Merhametten maraz doğarmış,öğrenemedim

cemre76

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
865
574
323
48
arkadaşlar ben çok merhametli,kendimden önce hep karşımdakini düşününen,hep fazla fazla veren çok fedakarlık yapan bir yapım var,artık bende hayır demeyi,kendimi düşünmeyi,ona göre karar vermeyi istiyorum,yüzüm çok yumuşak,buna bir son vermeliyim,lütfen fikirlerinize çok ihtiyacım var,bunu nasıl başarırım...

Çocukları seyret... bacak kadar boylarıyla istemedikleri şeyleri nasıl da yapmıyorlar... ben onlardan bi kaç şey kaptım artık hayır diyebildiğim kişiler ve durumlar var.. her ne kadar bir çocuk kadar kararlı olamasam da...

Çoğu insana çıkarın yoksa selam bile vermemeye gayret et. Tabi bu aşırı bir durum ama sen alıştıkça tepkilerin ne bu kadar aşırı ne de şimdiki kadar yumuşak olur.

uslanmıyorum işte o kadar darbe yiyorum yinede,yine bildiğimi okuyorum,sonra da psikolojim bu durumu kaldırmıyor,yok demeyi öğrenemedim,bu yaşıma geldim,

bendede böyle bir dert var
en guzeli gereksiz kisileri cikar hayatindan
öyle deniyorum bende
bazi insanlar cok gereksiz hayatimizda

ben annesiz büyüdüğüm için,annesizliği çok acı öğrendim,öyle kaldı belleğimde,şimdi bir türlü çocuklarıma,aramda bir denge kuramadım,hep çok verdim,bugün oğlum bana sen ne biçim annesin dedi,çok zoruma gitti,geriye dönüp baktım,değmezmiş diyorum..

cocugunun dedigini ciddiye alma sakin
cocuklar beli dönem seni sever bazan sevmez
istedigi olursa sever
olmazsa sevmez yani
bu normal
yani oyle oluyor
asla öyle düsünmüyordur gercekte
sen kendine bak
mesela sen annene hic demedin mi öyle seyler
benim annem ciddiye almazdi hic
cünkü biliyor cocuklar böyle
bir ara yani hep degil
bencil
bunu kendine dert etme sakin

çok güzel demişsin canım sağol,öyle inanki istediği olunca tamam olmadımı benden kötüsü yok,tek bir sözü var,her şeyi başıma kalkıyorsun diyor,halbuki,yavrum sana üzüldüm,seni düşünmekten nefes alamadım dedim,sen nasıl bir insansın,seni tanıyamamışım,bundan sonra beni düşünme,dedi

ben anneme neler söyledim zamaninda
annem onlarin hepsini kafaya taksaydi ooooo
sadece ben degil ablalarim abilerim
hepimiz ergenlikte yaptik yani ayni seyleri
ergen heralde cocugun ?

evet canım 2o yaşında,bize çok tepkili,sinirli,alıngan,

evet canım 2o yaşında,bize çok tepkili,sinirli,alıngan,

baştan söyleseydin ya bunu. oğlun ergen de sayılmaz ama ergen irisi sanırım. annemin arkadaşının oğlu da böyle, zira benim de arkadaşım hakikaten sinirli, huysuz bir çocuk ailesine karşı. okumak falan da istemedi o, atıldı okuldan. sonra annesi işe soktu, bayağı bir sürttü o burun da kendine geldi. imkanınız varsa siz de işe falan sokup biraz burnunu sürtebilirsiniz.

cemre seni çok merak ediyordum.mesaj kutun doluymuş bir türlü ulaşamadım

Merhamet iyidir,bazen maraz doğursa bile yine de merhametli ve vicdanlı olmak sadece karşınızdakine değil kendinize de yapacağınız en güzel iyiliktir..böyle insanların kalbinde kin ve nefret barınamaz,kötülüğe yer yoktur ve birgün mutlaka karşılığını alırsınız..bende bu huyum yüzünden bazen çok üzüldüm,canım sıkıldı,bazı insanların riyakar oluşunu anlayamadığım günler oldu ama yinede hiç pişman olmadım..Kul bilmezse Allah bilir..

bencede iyilik ,merhamet ,vicdan sahibi olmak sizi yüceltir bir iyilik yaparken karşılıksız yapmalıyız o zaman insanların sizi kullandığını düşünmezsiniz baktınız karşınızdaki bunlara iyi niyetinize değimiyor ondan uzaklaşırsınız .bende intikam alıcam ,bende yaptığının karşılığını vericeğim derseniz siz mutsuz olursunuz .ben nacizane hayatımda öyle yapıyorum eğer brşeylere değimiyorlarsa sessiz sedasız hiç birşey demeden gidiyorum hayatlarından öyle kavga gürültü yapmıyorum .eskiden olsa delireceğim şeylere artık gülüp geçiyorum .25 yaşındayım ve hayatın bana öğrettği şey bu oldu .bu benim için en doğrusu ve insan huzur buluyor böyle düşününce .canım zaten üç günlük dünya kimseye kin duymaya değmez affedin gitsin kendinizi daha rahatlamış hissedeceksiniz .

canım güzel yazmışsın konu evladın olunca hayatından çıkarıp atamıyorsun işte

bazen maraz doğuyor diye merhametsiz olmaya gerek yok bence.'çıkarın yoksa selam verme' cümlesi ne kadar talihsiz...tebessüm sadaka kadar değerlidir kendinizi kullandırmadıktan sonra yumuşak huylu olmak güzel bir özellik..mutlaka bedel ödüyorsunuz ama katı ve bencil olmaktan bin kere iyidir...

Bu arada bu benım durumu genel ele aldığımdaki düşüncem.ebeveyn-evlat ilişkisinden dengeler farklı olabilir.aşırı yumuşak olmak otoritenizi sarsabilir ama bu saatten sonra kişiliğinizi değiştirecek değilsiniz elbette.bütün annelerin işittiği şeyler bunlar...biz 6 yaşındaki kızımızın mutluluğu için çabalarken o bana geçenlerde ' tek bildiğin bana kötü davranmak bu şehirden gidicem'falan dedi direkt ergen modunda :) e gülüp geçiyorum kızgınlıkla söylenen lafları takmayın kafanıza...

sağol canım benim oğlumda bu dünyada babam yoktu,artık annemde yok kader işte dedi,20 yaşında,demek istediğim ona gösterdiğim bu kadar emek yok oldu,tam bir bencilik göstergesi değilmi sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…