Mesajlaşma adabı sizin için de bu kadar önemli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bloodstory

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2016
1.184
1.600
133
Herkese merhabalar:) Samimî olmadığım birine bir konuda mesaj yazmam gerektiğinde şu şekilde başlarım. "Merhaba X, günaydın/iyi akşamlar." Fakat bazıları selamı atlayıp yalnızca mesajın geri kalanında sorduğum şeye cevap veriyor ve ısrarla bu durumu devam ettiriyor. Mesajı mecburen atıyorum ders randevusu belirlemek için. Bu kişiler arasında öğrencilerin kendisi, veliler ya da öğrencilerin abla abileri olabiliyor. Bu kişilerle normal hayatta tanışmıyorum her şey online. Koskoca insanları bu konuda uyarmayı istemiyorum, ya da onlar gibi de davranmak istemiyorum. Yani hiç selam sabah olmadan mesaja girmek saygısızca geliyor. Ama aynı saygısızlık bana yapılıyor. Siz böyle bir durumda nasıl davranırdınız? Bir aksiyon alır mıydınız yoksa umursanacak bir şey değil mi sizin için merak ediyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)

Kızımın öğretmeni hep böyle dönüş yapıyor benim de

Merhaba x bey, bla bla yazıyorum.
Tamamdır, teşekkürler diyor.

Takılmıyorum ben ilk mesajda biri selam versin yetiyor bana. Arkadaşlık ilişkisi değil yani aramızdaki iki saat selama sabaha gerek görmüyorum.

Siz kendi uslübunuzla onlarda kendi tarzı ile iletişim kursun insanları yönlendirmeyi boşverin siz kendi yaşamınıza bakın. Bazen araba kullanıyorsun acelen oluyor uslüba dikkat edemiyorsun alışverişte oluyorsun, kafan dolu oluyor, hemen yanıt verip geçmek istiyorsun. Ama sizin demekki daha fresh sükut dolu bir yaşamınız var vaktiniz daha çok demekki. Hakaret terbiyesizlik olmadıgı sürece bırakın bence insanları kendi haline :). Bende mesela bazen gereksiz bir konu için beni darlayan durdurup konuyu uzatanlardan rahatsızım söyle olsun bitsin diyorum işim gereği birazda hızlı aksiyon alan biriyim. Bence ilk konuyu açan kişi merhaba desin ve konu ilerlesin

Son düzenleme:
Selamlar :) ben de tam tersini düşünüyorum. Yani örneğin biri benden bir şey isteyecek. Önce halimi hatrımı formaliteden sorması samimiyetsiz geliyor. Selam merhaba tabi yazılır bence de ama bu herkesin kendi tercihi. Sizin de bunu saygısızlık olarak görmenize gerek yok diye yorumumu yapmış olayım.

Çok gereksiz bir şeyi dert etmişsiniz. Dediğiniz şeyi ben de yapıyordum eskiden. ancak kasti değil unutarak yapıyodum. Çünkü insan mesajın devamını okuyunca odağı oraya kayıyor ve selamı sabahı unutuyor. Çoook normal bir şey yani. Muhtemelen selam sabah vermediklerinin farkında bile değiller. Şimdi resmi mesajlaşmalar çok yaptığımdan alıştım ama buna alışkın olmayan insanın aklına gelmemesi çok doğal. Bunu bu kadar kafanıza takmayın yani.

Öncelikle merhaba :)

Ben de böyle yazıyorum mutlaka. Nezaket güzeldir. Ama karşı taraf aynı şekilde dönüş yapmazsa çok da umursamıyorum.

Bir şey isterken yapılması dediğiniz gibi anlaşılabilir bence de, ama ben onlardan bir talepte bulunmuyorum ders randevusu için saat ayarlıyoruz. Atıyorum
"Merhaba X günaydın, yarın 15:00 ya da 15:30'da ders için uygun musun?"
Cevap: 15:00 uygun.
Yani ben sinirleniyorum buna

"Merhaba X günaydın, yarın 15:00 ya da 15:30'da ders için uygun musun?"
Cevap: 15:00 uygun.
Bence normal bir diyalog.
Hiç boşuna sinir olmayın ya.
Tabii ki, "merhaba hocam günaydın. Evet benim için 15 uygundur. İyi çalışmalar" dese daha uygun olurdu ama sirket maili atmıyor ki, alt tarafi günlük konuşma. Önemsememislerdir
Bence kabalık değil

Bende bu mesaja tamam uygun yazarım uzatmak istemem çünkü niye samimi değilim. Mesajlaşmayı da sevmiyorum zaten. O yaşları geçtik

Belli ki hassas ve nazik bir yapınız var. Ben olsam dediğim gibi sinirlenmem. Ancak siz tabi daha farklı düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bununla ilgili aksiyon almanız insanların tavırlarını negatif etkileyebilir. Bu durumda da daha da umursamaz davranabilirler. O nedenle sinirlenmemeye, kötü amaçlı olmadıklarına kendinizi ikna etseniz daha iyi olur gibi.

Yani sanki önemi var, gerçekten ilgileniyorsunuz da soruyorsunuz. Gün içerisinde çok sık farklı kişilerden mesaj geliyor. İnsanların yoğun olduğu belli çoğu zaman önce mesajı/talebi yazıp sonra selam yazıyorlar. Ben de aynı şekilde yazıyorum çoğu zaman. Kafamdaki iş o selama yetişemiyor. Mail yazılacaksa anca dikkat edilir. Bu kadar takılmak gereksiz bence.

Selamlar, iyi günler.

Genelde doktorlar da bu şekilde davraniyorlar. Kadın doğum doktoruma veya kızımın doktoruna bir şey yazdığım da merhaba, selam, teşekkürler vs gibi şeyleri gözardı edip direkt soruya cevap verip geciyorlar. Merhaba, önemli degil, iyi günler yazmak hiç zor bir şey degil bence de ama demeyen demiyor. Ben takılmıyorum şahsen, teşekkürüme yanıt vermeyeceklerini bildigim halde teşekkur ediyorum veya merhaba demeden mesaja başlamiyorum. Herkesin hödüklüğü kendine ne diyelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…