- 30 Eylül 2016
- 1.184
- 1.600
- 133
- Konu Sahibi bloodstory
-
Selamlar :) ben de tam tersini düşünüyorum. Yani örneğin biri benden bir şey isteyecek. Önce halimi hatrımı formaliteden sorması samimiyetsiz geliyor. Selam merhaba tabi yazılır bence de ama bu herkesin kendi tercihi. Sizin de bunu saygısızlık olarak görmenize gerek yok diye yorumumu yapmış olayım.Herkese merhabalar:) Samimî olmadığım birine bir konuda mesaj yazmam gerektiğinde şu şekilde başlarım. "Merhaba X, günaydın/iyi akşamlar." Fakat bazıları selamı atlayıp yalnızca mesajın geri kalanında sorduğum şeye cevap veriyor ve ısrarla bu durumu devam ettiriyor. Mesajı mecburen atıyorum ders randevusu belirlemek için. Bu kişiler arasında öğrencilerin kendisi, veliler ya da öğrencilerin abla abileri olabiliyor. Bu kişilerle normal hayatta tanışmıyorum her şey online. Koskoca insanları bu konuda uyarmayı istemiyorum, ya da onlar gibi de davranmak istemiyorum. Yani hiç selam sabah olmadan mesaja girmek saygısızca geliyor. Ama aynı saygısızlık bana yapılıyor. Siz böyle bir durumda nasıl davranırdınız? Bir aksiyon alır mıydınız yoksa umursanacak bir şey değil mi sizin için merak ediyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)
Herkese merhabalar:) Samimî olmadığım birine bir konuda mesaj yazmam gerektiğinde şu şekilde başlarım. "Merhaba X, günaydın/iyi akşamlar." Fakat bazıları selamı atlayıp yalnızca mesajın geri kalanında sorduğum şeye cevap veriyor ve ısrarla bu durumu devam ettiriyor. Mesajı mecburen atıyorum ders randevusu belirlemek için. Bu kişiler arasında öğrencilerin kendisi, veliler ya da öğrencilerin abla abileri olabiliyor. Bu kişilerle normal hayatta tanışmıyorum her şey online. Koskoca insanları bu konuda uyarmayı istemiyorum, ya da onlar gibi de davranmak istemiyorum. Yani hiç selam sabah olmadan mesaja girmek saygısızca geliyor. Ama aynı saygısızlık bana yapılıyor. Siz böyle bir durumda nasıl davranırdınız? Bir aksiyon alır mıydınız yoksa umursanacak bir şey değil mi sizin için merak ediyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)
Bir şey isterken yapılması dediğiniz gibi anlaşılabilir bence de, ama ben onlardan bir talepte bulunmuyorum ders randevusu için saat ayarlıyoruz. AtıyorumSelamlar :) ben de tam tersini düşünüyorum. Yani örneğin biri benden bir şey isteyecek. Önce halimi hatrımı formaliteden sorması samimiyetsiz geliyor. Selam merhaba tabi yazılır bence de ama bu herkesin kendi tercihi. Sizin de bunu saygısızlık olarak görmenize gerek yok diye yorumumu yapmış olayım.
Nasıl bir aksiyon alınabilir ki?Bir aksiyon alır mıydınız yoksa umursanacak bir şey değil mi sizin için merak ediyorum.
Bence normal bir diyalog."Merhaba X günaydın, yarın 15:00 ya da 15:30'da ders için uygun musun?"
Cevap: 15:00 uygun.
Bende bu mesaja tamam uygun yazarım uzatmak istemem çünkü niye samimi değilim. Mesajlaşmayı da sevmiyorum zaten. O yaşları geçtikBir şey isterken yapılması dediğiniz gibi anlaşılabilir bence de, ama ben onlardan bir talepte bulunmuyorum ders randevusu için saat ayarlıyoruz. Atıyorum
"Merhaba X günaydın, yarın 15:00 ya da 15:30'da ders için uygun musun?"
Yani ben sinirleniyorum buna
Belli ki hassas ve nazik bir yapınız var. Ben olsam dediğim gibi sinirlenmem. Ancak siz tabi daha farklı düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bununla ilgili aksiyon almanız insanların tavırlarını negatif etkileyebilir. Bu durumda da daha da umursamaz davranabilirler. O nedenle sinirlenmemeye, kötü amaçlı olmadıklarına kendinizi ikna etseniz daha iyi olur gibi.Bir şey isterken yapılması dediğiniz gibi anlaşılabilir bence de, ama ben onlardan bir talepte bulunmuyorum ders randevusu için saat ayarlıyoruz. Atıyorum
"Merhaba X günaydın, yarın 15:00 ya da 15:30'da ders için uygun musun?"
Yani ben sinirleniyorum buna
Genelde doktorlar da bu şekilde davraniyorlar. Kadın doğum doktoruma veya kızımın doktoruna bir şey yazdığım da merhaba, selam, teşekkürler vs gibi şeyleri gözardı edip direkt soruya cevap verip geciyorlar. Merhaba, önemli degil, iyi günler yazmak hiç zor bir şey degil bence de ama demeyen demiyor. Ben takılmıyorum şahsen, teşekkürüme yanıt vermeyeceklerini bildigim halde teşekkur ediyorum veya merhaba demeden mesaja başlamiyorum. Herkesin hödüklüğü kendine ne diyelim.Herkese merhabalar:) Samimî olmadığım birine bir konuda mesaj yazmam gerektiğinde şu şekilde başlarım. "Merhaba X, günaydın/iyi akşamlar." Fakat bazıları selamı atlayıp yalnızca mesajın geri kalanında sorduğum şeye cevap veriyor ve ısrarla bu durumu devam ettiriyor. Mesajı mecburen atıyorum ders randevusu belirlemek için. Bu kişiler arasında öğrencilerin kendisi, veliler ya da öğrencilerin abla abileri olabiliyor. Bu kişilerle normal hayatta tanışmıyorum her şey online. Koskoca insanları bu konuda uyarmayı istemiyorum, ya da onlar gibi de davranmak istemiyorum. Yani hiç selam sabah olmadan mesaja girmek saygısızca geliyor. Ama aynı saygısızlık bana yapılıyor. Siz böyle bir durumda nasıl davranırdınız? Bir aksiyon alır mıydınız yoksa umursanacak bir şey değil mi sizin için merak ediyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?