyorum ben hepsini tıp fakültesi hastanesinde yaptırdım hem filmimi hemde aşılamamı sgk m da var kullandığım iğnelerin sadece farkını ödedim.250 tl bütün aşılama tedavim filmim falan hepsi toplam yol parasını falanda koy taş çatlasın 300 tlye bitti şimdi beklemedeyim ayın 18-19 belli olacak sonuç.

Bencede özele gitmeye gerek yok canım, inşallah hayırlı sonuçlar alırsın bebeğine tez zamanda kavuşursun. Ama işte büyük şehirin imkanları başka, tek bi kadın doğum doktoru var devlet hastanesinde, başıda nasıl kalabalık anlatamam bi kaç kere gittim adam o kadar yoğun ki cevap bile veremiyo. Nasıl güveniyimde aşılamayı yaptırıyım, hsg çektiriyim :50: imkansız.
Zaten kimse memnun değil.

hormon degerlerım kızlar dr normal oldugunu soyledı adetın 3, gunu bakıldı :34:

estradiol (e2) sonuc 54 24-114 kadın folker faz

fsh sonuc 4,02

lh sonuc 4,16

prolaktin 11,98

tsh sonuc 2,19

bundan 1 yıl once bu degerlerım neredeyse 2 3 katıydı dıger gıttıgım dr hormonların cok kotu cok zor gebe kalırsın demıstı
buda normal dedı

anladığım kadar canım hormon değerlerin gayet iyi .bebeğine tez zamanda kavusursun insallah

merhaba arkadaşlar...banada pko tanısı konuldu ve tedaviye başladık doktorumla.pko nedir nedendir derken yaptığım araştırmalarla dahada morelim bozuldu umudum kırıldı:(hsg,ilaçlar,çatlatma iğneleri derken 4 aylık bir zaman geçti..kistim büyünce doğum kontrol hapına başladık 1 ay...daha sonra regl dönemim dr beyin izinine denk geldi ve 1 ay daha erteleyeceğiz bu işi die canım dahada sıkılmıştı..kendi çapımda soğan kürü incir kürü adaçayı yağı gibi sık duyulan yöntemleri denedim...hiç umudum yoktu bu aydan kendimi önümüzdeki ayın tedavisine ve regl olmaya hazırlarken regl günümün 4 gün geçtiğini fark edip test yaptım ve gözlerime inanamadım...Rabbim nasip etti şuan bebeğimiz yolda inşallah sağlıkla ve sıhhatla kucağımada alabilirim...Yaradan nasip ettikten sonra herşey bahane...Allahım İsteyen herkese en kısa sürede nasip etsin...belki bende birilerine umut olabilirim:1:

pco için neee kadar çok konu açılmışşş.en güncel konu bu sanırım.

merhabalar. başka yerlere de yazdım ama tekrarlayayım. kendimi bildim bileli pco'luyum. kendiliğimden hiç hastalanmadım. ilk olarak öle doktora gittim ve o zaman bu zamandır ilaç kullanıyorum. 1 senedir bebek uğraşına girdim. günde 2 sonra 3 klomenle başladım ama en ufak bi gelişme olmadı. bu süreç 3 doktor değişikliği, yaklaşık 8 kilo alımıyla geçti.
yeni doktorumdan memnunum ama kendimden umutsuzum. hiç bir ilaç bana çare olmayacakmış gibi geliyor. doktorum "gördüğüm en ileri pco hastasısın" dedi. hem kistim çok hemde hormonal olarak ilaçlara hiç tepki vermiyorum :43:

bu ay gonal f' e başladım. ilk kutuyu 50ml, ikinci kutuyu 75 ml, ve üçüncü kutuyu 150 ml ile bitirdim. muhtemelen çarşamba çatlama iğnesi olucam ama pek umut yok gibi. bu kadar ilaca rağmen 2 tane yumurta gelişmekle gelişmemek arasında kaldı.

bu ay hamilelik olmazsa gelecek ay tüp bebeğe geçilcek. ne vücudum ne bütçem bu tedavileri kaldıramıyor artık.

bir kaç sayfa geriye gittiğimde hamile olanları gördüm ama bütün sayfaları okuyamadım. hamile kalanlardan gonal f le hamile kalan oldu mu? ya da nasıl bir tedavi uygulayarak hamile kaldılar.

canım diğer konuda bana gonal-f'yi sorduğun için yazıyorum. ben gonal-f'yi günde 150ml olarak kullanıyorum. kutusu 300müş normalde, tüp bebek merkezinde 250ye getirtiyorlar. ben de pco'luyum 4 senedir biliyorum. öncesinde de 40-50 günde bir adet olurdum ama iyi kötü olurdum gene. 4 sene önce evlendiğimde öğrendim pco'lu olduğumu. doktorum iyice anlatmadı ama, bebek istemiyorsan doğum kontrol hapı vereyim dedi, o zamanlar bebek düşünmüyorduk, ilaca başladım. daha beter etti beni o ilaç. şimdi 60 güne gelsem bile adet olmuyorum. 1 senedir 19 mayıs hastanesinde OpDr Baran Altunakar'a gidiyorum. kendisi bayan :) klomen kullandım, adet görebilmek için de progestan kullandım. eşime 3 sene önce test yaptırdığımızda sperm sayımı normaldi. ama şimdi 3 milyona düşmüş. 1.5 senelik tedavide hep kendimde kusur aradım ama meğer ikimiz de kusurluymuşuz. bende de ilk zamanlar yumurta oluşmadı, büyümedi, gelişmedi falan. bir de zaten klomenle 2 yumurta oluyor en fazla. şimdi tüp bebeğe geçtik bakalım hayırlısı ama ilk denemede tutmazsa bizim de daha verecek 1 kuruşumuz kalmıyor. aynen 1.5 senedir hem maddi hem manevi çok yoruldum artık.

doğal yöntemleri denedin mi sen? soğan kürü falan?

kızlarrrr bişey sorcam bilgisi olan lütfen cvp versin.ayın 4 ünde aşılama yapıldı ama hala belimde ve kasıklarımda ağrı var sizce neden kaynaklanıyo bu ilk hafta çoktu ağrı ama bu hafta hafif hafif ara ara ağrım var...

canım diğer konuda bana gonal-f'yi sorduğun için yazıyorum. ben gonal-f'yi günde 150ml olarak kullanıyorum. kutusu 300müş normalde, tüp bebek merkezinde 250ye getirtiyorlar. ben de pco'luyum 4 senedir biliyorum. öncesinde de 40-50 günde bir adet olurdum ama iyi kötü olurdum gene. 4 sene önce evlendiğimde öğrendim pco'lu olduğumu. doktorum iyice anlatmadı ama, bebek istemiyorsan doğum kontrol hapı vereyim dedi, o zamanlar bebek düşünmüyorduk, ilaca başladım. daha beter etti beni o ilaç. şimdi 60 güne gelsem bile adet olmuyorum. 1 senedir 19 mayıs hastanesinde OpDr Baran Altunakar'a gidiyorum. kendisi bayan :) klomen kullandım, adet görebilmek için de progestan kullandım. eşime 3 sene önce test yaptırdığımızda sperm sayımı normaldi. ama şimdi 3 milyona düşmüş. 1.5 senelik tedavide hep kendimde kusur aradım ama meğer ikimiz de kusurluymuşuz. bende de ilk zamanlar yumurta oluşmadı, büyümedi, gelişmedi falan. bir de zaten klomenle 2 yumurta oluyor en fazla. şimdi tüp bebeğe geçtik bakalım hayırlısı ama ilk denemede tutmazsa bizim de daha verecek 1 kuruşumuz kalmıyor. aynen 1.5 senedir hem maddi hem manevi çok yoruldum artık.

doğal yöntemleri denedin mi sen? soğan kürü falan?

soğan kürünü denemedim canım. soğan kürü spermin de tutunmasını zorluyomuş o yüzden denemedim.
4 kutu gonal f bana en ufak bi yarar sağlamamış :( doktor çatlama iğnesi bile vermedi önümüzdeki ay tüp bebeğe geçicez.
doktor ne zaman bu kesin işe yarar dese işe yaramıyor. o yüzden de tüp bebekten de umutsuzum.
bu süreçte moral çok önemli biliyorum ama ister istemez insanın morali bozuluyor. birde işin maddi tarafı olunca strese giriyorum. olmazsa o para boşa gidiyormuş gibi geliyor.
şimdi gonal f le yumurtalarını büyütüp onları toplayacaklar dimi canım?
kayınvalidem söyledi bebeğin tutunabilmesi için bir hafta hiç kalmamak geerekiyomuş. bir kaç tanıdığından örnek verdi, tuvalet harici kalkmamalısın dedi. tıbbi bir gerekçesi var mı bilmiyroum ama böyle yapanlarınkinin tutması daha yüksek ihtimal gibi.
birde 19 mayıs ta tüp bebek ne kadara yapılıyor?

soğan kürünü denemedim canım. soğan kürü spermin de tutunmasını zorluyomuş o yüzden denemedim.
4 kutu gonal f bana en ufak bi yarar sağlamamış :( doktor çatlama iğnesi bile vermedi önümüzdeki ay tüp bebeğe geçicez.
doktor ne zaman bu kesin işe yarar dese işe yaramıyor. o yüzden de tüp bebekten de umutsuzum.
bu süreçte moral çok önemli biliyorum ama ister istemez insanın morali bozuluyor. birde işin maddi tarafı olunca strese giriyorum. olmazsa o para boşa gidiyormuş gibi geliyor.
kayınvalidem söyledi bebeğin tutunabilmesi için bir hafta hiç kalmamak geerekiyomuş. bir kaç tanıdığından örnek verdi, tuvalet harici kalkmamalısın dedi. tıbbi bir gerekçesi var mı bilmiyroum ama böyle yapanlarınkinin tutması daha yüksek ihtimal gibi.

allah yardımcın olsun ben 2 defa denedim tüp bebeği 2sindede hep yattım olmayınca olmuyo alakası yok onun yeterki kabız olma kardeşim de yaotırdı 1gün dinlenip ertasi gün işe gitti ve hamile kalabildi yani onunki oldu

allah yardımcın olsun ben 2 defa denedim tüp bebeği 2sindede hep yattım olmayınca olmuyo alakası yok onun yeterki kabız olma kardeşim de yaotırdı 1gün dinlenip ertasi gün işe gitti ve hamile kalabildi yani onunki oldu

Kabizligi ilk defa duydum canim.o nasil etkiliyo ki? Yatan hekesin tutar diye bi genelleme olamaz bence de ama en azindan kendini gun icinde yormamaman,stres yapmaman sart.bunlar icin de benim i$e gitmemem $art malesef.
Allah daha zor seylerle imtihan etmesin ama gercekten yorucu bir surec. Sen tup bebek denemeye devam ediyo musun?

progestan içenler adetin kaçıncı günü başlıyorsunuz ve günde kaç kere içiyorsunuz? doktorum bana 100lük verdi. günde iki kere sabah akşam dedi. adetin 14. günü başlatacak. benim bildiğim 17. gün başlanıyordu. siz nasıl kullandınız?:44::44:

merhaba kızlar nasılsınız? kaç gündür giremedim bademciklerim şişmişti yatıyordum. nasıl gidiyor tedaviler

ben tüp bebek için gonal-f'yi günde 150ml olarak kullandım. sanırım daha önce sen 75 kullandığını yazmıştın? tabii benim hormon problemim olmadığı için durumlarımızı farklı. 19 mayısta tüp bebek ünitesi yok malesef. fatih üniversitesi hastanesinde 3030tl + ilaçlar (1000-1500tl) ama onların başarı oranı %30-35miş. bir de 19 mayıs'taki doktorum bana ufuk üniversitesinde canan hanım'ı tavsiye etti, muayene ücreti 50tl imiş, tüp bebek fiyatlarını söylemediler. bildiklerim bu kadar.

şimdi transfer günü yarım gün hastanede yatıyorsun, 2 gün sadece tuvalete kalkıyorsun. sonra da 10 gün sonra yaklaşık kan testi yaptırıp sonucu alana kadar işte yemek ısıtıp yeme, oturma gibi şeyler yapıyorsun. ille de yatmana gerek yok. eğer kendini yatarak rahat hissedeceksen yatabilirsin, ağır kaldırmak yükseğe uzanmak gibi hareketler zaten yok ama kendini daha iyi hissedeceksen toz alma gibi basit işlerle kendini oyalayabilirsin. bu arada kabız olmak kesinlikle yasak, afedersin ıkınmaman gerekiyor. kabız olursan söylersin ilaç verirler. veya her sabah kuru kayısı üzerine su da içebilirsin.

progestan içenler adetin kaçıncı günü başlıyorsunuz ve günde kaç kere içiyorsunuz? doktorum bana 100lük verdi. günde iki kere sabah akşam dedi. adetin 14. günü başlatacak. benim bildiğim 17. gün başlanıyordu. siz nasıl kullandınız?:44::44:

ben adetin 16. günü başlayıp 10 gün boyunca sabah akşam içerdim ama 1-2 günden birşey olmaz, doktor senin adet düzenine göre ayarlıyordur, nasıl dediyse öyle iç bence.

canım nasılsın test yaptın mı sonucunu merak ediyorum. kimse girmemiş uzun zamandır. kızlar nasılsınız bi sesinizi duyalım merak ettim hepinizi

canım nasılsın test yaptın mı sonucunu merak ediyorum. kimse girmemiş uzun zamandır. kızlar nasılsınız bi sesinizi duyalım merak ettim hepinizi

benım klomenım bıttı canım ıkı gun once yarın dr a gıdecegım sonucları yazarım buraya :34: hayırlısıyla...:18:

Back
X