• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesafe nasıl koyucam

derinnefes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
774
158
133
Kocaeli
mrb sevgili hanımlar,
Allah izin verirse yakında Doğum yapacağım..ama yanımda kim kalıcak bu iş nasıl olucak hiç bilemiyorum, annem de kayınvalidem de yakın bana.. Annem beni bırakmaz biliyorum kayınvalidem de bakmak ister torununa ama kvalıdemle aynı kafa yapımız yok ve çok rahat, eşimde her erkek gibi biraz anneci bazen çıkışıyor ama anne inatçı dediğim dedik.. mesela ben çocuğumun kediyle haşır neşir olmasını istemıyorum, ama onlarda kedi var evde . görümcemin kızının astımı olmasına rağmen kediyle filan uyuttular onlara geldiğinde..
SiZce ben nasıl mesafe koyucam, yapım gereği kıramam kolay kolay eşimde zaten pek öyle her dediğimde hak vermez..
Tabiki benim için herşeyden önemlisi sağlıklı bir şekilde bebeğimi kucağıma almak , gerisi inşallah hallederim

Evlendim eee çocuğum da olacak bitti artık oğlunu da bizi de unut de( o potansiyel var sende öyle sezdim niyeyse)

annene mesafe koymayacaksan k.validene de koymamalısın bence.ikisi de anne ikisinin de torununu görmek yanında olmak hakkı.

ben bu gelinlerde ki potansiyeli çözemiyorum doğumuma annem gelsin ama k.validemle anlaşamıyoruz gelmesin iyi de doğacak olan bebek onun da torunu

bence size mesafeden çok anlayış lazım birazcık

çalışna bir bayansan ve cocuguna kv bakacaksa , kesin ve net olacaksın , kırmadan incitmeden söyleyeceksin ,
ama kararlı oalcaksın

şimdi evde sana tek kişi bakmalı

annen gelecekse kv de oturmaya gelir sonra gider evine

kedi vs de kendin müdahale edeceksin

bebek kedi ile aynı odada olmasın diyeceksin

kv inatçı ise ne yazar ki bebeğimi kv ile hiçbir an yalnız bırakmam ki

bebek sizin siz ne isterseniz o olmalı eşim hayır diyemez vs yok

bir şey denecekse siz diyeceksiniz eşiniz değil

kötü gelin olun gerekirse ama düşüncelerinizi net bir şekilde muhatabına söyleyin

Benim de evde kedim var ve yakında kızımız da aramızda katılacak.
Kediyi hiç bir zaman sorun görmedim.
Sorunu bırak o da benim evladım yani:)
Ben de kedili ve köpekli bir evde büyüdüm, çocukluğum da dahil kışları hemen hemen hastalanmadan geçirmişimdir.
Bu durum kanıtlanmış bir gerçek yani hayvanla büyüyen çocuğun bağışıklığının daha güçlü olması.
Batı ülkelerinde hemen hemen her evde bir evcil hayvan var ve çocuklar o şekilde büyüyorlar, hem bağışıklıkları güçlü oluyor hem de gerçek sevgiyi öğreniyorlar, iyi birer bireyler oluyolar.
Bırakın bence bu eski zihniyetin saçma mahsüllerini.
Kv konusuna dönersek, ben de hep annemle büyütmek isterim ama annemin ne kadar torunuysa babaannesinin de o kadar torunu. O sebeple çekirdek ailenin yer yer geniş aileye dönüşmesine pek laf etmemeliyiz sanırım:)

mrb sevgili hanımlar,
Allah izin verirse yakında Doğum yapacağım..ama yanımda kim kalıcak bu iş nasıl olucak hiç bilemiyorum, annem de kayınvalidem de yakın bana.. Annem beni bırakmaz biliyorum kayınvalidem de bakmak ister torununa ama kvalıdemle aynı kafa yapımız yok ve çok rahat, eşimde her erkek gibi biraz anneci bazen çıkışıyor ama anne inatçı dediğim dedik.. mesela ben çocuğumun kediyle haşır neşir olmasını istemıyorum, ama onlarda kedi var evde . görümcemin kızının astımı olmasına rağmen kediyle filan uyuttular onlara geldiğinde..
SiZce ben nasıl mesafe koyucam, yapım gereği kıramam kolay kolay eşimde zaten pek öyle her dediğimde hak vermez..
Tabiki benim için herşeyden önemlisi sağlıklı bir şekilde bebeğimi kucağıma almak , gerisi inşallah hallederim
siz koymadan kedi size mesafe koyar zaten merak etmeyin.

Sanki kedi falan bahane gibi.

Gecenlerde de bir konu okumustum, mesela konu sahibi kv nin torunu ile disari cikmasini istemiyordu cünkü yoldan cok araba geciyormus...

Sanki kedi falan bahane gibi.

Gecenlerde de bir konu okumustum, mesela konu sahibi kv nin torunu ile disari cikmasini istemiyordu cünkü yoldan cok araba geciyormus...

eğer bahsi geçen kişi annesi olsaydı arabalar çok da sorun olmazdı.

ilerde her biri nasıl k.valide olacak çok merak ediyorum :)

Benim de evde kedim var ve yakında kızımız da aramızda katılacak.
Kediyi hiç bir zaman sorun görmedim.
Sorunu bırak o da benim evladım yani:)
Ben de kedili ve köpekli bir evde büyüdüm, çocukluğum da dahil kışları hemen hemen hastalanmadan geçirmişimdir.
Bu durum kanıtlanmış bir gerçek yani hayvanla büyüyen çocuğun bağışıklığının daha güçlü olması.
Batı ülkelerinde hemen hemen her evde bir evcil hayvan var ve çocuklar o şekilde büyüyorlar, hem bağışıklıkları güçlü oluyor hem de gerçek sevgiyi öğreniyorlar, iyi birer bireyler oluyolar.
Bırakın bence bu eski zihniyetin saçma mahsüllerini.
Kv konusuna dönersek, ben de hep annemle büyütmek isterim ama annemin ne kadar torunuysa babaannesinin de o kadar torunu. O sebeple çekirdek ailenin yer yer geniş aileye dönüşmesine pek laf etmemeliyiz sanırım:)
Ben de hayvanlarla büyümüş biri olarak çocuğumunda bir köpekle büyümesini istiyorum.
Size sonuna kadar katılıyorum.Konu sahibinin endişesi bu konuda çok gereksiz bahane gibi olmuş.

eğer bahsi geçen kişi annesi olsaydı arabalar çok da sorun olmazdı.

ilerde her biri nasıl k.valide olacak çok merak ediyorum :)

Degil mi?
Benim kiz kardesim evli, her firsat da mesela basini annemin dizine koyar, omuzuna yaslar falan.
Bizim damadin dikkatini bile cekmez. Ama tam tersi olsaydi cok fena olurdu herhalde :))

Hayatimizin her alaninda empati sart!

E tamamda ikisi de yakınmış madem sen kendi evinde kalmayacak mısın kedi de mi sana gelecek yada sen mu orda kalacaksin

İlk oğlumda maalesef istemesem de kv dem geldi. Gelmez olaydı. Hayatımın en kötü üç ayıydı. Yardım yerine hizmet bekledi. Hamileliğimin son ayları ve loğusalığım berbat ötesiydi.

İkinci oğlumu doğurmama 21 gün kala annemi kaybettim.

Eşim ilk doğumumda çok sorunlar olduğu için annesini çağırmadı. Çok şükür ki.

Sonuç eve geldim bebeğime kendim baktım. Herşeyini kendim yaptım.

Tektim kafam rahat huzurum yerindeydi. Tek üzüntüm annem çok istemişti ikinciyi yapmamı. Göremeden gitti. Halaaa daha bunun burukluğunu yaşarım.

Demem o ki tek ol rahat ol. Kimse kimseye birşey diyemez o zaman.

İlk oğlumda maalesef istemesem de kv dem geldi. Gelmez olaydı. Hayatımın en kötü üç ayıydı. Yardım yerine hizmet bekledi. Hamileliğimin son ayları ve loğusalığım berbat ötesiydi.

İkinci oğlumu doğurmama 21 gün kala annemi kaybettim.

Eşim ilk doğumumda çok sorunlar olduğu için annesini çağırmadı. Çok şükür ki.

Sonuç eve geldim bebeğime kendim baktım. Herşeyini kendim yaptım.

Tektim kafam rahat huzurum yerindeydi. Tek üzüntüm annem çok istemişti ikinciyi yapmamı. Göremeden gitti. Halaaa daha bunun burukluğunu yaşarım.

Demem o ki tek ol rahat ol. Kimse kimseye birşey diyemez o zaman.
Allah sabır versin canım mekanı cennet olsun inşallah.
Ya kızlar gelinler kv istemiyor da niye istemiyor? Empati sözcüğünün anlamını benim kv ye anlatamazsınız mesela. Geldi doğumuma gelmez olaydı diyorum ben de. Mahvoldum bittim tükendim. Anlatsam İnan'ın konu başlığı gerekir. Doğum yapacak o . Kvsini tanıyan da o. Gelmesini istememesi çok normal bence. Ayrıca şimdi hassas bi dönemde kullanıcı. Kediyi dahi düşünün dert edebilmesi bana normal geliyor. Allah yardımcısı olsun.

mrb sevgili hanımlar,
kocan yetmiyor mu

Back
X